Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no wiec tak : dla zainteresowanych:

Nutka ma cieczkę i jest niemożliwa... do tego stopnia niemożliwa, że nie chciała pobawić się z Czarią, która wczoraj przyjechała. Obie sunie źle na siebie zareagowały, co mi wydaje sie dzwine bo przeciez były razem ze 3 m-ce w boksie !!!

Czaria zaczyna coraz bardziej przypomniać benka . Opadają jej powieki. Tu wkleję kilka zdjęc sprzed wyjazdu. Nie są najlepsze, były bardzo na szybko.:oops:

Sunie mają ogromnego pecha !

w piatek dzowniła do mnie Pani w sprawie CZarii - umawiałam juz kogos na wizyte przedadopcyjną a Pani dzisiaj do mnie dzwoni i mowi, że jej mąz zrobil niespodziankę i kupil na giełdzie szczeniaka ...:-o:mad:

Dzisiaj też byli u Gajowej ludzie w sprawie Nutki, też sensowni - a Pan po południu do mnie dzwoni z błaganiem w głosie, ze przeprasza,ze on wie, ze to ratuje psu życie, ze my robimy cholernie dobrą robotę itp..i że dziecik uparły się na szczeniaka..... :-(

Czy to ja jestem jakaś dziwna czy ten świat??????????? :shake:

Zdjęcia Czarii..

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Idusiek napisała, że Nutka i Czaria nie chcą się razem bawić - ONE SIĘ NIENAWIDZĄ ! Zupełnie tego nie rozumiem :shake: bo niecałe dwa tygodnie temu
mieszkały razem i to zgodnie. Reagują na siebie histeryczną złością , szczególnie Czaria atakuje kojec Nutki tak, że nie mogę jej odgonić :angryy:.
Nutka dalej ma ruję, nadstawia się Morkowi przez siatkę :mad: to juz co najmniej
5 dzień. Czy długo jeszcze ?

Posted

idusiek napisał(a):
PRZEPIĘKNE !!!!!! BOSZSZCZ, JAKIE ONE ŁADNE NA TYCH TWOICH ZDJĘCIACH :loveu::multi: DZIEKI LARA ! ZŁOTA KOBIETA Z CIEBIE !

Lara cudów dokonujesz z tymi fotkami:-o

Posted

ale piękne dziewczyny:loveu::loveu::loveu:, Lara piękne fotki:multi:. Daj znać co wet na to łżawienie...(moje fafinio też jednym okiem płacze, nie aż tak, ale jednak, ale jak mi wet opowiedział, że to trzeba coś włożyć w kanał łzowy, że by sprawdzić, czy drożny itp, to może lepiej żeby sobie leciutko popłakiwał:razz:)

Posted

[quote name='ronja']nie wiem czemu nie chcą mi się wklejać linki
ogłoszenia mają wszędzie ten sam tytuł (jakby ktoś szukał) -
Roczna,łagodna w typie leonbergera szuka nowego opiekuna lub domu (zależy ile jest znaków do wykorzystania:cool3: )

a ogłoszenia są na:
ale.gratka.pl
eoferty.com.pl
gieldaogloszen.pl
4lapy.pl
zgubiono.pl
mojpupil.pl (kat. oddam oraz znaleziono)
bono-polska.pl
kupiepsa.pl
adopcjapsa.pl
ogloszenia.aleokazja.pl
szybko-sprzedam.pl
przygarnijzwierzaka.pl

ogłoszenia z nowymi fotkami w tych samych miejscach co wyżej "Młoda,łagodna-leonberger"

Posted

Lara napisał(a):
Sluchajcie, ale coście sie uwziely na Nutke, ze jest leonberger? :crazyeye: ;) moze w 20stym pokoleniu wstecz :evil_lol: lepiej nie robic z ludzi wariatow ;)

