Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolina.']
Takich zdjęć już niestety nie zrobię jak na razie, bo zima wróciła :angryy:[/QUOTE]

No to będą zimowe zdjęcia :multi::multi::multi:
U mnie też zima :loveu:

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak pogoda dziś jest boska :) słoneczko świeci, lekki mrozik, a idealnie było by gdyby było ciut więcej śnieżku ;)
Przed chwilką wróciliśmy ze spaceru :)

[url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky%202011/DSC_2380.jpg[/url] słodziaczek :)

Cześć Karolina!

Posted

Cześć Karola :multi:
O patrz.. ja się ostatnio zastanawiałam nad Nikonem D3100. Był w media w promocji. Polecasz? Czym on się różni od tego Twojego? Oczywiście obiektyw jakiś tam standardowy był bez rewelacji..

Posted

witam

zapraszam na bazarek:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/202053-Ciuszki-dla-psa%21-Bosssskie-n%C3%B3wki%21-dla-Budryska-do-26.02"]http://www.dogomania.pl/threads/202053-Ciuszki-dla-psa!-Bosssskie-n%C3%B3wki!-dla-Budryska-do-26.02[/URL]

Posted

[quote name='tigrunia']Cześć Karola :multi:
O patrz.. ja się ostatnio zastanawiałam nad Nikonem D3100. Był w media w promocji. Polecasz? Czym on się różni od tego Twojego? Oczywiście obiektyw jakiś tam standardowy był bez rewelacji..[/QUOTE]

Be, nie wiem za wiele o D3100. Teraz już nie śledzę tyle nowinek, co kiedyś.
D3100 z tego co widzę może nagrywać filmy, i to w HD, do tego ma bardzo przydatny LiveView, no i chyba jest nowsza matryca. To chyba ulepszona wersja mojego D3000.

Ogólnie jeśli chcesz lustrzankę, to tylko bierz pod uwagę Nikona lub Canona ;)
I jeśli ja miałabym Ci doradzić, to lepiej kupić samo body, bez KITowego obiektywu, a do tej reszty kasy która ci zostanie dołożyć trochę i kupić fajniejszy obiektyw :) Gdybym ja teraz miała kupować aparat, to tak bym zrobiła.

[quote name='Pegaza']To jak beda nowe foty ? ;)[/QUOTE]

Fot nie będzie, jakoś nic mi nie wyszło :shake:

[quote name='violusienka']nareszcie GO znalazlam jaki ON słodziutki i taki UCZONY...hihi[/QUOTE]

Cześć!
Fajnie że nas w końcu znaleźliście :) Tak jak już Ci pisałam, czekam na galerię Pepsi :cool3:

[quote name='violusienka']Jak to nikt a my to co...? On jest do schrupania...[/QUOTE]

:)

[quote name='violusienka']Witam "sąsiadeczke" ze wspolnego miasta--slodkie psiaczki male...bo do duzych mam uraz ..pogryzl mnie kiedys rottweiler...pozdrawiamy cieplutko VIOla i Pepsi[/QUOTE]

To chyba miał być wpis u Darii? U nas dużych psów na stanie nie ma i nie było :lol: No i miasto nie te ;)

No to teraz... większość już chyba widziała zdjęcie na fb, dlatego też teraz dam to samo, ale w formie filmiku, z jakżeż uroczą komendą [I]tyłek[/I] hihi :evil_lol:

[video=youtube;uxLsjo0XopA]http://www.youtube.com/watch?v=uxLsjo0XopA[/video]

Posted

Cześć Karola !!
Filmi rewelacyjny,Lucky jeszcze bardziej :loveu:
A ja się cieszyłam,że moi chłopcy nauczyli się prosić.No i to jest nic do tego co L umie :shake:

Posted

Dziękujemy bardzo :) W planie jest jeszcze nauka wskakiwania na stopy, ale na razie nam nic z tego nie wychodzi, więc zostawiamy to na cieplejsze dni, może w końcu nam się uda :)

Jak tego uczyłam... to ma dużo etapów, raczej nie da się tego zrobić ot tak. Najpierw szereg ćwiczeń koordynacyjnych i na świadomość tylnych łap (m.in. okrążanie książki - kiedyś wstawiałam filmiki), potem wchodzenie tyłem na cienką książkę, na grubszą książkę, na pochyloną książkę, coraz bardziej pod kątem, potem książkę ustawioną prawie pionowo i w końcu na ścianę :razz: To tak w dużym skrócie.

