Majka_Gizmo Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 :( :( :( :( Niestety sprzedac nie chcą... SPrawa wygląda na zamkniętą :cry: , bo już się chyba nic nie da zrobić. Quote
anii Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 A moze postraszyc ich TOZ-em?! :-? I dlaczego nie chca sprzedac, skoro im faktycznie wadzi?! Moim zdaniem, dobrzy bybylo pogadac z ta corka, ale rozumiem, ze to dosc skomplikowana sprawa. :shake: Quote
bognik Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Nie cały czas na łańcuchu ???? To by było marzenie tego biedaka !!!!!!! Ja nie miałam chwilowo internetu, więc nie mogłam odpisać. Moja mama nie chce się mieszać w sprawę tego psa, ale ja nie mogę patrzeć, jak cierpi !!!!! Sama dużo nie zrobię, dlatego tutaj napisałam. Po co im psiaczek, który cierpi ??? Oni nie mają SERCA !!!!!!!!!! :evil: Quote
bognik Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Ja nie chcę zapeszać, ale od 2 dni mopsik nie jest na łańcuchu. Przynajmniej ja go nie widziałam, widziałam go, jak luzem biega. Może się przestraszyli, i teraz go będą traktować jak należy ??? Miejmy nadzieję !!!!!!! :wink: Quote
kasiara Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Witam, mam pytanie.Udalo mi sie zrobić zdjęcia i mam już logo ale chce wkleić reszte zdjęć w większym formacie tutaj, co mam zrobić Quote
Nata Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 przeslij mi fotki na maila to ja wstawie [email][email protected][/email] z jakiej hodowli jest twoje cudenko? Quote
kasiara Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Z Poznania ale nie chcialam rodowodu mimo że Budyń jest po rodzicach z rodowodem i z tytulami/ po prostu umówiłam sie z hodowcą okazyjnie/ Wiem że tego nie pochwalacie ale pan sie ulitował nad budżetówka. Hodowla chyba dobra bo piesek zadbany, czyściutki, zaszczepiony - dostalam go jak mial 7 mies. Teraz ma 3.5. Pozdrawiam :D Quote
kasiara Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 ps. No 3 miesiące i tydzień/żle policzyłam/ Zdjęcia przesłałam na poczte :D Quote
Nata Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 póki co nic nie dostałam :roll: jak tylko przejda to zaraz wstawiam Quote
NNikka Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='kasiara']Z Poznania ale nie chcialam rodowodu mimo że Budyń jest po rodzicach z rodowodem i z tytulami/ po prostu umówiłam sie z hodowcą okazyjnie/ Wiem że tego nie pochwalacie ale pan sie ulitował nad budżetówka. Hodowla chyba dobra bo piesek zadbany, czyściutki, zaszczepiony - dostalam go jak mial 7 mies. Teraz ma 3.5. Pozdrawiam :D[/quote] Cena rodowodu to ok.50 zł.... Gdyby pan był porządny nie miał by piesków bez rodowodu... :( Quote
Nata Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 metryka nie jest droga wiec....nie wiem o co chodzilo:/ szkoda ze tak sie sprawa zakonczyla kasiara a ta hodowla to z Poznania czy moze z okolic Poznania??? fotki nadal nie doszly:( Quote
kasiara Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Ale pan za tego samego psa z rodowodem chciał dużo więcej :-? Quote
kasiara Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Z okolic Poznania a fotki przesłałam po raz drugi z mojej poczty. Quote
NNikka Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Jakiś totalny przekręt... albo twój pies ma jakąś wade... Nikt Ci nie sprzeda taniej psa z rodowodem bez rodowodu... to bez sensu. Można sprzedać pieska z rodowodem po prostu taniej bo koszt metryki to ok. 50 zł. Quote
