Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moniek193'][I]Niestety ale przynoszę [B]nie wesołe[/B] wieści:shake:Corsa wróci do schroniska:-([/I][/quote]

Właśnie mi ręce opadły...

Przynajmniej na osłodę widok zrelaskowanych seniorków:)

[RIGHT][SIZE=1].[/SIZE][/RIGHT]

Posted

[quote name='malawaszka']o boże co się stało???????????? czemu Corsa wraca??!! :placz: :-([/quote]

Własnie cały widz na tym polega ze nic sie nie stało :placz: ze to ludzie sa do niczego , ze ida na łatwizne i nie rozumia co sie do nich mowi ani pisze ... sorry ale jestem rozalona dzis od południa jak sie dowiedziałam o tym od szefowej ...

Corsunia zaakcetowała młodsze 20 miesieczne dziecko ,ze starszym sa za pan brat , panstwo mowia ze to super pies , zrownowazony , spokojny w ogole bez wad :crazyeye: ..no ale ma jedna wade jest stary !!!
Kurde a nie wiedzieli tego jak ja brali?

Poszli z nia do weterynarza i doktor patrzac Corsie w oczy stwierdził ze ma chyba reumatyzm i potrzebuje leków juz do konca zycia i to wystarczyło zeby podjac decyzje o oddaniu jej ...Przeciez mozna to jeszcze przebadac , odpowiednio zdiagnozować bo u nas nikt Corsy o reumatyzm nie podejrzewał , a w ostatecznosci reumatyzm to i tak lepiej niz co innego ...:-(

Nie chce tego oceniac ale i rozumiec nie musze :shake: czym sie ludzie kieruja biorac starszego psa po operacji guzów ...przeciez wiadomo , że to ruletka moga byc razem 5 lat ale i poł roku ..w tym wypadku szczegolnie powinno chodzic o psa ...

Marwimy sie tu wszyscy bardzo jak Corsunia zareaguje na powrót była taka szczesliwa jak jechała , tak chciała zaufać nowym ludziom ...

Jezeli wroci zrobimy wszytsko zeby zapomiała ... ale to eteryczny i bardzo delikatny pies - przywiazuje sie calą sobą ...martwie sie...:-(

Posted

zupełnie bez pojęcia :-( nie rozumiem - to mysleli, ze ich kłamiecie, mówiąc, że ona ma tyle lat ile ma? odechciewa się wszystkiego :-( a ja wczoraj z taką radością usuwałam ogłoszenia Corsy :placz:

Edit: kurcze no... siedzę i ryczę... w ciągu ostatniego tygodnia przybyło do adopcji 2 sznaucerki średnie i 3 miniaturki, w hotelu mamy staruszkę średniaczkę, i olbrzyma, który na szczęście chyba już pojedzie do domu, tak bardzo się cieszyłam z domku Corsuni, że teraz siedze i łzy mi ciekną bo to jest jakaś paranoja no... :(

a tych ludzi trzeba na czarne kwiatki - macie ich jakies namiary? bo nie chciałabym się dowiedzieć za jakisczas, ze dałam im młodszą sunią na przykład - nie zasługują... :( zrobić Corsie taką nadzieję, pokazać jak może być fajnie, a potem egoistycznie podle kopnąć ją i z powrotem do klatki... nie mam słów...

jedyne co mnie pociesza to to, ze Corsa ma Was, że nie wraca gdzieś na Paluch czy do innego syfu, ale to nie tak miało być :(

Posted

Brak slow:shake::angryy:
Najbardziej szkoda mi Corsy, bo jeszcze kiedy jej losy sie wahaly a ona byla w schronisku i o niczym nie wiedziala nie przyzywala tego tak, a teraz to bedzie dla niej cios:placz:

Posted

ja naprawdę prosiłabym o jakiś namiar na nich na pw bo skoro oni znaleźli Corsę na sznaucerowej stronie to teraz tam są kolejne średniaczki - młodsze - nie chciałabym, żeby sobie wymienili Corsę n młodszą :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka'] kurcze no... siedzę i ryczę... w ciągu ostatniego tygodnia przybyło do adopcji 2 sznaucerki średnie i 3 miniaturki, w hotelu mamy staruszkę średniaczkę, i olbrzyma, który na szczęście chyba już pojedzie do domu, tak bardzo się cieszyłam z domku Corsuni, że teraz siedze i łzy mi ciekną bo to jest jakaś paranoja no... :(

[/quote]

Z tym " ryczeniem" to nie jestes sama :shake:
jakos nas wszytskich Corsa wyjatkowo wzruszyła ...
i z kim nie rozmawiam to mówi ze ma łzy w oczach - to tylko swiadczy o tym jaka charyzme ma w sobie ten pies...

Oczywiscie napisze na Pw wszytsko co wiem ale najwczesniej w sobote bo obecnie jestem na chorobowym :roll: i nie ruszam sie z domu..

