idusiek Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 no wiec tak : dla zainteresowanych: Nutka ma cieczkę i jest niemożliwa... do tego stopnia niemożliwa, że nie chciała pobawić się z Czarią, która wczoraj przyjechała. Obie sunie źle na siebie zareagowały, co mi wydaje sie dzwine bo przeciez były razem ze 3 m-ce w boksie !!! Czaria zaczyna coraz bardziej przypomniać benka . Opadają jej powieki. Tu wkleję kilka zdjęc sprzed wyjazdu. Nie są najlepsze, były bardzo na szybko.:oops: Sunie mają ogromnego pecha ! w piatek dzowniła do mnie Pani w sprawie CZarii - umawiałam juz kogos na wizyte przedadopcyjną a Pani dzisiaj do mnie dzwoni i mowi, że jej mąz zrobil niespodziankę i kupil na giełdzie szczeniaka ...:-o:mad: Dzisiaj też byli u Gajowej ludzie w sprawie Nutki, też sensowni - a Pan po południu do mnie dzwoni z błaganiem w głosie, ze przeprasza,ze on wie, ze to ratuje psu życie, ze my robimy cholernie dobrą robotę itp..i że dziecik uparły się na szczeniaka..... :-( Czy to ja jestem jakaś dziwna czy ten świat??????????? :shake: Zdjęcia Czarii.. Quote
idusiek Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Lara, szczeniaków Ci u nas też dostatek - napisałam do Pana smsa - nie odpisał mi nawet :shake: kij im w tyłek ! znajdziemy dziewczynom lepsze domki :p, prawda? Quote
*Gajowa* Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Idusiek napisała, że Nutka i Czaria nie chcą się razem bawić - ONE SIĘ NIENAWIDZĄ ! Zupełnie tego nie rozumiem :shake: bo niecałe dwa tygodnie temu mieszkały razem i to zgodnie. Reagują na siebie histeryczną złością , szczególnie Czaria atakuje kojec Nutki tak, że nie mogę jej odgonić :angryy:. Nutka dalej ma ruję, nadstawia się Morkowi przez siatkę :mad: to juz co najmniej 5 dzień. Czy długo jeszcze ? Quote
beka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 idusiek napisał(a):PRZEPIĘKNE !!!!!! BOSZSZCZ, JAKIE ONE ŁADNE NA TYCH TWOICH ZDJĘCIACH :loveu::multi: DZIEKI LARA ! ZŁOTA KOBIETA Z CIEBIE ! Lara cudów dokonujesz z tymi fotkami:-o Quote
ronja Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 śliczne fotki,jak będę jutro miała siłę, zrobię nowe ogłoszenia jeszczeraz obu panienkom:razz: Quote
idusiek Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 PRZEPIĘKNE !!!!!! BOSZSZCZ, JAKIE ONE ŁADNE NA TYCH TWOICH ZDJĘCIACH :loveu::multi: DZIEKI LARA ! ZŁOTA KOBIETA Z CIEBIE ! Quote
ludwa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ale piękne dziewczyny:loveu::loveu::loveu:, Lara piękne fotki:multi:. Daj znać co wet na to łżawienie...(moje fafinio też jednym okiem płacze, nie aż tak, ale jednak, ale jak mi wet opowiedział, że to trzeba coś włożyć w kanał łzowy, że by sprawdzić, czy drożny itp, to może lepiej żeby sobie leciutko popłakiwał:razz:) Quote
ronja Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='ronja']nie wiem czemu nie chcą mi się wklejać linki ogłoszenia mają wszędzie ten sam tytuł (jakby ktoś szukał) - Roczna,łagodna w typie leonbergera szuka nowego opiekuna lub domu (zależy ile jest znaków do wykorzystania:cool3: ) a ogłoszenia są na: ale.gratka.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl 4lapy.pl zgubiono.pl mojpupil.pl (kat. oddam oraz znaleziono) bono-polska.pl kupiepsa.pl adopcjapsa.pl ogloszenia.aleokazja.pl szybko-sprzedam.pl przygarnijzwierzaka.pl ogłoszenia z nowymi fotkami w tych samych miejscach co wyżej "Młoda,łagodna-leonberger" Quote
