Katarzyna Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Ja bym kryla jutro wieczorem albo niedziela. Quote
AnetaD Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Też tak sądzimy, ale czekam jeszcze na konsultację wyników z naszą wet, która prowadzi młodą na UP. Jedynym pocieszeniem jest to, że babka jest z kliniki rozrodu, bo jak czytam te "rady" naszych weterynarzy, to już sama nie wiem, co o tym myśleć, ile wetów, tyle teorii :D Quote
Guciek Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 My wczoraj wróciliśmy, jednak pokryliśmy tylko raz.. na cuda chyba tym razem nie liczę, dziwna ta cieczka.. Chyba jeszcze raz będziemy musiały się przejechać do CZ za jakiś czas :( Quote
Frytela Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Guciek']My wczoraj wróciliśmy, jednak pokryliśmy tylko raz.. na cuda chyba tym razem nie liczę, dziwna ta cieczka.. Chyba jeszcze raz będziemy musiały się przejechać do CZ za jakiś czas :([/QUOTE] U nas dziś 24 dni po kryciu. Jak tak patrze na nią to jakby włoski się inaczej układały. Poprzednim razem około 30 dnia już się okrągła robiła... czekam i usg zrobimy. Oby się udało Wasze krycie! Quote
KaRa_ Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Witam! W mojej hodowli szykuję się na pierwszy miot i reproduktor znajduje się we Francji... I moje pytanie, w których dniach zaczęliście sprawdzać progesteron? W jakim momencie najlepiej wyjechać na krycie kiedy czeka mnie ponad 16h droga. Cieczka niedługo się zbliża, a ja coraz bardziej zdenerwowana jestem ponieważ to pierwsze krycie będzie mojej suczki oraz ogólnie w mojej hodowli. Quote
rodzice Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ja zaczynam badanie progesteronu w 5 - 6 dniu cieczki . Badam codziennie . Potem jadę do krycia na drugą dobę po przekroczeniu wartości 4 do 5 . Dziewczyny tutaj pisały ze odczekują 2 - 3 dni po przekroczeniu 5 . Quote
KaRa_ Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='rodzice']ja zaczynam badanie progesteronu w 5 - 6 dniu cieczki . Badam codziennie . Potem jadę do krycia na drugą dobę po przekroczeniu wartości 4 do 5 . Dziewczyny tutaj pisały ze odczekują 2 - 3 dni po przekroczeniu 5 .[/QUOTE] Jesteś z Poznania z tego co widzę, u kogo badasz u weta czy np. w certusie? Quote
rodzice Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 krew pobieram na Grunwaldziej bo to przy Certusie i sama zawoze do szpitala a Ty ? Quote
KaRa_ Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='rodzice']krew pobieram na Grunwaldziej bo to przy Certusie i sama zawoze do szpitala a Ty ?[/QUOTE] Mój to będzie teraz debiut hodowlany ale właśnie dużo słyszałam,że wiele osób jeździ do Certusa z krwią, a że mam blisko to mi na rękę. Czyli zadowolona jesteś z ich usług? długo czekasz na wyniki? Quote
rodzice Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 na Grunwaldzkiej biorą raz 10 zł za pobranie raz 15 zł zalezy chyba od weta , pamietaj ma być skrzep , bo mi kiedyś podali w złej probówce . W certusie musisz powiedzieć ze masz krew psa . Poproś o numer tel w labo , po wyniki mozna dzwonić juz po 3 - 4 godzinach . Czasami nawet po 2 . Quote
Guciek Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Hmmm mi od razu wet za cenę 10zł odwirowywał odpowiednią ilość surowicy. Quote
Impresja&Simarilion Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ja miałam bardzo podobną sytuację jak KaRa_. 1400km do przejechania, pierwsze krycie suki. Progesteron badałam chyba od 4 dnia cieczki, gdzieś w postach wyżej są nasze wyniki. Krycie było 4 doby od progesteronu 4,7. Sunia jest w ciąży, więc chyba dobrze pojechaliśmy :) Quote
