Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

[quote name='dbsst']Mały się nie może obrócić i już raczej się nie obróci ( a jego walka o ułożenie główkowe może przyspieszyć mój poród) więc czeka mnie cesarka - OSTATNIA RZECZ NA ZIEMI O JAKIEJ MARZYŁAM :shake:

bo ty wszystko chcesz miec tak jak ja, doświadczyć tego co ja i w ogóle tylko ja , ja i ja dla ciebie istnieję.... Tu powinna być emotka, ale mi ta funkcjia nie działa, ****, ****, ****

[quote name='Olcia'], cała ciąża same problemy z łożyskiem, skórcze od 6 miesiąca , nowa panienka mojego cudnego męża załatwianie rozwodu mega stres,

oj, to fajnie miałaś. Jesteś więc mamą samodzielną?

[quote name='dbsst'] Ja się śmieje, że Jasiek nie może doczekac się spotkania ze swoim bratem bliźniakiem z innej matki Tadeuszem :D zawsze jak jest Tadeusz w pobliżu w brzuchu jest poruszenie :D

A Tadek jest coraz bardziej marudny, już mu się nudzi ze mną i już się nie mogę doczekać, aż urodzisz i powrócisz do sprawności i bedziesz mogła wychowywać ich dwóch, a ja będę was odwiedziała w weekendy

Posted

Dzięki dziewczynki - dziś zdecydowanie lepszy humor miałam.
Miałam bo odebrałam wyniki glukozy i........................i chce mieć wszystko jak Maga :D
Mały wczoraj tak się wściekał, że mam wrazenie że się obrócił a dlaczego:
1. bo ja nie mogłam spać
2. wytłumaczyłam sobie, że cesara jest super
3. jego nogi były w mojej miednicy mniejszej i chyba będzie piłkarzem - mój pęcherz jest dead
Ala jak będzie 5 to sobie go sama odbierz. Ja zastanawiam się czy go nie zapomnieć ze szpitala :D

Posted

dbsst napisał(a):
Dzięki dziewczynki - dziś zdecydowanie lepszy humor miałam.
Miałam bo odebrałam wyniki glukozy i........................i chce mieć wszystko jak Maga :D
Mały wczoraj tak się wściekał, że mam wrazenie że się obrócił a dlaczego:
1. bo ja nie mogłam spać
2. wytłumaczyłam sobie, że cesara jest super
3. jego nogi były w mojej miednicy mniejszej i chyba będzie piłkarzem - mój pęcherz jest dead
Ala jak będzie 5 to sobie go sama odbierz. Ja zastanawiam się czy go nie zapomnieć ze szpitala :D

I tak trzymaj kochana.
No a maluszek pokazuje swoje "różki". Ale zobaczysz sama słodycz z niego:loveu:

Posted

już to widzę jak zapominasz zabrać malucha ze szpitala :evil_lol: nie będziesz chciała bez niego nawet pójść się wysikać :evil_lol:
chyba wolałabym mieć skopany pęcherz niż wątrobę czy żołądek :angryy: jak tak dalej pójdzie, to w szpitalu przy okazji wymienią mi wątrobę :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja']dasz rade ....dawaj małego ...ciekawe czy taka chetna oddać będziesz jak go zobaczysz ;)

bosz.......... nastepne potwierdzenie że jestem wyrodna matka, bo ja po tylu godzinach męczarni ucieszyłam się jak zabrali mojego klocka:).

Debe nie wiem gdzie będziesz rodzić i czy zasady szpitalne są wszędzie takie same , ale na inflandzkiej przy porodzie naturalnym nie przysługuje Ci zabranie małego na noc przez położe, po cesarce masz prawo żądać,aby zabrały dziecko ja pierwszą noc.

Posted

ja w Bielańskim i tam przez ok dobę nie widzisz dziecka - wstęp ma tylko tata do dziecka. Bo poporodowa jest na patologii a maluchy są (na tym samym piętrze) na innym oddziale jak rodzisz naturalnie to cały czas jesteś z małym.
Po ok dobie jak jest miejsce na noworodkach to cie przenoszą i masz małego już cały czas z możliwością korzystania z sali noworodkowej. A jak jest tłok to zostajesz na pato i dochodzisz do dziecka czy jakoś tak. Pod tym względem jest beznadziejnie tam. Ja zakładając, że będe rodziła siłami natury nie zwracałam na to uwagi :/
A chce w bielańskim bo:
1. ja się tam rodziłam
2. 7 minut drogi odemnie autem
3. jest tam mój lekarz, który jak nic sie nie wydarzy zrobi mi cesarskie lub jak się uda zgrać odbierze mi poród.