A CZARIA juz jest po sterylizacji :p Sunia jest wybitnie domowa i samochodowa! Turystka straszna, przegrzeczna i w ogole aniol :loveu: Kilka osob bylo u weterynarza i wszyscy zachwyceni jej uroda, oglada i charakterkiem. Niestety wszystko bylo cud miód do poki Czaria nie zobaczyla strzykawki z igla.... wpadla w szal ucieczki :placz: tak sie bronila, tak chciala abysmy jej nie robili krzywdy, walczyla dzielnie, a mnie sie serce kroilo :placz: No ale sie udalo po 20 minutach dac jej zastrzyk i zaczela "odlatywac". Zabieg typowy, szybciutko i bez komplikacji. Brzuszek slicznie zaszyty i doslala sunia antybiotyki na kilka nastepnych dni w tabletkach, bo przeciez zastrzyku w zyciu nie dalaby sobie zrobic. Trzeba uprzedzic przyszlych wlascicieli... nie wiem jak beda sunie szczepic :shake:

Co do oka, to 2 wety powiedzialy, ze to zapalenie 3ciej powieki i wystarczy podac jej zgodnie z zaleceniami z opakowania jakiekolwiek kropelki do oczu z antybiotykiem. Powinno pomoc. Nie widzieli potrzeby jakichkolwiek ingerencji chirurgicznych.

Teraz Czaria w ciepelku, w domu sobie spi :loveu: niech odpoczywa aniolek!

ja tam się na rasach nie znam:eviltong:

a Czaria, bidulka, ale już najgorsze ma za sobą:p

Posted

[quote name='Lara']ciezka tez bedzie miala ta noc... ale juz rano bedzie lepiej :roll:

a leony to sa psy wielkosci kucykow i maja dluga, lekko falujaca siersc :lol: ale sie nie upieram, Nutka jest po prostu nutkowa śliczna pannica i juz :loveu:

chwila chwila - umaszczenie ma leosia :cool3: no i nic wiecej poza tym....dlatego napisalam na górze, że to mix leosia z onkiem - bo tak mi to wyglada jakby ....:oops:

P.S a ja sie tez na rasach nie znam, dla mnie to wszystkie kundle najładniejsze :loveu:

.....

Lara, ogromne dzieki za pomoc ! :multi:Sama od poczatku do końca zajęłaś się Czarią ( która mixem benka jest na pewno, tu juz mi nie wmowisz :p).
Jak to mowi mój TŻ - SZacun dla Ciebie i Twoich przodków :lol:

Posted

oj ,obyś nie była Ciotka, ja za nią nie ręczę :cool3:

A poważnie, to pod co podpiąć Nutkę? skoro ani leoś ani onek - przeciez nie napisze piekny kundel do oddania... :oops:

Posted

idusiek napisał(a):
oj ,obyś nie była Ciotka, ja za nią nie ręczę :cool3:

A poważnie, to pod co podpiąć Nutkę? skoro ani leoś ani onek - przeciez nie napisze piekny kundel do oddania... :oops:

ja tam trzeci raz jej nie ogłoszę, domku znajdź się szybko:razz:

Posted

Lara napisał(a):
ciezka tez bedzie miala ta noc... ale juz rano bedzie lepiej :roll:

a leony to sa psy wielkosci kucykow i maja dluga, lekko falujaca siersc :lol: ale sie nie upieram, Nutka jest po prostu nutkowa śliczna pannica i juz :loveu:

No to niech będzie miniatura leona...ludzie łatwiej kojarzą, jak zdjęć nie widzą.............Oj tam, mogą wziąć i jako pekińczyka, byle kochali:)

Posted

U Nutki bez zmian... stale ma ochotę na romans .
Czaria teraz wieczorem poczuła się lepiej, zaczyna wstawać i interesować się otoczeniem, zwiedza mieszkanie. Noc była bardzo ciężka sunia wymiotowała,
czuła sie źle. Dziś cały dzień spała z przerwą na trzy spacerki , ciekawe czy pozwoli mi się trochę przespać w nocy...