Nata Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Pani i Panowie o to Budyń w całej okazałości :angel: [img]http://www.album.com.pl/yW7209Iwlokjh/132466.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/yW7209Iwlokjh/132467.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/yW7209Iwlokjh/132468.jpg[/img] Quote
anushka Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 dopiero teraz doczytałam o tej biduli z łańcuchaa :cry: szkoda,że niechcą go oddać...bez sencu..gdyby go kochali to wogóle pies nie siedział by na dworze na łańcuchu....bez serca... :cry: :cry: a [b]Budyń[/b] słodki.. :wink: Quote
kasiara Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Dzięki za wklejenie zdjęć i pochwały :D Pan hodowca mówił mi że sprzedaje wszystkie swoje mopsy i buldożki z rodowodem lub bez, moze jest nastawiony tylko na zysk i to faktycznie pseudohodowca? Wiem jak to jest z kotami bo mam w domu rasowce i jednego straciłam na Fip - nieuleczalną horobe kocią przenoszoną z reguły od matki a hodowca byl z prawdziwego zdarzenia. Także rożnie to bywa z hodowcami , również psów jak sie domyślam :-? Quote
bognik Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 No, no, no..Budyń UROCZY !!!!!!! Ale ja słyszałam, że wszystkie szczeniaki z miotu mają rodowody, bez wyjątków. Chciałam napisać, że ten biedny mopsik nie jest już przy budzie !!!!!!! Co więcej, budę ZLIKWIDOWANO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boję się tylko, że albo ją przestawili w miejsce niewidoczne dla ludzi, albo zamykają go w piwnicy. Powiem mojemu bratu, żeby podpytał tak ich syna, czy np. pies śpi z nim w łóżku itp. Ten chłopiec ma z 9 lat, więc za bardzo się nie skapnie, jak brat go popyta, powiem mu, jak ma go popytać. Dowiemy się, co z mopsikiem !!!!! :wink: Pozdrawiam :D Quote
Nata Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Maja chyba Twoja interwencja przyniosla jakies skutki :P miejmy nadzieje, ze klopsikowi sie poprawia warunki zycia Bognik tobie sie tez naleza slowa uzania :wink: Quote
bognik Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Bez Mai nieodniosłoby to skutku. Maja: DZIĘKI !!!!!! :wink: Napewno jego życie będzie i już jest lepsze... :wink: Quote
NNikka Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Wszystkie szczenięta w miocie mają rodowód. Normalny uczciwy hodowca ma szczenięta z rodowodem jeśli reklamuje się, ze ma także bez rodowodu to znaczy, że kryje sukę dwa razy do roku czyli raz puszcza z papierami a raz bez... :( Quote
kasiara Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Rozumiem :( Mam nadzieje tylko że Budyń będzie zrowo rósł i nie wyjdą żadne wady genetyczne , to tylko moge dodać a wierzcie mi że jest przesłodki i rośnie jak na drożdżach :D Quote
Nata Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 kasiara bardzo Cie proszę abyś oficjalnie podala nazwisko "hodowcy". Obserwuje ostatnio w internecie coraz wiecej ogloszen o super okazjach, mopsach bez rodowodu. Uwazam, ze jako hodowca nie moge pozostac wobec tego procederu obojetna. Mysle, ze wielu zarejestrowanych tu hodowcow ciezko pracuje nad czystoscia rasy i nie mozemy tolerowac takich poczynan. Tym bardziej jestem zainteresowana, bo domyslam sie ze ten "hodowca" jest z mojego oddzialu. Tak sie sklada, ze robie przeglady miotow i doskonale wiem co sie "u mnie" rodzi i po jakich rodzicach; jestem w kazdej chwili gotowa to sprawdzic. Jestem swiecie przekonana, ze to ten coraz bardziej popularny "cichy miot"!!!! Krew mnie zalewa, jak hodowcy ktorzy ponosza ogromny wysilek, aby doskonalic rase nie moga sprzedac szczeniat, a na rynku pojawia sie coraz wiecej bezpapierowych mopsow!!!! Quote
Recommended Posts