Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pegaza']Hej laski:)
ten zwrot tyz znom -jo hehe
a szneki z glancem to drozdzowka z lukrem potrawa regionu Poznan:eviltong:[/QUOTE]
[quote name='Pegaza']ja tytka to wlasnie ta tytka co o niej myslisz hehhe[/QUOTE]
Tak myślałam, że to o lukier chodzi, tylko dopiero później mnie olśniło :eviltong: A zamiast tytki jest tuta ;)

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dysia-u']czy chodzi o szneki z glancem w tytke? hihih[/QUOTE]
:evil_lol:
Będzie głupio jak napiszę, że ja też WIEM co to jest szneka z glancem? :evil_lol: Ojj ludzie różnie nazywają ciasta, drożdżówki - czasami sama nie mogę się połapać jak ktoś mi zamówienie składa i 1/4 skubańca prosi np. :cool1:

Cześć Daria :multi:

Posted

[quote name='tigrunia']:evil_lol:
Będzie głupio jak napiszę, że ja też WIEM co to jest szneka z glancem? :evil_lol: Ojj ludzie różnie nazywają ciasta, drożdżówki - czasami sama nie mogę się połapać jak ktoś mi zamówienie składa i 1/4 skubańca prosi np. :cool1:

A ja bym nie wiedziała o co chodzi:shake:
Pozdrowinka przesyłamy;)

Posted

Cześć!
Dzisiaj to ja idę na wywiadowkę :angryy:
Muszę dzienniczek przejrzeć,bo niestety nie robię tego na bieżaco tak jak Ty .:shake:
Pozdrawiam Cię Dario :multi:

Posted

No ładnie wywiadówki, dzienniczki jak dobrze że mnie to jeszcze nie dotyczy :) Chociaż jak moje dzieci będą miały oceny takie jak mamusia miała w podstawówce i liceum to będzie dobrze ;p

Posted

Cze:)
dzis juz na dogo siedziec dlugo nie bede..od wczoraj mnie boli prawe oko...
a wywiadowka spoko ja wszystkie oceny znam na bierzaco bo cora wchodzi do drzwi i juz sie nimi chwali:D
obiad na jutro juz mam ugotowany a teraz sie gotuje na dzis:) karminadle drogie panie będa:eviltong:
pozdrawiam wszystkich...:)

Posted

Dobra,dobra,moja droga-karminadle.
A po mojemu co to jest? :evil_lol:
Jak nie ma dużo roboty to jeszcze przepis poproszę,bo że dobre to jestem pewna.:razz:
Na oczy są dobre okłady z bardzo mocnej czarnej herbaty :lol:

Posted

[quote name='Pegaza']Nie mam czarnej herbaty bo takiej nie pijam..
zgaduj zgadula heh napewno to robisz na obiad:)[/QUOTE]

Obiadów to staram się w ogóle nie gotować :evil_lol:
Może kiedyś te karminadle gotowałam,ale w tej chwili nie kojarzę nazwy :diabloti:
Herbatkę kup :cool3:

Posted

[quote name='Doti1986']No ładnie:) A mojemu chłopowi się dzisiaj snickersa zachciało:( i karze sobie na weekendzie zrobić:( a ja na diecie jestem:([/QUOTE]

[quote name='Pegaza']Hejka wszystkim:)
oo ja ostatnio na swieta snikersa robilam...[/QUOTE]

Ojoj! Za snickersa to ja bym se dała chyba głowę ogolić, pomimo że przez całe życie na diecie jestem:eating:

[quote name='Pegaza']Cze:)
dzis juz na dogo siedziec dlugo nie bede..od wczoraj mnie boli prawe oko...
a wywiadowka spoko ja wszystkie oceny znam na bierzaco bo cora wchodzi do drzwi i juz sie nimi chwali:D[/QUOTE]
Ja też po wywiadówce. Daria, mój syn też się chwali na wejściu ocenami, ale jakoś zapomina wspomnieć o tych gorszych. Po każdej wywiadówce zatem okazuje się, że jestem lekko niedoinformowana:angryy:

Posted

[quote name='*kleo*']Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:[/QUOTE]

No co za skomplikowana nazwa :angryy:
Nigdy bym się nie domyśliła,a klopsy smażone to tak,wiem od razu.
Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:

Posted

[quote name='Natalia&Lola']Mamy nowe fotki:multi: więc zapraszamy.
A co do wywiadówek, to chyba każdy mówil tylko o tych lepszych ocenach a o gorszych mama dowiadywala się na wywiadówce:evil_lol:[/QUOTE]

zara zobacze co tam wstawilas..
[quote name='*kleo*']Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:[/QUOTE]
brawo:) nagroda hmm to moze po karminadli :D
[IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Mielone.5.jpg/300px-Mielone.5.jpg[/IMG]

[quote name='jot11']No co za skomplikowana nazwa :angryy:
Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:[/QUOTE]

oo takich jeszcze nie jadlam..

Truska ja tam poznam po minie ze cos poszlo nie tak ;)

Posted

[quote name='jot11']No co za skomplikowana nazwa :angryy:
Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:[/QUOTE]

O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol:

Posted

[quote name='Viky i Ja']O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol:[/QUOTE]

Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol:
Kiedyś jadłam.

Pozdrawiamy Cię Dario :multi:
A co dzisiaj masz na obiadek? ;)

Posted

[quote name='jot11']Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol:
Kiedyś jadłam.

Pozdrawiamy Cię Dario :multi:
A co dzisiaj masz na obiadek? ;)[/QUOTE]

O własnie Daria podpowiedz coś bo mi brak koncepcji ;)