Posted

o kurde, to duzo zdrowia kosztowała ją ta sterylka .....:roll: mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej !

A u Nutki, no cóż..... w końcu jej przejdzie :roll: To pewnie jej pierwsza cieczka, dziewczyna troche zdezorientowana jest ;)

Posted

Nutka dziś została zaszczepiona przeciw wirusówkom. Cieczka chyba ma sie ku końcowi bo Morek nie jest już tak aktywny przy płocie... traci zainteresowanie
wybranką .
Czaria natomiast jest psem domowym, zachowuje czystość, potrafi zostawać sama, nie niszczy... super miły psiak. Czuje się coraz lepiej, za dwa dni kończy antybiotyk i może iść do domku.

Posted

idusiek napisał(a):
Jedziemy dzisiaj - spodziewam się byc przed 15 w dowym domku Czarii.

Wszystko gotowe: obrózka, smycz, posłanko i rodzina :evil_lol:

Trzymajcie kciuki !

powodzenia:happy1:

Posted

Czaria coś ci się w łebku pomieszało z tym dywanem ;) bo przecież umiesz sie zachować na salonach... za dużo przeżyć i zmian w ciągu kilku dni.
Teraz malutka już nareszcie będzie stabilizacja życiowa :lol:.

Posted

Nutka miała jechac do domku, ale podjełysmy decyzję, że poczekamy na jej lepsze czasy i tak bedzie dla niej lepiej ;)

Pan był wprawdzie nią bardzo zainteresowany, chciał ją adoptować, ale nie wniosł z siebie zadnego zaangażowania: zawieżć 70 km, zabrac do srterylizacji, wysterylizować, odwieżć.... no bez przesady , ludzie na jakim świecie my żyjemy... a Pan jest radnym u siebie w miescie, był tez jakims dyrektorem ....:shake: z jednej strony mówi mi, że jest an emeryturze i bedzie mial czas dla psa a z drugiej mowi, że nie ma czasu zawieżć ją na sterylkę...strach pomyśleć co by było jakby mu zachorowała....

Czyli - Nutka nadal czeka.

a propos Pana, takiego maila od niego otrzymalam wczoraj, po tym jak odmowiłam adopcji Nutki :

Przyjąłem do wiadomości. Przykro mi tylko że
Panie z bliżej nie zannego powodu pod pretekstem obrony zwierząt wyrządzacie im krzywdę skazując je na pobyt w schronisku. Nie wiem jaki to i dla kogo jest biznes ale postaram się to wyjaśnić. To Pani stwierdziła, że pies zostanie dostarczony przy okazji przejazdu wolontariuszy do Ostrowi Maz. Proceder przeterzymywania psów w schroniskach - jeżeli to co Panie prowadzą jest prawdziwym schroniskiem - jest powszechny i stoi za tym jakaś przyczyna obecnie dla mnie nie zrozumiała. Uniemożliwianie adoptowania psa pod byle jakim pretekstem a nawet przy użyciu kłamstwa jest jest niegodziwy jak to mamy w tej konkretnej sytuacji. Zatem nie pozostaje mi nic innego jak zwrócić się do odpowiednich organów celem wyjaśnienia tego zjawiska. Dzisiaj złożę odpowiednie pisma z prośbą o wyjaśnienie sprawy a zwłaszcza wyjaśnienie czy w powyższej sprawie nie zostało naruszone prawo.

........

P.S. Moje życie prywatne i ilość czasu wolnego jest moją prywatną sprawą i dziwię się, że Państwo nawet tego nie potrafią uszanować. Cała treść korespondencji jak i treść roamów telefonicznych będą stanowić dowód w niniejszej sprawie.

Jezeli chodzi o Czarię - dzisiaj dzwoni i pyta Ewa ( ale sami mieli dzwonic, jakby sie coś działo złego ;) ).