Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Izuuus']Robisz postępy kochana, co do fotek, które dodajesz w większych ilościach :loveu:[/QUOTE]

Łeee... ja myślałam, że napiszesz mi że robię postępy co do jakości zdjęć, a ty mi tu o ilości :-(:eviltong:

[quote name='Infortune.'] (...)
Wiesz co, naprawdę nieźle wyszło Ci to obcinanie, wygląda bardzo fajnie! :cool3:[/QUOTE]

Dzięki :) Już trochę sierść odrosła, i nie widać tak mocno nierównego cięcia ;) Jeszcze trochę podrośnie i całkiem będzie fajnie :loveu:

[CENTER]
[URL]http://images8.fotosik.pl/267/967eee6806394d87med.jpg[/URL]
[CENTER]:roll:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/267/1929f52d5a06657bmed.jpg[/IMG][/URL]
:loveu:
[/CENTER]

[/CENTER]

Posted

[url]http://images8.fotosik.pl/267/1929f52d5a06657bmed.jpg[/url]
misio :loveu:

A ja mam coś dla Lakusia,ale dam Ci dopiero jak się spotkamy :diabloti:

[quote name='"jot11"'] [URL]http://images8.fotosik.pl/267/967eee6806394d87med.jpg[/URL] [I]Karola,ta piękna dziewczyna to Ty? [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_razz.gif[/IMG][/I]
[/QUOTE]

Potwierdzam, tak ta piękna dziewczyna to ona i jej mega niebieskie oczy to też są jej :loveu::evil_lol:

Posted

Czesc!:) zagladam tu dość często, ale chyba jeszcze nie pisałam...:) Lucky bardzo mi sie podoba:) chciałam zapytać jeszcze bo widziałam że chodzisz z nim na lince, czy ona jest lepsza od flexi? bo sie zastanawiam jak będe kupować co lepsze, chociaż można kupić to i to, ale widze ze niektorzy uzywaja linki a nie flexi i zastanawiam sie w czym jest lepsza?;)

Posted

[quote name='jot11'][URL]http://images8.fotosik.pl/267/967eee6806394d87med.jpg[/URL] [I]Karola,ta piękna dziewczyna to Ty? :p[/I][/QUOTE]

Tak Jolu, ta [I]dziewczyna[/I] to ja, ale ta [I]piękna[/I] to już nie ja :shake:

[quote name='Agata_Roki'][URL]http://images8.fotosik.pl/267/1929f52d5a06657bmed.jpg[/URL]
misio :loveu:

A ja mam coś dla Lakusia,ale dam Ci dopiero jak się spotkamy :diabloti:

Potwierdzam, tak ta piękna dziewczyna to ona i jej mega niebieskie oczy to też są jej :loveu::evil_lol:[/QUOTE]

Ooo, zaintrygowałaś mnie :cool3: To kiedy się spotykamy? :diabloti::eviltong:

Nie wiem co mam ci odpisać na te twoje komplementy :shake: Napiszę więc: to co piszesz nie jest prawdą :shake:

[SIZE=1]A tak poza tym... ty coś ode mnie chcesz że tak ładnie do mnie mówisz? :diabloti:[/SIZE]

[quote name='Infortune.']Zawsze chciałam taki kolor oczu! Cudowne! :loveu:

Ty masz lustro? :coo3: Patrz, nawet nie wiedziałam :diabloti:[/QUOTE]

:cool3:

Tak, mam lustro, codziennie się w nim przeglądam rano i podziwiam siebie w nim :cool3: Kiedyś kiedy byłam młoda i piękna miałam duże lustro wyszczuplające, było super hiper mega ekstra, niestety teraz mam nowe, które nie wyszczupla :placz: Więc go nie lubię.

