Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobre wieści - czas najwyższy
Alutka- już wystarczająco długo "szarpałaś" nasze nerwy
teraz ładnie jak na słodziutkiego szczylka przystało ładnie jeść, spać i rosnąć zdrowo

Posted

no i niestety jest gorzej znów... wymiotów nie było, poszłam dosc wcześnie spać, stadko ze mną, w nocy była ciemnobrązowa wodnista kupa, taka, że do rana zaschła na kafelkach i trzeba było odmaczać... rano skubnęła ciut kurczaczka, ale już po powrocie moim z pracy okazało się, że kurczaczka nie chce, wmusiłam w nią dwie strzykawki rozpuszczalnej karmy dla szczeniąt, która podarowała nam Bianka, ale po kilku minutach zwróciła... trzęsła się, więc ułożyłam ją pod kołderką... zasnęła... Formica na L4, więc kombinujemy transport do jej TZ, w sumie już wykombinowaliśmy... czyli jedziemy gdzieś za godzinę na kolejne kroplówki... czeka nas zakładanie wenflonu...

Świnki są całe...

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]:shake:...Alutka ...cioteczka prosi

Halbinko ....a może by coś jak gerberki na razie podawać ... takie całkiem przetarte [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Halbinko , jak ona tak nie je , to może dac jej troszkę pasty calo-pet . Ja tym i portagenem zwykle ratuje zdechlaki . Na problemy jelitowe daje rozpuszczony w ciepłej wodzie enteroferwet , to takie cos na uzupełnienie flory bakteryjnej i odbudowanie kosmków jelitowych .Nie jestem wetem , ale głównie przez zniszczone chorobą kosmki jelitowe są sraczki i wymioty .
Po takiej chorobie problem z funkcjonowaniem jelit może zostac już do końca życia . Mój Wypłosz zjadł nie taką puszkę , i od 2 dni goowienko samo mu leci :roll: Kroplówki swoją drogą , ale coś tam jeść powinna , po troszeczku ale często .

Posted

No to jesteśmy... umęczona mAlutka i ja... nawodniona, zaopatrzona w całą serię leków... o kurczaczku może na razie zapomnieć... jutro cd...
Qrcze, a już było tak fajnie... :roll: