bebcik Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 mam tam swojego czlowieka :) pilnuje i oswaja ale klatki nie można zostawić bo złomiarze sie nią za bardzo interesują Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Aktualna lista podopiecznych: - Fin u Neris - Morek u Ronji - Feniks- cocker spaniel, który wymaga jeszcze operacji powiek, ale zostanie w dt - Maja DON-kę, której trzeba zrobić prześwietlenie miednicy i bioder- czy ktoś może się zająć transportem? - Umbra u Anety - biały kot z łapą w gipsie znaleziony w Ostrowi Mazowieckiej w dt u zirael z miau. - U malagos jest suczka Wiki z Jastrząbki - druga suka z Jastrząbki czeka na złapanie i zabieg w Tobolicach koło Ostrołęki - 2 szczeniaki do zabrania od meneli za 3 tygodnie do dt, a suka lub dwie suki na zabieg - pomagam w znalezieniu domów dla mix DON-a Cezara i łaciatej dużej suni Do tego dochodzi kilkaset zwierzaków w schronisku w Kruszewie, które też czekają na domy... Quote
bebcik Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 "2 szczeniaki do zabrania od meneli za 3 tygodnie do dt," a jakieś dt już masz? ja dopiero od czerwca wolniejsza bede Quote
esperanza Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Nie mam :-( W niedzielę pojadę do nich zobaczyć, czy w ogóle żyją. Quote
karolina_g_k Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Lolka zdrowa, szczesliwa i na stałe w swoim Dt :) Quote
Owieczka Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 W niedziele znalazłam zagłodzonego Husky ;( http://www.dogomania.pl/threads/204579-Skrajnie-zagłodzony-Husky-!!!-Potrzebna-pomoc-!!-Nie-wiem-co-robić-(((( Quote
bebcik Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 A moje polowania na haszbarowe koty nie przynoszą efektów :( gdzieś poznikały i nie można już od miesiąca ich zauważyć, nawet do jedzenia nie przychodzą. Karmicielki też nie widać... Tylko od czasu do czasu pojawia się jeden ale w takich nieprzewidywalnych porach... Quote
esperanza Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Marcują gdzieś pewnie. U Ciebie w piwnicy spokój? Quote
bebcik Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Czarna kotka lubi wygrzewać sie na słońcu. Sterylka jej słuzy :) zaokrągliła sie znacznie, już nie wygląda jak nedza. Czarno biały mieszkaniec jest kotem sasiadki ktory lubi tak sobie pochodzic a biało szary szweda sie Bog jeden wie gdzie. Nie moge ich ostatnio zastać :) Karmicielka pod balkonami karme zostawia i obserwuje :) A ja dokarmiam duzego psa w typie DON ktory pilnuje nowego i jeszcze nie zamieszkałego domu. Wypatrzyłam go na spacerze z Bunia i tak dwa razy w tygodniu donosze mu jedzenie bo jakis chudy :( i łapczywie zjada karmę której moja sunia nie bardzo lubi bo rozpieszczona za bardzo jest chyba. Quote
esperanza Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 On jest na łańcuchu, czy w kojcu? Właściciele o nim zapominają, czy to pies bezdomny? Quote
bebcik Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Biega po podwórku. Luzno. Zawsze jestem tam w nocy, jak juz ciemno bo wtedy mam czas na bieganie z Bunia więc za wiele nie widzę. Wyglada na psa którego własciciele od czasu do czasu sie pojawiaja. Nie jest wybiedzony i bardzo chudy ale.. jak dla mnie, milosniczki baleronów, to moglby być grubszy. ma bude szopke w któorej mieszka. Nie widzialam miski, może ma w srodku.. nie da się wejść na posesję bo obok mieszkają ludzie i mogą pomyśleć że włamywaczka jestem ale następnym razem zabiorę latarkę i dokładniej pooglądam.Moja sunia to szalu dostaje z zazdrości gdy podchodzę do ogrodzenia. Musze wiec bez niej sie tam wybrac. Quote
esperanza Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Od dawna ten pies tam jest? Idź może z kimś, żebyś sama w nocy łupnia nie dostała. Quote
bebcik Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Zobaczyłam go tak zimowa porą ale to nie jest moja stała trasa. Staram się zmieniać trasy gdy chodzę z Bunia i to była nowa droga. Dom jest nowy. Jeszcze nie wykończony w środku ale na wierzchu jest już OK, więc myślę że to może być od jesieni. Ech... pies co ma za odstraszacz robic a jest taki spragniony kontaktu z człowiekiem.. :( Quote
esperanza Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Pojawia się też ten kruszewski i to dosyć często :-) Jest pozytywna ( na razie jeszcze nieoficjalna) odpowiedź od prezydenta Ostrołęki na nasze pismo w sprawie dofinansowania sterylizacji kotów z terenu miasta. Na ten cel zostanie przeznaczona kwota 3.000zł, docelowo ma być zrobionych 20 sterylizacji kotek i 10 kocurów. Jest to kwota na cały rok 2011. Bardzo mnie ta decyzja cieszy. Pozostaje jeszcze kwestia dogrania szczegółów, tzn. która lecznica zaoferuje najniższą kwotę za zabieg i ustalenie przez ile dni i gdzie koty będą przechowywane po zabiegu. DanutaS i magaaaa spotkają się w tym celu z osobą decyzyjną ze strony UM. Quote
bebcik Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Hurraaaa!!!! Super wiadomosc! czyli jednak zauwazono problem bezdomnych kotow :) no i tak trzeba działac. w oczy włazic i listy pisac :) Quote
bebcik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Tylko na koty... a kotów gromady, i tak teraz jakoś mi przyszło do głowy ze dla kotów bo prezydent to Kotowski :) Quote
beam6 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 bebcik napisał(a):Tylko na koty... a kotów gromady, i tak teraz jakoś mi przyszło do głowy ze dla kotów bo prezydent to Kotowski :) Myślisz, że w ten sposób konkurecję chce ograniczyć ? :D Quote
bebcik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 beam6 napisał(a):Myślisz, że w ten sposób konkurencję chce ograniczyć ? :D hehehe, no nie... :) :) dobre :) :) Quote
esperanza Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Aktualna lista podopiecznych: - Fin u Neris - Morek na bezpłatnym, dożywotnim dt u Ronji - Maja DON-ka, której trzeba zrobić prześwietlenie miednicy i bioder i testy alergologiczne - druga suka z Jastrząbki czeka na złapanie i zabieg w Tobolicach koło Ostrołęki - 2 szczeniaki- Bąbel i Balbina od meneli w dt u jayo, a suka czeka na zabieg w Tobolicach - 2 szczeniaki- Kilerka w dt i Kremówka w dt u jayo ze schroniska w Kruszewie - rudy z lasu- szukamy dt domowego - 2 kociaki-sierotki w dt Kolejne 2 kociaki czekają na przewiezienie do dt. Szukam dt dla 4 kociąt w wieku 6 tygodni- od meneli. - pomagam w znalezieniu domów dla mix DON-a Cezara i łaciatej dużej suni Do tego dochodzi kilkaset zwierzaków w schronisku w Kruszewie, które też czekają na domy... Quote
idusiek Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 prężnie działacie ;) moje gratulacje z okazji wytrwałości dziewczyny. Quote
esperanza Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Aktualna lista podopiecznych: - Fin u Neris - Morek na bezpłatnym, dożywotnim dt u Ronji - 2 szczeniaki- Kremówka i Bąbel w dt u jayo, a suka czeka na zabieg w Tobolicach - 2 szczeniaki- Marysia i Zenek w dt u zina7777 ze schroniska w Kruszewie - rudy Rayo z lasu- w hotelu - szczeniak Żeton- dt - szczeniak Zefir- dt - 2 kociaki-sierotki w dt - 2 kociaki Bella i Portek w dt - suka Angelina po sterylce aborcyjnej i usuwaniu przepukliny- w lecznicy, szuka dt - suka Morelka po gwoździowaniu łapy- w lecznicy, szuka dt - pomagam w znalezieniu domów dla mix DON-a Cezara i łaciatej dużej suni Quote
Recommended Posts