ronja Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Lara napisał(a):Sluchajcie, ale coście sie uwziely na Nutke, ze jest leonberger? :crazyeye: ;) moze w 20stym pokoleniu wstecz :evil_lol: lepiej nie robic z ludzi wariatow ;) A CZARIA juz jest po sterylizacji :p Sunia jest wybitnie domowa i samochodowa! Turystka straszna, przegrzeczna i w ogole aniol :loveu: Kilka osob bylo u weterynarza i wszyscy zachwyceni jej uroda, oglada i charakterkiem. Niestety wszystko bylo cud miód do poki Czaria nie zobaczyla strzykawki z igla.... wpadla w szal ucieczki :placz: tak sie bronila, tak chciala abysmy jej nie robili krzywdy, walczyla dzielnie, a mnie sie serce kroilo :placz: No ale sie udalo po 20 minutach dac jej zastrzyk i zaczela "odlatywac". Zabieg typowy, szybciutko i bez komplikacji. Brzuszek slicznie zaszyty i doslala sunia antybiotyki na kilka nastepnych dni w tabletkach, bo przeciez zastrzyku w zyciu nie dalaby sobie zrobic. Trzeba uprzedzic przyszlych wlascicieli... nie wiem jak beda sunie szczepic :shake: Co do oka, to 2 wety powiedzialy, ze to zapalenie 3ciej powieki i wystarczy podac jej zgodnie z zaleceniami z opakowania jakiekolwiek kropelki do oczu z antybiotykiem. Powinno pomoc. Nie widzieli potrzeby jakichkolwiek ingerencji chirurgicznych. Teraz Czaria w ciepelku, w domu sobie spi :loveu: niech odpoczywa aniolek! ja tam się na rasach nie znam:eviltong: a Czaria, bidulka, ale już najgorsze ma za sobą:p Quote
idusiek Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 [quote name='Lara']ciezka tez bedzie miala ta noc... ale juz rano bedzie lepiej :roll: a leony to sa psy wielkosci kucykow i maja dluga, lekko falujaca siersc :lol: ale sie nie upieram, Nutka jest po prostu nutkowa śliczna pannica i juz :loveu: chwila chwila - umaszczenie ma leosia :cool3: no i nic wiecej poza tym....dlatego napisalam na górze, że to mix leosia z onkiem - bo tak mi to wyglada jakby ....:oops: P.S a ja sie tez na rasach nie znam, dla mnie to wszystkie kundle najładniejsze :loveu: ..... Lara, ogromne dzieki za pomoc ! :multi:Sama od poczatku do końca zajęłaś się Czarią ( która mixem benka jest na pewno, tu juz mi nie wmowisz :p). Jak to mowi mój TŻ - SZacun dla Ciebie i Twoich przodków :lol: Quote
idusiek Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 oj ,obyś nie była Ciotka, ja za nią nie ręczę :cool3: A poważnie, to pod co podpiąć Nutkę? skoro ani leoś ani onek - przeciez nie napisze piekny kundel do oddania... :oops: Quote
ronja Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 idusiek napisał(a):oj ,obyś nie była Ciotka, ja za nią nie ręczę :cool3: A poważnie, to pod co podpiąć Nutkę? skoro ani leoś ani onek - przeciez nie napisze piekny kundel do oddania... :oops: ja tam trzeci raz jej nie ogłoszę, domku znajdź się szybko:razz: Quote
ludwa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Lara napisał(a):ciezka tez bedzie miala ta noc... ale juz rano bedzie lepiej :roll: a leony to sa psy wielkosci kucykow i maja dluga, lekko falujaca siersc :lol: ale sie nie upieram, Nutka jest po prostu nutkowa śliczna pannica i juz :loveu: No to niech będzie miniatura leona...ludzie łatwiej kojarzą, jak zdjęć nie widzą.............Oj tam, mogą wziąć i jako pekińczyka, byle kochali:) Quote
*Gajowa* Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 U Nutki bez zmian... stale ma ochotę na romans . Czaria teraz wieczorem poczuła się lepiej, zaczyna wstawać i interesować się otoczeniem, zwiedza mieszkanie. Noc była bardzo ciężka sunia wymiotowała, czuła sie źle. Dziś cały dzień spała z przerwą na trzy spacerki , ciekawe czy pozwoli mi się trochę przespać w nocy... Quote
idusiek Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 o kurde, to duzo zdrowia kosztowała ją ta sterylka .....:roll: mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej ! A u Nutki, no cóż..... w końcu jej przejdzie :roll: To pewnie jej pierwsza cieczka, dziewczyna troche zdezorientowana jest ;) Quote