[quote name='Izuuus']Ładne to Twoje zdjęcia, ładne :cool3:[/QUOTE]

A dziękuję bardzo, co prawda wyczuwam w tym poście nutkę ironii, ale przemilczę to :eviltong:

[quote name='chrupcia']Czesc! zagladam tu dość często, ale chyba jeszcze nie pisałam...Lucky bardzo mi sie podoba chciałam zapytać jeszcze bo widziałam że chodzisz z nim na lince, czy ona jest lepsza od flexi? bo sie zastanawiam jak będe kupować co lepsze, chociaż można kupić to i to, ale widze ze niektorzy uzywaja linki a nie flexi i zastanawiam sie w czym jest lepsza?[/QUOTE]

Hmm... wiesz co, wydaję mi się że to zależy od sytuacji. Ja z flexi mam małe doświadczenie. Pies mojego kolegi ma, i jak się spotykaliśmy, to czasami prowadziłam jego pieska na flexi. Mój Lucky ma tylko linkę :)
Jeśli miałabym pisać o różnicach, no to główna różnica polega na tym, że flexi nieco drastycznie stopuje psa. Pies biegnie, rozpędza się, a tu nagle trach! Coś go blokuje, i pies robi cofkę, co miłe dla niego nie jest. Chociaż to też jest uzależnione od tego, czy pies umie chodzić na smyczy. Poza tym wiele właścicieli źle używa flexi. Linka ma tą przewagę, że pies idzie, linka jest puszczona wolno, ciągnie się za nim. Czasami się o coś zaczepi. Często też się plącze pod nogami właściciela, ale można się do tego przyzwyczaić :p A flexi od razu jak pies będzie bliżej, to się zwija, więc się nie plącze.
Dla mnie ogólnie lepsza jest linka, ale to już musisz sama zdecydować, bo wszystko ma swoje plusy i minusy.

Ale najlepiej jeśli będziesz miała szczeniaczka, to zacząć go prowadzać na zwykłej smyczy. Tak, żeby nauczył się na niej chodzić i nie ciągnął. Potem jak już się nauczy chodzić na tej zwykłej, to możesz kupić sobie flexi jeżeli będziesz miała taką potrzebę. Linki można w sumie używać cały czas, już od szczeniaka, na niej uczy się też przywoływania psa [na flexi tego raczej nie zrobisz].

[SIZE=1]A tak poza tym to dziękujemy za komplementy, i zapraszamy częściej :) No i jeśli masz jakieś pytania, to śmiało, postaram się pomóc :)[/SIZE]

[CENTER]***
[/CENTER]

Posted

[QUOTE]A dziękuję bardzo, co prawda wyczuwam w tym poście nutkę ironii, ale przemilczę to[/QUOTE]

Nie było tam ironii :cool3: Witaj w klubie niebieskich oków :D

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']
Hmm... wiesz co, wydaję mi się że to zależy od sytuacji. Ja z flexi mam małe doświadczenie. Pies mojego kolegi ma, i jak się spotykaliśmy, to czasami prowadziłam jego pieska na flexi. Mój Lucky ma tylko linkę :)
Jeśli miałabym pisać o różnicach, no to główna różnica polega na tym, że flexi nieco drastycznie stopuje psa. Pies biegnie, rozpędza się, a tu nagle trach! Coś go blokuje, i pies robi cofkę, co miłe dla niego nie jest. Chociaż to też jest uzależnione od tego, czy pies umie chodzić na smyczy. Poza tym wiele właścicieli źle używa flexi. Linka ma tą przewagę, że pies idzie, linka jest puszczona wolno, ciągnie się za nim. Czasami się o coś zaczepi. Często też się plącze pod nogami właściciela, ale można się do tego przyzwyczaić :p A flexi od razu jak pies będzie bliżej, to się zwija, więc się nie plącze.
Dla mnie ogólnie lepsza jest linka, ale to już musisz sama zdecydować, bo wszystko ma swoje plusy i minusy.

Ale najlepiej jeśli będziesz miała szczeniaczka, to zacząć go prowadzać na zwykłej smyczy. Tak, żeby nauczył się na niej chodzić i nie ciągnął. Potem jak już się nauczy chodzić na tej zwykłej, to możesz kupić sobie flexi jeżeli będziesz miała taką potrzebę. Linki można w sumie używać cały czas, już od szczeniaka, na niej uczy się też przywoływania psa [na flexi tego raczej nie zrobisz].

