*kleo* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='Pegaza']Hej laski:) ten zwrot tyz znom -jo hehe a szneki z glancem to drozdzowka z lukrem potrawa regionu Poznan:eviltong:[/QUOTE] [quote name='Pegaza']ja tytka to wlasnie ta tytka co o niej myslisz hehhe[/QUOTE] Tak myślałam, że to o lukier chodzi, tylko dopiero później mnie olśniło :eviltong: A zamiast tytki jest tuta ;) Quote
ewa2909 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Cze dziewczyny. Co do szneki to ja też nie wiedziałam co to jest.Ale tytke to od razu skojarzyłąm Quote
tigrunia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='dysia-u']czy chodzi o szneki z glancem w tytke? hihih[/QUOTE] :evil_lol: Będzie głupio jak napiszę, że ja też WIEM co to jest szneka z glancem? :evil_lol: Ojj ludzie różnie nazywają ciasta, drożdżówki - czasami sama nie mogę się połapać jak ktoś mi zamówienie składa i 1/4 skubańca prosi np. :cool1: Cześć Daria :multi: Quote
Doti1986 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 No ładnie:) A mojemu chłopowi się dzisiaj snickersa zachciało:( i karze sobie na weekendzie zrobić:( a ja na diecie jestem:( Quote
Pegaza Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Hejka wszystkim:) oo ja ostatnio na swieta snikersa robilam... Quote
iwa63 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='tigrunia']:evil_lol: Będzie głupio jak napiszę, że ja też WIEM co to jest szneka z glancem? :evil_lol: Ojj ludzie różnie nazywają ciasta, drożdżówki - czasami sama nie mogę się połapać jak ktoś mi zamówienie składa i 1/4 skubańca prosi np. :cool1: A ja bym nie wiedziała o co chodzi:shake: Pozdrowinka przesyłamy;) Quote
Marzena* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Cześć Daria :) Widzę, że tu nadal trwa "szkolenie z trudnych słówek" ;) A jak wieści z wywiadówki ??? Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Cześć! Dzisiaj to ja idę na wywiadowkę :angryy: Muszę dzienniczek przejrzeć,bo niestety nie robię tego na bieżaco tak jak Ty .:shake: Pozdrawiam Cię Dario :multi: Quote
Doti1986 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No ładnie wywiadówki, dzienniczki jak dobrze że mnie to jeszcze nie dotyczy :) Chociaż jak moje dzieci będą miały oceny takie jak mamusia miała w podstawówce i liceum to będzie dobrze ;p Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Cze:) dzis juz na dogo siedziec dlugo nie bede..od wczoraj mnie boli prawe oko... a wywiadowka spoko ja wszystkie oceny znam na bierzaco bo cora wchodzi do drzwi i juz sie nimi chwali:D obiad na jutro juz mam ugotowany a teraz sie gotuje na dzis:) karminadle drogie panie będa:eviltong: pozdrawiam wszystkich...:) Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Dobra,dobra,moja droga-karminadle. A po mojemu co to jest? :evil_lol: Jak nie ma dużo roboty to jeszcze przepis poproszę,bo że dobre to jestem pewna.:razz: Na oczy są dobre okłady z bardzo mocnej czarnej herbaty :lol: Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Nie mam czarnej herbaty bo takiej nie pijam.. zgaduj zgadula heh napewno to robisz na obiad:) Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Pegaza']Nie mam czarnej herbaty bo takiej nie pijam.. zgaduj zgadula heh napewno to robisz na obiad:)[/QUOTE] Obiadów to staram się w ogóle nie gotować :evil_lol: Może kiedyś te karminadle gotowałam,ale w tej chwili nie kojarzę nazwy :diabloti: Herbatkę kup :cool3: Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Doti1986']No ładnie:) A mojemu chłopowi się dzisiaj snickersa zachciało:( i karze sobie na weekendzie zrobić:( a ja na diecie jestem:([/QUOTE] [quote name='Pegaza']Hejka wszystkim:) oo ja ostatnio na swieta snikersa robilam...[/QUOTE] Ojoj! Za snickersa to ja bym se dała chyba głowę ogolić, pomimo że przez całe życie na diecie jestem:eating: [quote name='Pegaza']Cze:) dzis juz na dogo siedziec dlugo nie bede..od wczoraj mnie boli prawe oko... a wywiadowka spoko ja wszystkie oceny znam na bierzaco bo cora wchodzi do drzwi i juz sie nimi chwali:D[/QUOTE] Ja też po wywiadówce. Daria, mój syn też się chwali na wejściu ocenami, ale jakoś zapomina wspomnieć o tych gorszych. Po każdej wywiadówce zatem okazuje się, że jestem lekko niedoinformowana:angryy: Quote
Natalia&Lola Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Mamy nowe fotki:multi: więc zapraszamy. A co do wywiadówek, to chyba każdy mówil tylko o tych lepszych ocenach a o gorszych mama dowiadywala się na wywiadówce:evil_lol: Quote
*kleo* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3: Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='*kleo*']Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:[/QUOTE] No co za skomplikowana nazwa :angryy: Nigdy bym się nie domyśliła,a klopsy smażone to tak,wiem od razu. Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol: Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='Natalia&Lola']Mamy nowe fotki:multi: więc zapraszamy. A co do wywiadówek, to chyba każdy mówil tylko o tych lepszych ocenach a o gorszych mama dowiadywala się na wywiadówce:evil_lol:[/QUOTE] zara zobacze co tam wstawilas.. [quote name='*kleo*']Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:[/QUOTE] brawo:) nagroda hmm to moze po karminadli :D [IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Mielone.5.jpg/300px-Mielone.5.jpg[/IMG] [quote name='jot11']No co za skomplikowana nazwa :angryy: Nigdy bym się nie domyśliła,a klopsy smażone to tak,wiem od razu. Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:[/QUOTE] oo takich jeszcze nie jadlam.. Truska ja tam poznam po minie ze cos poszlo nie tak ;) Quote
tigrunia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Bardziej stawiałam na to, że te karminadle czy jak im tam to jakieś pierogi :eviltong: Cześć :p Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Cze Be :) no to zes sie machła hehe Quote
*kleo* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No no, smacznie wyglądają, aż zgłodniałam :eviltong: A z kurkami to nie jadłam, ale z pieczarkami w środku też są bardzo smaczne :p Quote
Marzena* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='*kleo*']Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:[/QUOTE] [quote name='jot11']No co za skomplikowana nazwa :angryy: Nigdy bym się nie domyśliła,a klopsy smażone to tak,wiem od razu. Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:[/QUOTE] O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol: Quote
*Jot* Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Viky i Ja']O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol:[/QUOTE] Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol: Kiedyś jadłam. Pozdrawiamy Cię Dario :multi: A co dzisiaj masz na obiadek? ;) Quote
Natalia&Lola Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Pozdrowienia dla śląskich dziewczyn:D Quote
Marzena* Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='jot11']Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol: Kiedyś jadłam. Pozdrawiamy Cię Dario :multi: A co dzisiaj masz na obiadek? ;)[/QUOTE] O własnie Daria podpowiedz coś bo mi brak koncepcji ;) Quote
Recommended Posts