*Gajowa* Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Nutka dziś została zaszczepiona przeciw wirusówkom. Cieczka chyba ma sie ku końcowi bo Morek nie jest już tak aktywny przy płocie... traci zainteresowanie wybranką . Czaria natomiast jest psem domowym, zachowuje czystość, potrafi zostawać sama, nie niszczy... super miły psiak. Czuje się coraz lepiej, za dwa dni kończy antybiotyk i może iść do domku. Quote
idusiek Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 i niewykluczone, że pojedzie.....;) własnie: SZUKAM TRANSPORTU NA NIEDZIELĘ Z KONSTANCINA DO MARYSINA Quote
idusiek Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Jedziemy dzisiaj - spodziewam się byc przed 15 w dowym domku Czarii. Wszystko gotowe: obrózka, smycz, posłanko i rodzina :evil_lol: Trzymajcie kciuki ! Quote
ronja Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 idusiek napisał(a):Jedziemy dzisiaj - spodziewam się byc przed 15 w dowym domku Czarii. Wszystko gotowe: obrózka, smycz, posłanko i rodzina :evil_lol: Trzymajcie kciuki ! powodzenia:happy1: Quote
idusiek Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Schludnie, czysto a ludzie psiarze. Czaria będzie psem kanapowym ;) Dostała piękną czwrwoną obrożę i zsikała się na dzien dobry na dywan :evil_lol: Quote
*Gajowa* Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Czaria coś ci się w łebku pomieszało z tym dywanem ;) bo przecież umiesz sie zachować na salonach... za dużo przeżyć i zmian w ciągu kilku dni. Teraz malutka już nareszcie będzie stabilizacja życiowa :lol:. Quote
idusiek Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Nutka miała jechac do domku, ale podjełysmy decyzję, że poczekamy na jej lepsze czasy i tak bedzie dla niej lepiej ;) Pan był wprawdzie nią bardzo zainteresowany, chciał ją adoptować, ale nie wniosł z siebie zadnego zaangażowania: zawieżć 70 km, zabrac do srterylizacji, wysterylizować, odwieżć.... no bez przesady , ludzie na jakim świecie my żyjemy... a Pan jest radnym u siebie w miescie, był tez jakims dyrektorem ....:shake: z jednej strony mówi mi, że jest an emeryturze i bedzie mial czas dla psa a z drugiej mowi, że nie ma czasu zawieżć ją na sterylkę...strach pomyśleć co by było jakby mu zachorowała.... Czyli - Nutka nadal czeka. a propos Pana, takiego maila od niego otrzymalam wczoraj, po tym jak odmowiłam adopcji Nutki : Przyjąłem do wiadomości. Przykro mi tylko że Panie z bliżej nie zannego powodu pod pretekstem obrony zwierząt wyrządzacie im krzywdę skazując je na pobyt w schronisku. Nie wiem jaki to i dla kogo jest biznes ale postaram się to wyjaśnić. To Pani stwierdziła, że pies zostanie dostarczony przy okazji przejazdu wolontariuszy do Ostrowi Maz. Proceder przeterzymywania psów w schroniskach - jeżeli to co Panie prowadzą jest prawdziwym schroniskiem - jest powszechny i stoi za tym jakaś przyczyna obecnie dla mnie nie zrozumiała. Uniemożliwianie adoptowania psa pod byle jakim pretekstem a nawet przy użyciu kłamstwa jest jest niegodziwy jak to mamy w tej konkretnej sytuacji. Zatem nie pozostaje mi nic innego jak zwrócić się do odpowiednich organów celem wyjaśnienia tego zjawiska. Dzisiaj złożę odpowiednie pisma z prośbą o wyjaśnienie sprawy a zwłaszcza wyjaśnienie czy w powyższej sprawie nie zostało naruszone prawo. ........ P.S. Moje życie prywatne i ilość czasu wolnego jest moją prywatną sprawą i dziwię się, że Państwo nawet tego nie potrafią uszanować. Cała treść korespondencji jak i treść roamów telefonicznych będą stanowić dowód w niniejszej sprawie. Jezeli chodzi o Czarię - dzisiaj dzwoni i pyta Ewa ( ale sami mieli dzwonic, jakby sie coś działo złego ;) ). Quote
*Gajowa* Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Nutka szaleje z Dzikunią... Czy są wieści z domku Czarii ? Quote
beka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ida dobrze że tam nie pojechała.... co za s.........n Quote
Recommended Posts