Helga&Ares Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Pręgus przyjechał do nas z zamojskiego schroniska.Był potwornie wychudzony, smutny, marniał z dnia na dzień. Szanse na adopcje miał znikome. Nie miał sił biegać, bawić się.. Brak w nim było woli życia. Jakby chciał się poddać.. Ciężko było na to patrzeć, piesek, młody samiec, który zamiast cieszyć się na widok piłki czy smyczy, leżał sobie po prostu w kojcu, nie zwracał na siebie uwagi, nie prosił, jak reszta psów o zainteresowanie. Po prostu był.. Za wszelką cenę chcieliśmy odmienić jego los - zabieraliśmy go regularnie na spacery, dostawał jedzenie, o które nie musiał konkurować, miał wody pod dostatkiem.. Była to dla niego nowa sytuacja. Uczył się żyć od początku.. Mijał czas. Piesek wyglądał coraz lepiej, otwierał się na towarzystwo ludzi i innych zwierząt. W tej chwili piesek jest w bardzo dobrej kondycji. Odkarmiony, zdrowy, wykastrowany. Ma dobrze, ale nie zapominajmy, ze to ciągle schronisko.. Tak piękny zwierzak nie powinien marnować się w schroniskowym boksie.On potrzebuje przyjaciela, ciepłego kącika, ogromnej dawki czułości, której wcześniej nie zaznał i miłości.. Czy prosi o zbyt wiele? Dlaczego nie zasłużył sobie na dobry dom? Pomóżmy Pręgusowi, on zasługuje na najlepszy dom i wyjątkowego Człowieka! Wypatruje z nadzieją, że może w końcu znajdzie się osoba, której serduszko szybciej zabije na widok tak nieziemskiego psa..Prosimy o dom Pręgus jest pod opieką Fundacji EMIR, przebywa w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Gaju Quote
Panca Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 jestem, jestem sliczny psiak trzeba go rozreklamowac:evil_lol: Quote
Helga&Ares Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Piękny jest, a nikt go nie chce :placz: Quote
Helga&Ares Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 no to podnosimy psiaka, by ktoś go dostrzegł :loveu: Quote
Helga&Ares Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 ... i prosimy o dom dla przystojniaka!! Quote
Tola Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Pregusku, to ty jeszcze nie w domciu? Taki piesio! Trzymam kciuki zeby dom znalazł sie jak najszybciej. Quote
stonka1125 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 taką długą droge Pręgusek do Gaju przebył i chociaż w Gaju jak w raju to Pręgus chce już do swojego własnego domu! Quote
stonka1125 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 no i co tam u tygrysa?nikt nie zagląda? Quote
Helga&Ares Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 już powoli pół roku cisza... A Polusia, z którą trzymał, a takze przyjechał z Zamościa Pręgus, dawno grzeje doopkę w super domku:-( Quote
Tola Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Pregusku, taki piesio musi znalezc super domek! Quote
funia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Boże biedaku ja myślałam ,że ty w domu już jesteś:shake: Quote
Helga&Ares Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 [quote name='Olusia']Przychodzę z bannerkami ;) Och, są przepiękne:loveu: Dziękujemy!!! Szkoda,że ten największy mi się nie zmieści Quote
Recommended Posts