[SIZE=1]A tak poza tym to dziękujemy za komplementy, i zapraszamy częściej :) No i jeśli masz jakieś pytania, to śmiało, postaram się pomóc :)[/SIZE]

[CENTER]***
[/CENTER][/QUOTE]

Dzięki za wysuniecie plusów i minusów:) Zawsze myślałam że kupie flexi bede na niej prowadzic psa, ale teraz tak sobie myśle że linka to tez bardzo fajna sprawa, raczej pieska bede sie bala puscic zeby latał bez smyczy przynajmniej do poki nie naucze go zeby przychodzil, a na krotkiej smyczy to raczej nie bedzie mial za duzo do wybiegania sie wiec dlatego myslalam o flexi, linka chyba nie taka droga, a w flexi chyba tez zainwestuje:) wszystko za pewne wyjdzie jak bede wyprowadzala malca, wtedy się przekonam.

Posted

[quote name='jot11'][url]http://images8.fotosik.pl/267/967eee6806394d87med.jpg[/url] [I]Karola,ta piękna dziewczyna to Ty? :p[/I][/QUOTE]

Szkoda tylko, że więcej obiektyw widać niż Karolinę ;)
Więcej proszę :)

Posted

Njusa Ci napisałam u mnie :cool3:

[LEFT][QUOTE][SIZE=1]A tak poza tym... ty coś ode mnie chcesz że tak ładnie do mnie mówisz? :diabloti:[/SIZE]
[/QUOTE]

a pff, że niby ja jakąś materialistką ? :diabloti: Nieee, ja nic od Ciebie nie chce :evil_lol: [SIZE=1]tiririri... Ty wiesz co :evil_lol:[/SIZE]
[/LEFT]

Posted

Tak, mam lustro, codziennie się w nim przeglądam rano i podziwiam siebie w nim :cool3: Kiedyś kiedy byłam młoda i piękna miałam duże lustro wyszczuplające, było super hiper mega ekstra, niestety teraz mam nowe, które nie wyszczupla :placz: Więc go nie lubię.
[/QUOTE]
Oj, Ty biedna... :placz: Kto Cię tak unieszczęśliwi i zabrał to wyszczuplające lusterko? Teraz musisz patrzeć na swoje prawdziwe JA. :shake:

:diabloti:

No, a tak całkiem serio, to co to za Nikon? :cool3:

Posted

[quote name='Izuuus']Nie było tam ironii Witaj w klubie niebieskich oków [/QUOTE]

Ach, no to dobrze :loveu:
A witaj witaj :cool3:

[quote name='chrupcia']Dzięki za wysuniecie plusów i minusów:) Zawsze myślałam że kupie flexi bede na niej prowadzic psa, ale teraz tak sobie myśle że linka to tez bardzo fajna sprawa, raczej pieska bede sie bala puscic zeby latał bez smyczy przynajmniej do poki nie naucze go zeby przychodzil, a na krotkiej smyczy to raczej nie bedzie mial za duzo do wybiegania sie wiec dlatego myslalam o flexi, linka chyba nie taka droga, a w flexi chyba tez zainwestuje:) wszystko za pewne wyjdzie jak bede wyprowadzala malca, wtedy się przekonam.[/QUOTE]

No pewnie, wszystko wyjdzie w praniu ;) Bo linkę z kolei lepiej stosować na otwartych przestrzeniach, bo np. z psem na 10m lince nie będziesz chodziła po mieście ;) Wtedy przydaje się flexi np. Zobaczysz co ci podpasuje, ja za moją linkę płaciłam coś ok. 20zł, to naprawdę niewiele w porównaniu do innych wydatków związanych z psem :) A kiedy będziesz miała yorkowego maluszka? :cool3:

[quote name='Viky i Ja']Szkoda tylko, że więcej obiektyw widać niż Karolinę ;)
Więcej proszę :)[/QUOTE]

