oloboga Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Mój skarbeczek ma na imię FLIPEREK,ma dopiero 2 miesiące.Jaki jest???? Jest straszny uparciuszek,momentami ma charakter diabełka:diabloti:a momentami taki z niego kochany aniołeczek.Jest strasznie ciekawski,wszystko musi widzieć,wszystko powąchać i poznać każdy dżwięk.Nie ma ranka bez czułego przywitania - śpi z nami w łóżku.Lubi czasem narozrabiać,gryzie straszliwie ale przecież to jeszcze kochany maluszek;)Lubi bardzo " grać w piłkę ":lol:Jest energiczny,zawsze skory do zabaw.A.........i uwielbia "duże palce u nóg ".Jednym słowem strasznie przekochany z niego psiaczek.I wiem że nie oddałabym go nigdy w życiu. Quote
Bzikowa Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Witamy nowego westiczka w naszym super dziale! :loveu: Leć do "Poznajmy się" i napisz jeszcze trochę o swoim psiaku i sobie ;) I koniecznie wklej fotki!!! :loveu: Quote
oloboga Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Witam serdecznie wszystkich ponownie. Czy moze mi ktoś pomóc,bo nie wiem jak wkleić tu zdjęcie mojego diabełka,a bardzo bym chciala wam pokazać jego fotki.I przy okazji napisać coś więcej o nim i o sobie.Bardzo proszę o pomoc,ponieważ jeszcze nie do konca obeznalam się z dogomanią. Quote
Bzikowa Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Najpierw zmniejsz fotki (max. 500x500 piks.) w jakimś programie (np IrfanView , do sciagniecia za darmo z netu). Potem zaloguj sie np na photobucket i tam wgraj zdjecia. A potem uzyj ikonki 'wstaw obrazek' (na gorze okna edycji tekstu) i tam wpisujesz adres url obrazka ;) a tak dokładniej to masz tutaj krok po kroku: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259[/URL] Quote
duzebzium Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 to czekamy na foteczki i opisik...:cool3: mysle ze sobie poradzisz:cool3: Quote
ewelinka_m Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 a ja mam znacznie prostszą instrukcję z obrazkami:eviltong: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8359596&postcount=26"]klik[/URL] Quote
oloboga Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [B]Dziękuję za pomocw objaśnieniach jak wstawić tu obrazek. No i właśnie chyba mi się udało :multi: Oto nasz FLIPER w całej okazałości...[/B] [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/7876/zdjcia1335vt7.jpg[/IMG] Quote
duzebzium Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Cudny psiaczek...:loveu: Zapraszamy do innych wątków takze "Poznajmy sie" - zebys napisala cos wiecej o sobie i swoim psiaczku:cool3: Quote
Monieq Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Chyba się zakochałam :loveu: Fliperek jest cuuudooownyyym chłopaczkiem ;) Oby wyrósł Ci na mądrego i przystojnego mężczyznę :cool3: Quote
ewelinka_m Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 ale piękność:loveu: wygłaskaj Fliperka od nas;) [SIZE=1]p.s cieszę się że się udało wstawić fotkę bo jest co podziwiać[/SIZE] Quote
oloboga Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Bardzo dziękuję za miłe slowa o moim psiaczku :):buzi:wygłaskalam go bardzo od was.Będę co jakiś czas wklejać jego fotki,zobaczycie jak szybko rosnie:)mały nasz diabełek:diabloti: Quote
Ola & Czaruś Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Witam !! Mam wielką prośbę aby jak najszybciej mi ktoś odpowiedział na pytanie:placz::placz::placz: Mam Westa dopiero 3 dni i jak go kupowałam to sprzedawca dał mu pokaram i tylko mam mu dawać 2 razy dziennie:roll::roll::roll: Szczerze mówiąc gdy dostaje jedzenie to rzuca się na nie jak wściekły ile bym mu wsypała tyle by zjadł:( on jest ciągle głody już mu daje 3 razy dziennie a i tak jak widzi jedzenie to się wścieka. Kurcze ile razy dziennie powinnien jeść i czy tylko suchą karme??? Pozdrawiam serdecznie Quote
Bzikowa Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Skąd wzięłaś pieska? :roll: [edit: już się dowiedziałam więc wycofuję] Jaki pokarm od niego dostałaś? Ile miesięcy ma szczeniaczek? Generalnie narazie powinien jeść częściej niż 2 razy dziennie, jednak mniejsze porcje. Weź dzienną dawkę, podziel na 4 i dawaj mu 4 razy dziennie a dopiero potem stopniowo karm rzadziej. Pamiętaj, że musi być zachowana dawka dzienna! Jest odrobaczony ?? No a poza tym witamy nowego westika i jego właścicielkę w naszym westikowym dogodziale!!! :loveu: Napisz coś więcej o piesku i koniecznie wklej zdjęcia! Quote
Ola & Czaruś Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Heheheh dzięki Bzikowa za naprawde szybką odpowiedź!!! A co do westa to jest napewno rasowy i to z rodowodem:lol::lol::lol: Pytam się bo ja osobiście niekupowałam psiaka tylko moja mamita:roll::roll: jechała po niego 300 km w nocy i jak wrócili to mało co zapamiętała. Dlatego się dziwiałam że kobietka mówiła o tak małej ilości dziennie podawanego pokarmu!!! Ale z drugiej strony skoro ona wystawia swoje psiaki na pokazach to chyba wiedziała a tu prosze!!! Napisze więcej troche później bo mam teraz dwóch rozrabiaków ( synek roczny i Charli ) w domku i już robią sajgon!! jeszcze raz dzięki Aha szczeniak ma 7 tygodni Quote
Bzikowa Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 A masz metryczkę pieska? Każdy rasowy szczeniak dostaje metryczkę. Wyślij mi na PW nazwę hodowli albo nazwisko, ciekawa jestem :oops: Nie na pokazach, a na wystawach ;) Rasowy jest tylko z rodowodem a nie 'rasowy i to z rodowodem' - gdyż nie ma czegoś takiego jak rasowy bez rodowodu. Poczytaj jakieś dyskusje nt na dogo jeśli chcesz wiedzieć więcej. Przepraszam, że tak poprawiam ale człowiek uczy się na błędach prawda? ;) Jak piesek ma 7 tygodni to powinien raczej jeść jeszcze 3 razy dziennie, stopniowo rzadziej. Napisz czy był odrobaczony (powinien bo powinien być już po pierwszych szczepieniach a ok. tydzień przed każdym szczepieniem trzeba odrobaczać) Polecę Ci parę książek w których są wszystkie ważne informacje "WESTIE" Eva Błaszczyńska wyd. Egros "Teriery ze szkocji" Elżbieta Zapraszam też na portal westikowy [URL="http://www.westie.net.pl"]www.westie.net.pl[/URL] ;) Pozdrawiam i nadal czekamy na fotki i więcej info ;) Quote
Ola & Czaruś Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 To znowu ja :oops::oops::oops::oops: Dziewczyny co ja mam zrobić moja bestia ( Czaruś ) połyka w całości pokarm, potem wymiotuje niewiem czy ja mam mu zaparzać czy w puszcze kupować jedzonko:oops::oops::oops: I jeszcze jedno dzisiaj cały dzionek ma suchy o gorący nos co to może znaczyć??? Z góry dziekuje !!! Quote
kaskaSz Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 może rozmaczaj mu karmę letnią wodą? Ajak nie to pędź do weta jak dalej będzie wymiotował i/lub będzie osowiały. A ja jakoś w nos nie wnikam, bo Foxi to ma różnie, a wydaje mi się to przesądem... Quote
duzebzium Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Mozesz mu rozmaczac ciepla woda a poziej rozgniatac widelcem zeby zrobila sie papka... chodz nie wiem czy to pomoze! chyba je zbyt lapczywie?:oops: Quote
mjola Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 [quote name='Bandziorek']To znowu ja :oops::oops::oops::oops: Dziewczyny co ja mam zrobić moja bestia ( Czaruś ) połyka w całości pokarm, potem wymiotuje niewiem czy ja mam mu zaparzać czy w puszcze kupować jedzonko:oops::oops::oops: I jeszcze jedno dzisiaj cały dzionek ma suchy o gorący nos co to może znaczyć??? Z góry dziekuje !!![/quote] Jeśli jak piszesz maluch ma 7 tygodni to powinien jeść jeszcze co najmniej cztery razy dziennie. Karmę namaczaj, nie trzeba jej zupełnie rozmaczać, nie mniej nie może być sucha, maluch musi mieć stały dostęp do wody. Poniewaz jak piszesz mały był karmiony dwa razy dziennie :crazyeye: (kto to wymyślił jestem ciekawa)to ma złe nawyki żywieniowe, nauczył się jeść "na zapas" napycha brzuszek a po tem jak karma spęcznieje to wymioty ...(zakładam że jest zdrowy) więc podawaj mu tylko tyle karmy ile powinien dostać na jedno karmienie by nie przeciążał sobie żołądka, z czasem jego łaknienie się uspokoi i wszystko wróci do normy, po mału zobaczysz, że sam przesuwa porę posiłków, zacznie jeść trzy razy dziennie i pewnie w wieku 6-9 miesięcy przejdzie na posiłki dwa razy dziennie., ale 7 tygodni to jakieś nieporozumienie ...:crazyeye: Quote
Recommended Posts