Posted

No to się Corsa długo domem nie cieszyła...... :-(
Jak można być tak bezmyślnym?? Przecież chyba wiedzieli na co się decydują biorąc starszego już psa! Chociaż właściwie wygląda na to, że nie wiedzieli :roll: Tylko jak można być tak bezmyślnym?? :shake::mad:

Posted

Ech, biedna Corsa. Najbardziej to ona na tym ucierpi.. Po prostu brak słów, na prawdę. :(

Po drugie, dawać taki przykład własnym dzieciom. Skoro zwierzę starsze i schorowane to od razu oddać? Nie chcę nic mówić, ale nie dziwie się jak te dzieci w przyszłości zrobią tak samo z rodzicami. Dla mnie to niezrozumiałe. :shake:

Posted

O jejku nie zaglądałam do Corsy od kiedy w maju dowiedziałam się że będzie adoptowana :shake:
Druga niedojrzała opiekunka(jestem w stanie zrozumieć młody wiek,zwiedzione nadzieje u opiekunów ale sunia nie ucierpiała :shake:) ale zabrać sunię do domu ,kiedy wszystko wiadomo i nagle uznać że za stara :mad:to się w głowie nie mieści :shake: ludzkie potwory bez serca :-(
Super przykład dla dzieci ,tylko pozazdrościć takich rodziców......:cool3:

Posted

[quote name='haliza']
Super przykład dla dzieci ,tylko pozazdrościć takich rodziców......:cool3:[/quote]

i życzyć szczęścia na starość :roll:

jeszcze jej nie odwieźli? to co oni sobie wzięli pieska na wakacjach będąc i odwiozą jak będą wracać do domu? :angryy: w głowie mi się to nie mieści!

Posted

[quote name='malawaszka']

jeszcze jej nie odwieźli? to co oni sobie wzięli pieska na wakacjach będąc i odwiozą jak będą wracać do domu? :angryy: w głowie mi się to nie mieści![/quote]

Nie odwiezli :shake: i tez juz sie zaczynam denerwowac ...

Posted

:angryy::angryy: To jest jakaś paranoja....!! Nawet nie wiem co powiedzieć bo szlag mnie trafia...!!

CORSA strasznie mi przykro :-( Musisz jakoś dać radę!!:placz: Trzymaj się...:multi:

Posted

Wczoraj Corsuni nie było w schronisku :shake: jak tylko sie cos dowiem to tu napisze ...

Pytałam pracowników ale tez nic nowego nie wiedza .

ps. szefowa rozmawiła z tymi ludzmi i maja Corsunie przywiezc w poniedziałek...
bez komentarza :(

Posted

[quote name='ewatr']Wczoraj Corsuni nie było w schronisku :shake: jak tylko sie cos dowiem to tu napisze ...

bez komentarza :([/QUOTE]

:-( jak tylko przyjde we wtorek od razu ją wymiziam tak mozcno żeby zapomniała o tamtych ludziach...:roll:

Posted

[quote name='ewatr']Wczoraj Corsuni nie było w schronisku :shake: jak tylko sie cos dowiem to tu napisze ...

bez komentarza :([/quote]

szlag by ich trafił!!!!! trzymali ją jeszcze tyle dni, pozwalali się przywiązać, pokochać może i spokojnie w poniedziałek.... no trafi mnie coś :angryy:

Posted

[B]Corsunia[/B] już wróciła do schroniska. Nie wydawało się to stresujące dla niej wydarzenie, radośnie przywitała się ze schroniskowymi towarzyszami. A potem leżała sobie przytulona do swojej ulubionej młodej psiej koleżanki:)

Cóż, wielka szkoda, że tak się ułożyło...

Posted

ehhhh chociaż tyle dobrze, ze ma u Was dobrą opiekę, ale i tak podłość "ludzka" mnie dobija :placz: i bardzo proszę o wpisanie tych ludzi na czarne kwiatki :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Tuuli'][B]Corsunia[/B] już wróciła do schroniska. Nie wydawało się to stresujące dla niej wydarzenie, radośnie przywitała się ze schroniskowymi towarzyszami. A potem leżała sobie przytulona do swojej ulubionej młodej psiej koleżanki:)

Cóż, wielka szkoda, że tak się ułożyło...[/QUOTE]

Najwidoczniej lepiej jest jej w schronisku :cool3::loveu: gdzie tu ją wszyscy kochają niż u rodziny która kompletnie ma ją gdzieś i jej nie kocha:shake:

Mam nadzieje że znajdziesz kochana domek taki najlepsiejszy :loveu::loveu::loveu:

Posted

[B][COLOR=royalblue]Nodi:loveu:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#4169e1][/COLOR][/B]
[IMG]http://lh4.ggpht.com/_GsN3_ooC8Ac/SlSUBcImP0I/AAAAAAAABPM/rce2tJwoDE8/s512/P1120297.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_GsN3_ooC8Ac/SlSUNA9y8YI/AAAAAAAABPU/icCh1NZl0rM/s400/P1120300.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_GsN3_ooC8Ac/SlSUUSaYIiI/AAAAAAAABPY/Mzy8usKUonA/s512/P1120301.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_GsN3_ooC8Ac/SlSUfvWqQJI/AAAAAAAABPc/HMlTgqEzLrw/s400/P1120346.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_GsN3_ooC8Ac/SlSUmvlwGeI/AAAAAAAABPg/bCom1gIWWww/s512/P1120354.JPG[/IMG]