Ajć, bo to miało tak być :razz: Bo mnie nie może być za dużo widać [IMG]http://i40.tinypic.com/vqp45w.gif[/IMG]

[quote name='Agata_Roki']Njusa Ci napisałam u mnie :cool3:

[LEFT]

a pff, że niby ja jakąś materialistką ? :diabloti: Nieee, ja nic od Ciebie nie chce :evil_lol: [SIZE=1]tiririri... Ty wiesz co :evil_lol:[/SIZE]
[/LEFT]
[/QUOTE]

Ok, widziałam, odpisałam :cool3:

Tak tak, wieedziałam że coś jest na rzeczy :diabloti:

[quote name='Infortune.']Oj, Ty biedna... :placz: Kto Cię tak unieszczęśliwi i zabrał to wyszczuplające lusterko? Teraz musisz patrzeć na swoje prawdziwe JA. :shake:

No, a tak całkiem serio, to co to za Nikon? :cool3:[/QUOTE]

No kurcze, nie wiem, weszli, zabrali szafę z wyszczuplającym lusterkiem, wsadzili normalne, i takie zostało :roll:

Aaaa... to o takie lusterko ci chodziło :diabloti: No to czyli sobie teraz nagrabiłaś, pograbiłaś, i pozamiatałaś :mad: Strzelam focha wielkiego jak stąd do Krakowa :eviltong: Aż takie złe zdjęcia robię?
Uuu... coś czuję, że chyba rzeczywiście za dużo dałam Wam tych zdjęć :shake: Przetrzymam Was, i miesiąc
nic nie wstawię, to zobaczycie jak Wam się potem spodobają te zdjęcia! Będziecie się nimi zachwycać że hohoho :diabloti:

Nikon D3000 + moje beztalencie + mój wiercipiętny pies. Ty nawet nie wiesz jak go trudno uchwycić, o portretach nie ma mowy :p Jak kiedyś się spotkałyśmy z Agatą, to boniu, jaki ten Roki faajny, jak jest pora zdjęciowa, to leży sobie, patrzy się gdzieś, nie rusza się, i pozuje. Na takim modelu to można uczyć się robić zdjęcia, bo ustawiasz ustawienia tak, wyjdzie źle, to zmieniasz inaczej itd. A mój? Wezmę na 'M', ustawię aparat , to psa już daawno nie ma, włączę na tryb portretowy/sportowy, tudzież inny, to wychodzą zdjęcia takie jakie wychodzą :roll:

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']No pewnie, wszystko wyjdzie w praniu ;) Bo linkę z kolei lepiej stosować na otwartych przestrzeniach, bo np. z psem na 10m lince nie będziesz chodziła po mieście ;) Wtedy przydaje się flexi np. Zobaczysz co ci podpasuje, ja za moją linkę płaciłam coś ok. 20zł, to naprawdę niewiele w porównaniu do innych wydatków związanych z psem :) A kiedy będziesz miała yorkowego maluszka? :cool3:
:[/QUOTE]
No myślę że gdzies pod koniec kwietnia najpóźniej:) o lince własnie myślałam że będę używać jej na dłuższych spacerach, gdzieś na łakach, a psa będe się bała puścić więc myśle że linka będzie do takich spacerów bardzo dobra:)

Posted

Aaaa... to o takie lusterko ci chodziło :diabloti: No to czyli sobie teraz nagrabiłaś, pograbiłaś, i pozamiatałaś :mad: [B]Strzelam focha wielkiego jak stąd do Krakowa :eviltong: Aż takie złe zdjęcia robię?[/B]
Uuu... coś czuję, że chyba rzeczywiście za dużo dałam Wam tych zdjęć :shake: Przetrzymam Was, i miesiąc
nic nie wstawię, to zobaczycie jak Wam się potem spodobają te zdjęcia! Będziecie się nimi zachwycać że hohoho :diabloti:

Nikon D3000 + moje beztalencie + mój wiercipiętny pies. Ty nawet nie wiesz jak go trudno uchwycić, o portretach nie ma mowy :p Jak kiedyś się spotkałyśmy z Agatą, to boniu, jaki ten Roki faajny, jak jest pora zdjęciowa, to leży sobie, patrzy się gdzieś, nie rusza się, i pozuje. Na takim modelu to można uczyć się robić zdjęcia, bo ustawiasz ustawienia tak, wyjdzie źle, to zmieniasz inaczej itd. A mój? Wezmę na 'M', ustawię aparat , to psa już daawno nie ma, włączę na tryb portretowy/sportowy, tudzież inny, to wychodzą zdjęcia takie jakie wychodzą :roll:[/QUOTE]
NIE! :placz: Nie o to mi chodziło! :evil_lol: Chodziło mi ooo to, że się nie chwaliłaś, że masz Nikona, ot co. :eviltong: A zdjęcia są fajne, serio! :cool3: Teraz będzie, że jestem zuuaa :placz: :evil_lol:

Tylko mi spróbuj nie dawać zdjęć... :mad:

Ja Cię rozumiem, ja nawet przy moim mało wuercipiętnym psie nie umiem zrobić ładnego zdjęcia, a gdybym miała szalejącego to chyba nic bym nie zrobiła. I tak dobrze Ci idzie! :cool3:

Posted

Co tu mi Ronka obgadujecie ? :diabloti: Moja ślamazara to tak jak chomik czysty model i tylko do tego się w życiu nadaje :evil_lol: Szkól się na Lakusiu,szkól bo jak Ty będziesz miała [cenzura] a ja [cenzura] to dopiero będzie problem z robieniem zdjęć :evil_lol:

No to co Panie i Panowie ? :eviltong: Jedzieta szkolić się z nami ? :evil_lol: Fajnoo będzie, dajecie :cool3:

Posted

[quote name='chrupcia']No myślę że gdzies pod koniec kwietnia najpóźniej:) o lince własnie myślałam że będę używać jej na dłuższych spacerach, gdzieś na łakach, a psa będe się bała puścić więc myśle że linka będzie do takich spacerów bardzo dobra:)[/QUOTE]

No to super, mam nadzieję że szybko minie ci ten czas :) Szykuj już wyprawkę :D

[quote name='Infortune.']NIE! :placz: Nie o to mi chodziło! :evil_lol: Chodziło mi ooo to, że się nie chwaliłaś, że masz Nikona, ot co. :eviltong: A zdjęcia są fajne, serio! :cool3: Teraz będzie, że jestem zuuaa :placz: :evil_lol:

Tylko mi spróbuj nie dawać zdjęć... :mad:

Ja Cię rozumiem, ja nawet przy moim mało wuercipiętnym psie nie umiem zrobić ładnego zdjęcia, a gdybym miała szalejącego to chyba nic bym nie zrobiła. I tak dobrze Ci idzie! :cool3:[/QUOTE]

A, no to masz szczęście :diabloti:
Nie chwaliłam się, bo nie ma się czym chwalić :P Ani to super hiper aparat, ani obiektyw, więc wiesz... Ale na moje możliwości w zupełności wystarczy ;)

[quote name='Agata_Roki']Co tu mi Ronka obgadujecie ? :diabloti: Moja ślamazara to tak jak chomik czysty model i tylko do tego się w życiu nadaje :evil_lol: Szkól się na Lakusiu,szkól bo jak Ty będziesz miała [cenzura] a ja [cenzura] to dopiero będzie problem z robieniem zdjęć :evil_lol:

No to co Panie i Panowie ? :eviltong: Jedzieta szkolić się z nami ? :evil_lol: Fajnoo będzie, dajecie :cool3:[/QUOTE]

Przecież my tu o nim same komplementy piszemy :loveu:
No właśnie, muszę się szkolić, bo potem to już całkiem masakra będzie :evil_lol::loveu:

[CENTER]***

Przyszłam życzyć Wam

[COLOR=DarkGreen][B]Wesołych Świąt [/B][/COLOR]:krolik:

[/CENTER]
[SIZE=1][COLOR=YellowGreen]W tym roku tak skromnie, bez żadnych kartek i wierszyków, bo ani nie ma weny, ani czasu na robienie takich rzeczy ;) Jedynie mogę dać zdjęcie:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/269/cf8b6d4ac17897e2med.jpg[/IMG][/URL]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[URL]http://images8.fotosik.pl/269/cf8b6d4ac17897e2med.jpg[/URL]
Super mu w takiej fryzurce :loveu: na pewno bardziej praktyczna chyba.Ostatnio pamiętam do długie miał włosięta,ja bym takiego yorkasa od razu obcięła - nie wiem jak Ty sobie radziłaś z jego pielęgnacją,ja to swojego czeszę raz do roku na święta Bożego Narodzenia :diabloti:

Ile Lakusiasty ma w obwodzie szyi ? Bo coś mi się wydaje ,że ta obroża,którą mama kupiła na Ronka [takie małe cuś ja nie wiem gdzie ona podziała głowę wtedy :evil_lol:] może być też duża na Luckiego. :eviltong:

Posted

[quote name='Agata_Roki'][URL]http://images8.fotosik.pl/269/cf8b6d4ac17897e2med.jpg[/URL]
Super mu w takiej fryzurce :loveu: na pewno bardziej praktyczna chyba.Ostatnio pamiętam do długie miał włosięta,ja bym takiego yorkasa od razu obcięła - nie wiem jak Ty sobie radziłaś z jego pielęgnacją,ja to swojego czeszę raz do roku na święta Bożego Narodzenia :diabloti:

Ile Lakusiasty ma w obwodzie szyi ? Bo coś mi się wydaje ,że ta obroża,którą mama kupiła na Ronka [takie małe cuś ja nie wiem gdzie ona podziała głowę wtedy :evil_lol:] może być też duża na Luckiego. :eviltong:[/QUOTE]

No wiesz co, ja teraz już tak przywykłam do dobrego, że sama nie wiem jak Lucky mógł mieć takie długie włosięta ;) Zdaję sobie sprawę z tego że te jego schodki na grzbiecie nie wyglądają zbyt pięknie (jeszcze na zdjęciu jak na zdjęciu, zobaczysz jaki jest w rzeczywistości :lol:), ale jednak mimo wszystko warto było go obciąć :loveu:

Aaa... to obrożę dla nas masz? No patrz, tego to bym się akurat najmniej spodziewała :evil_lol: Lucky ma +/- 22cm pod szyją :lol:
Najwyżej jak obroża będzie za duża, to się coś wykombinuje, np. oplecie się kilka razy pod nogami i się szelki zrobi :diabloti:

Posted

No to obroża ma 24-40cm więc może sie zmieści. Zapomniałam,że on i tak taki maluszek jest - Edzio jak widziałam z treningów w Lublinie to sporawy jest :evil_lol:;)

Posted

[quote name='Agata_Roki']No to obroża ma 24-40cm więc może sie zmieści. Zapomniałam,że on i tak taki maluszek jest - Edzio jak widziałam z treningów w Lublinie to sporawy jest :evil_lol:;)[/QUOTE]

Ej, ty, widziałaś Edka? Edwarda? :crazyeye: Dziewczyna od Edka chce mieć tego poczwarka, co ja? :cool3:
To ci, czy nie ci? Bo ja znam takiego Edka, i to by się zgadzało, bo on dosyć spory, przynajmniej ze zdjęć jest ;) Ale nie wiem czy to ci sami, yorków jak mrówek jest :lol:

Posted

[FONT=Century Gothic]Na żywo nie widziałam ale uczęszcza właśnie na treningi :cool3: Na filmikach chyba dwóch był z treningów i na zdjęciach widziałam i spory się wydawał ;)

Niemniej [/FONT][URL="http://www.photoblog.pl/mia67"][FONT=Century Gothic]tu[/FONT][/URL][FONT=Century Gothic] jest photoblog właścicielki Edka :cool3: [ukryłam link w słowie "tu" tylko ciii.. :evil_lol:]
[/FONT]