[B]Jolu [/B]- uwierz, że sztuczki to naprawdę nie wszystko :) Ja robię je z Lakim, bo po prostu, tak wyszło, ale mój drugi pies długo nie będzie znał innych sztuczek niż siad i waruj. :cool3:

Posted

[quote name='Karolina.'][B]Jolu [/B]- uwierz, że sztuczki to naprawdę nie wszystko :) Ja robię je z Lakim, bo po prostu, tak wyszło, ale mój drugi pies długo nie będzie znał innych sztuczek niż siad i waruj. :cool3:[/QUOTE]

Oczywiście,że sztuczki to nie wszystko.Moje psy w gruncie rzeczy nie muszą nic umieć,nie zależy mi.Dla mnie i tak są idealne i kochane i uwielbiam jak rano gdy otworzę oczy przychodzi Apuś i tym małym jęzorkiem daje mi buziaka w nos.Codziennie tak mam.
Albo jak Bello leży obok mnie i nie dopuszcza Rubina i Apka,żeby mnie nie budzili.
Bezcenne są te chwile :loveu:

Dlaczego drugi pies nie będzie znał sztuczek ? :cool3:

Cześć Karola :multi:

Posted

[quote name='*Jot*']Oczywiście,że sztuczki to nie wszystko.Moje psy w gruncie rzeczy nie muszą nic umieć,nie zależy mi.Dla mnie i tak są idealne i kochane i uwielbiam jak rano gdy otworzę oczy przychodzi Apuś i tym małym jęzorkiem daje mi buziaka w nos.Codziennie tak mam.
Albo jak Bello leży obok mnie i nie dopuszcza Rubina i Apka,żeby mnie nie budzili.
Bezcenne są te chwile :loveu:

Dlaczego drugi pies nie będzie znał sztuczek ? :cool3:

Cześć Karola :multi:[/QUOTE]

Nie no, ja też nie robię tych sztuczek "dla szpanu" czy pochwał, bo to nie o to chodzi. Po prostu uczę go, bo to lubię, sprawia to i mi, i Lakiemu przyjemność. Dla nas to fajna frajda i zabawa, i dobry sposób na coś zastępczego zamiast długich spacerków (bo zimą nie łazimy aż tyle co w innych porach roku). :) Gdyby on tego nie lubił, to bym jego tego wszystkiego nie uczyła, proste.
Jeśli nie byłoby forum i galerii to też bym pracowała z psem - robię to przede wszystkim dla niego, nie dla forumowej "publiczności" :) A że piszę tu w galerii w zasadzie o wszystkim co dotyczy Lakiego, to piszę też o nowych sztuczkach itp, nie wiem dlaczego miałabym to ukrywać/pomijać :smile: Inni piszą o swoich sukcesach wystawowych, ja o szkoleniowych, i nie widzę w tym nic złego ;) - to tak gwoli wyjaśnienia.

A z drugim psem będę robiła sztuczki, ale dopiero gdy dorośnie, nie za "szczylostwa". Przede wsystkim będę starała skupić się na szeroko pojętej socjalizacji, aby fajnie nam się żyło na co dzień itd. Z resztą zobaczę jeszcze jak się będzie rozwijał - teraz to jest tak na sucho, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Z resztą jak tak sobie w głowie analizuję, to Lakiego tych "poważniejszych" sztuczek nauczyłam właśnie gdy miał powyżej roku, czyli był już dorosły. Z drugim psem chcę zrobić podobnie, ale na pewno będę kładła większy nacisk na przywołanie, to będzie mój priorytet, nie sztuczki ;)

[quote name='Yoko2009']Nie no filmik mnie rozłożył:)
podziwiam Cie za wytrwałośc i cierpliwośc do nauki:)[/QUOTE]

Dziękujemy :oops:

Posted

Cześć Karola:)......Karolina mega gratki , podziwiam Cię..mogę podesłać do Ciebie tych dwóch moich matołków???bo oni nawet..łapy nie potrafią podać:oops:
A dziś Moni pokazał na co go nie stać....bawiłam się z Westem w skakanie przez przeszkody,Weściakowi zabawa się spodobała,Moni zaś z kolei stanął przed przeszkodą jak ostatnia sierotka i płakał,nie skoczył,nie potrafił,kombinował ale niestety..........pół godziny tak stał i piszczał...zlitowałam się bo nie mogłam na to patrzeć..

Posted

[quote name='agamewa']Cześć Karola:)......Karolina mega gratki , podziwiam Cię..mogę podesłać do Ciebie tych dwóch moich matołków???bo oni nawet..łapy nie potrafią podać:oops:
A dziś Moni pokazał na co go nie stać....bawiłam się z Westem w skakanie przez przeszkody,Weściakowi zabawa się spodobała,Moni zaś z kolei stanął przed przeszkodą jak ostatnia sierotka i płakał,nie skoczył,nie potrafił,kombinował ale niestety..........pół godziny tak stał i piszczał...zlitowałam się bo nie mogłam na to patrzeć..[/QUOTE]

Aga nie przejmuj się, moja przyjaciółka zawsze powtarza, że Jej psy nie potrafią nawet łapy podać, ba one nawet na siad nie reagują za bardzo bo to psy wystawowe i muszą umieć się wystawiać ;) I faktycznie na "stój" ustawiają się jak na ringu :evil_lol: