ewatonieja Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 http://www.eoferty.com.pl/id110072.html http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=20095 http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-FADO-Przepi-kny-d-ugow-osy-owczarek-szuka-domu-W0QQAdIdZ105349612 czekam na aprobate na adopcje.org http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=37743 http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/fado-przepiekny-dlugowlosy-owczarek-niemiecki-szuka-domu/1438[url=http://www.eoferty.com.pl/id110072.html]Fado przepi Quote
kometa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 przepraszam za offa.... http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolumny-film-lejdis-dla-pirata-bez-oka-do-20-02-a-131189/ Quote
Helga72 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 i biegniemy na wieczorny spacerek :multi: domki komu pieknego donka doskonały stróż i wierny przyjaciel :loveu: jak będzie duża kolejka to Olgaj pokieruje coby korka nie było :cool3: Quote
Helga72 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 i na pierwszą może cioteczki od onków wypatrzą chłopaka:cool3: Quote
ciapuś Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Helga72 napisał(a):i biegniemy na wieczorny spacerek :multi: domki komu pieknego donka doskonały stróż i wierny przyjaciel :loveu: jak będzie duża kolejka to Olgaj pokieruje coby korka nie było :cool3: Myślę że jeśli będzie spora kolejka to dla każdego postaramy sie coś ładnego w schronie znaleźć:evil_lol: aby nie odszedł z kwitkiem :diabloti: Quote
olgaj Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Zabijac sie w tej kolejce nie zabijaja, jeden sie rozmyslił, drugi chciał jajka w komplecie z psem, wiec powiedziałam, ze jajka zostaja w Łodzi, to on psa nie chce. Quote
graynew Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Od razu mowie, ze nie przeczytalam calego watku. Wiec jak zadam jakies "glupie" pytania ktore sa juz wczesniej rozwiazane to mi napiszcie a nie dajcie po glowie jeszcze raz :) Mam domek w okolicach Poznania wprawdzie chcieli sunie ale coz ten pies spelnia wszystkie ich wymagania. tzn ma dluga siersc duzo czarnego w umaszczeniu i stojace uszy. Ale oni maja jeszcze 2 dzieci 4 i 6 lat dwa koty( ale koty sobie z psami radza no chyba ze on jest jakis super agresor) i dwa psy strego bernardyna z dysplazja i posokowca wzietego z forum jako pies zaglodzony prawie na smierc. Teraz juz wyglada kwitnaco i meczy bernardyna do biegania czego tamten z racji wieku i choroby nie bardzo. Maj tez dom 170m i ogrod 4000m ogrodzone. PSy mieszkaja w domu wychodza kiedy chca Pani jest caly czas w domu. Wiec napiszcie czy ten onek nie zje kotow psow i dzieci?? Bo to podstawowe krytrium. Quote
Helga72 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 już odpowiadam ; z dziećmi bawi sie pieknie patyczkami , piłeczką lubi być głaskany i widac , że uwielbia dzieci :loveu:co do kotów nie sprawdzałam i nie sprawdzę bo mam w domu pod opieką kotkę koleżanki wartą więcej niż mój dochód miesięczny :evil_lol: co do samego Fado jest bardzo dobrym i czujnym stróżem psów nie atakuje co gwarantuje głową bo mam ich 6 :eviltong: uwielbia kaszę z warzywami i mięsem ale zję również suchę a także ryby :lol: pięknie jezdzi samochodem , pilnuje się i jest karny ale oczywiście potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna coby go za bardzo nie rozpieszczał:diabloti: donek to pies pracujący jest super towarzyszem i pomocnikiem swego człeka :cool3: Quote
graynew Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Wielkie dzieki za odpowiedz. Wyslalam zdjecia tym ludziom mam nadzieje, ze sie zakochaja i nie bedzie im az tak bardzo przeszkadzac ze to nie sunia. Czy on jest wykastrowany?? No i zeby faktycznie byl taki przyjazny do psow bo on ma byc glownym kompanem do biegania dla posokowca :) A co do kota to zupelnie rozumiem wartosc kota bezcenny :evil_lol: Jak tylko cos bede wiedziec to dam znac Quote
Helga72 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 narazie nie jest kastrowany ale można umówic termin i odjajczymy :evil_lol: a posokowiec to pies czy sunia zresztą nie przewiduje super problemów musza sie poprostu dotrzeć pod czujnym okiem pańcia :roll: co do zabaw to on uwielbia ruch i zabawy :eviltong: może na spokojnie spać w budzie :cool3: w domu raczej nie bardzo bo nie jest przyzwyczajony chociaż da się nad tym popracować to inteligenty pies i szybko się uczy :loveu: czekam z niecierpliwością na wieści z domku oby pomyślne :razz: a jakby co to sunie też mam na DT gdyby woleli suczkę :evil_lol: Quote