Dziś jest słonecznie a ja musze siedzieć w domu rewelacja!!
Ale wrócił emil to może zrobie zdjęcie łózeczka ha ha ha a może nie :/
Pies Szpilka świruje jest taka nie wybiegana :(

Posted

e to faktycznie jakaś porażka, ja też miała super lekarza, i pech chciał że dzień przed porodem wyjechał do Egiptu:),
a nadira dzisiaj normalnie bym wymieniła na chomika, co chwile na niego właże bo osiołek musi leżeć pod nogami, spacer już zaliczyliśmy koło 7, troche dziwnie ludzie się na mnie patrzą tak rano z psem i klockiem w nosidle:) , ale to już ich sprawa nie moja:)

Posted

Olcia napisał(a):
e to faktycznie jakaś porażka, ja też miała super lekarza, i pech chciał że dzień przed porodem wyjechał do Egiptu:),
a nadira dzisiaj normalnie bym wymieniła na chomika, co chwile na niego właże bo osiołek musi leżeć pod nogami, spacer już zaliczyliśmy koło 7, troche dziwnie ludzie się na mnie patrzą tak rano z psem i klockiem w nosidle:) , ale to już ich sprawa nie moja:)

hah ja pamiętam jak wychodziłam z Oliwią w wózku, Luną i Bolkiem - oba na smyczy w bloku bo awanturnicy :lol: to była jazda - każde wchodzenie i wychodzenie z bloku to była katorga - ja cała upocona zawsze :lol:

Posted

czasem jak przyjeżdża Maga z majdanem i wychodzimy ja ona Wózek, i Szpilka to dochodzę do wniosku, że za mało mam rąk
qinda jest super sama się otwiera i jest duża (sama się zamyka ZA rSZYBKO) ale potem musimy pokonać fortece dwóch par drzwi i tu zaczynają się schody ha ha to jest trudne...................
gorzej, że miejsce gdzie teraz mieszkamy powinno mieć tytuł anty koła schody schodki i schodeczki WSZĘDZIE
i jak sie prowadzi wózek i psa, który nie potrafi chodzic na myczy :/

Posted

[quote name='dbsst']czasem jak przyjeżdża Maga z majdanem i wychodzimy ja ona Wózek, i Szpilka to dochodzę do wniosku, że za mało mam rąk

a co masz do eks-męża Dody? :evil_lol::evil_lol:

mam emotki, mam emotki :multi:

Posted

dbsst napisał(a):
Dziś jest słonecznie a ja musze siedzieć w domu rewelacja!!
Ale wrócił emil to może zrobie zdjęcie łózeczka ha ha ha a może nie :/
Pies Szpilka świruje jest taka nie wybiegana :(

witaj w klubie domatorek :diabloti: ja mogę spacerować, ale to moje ulubione, najukochańsze więzadełko więzi mnie w domu :mad: w pozycji najlepiej leżącej, półleżącej lub półsiedzącej :angryy: UFAJEBAMA!!!!!

zrób zdjęcie łóżeczka albo całego pokoiku i musowo wypchanej komody :evil_lol:

Olcia napisał(a):
a nadira dzisiaj normalnie bym wymieniła na chomika, co chwile na niego właże bo osiołek musi leżeć pod nogami

Joker tylko podkłada się TZtowi :evil_lol: dzisiaj chciał go wymienić na rybkę :evil_lol:

Posted

haha ja się z wózkiem w tesco u siebie tylko w jednej kasie mieszcze z alkoholem gdzie zawsze największa kolejka jest, no ale cóż dopiero te niedoskonałości się zauważa ja samemu się pcha wózek

Posted

[quote name='Olcia']bosz.......... nastepne potwierdzenie że jestem wyrodna matka, bo ja po tylu godzinach męczarni ucieszyłam się jak zabrali mojego klocka:).

Debe nie wiem gdzie będziesz rodzić i czy zasady szpitalne są wszędzie takie same , ale na inflandzkiej przy porodzie naturalnym nie przysługuje Ci zabranie małego na noc przez położe, po cesarce masz prawo żądać,aby zabrały dziecko ja pierwszą noc.

[FONT=Arial]ale ona nie po porodzie ..ona mi go każe zabrać na zawsze :grins: :roflt:[/FONT]

Posted

[quote name='Olcia']haha ja się z wózkiem w tesco u siebie tylko w jednej kasie mieszcze z alkoholem gdzie zawsze największa kolejka jest, no ale cóż dopiero te niedoskonałości się zauważa ja samemu się pcha wózek

przynajmniej masz dobry pretekst, aby stanąć do kasy z alkoholem :drinking: :diabloti:

Ja tam nie piję aż Tadzio skonczy 18 lat. Debe świadkiem :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Maga100']przynajmniej masz dobry pretekst, aby stanąć do kasy z alkoholem :drinking: :diabloti:

Ja tam nie piję aż Tadzio skonczy 18 lat. Debe świadkiem :diabloti::diabloti::diabloti:

musiałaś mnie wydać !!!!! ech Ty niedobra, to był mój sekret dlaczego Alan taki spokojny mama setke a później cyca:)

Posted

[quote name='Maga100']a co masz do eks-męża Dody? :evil_lol:

mam emotki, mam emotki :multi:

mam i jego i innych teraz z moja figura i kaloryferem na brzuchu nic tylko podrywac towary:eviltong:

[quote name='Cola']witaj w klubie domatorek ja mogę spacerować, ale to moje ulubione, najukochańsze więzadełko więzi mnie w domu w pozycji najlepiej leżącej, półleżącej lub półsiedzącej UFAJEBAMA!!!!!

zrób zdjęcie łóżeczka albo całego pokoiku i musowo wypchanej komody :evil_lol:

Joker tylko podkłada się TZtowi dzisiaj chciał go wymienić na rybkę :evil_lol:

nie mam znowu aparatu :evil_lol: a komoda prawie pusta wszystko spakowałam do szpitala :evil_lol:

[quote name='apple']I pewnie jeszcze podjazdy dla wóżków mają nie ten rozstaw osi....skąd ja to znam:cool1:

skąd wiedziałaś byłaś u mnie :diabloti::evil_lol:

[quote name='Olcia']haha ja się z wózkiem w tesco u siebie tylko w jednej kasie mieszcze z alkoholem gdzie zawsze największa kolejka jest, no ale cóż dopiero te niedoskonałości się zauważa ja samemu się pcha wózek

ja z moja gracją dzikeij pantery az się boję takich precyzyjnych manewrów :diabloti::evil_lol::evil_lol:
Maga pamięta jak ostatnio prowadziłam T - bolało co :evil_lol:
[quote name='Alicja'][FONT=Arial]ale ona nie po porodzie ..ona mi go każe zabrać na zawsze :grins: :roflt:[/FONT]

zawsze ever :p

[quote name='Maga100']przynajmniej masz dobry pretekst, aby stanąć do kasy z alkoholem :drinking: :diabloti:

kasa z alkoholem:loveu:, mój barek w domu :loveu:

tak jestem świadkiem Maga nie pije nic prócz % :eviltong::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Olcia']musiałaś mnie wydać !!!!! ech Ty niedobra, to był mój sekret dlaczego Alan taki spokojny mama setke a później cyca:)

kiedyś dawali makówkę teraz seteczke - to sie nazywa postęp :evil_lol:

witajcie :eviltong:

jak ktos ma o piatala za dużo zapraszam
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=822579540

Posted

dbsst napisał(a):
nie mam znowu aparatu :evil_lol: a komoda prawie pusta wszystko spakowałam do szpitala :evil_lol:

to kto ciągle zabiera emila?? jak to wszystko spakowałaś? ja mam tylko spakować dla malucha pieluszki, kremik i chusteczki :p i przygotować ubranka na wyjście :p ....moja torba pewnie będzie za to ogromniasta :evil_lol:

Posted

nie będę ukrywała koleżanka przyjechała i to za mnie zrobiła jak się dowiedziała, że zaraz moge się zmultiplować :cool1:
poukładała wszystko tematycznie :cool1:
przyszykowała karton dla R w którym w popodpisywanych siadkach lub kartonikach są rzeczy dla małego i dla mnie :cool1:
moja torba ma tematy cycki - i od wkładek po kremy tam są
majty i tam są poporodowe i wkładki podkładki itd
koszule
skarpety
kosmetyki wsio wsio
i w mojej jest szybka wyprawka dla Jaśka jak wylezie ze mnie :cool1:
Jasiek ma swoją torbę i w niej wszytskie czysciki gaziki pierdoły, ciuszki na za chwilę, rożek kocyk WSZYSTKO
no i karton z ciuchami (jakbyśmy musieli dłużej zostać)
i z wyjsciowymi

i szczerze to musze dziś tam popatrzeć po walizach bo już nie pamiętam gdzie co mam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ale powiem tak jej to zjeło 5 minut jak maszynka ciach ciach to z tym tamto nie a to tak
ja do porodu bym sie nie spakowała :eviltong:

Posted

dbsst napisał(a):
nie będę ukrywała koleżanka przyjechała i to za mnie zrobiła jak się dowiedziała, że zaraz moge się zmultiplować :cool1:

i szczerze to musze dziś tam popatrzeć po walizach bo już nie pamiętam gdzie co mam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ale powiem tak jej to zjeło 5 minut jak maszynka ciach ciach to z tym tamto nie a to tak
ja do porodu bym sie nie spakowała :eviltong:

podrzuć w grudniu mi tą koleżankę :cool1:
mówisz 5 minut i już spakowane? mi to zajmie pewnie kilka dni :evil_lol: i co chwila będę coś wrzucała do torby :p aaaa...jeszcze to mi się może przydać, a może tamto też :evil_lol: a na końcu zobaczę ogromniastą walizę :roll: jakbym jechała na 2tygodniowe wczasy :evil_lol:

Posted

Cola napisał(a):
podrzuć w grudniu mi tą koleżankę :cool1:
mówisz 5 minut i już spakowane? mi to zajmie pewnie kilka dni :evil_lol: i co chwila będę coś wrzucała do torby :p aaaa...jeszcze to mi się może przydać, a może tamto też :evil_lol: a na końcu zobaczę ogromniastą walizę :roll: jakbym jechała na 2tygodniowe wczasy :evil_lol:

nie dam nie dam męcz się sama :evil_lol:
no i ja mam walizy jakbym jechała tam na nie wiem kiedy :roll: