tigrunia Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Pegaza'] Ania abo darymny futer,cug,geltag,heklowac,hantuch,klopsztanga,lojfer,nasfol,siolka,szalter,strachelce,ukidlany,tasyctuch,szlus,nasfol,klapacka..giskana.. itd..hehhe[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
dysia-u Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Pegaza']hehe a wiesz ze Cie wyczulach ze wpadniesz i to napiszesz... o ta jakbych tak zaczla sam po slasku berac to chyba sam by nikt nie wlazil heheh Ania abo darymny futer,cug,geltag,heklowac,hantuch,klopsztanga,lojfer,nasfol,siolka,szalter,strachelce,ukidlany,tasyctuch,szlus,nasfol,klapacka..giskana.. itd..hehhe[/QUOTE] jenyyyyy ta dg to juz ześwirowała cołkiem!!!!! Baby ale was omieniło!!! Dogadać się z wami nie idzie hihi Quote
Pegaza Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 hahha no widzicie jak ja sie staram zebyscie mnie zrozumialy hehe przed chwilą kurier wpadl z kosiarką akurat wybral moment kiedy bylach pod brauzą hehe kto wie co to brauza?:D aa beda ocieplac mi blok, chlopaki rusztowanie stawiają a ja mam firane na skos czyli pol okna golego oj bede musiala ją zmienic bo bede miec od jutra podgladaczy:D Quote
Truska34 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Pegaza']hahha no widzicie jak ja sie staram zebyscie mnie zrozumialy hehe przed chwilą kurier wpadl z kosiarką akurat wybral moment kiedy bylach pod brauzą hehe kto wie co to brauza?:D aa beda ocieplac mi blok, chlopaki rusztowanie stawiają a ja mam firane na skos czyli pol okna golego oj bede musiala ją zmienic bo bede miec od jutra podgladaczy:D[/QUOTE] Oranżada? Czy coś nie tak przetłumaczylam? Jestem pierwsza? A jaka jest nagroda za wygraną?:eviltong: Teraz to już całkiem z Tobą nie pogodam:shake: Ale niektóre te Twoje wyrazy tak z niemiecka brzmią. A w tym jestem dobra, że tak nieskromnie dodam:razz: Quote
Truska34 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 O kuna! Pod oranżadą? Nie da rady! P R Y S Z N I C Wygrałam? Quote
Nati28 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja tez was slazaki nie rozumiem, ale co tam ;) Quote
Pegaza Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 WYGRALAS:D [IMG]http://www.ksiegarnia.gliwice.pl/okladki/121207.jpg[/IMG] a nagroda sie podoba? :D Quote
Pegaza Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Nati nie szkodzi jakos sie dogadamy:D Quote
Truska34 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Pegaza']WYGRALAS:D [IMG]http://www.ksiegarnia.gliwice.pl/okladki/121207.jpg[/IMG] a nagroda sie podoba? :D[/QUOTE] Nio! Super, właśnie z takiej, tylko internetowej skorzystałam, żeby wygrać ten konkurs:eviltong: Quote
Pegaza Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 haha widzisz jak Ci sie przyda:D Quote
dysia-u Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 wskocz do nas na fotki. Przynajmniej po polskiemu pisze to może kumasz co?? Quote
Marzena* Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 O kurczę ja tu prawie nic nie kumam :( Quote
Pegaza Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 [quote name='dysia-u']wskocz do nas na fotki. Przynajmniej po polskiemu pisze to może kumasz co??[/QUOTE] no ba polski to ja dobrze kumam:) [quote name='Viky i Ja']O kurczę ja tu prawie nic nie kumam :([/QUOTE] hehe Marzena no przecie na ogol pisze poprawnie wiec nie bedzie problemu z odczytem;) Quote
Marzena* Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='Pegaza'] hehe Marzena no przecie na ogol pisze poprawnie wiec nie bedzie problemu z odczytem;)[/QUOTE] Daria i dlatego na ogół doskonale Cię rozumiem, ale te 2 czy 3 posty to dla mnie masakra :evil_lol: A myślałam, że sobie trochę radzę z śląską gwarą bo mam tam sporą rodzinkę, no i moja mama urodziła się w Mysłowicach ;) Quote
*kleo* Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Hej kobity :p Łee a ja nie mam się czym pochwalić, u mnie to tylko "jo" występuje, no i ludzie "nie od nas" czasem nie wiedzą co to są szneki :eviltong: Quote
*Jot* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='*kleo*']Hej kobity :p Łee a ja nie mam się czym pochwalić, u mnie to tylko "jo" występuje, no i ludzie "nie od nas" czasem nie wiedzą co to są szneki :eviltong:[/QUOTE] Hej! A ja wiem co to są szneki,u nas też się tak mówi :evil_lol: I "jo" też u nas jest :evil_lol: Cześć porannie :multi: Quote
dysia-u Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='*kleo*']Hej kobity :p Łee a ja nie mam się czym pochwalić, u mnie to tylko "jo" występuje, no i ludzie "nie od nas" czasem nie wiedzą co to są szneki :eviltong:[/QUOTE] czy chodzi o szneki z glancem w tytke? hihih Quote
*Jot* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='dysia-u']czy chodzi o szneki z glancem w tytke? hihih[/QUOTE] Jo,szneki z glancem :evil_lol: Ale ta tytka to nie wiem co to? :shake: Quote
*kleo* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='dysia-u']czy chodzi o szneki z glancem w tytke? hihih[/QUOTE] Nie wiem czy z glancem czy bez, ale są :eviltong: Quote
Pegaza Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Hej laski:) ten zwrot tyz znom -jo hehe a szneki z glancem to drozdzowka z lukrem potrawa regionu Poznan:eviltong: wykamana jestem..a jeszcze mnie czeka wywiadowka... Quote
Pegaza Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 moze nie potrawa ale cos slodkiego ooo Quote
*Jot* Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='Pegaza']Hej laski:) ten zwrot tyz znom -jo hehe a szneki z glancem to drozdzowka z lukrem potrawa regionu Poznan:eviltong: wykamana jestem..a jeszcze mnie czeka wywiadowka...[/QUOTE] Jo,jo,szneki to drożdżowki z lukrem :eviltong: A co to ta "tytka"?:crazyeye: Torebka papierowa? Miłych wiadomości na wywiadówce :lol: Quote
Pegaza Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 ja tytka to wlasnie ta tytka co o niej myslisz hehhe no ja tam znam oceny hehhe dzienniczek ciagle w ruchu...:) Quote
Natalia&Lola Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Hej dziewczynki, pozdrawiamy i uciekamy dalej;) Quote
Recommended Posts