Agmarek Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Helga72 napisał(a):narazie nie jest kastrowany ale można umówic termin i odjajczymy :evil_lol: a posokowiec to pies czy sunia zresztą nie przewiduje super problemów musza sie poprostu dotrzeć pod czujnym okiem pańcia :roll: co do zabaw to on uwielbia ruch i zabawy :eviltong: może na spokojnie spać w budzie :cool3: w domu raczej nie bardzo bo nie jest przyzwyczajony chociaż da się nad tym popracować to inteligenty pies i szybko się uczy :loveu: czekam z niecierpliwością na wieści z domku oby pomyślne :razz: a jakby co to sunie też mam na DT gdyby woleli suczkę :evil_lol: Pies :roll: Quote
Helga72 Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 jak pisałam wcześniej mam 6 psów 2 sunie i 4 samce i nie ma konfliktów :lol: ale jedno jest pewne przyszły właściciel musi być odpowiedzialny i konsekwentny pies musi się zaklimatyzować to trudny proces i w przypadku stracia własciciel musi zareagować właściwie wystarczy odpowiedni ton głosu i napewno przez pierwsze dni trzeba wzmóc czujność :evil_lol: to naturalne ja tak mam przy każdym nowym tymczasie towarzystwo dociera się pod moim okiem a potem cała ferajna odstrasza okolicznych młodocianych złodziejaszkow i inne męty :angryy::mad: i moją żelazna zasada nigdy w przypadku starcia nie należy bić psa nigdy :shake: wszystkie moje psy obecne i te które już w nowych domach wiedzaiały na ile mozna sobie pozwolic znały granice jak cos się działo mówiłam zdecydowanym głosem i wszystko wracało na swoje tory :multi: Fado to dobry , mądry pies przyszły domek bedzie bardzo zadowolony :loveu: Quote
graynew Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Niestety oni chca koniecznie sunie. Jak masz jakas na DT to ja poprosze o zdjecia. Podesle moze akurat. To naprawde dobry dom wiec daje im mozliwosc powybrzydzania :roll: Dzieki za wyczerpujace odpowiedzi. Quote
Helga72 Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 przepraszam ale nie porafie wkleić linku :-( to sunia w typie onka wyciągnięta ze schrony przez dziewczyny z Emira ma tu swój wątek tytuł Ada w DT potrzebujemy pomocy w ogłoszeniam tam są zdjęcia i moje " przemyślenia " o suni ale od razu mówię ,że nie jest tak piekna jak Fado:razz: Quote
Niewiasta_21 Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Moze pomoge: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ada-w-dt-kto-pomoze-w-ogloszeniach-pilne-125860/ Quote
Helga72 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Pomoc bardzo potrzebna dzięki wielkie Niewiasta :loveu: a teraz podrzucamy Fado do czego to doszło , żeby taki chłopak nie miał wzięcia :angryy: Quote
Helga72 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Fado to bardzo silny pies :multi: ciągnie sanki z taką prędkością , że malamut mu nie dorówna :eviltong: a chłopaki az w śnie powpadali na zakręcie :evil_lol: chodzę z nim po dzieci do szkoły kochany miziak :loveu: Quote
ewatonieja Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Fado pies nie do zdarcia ,komu komu?:razz: Quote
ewatonieja Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Fadus gdzie te ludzie co gustuja w onkach? :roll: Quote
Helga72 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 i jeszcze bardzo ważna informacja Fado nie wykazuje agresji w stosunku do kotów :multi: Quote
ewatonieja Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 dzisiaj dzwonił do Olgi Pan mocno zainteresowany adopcja Fado, preferuje kastracje i ma juz sunię wyadoptowaną ze schronu chyba(Olga mnie poprawi jesli sie myle) Quote
Helga72 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 tak ja potwierdzam jutro Państwo przyjeżdżają o 11 :multi: wszyscy trzymajmy kciuki oby mu się udało to fantastyczny pies i bardzo piękny :loveu: Quote
Cantadorra Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Czy Fado pojechal do nowego domu? Piekny pies sie komus trafi. Quote
graynew Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 No to mam nadzieje, ze nie ciesze sie przedwczesnie. I Fado juz jest w nowym domku. :laola: Quote
ewatonieja Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 tak hop siup to chyba w tym wypadku nie będzie, a jajeczka? nieucięte :evil_lol: Quote
Recommended Posts