KaRa_ Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Impresja&Simarilion']Ja miałam bardzo podobną sytuację jak KaRa_. 1400km do przejechania, pierwsze krycie suki. Progesteron badałam chyba od 4 dnia cieczki, gdzieś w postach wyżej są nasze wyniki. Krycie było 4 doby od progesteronu 4,7. Sunia jest w ciąży, więc chyba dobrze pojechaliśmy :)[/QUOTE] A w którym dniu cieczki kryliście? bo nie mogę znaleźć w postach powyższych , a każda informacja jest dla mnie ważna ;) Quote
Frytela Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ja zaczynam badać o 7 dnia i co 2 dzień, no chyba że podejrzanie wolno rośnie, wtedy badam codziennie żeby określić kiedy przekroczy 5. U mnie suka była kryta w 16 dniu, jeszcze nie wiem czy się udało ale wydaje mi się że tak. Quote
Guciek Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 [url]http://www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl/forum/viewtopic.php?p=6654&sid=c16489c6a3ae1d6970e4d70d44e20b60[/url] Karolina zobacz w tym linku, może tam coś znajdziesz ciekawego :) Quote
KaRa_ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 [quote name='Guciek'][url]http://www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl/forum/viewtopic.php?p=6654&sid=c16489c6a3ae1d6970e4d70d44e20b60[/url] Karolina zobacz w tym linku, może tam coś znajdziesz ciekawego :)[/QUOTE] Dzięki, już biorę się za czytanie. Quote
Frytela Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Moja chilli równe 30 dni po kryciu: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/426198_2304557632937_1819155829_1482036_944154651_n.jpg[/IMG] jest coś czy nie ma...? :) Jak dla mnie coś widać... Quote
Irviers Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Frytela! Widzę, że kryłyśmy w tym samym terminie - my 9-10 stycznia (10 i 11 dzien cieczki). W naszym wypadku wykonywaliśmy badanie progesteronu i cytologię tylko w dniu krycia (inseminowaliśmy)- bardziej z ciekawości, bo suka doskonale pokazała że to już ten czas. Nie znam dokładnej wartości progesteronu- mam tylko zaznaczone "Progesteron - C4 (4-8 ng/ml)" . Cytologia - 96% komórek bezjądrzastych. Według lekarza- trafiliśmy idealnie! Powtórka na drugi dzień. W ubiegły piątek zrobiliśmy usg i będą szczeniaczki! :) Nie liczyliśmy ale myślę, że to będzie mały miot. Suczka sama jest jedynaczką. A jej mama miała dwa mioty - jeden właśnie ten z jednym szczeniakiem, a drugi z dwoma :) Wybierasz się na usg? [IMG]http://irviers.pl/news/usg12.jpg[/IMG] Quote
Frytela Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='Guciek']COŚ? Ja tu widzę kaaawał brzucha! :)[/QUOTE] A taaam kawał, fajnie wygląda jak się na brzuchu położy, taka piłka :D [quote name='Irviers']Frytela! Widzę, że kryłyśmy w tym samym terminie - my 9-10 stycznia (10 i 11 dzien cieczki). W naszym wypadku wykonywaliśmy badanie progesteronu i cytologię tylko w dniu krycia (inseminowaliśmy)- bardziej z ciekawości, bo suka doskonale pokazała że to już ten czas. Nie znam dokładnej wartości progesteronu- mam tylko zaznaczone "Progesteron - C4 (4-8 ng/ml)" . Cytologia - 96% komórek bezjądrzastych. Według lekarza- trafiliśmy idealnie! Powtórka na drugi dzień. W ubiegły piątek zrobiliśmy usg i będą szczeniaczki! :) Nie liczyliśmy ale myślę, że to będzie mały miot. Suczka sama jest jedynaczką. A jej mama miała dwa mioty - jeden właśnie ten z jednym szczeniakiem, a drugi z dwoma :) Wybierasz się na usg? [IMG]http://irviers.pl/news/usg12.jpg[/IMG][/QUOTE] Ja kryłam tylko jednego dnia... byliśmy w Finlandii, podróż z przygodami, miała być kryta 8-9 a niestety z powodu DUŻYCH problemów dotarliśmy dopiero 9... Już 3 dzień nie mogę się na to USG wybrać no... i teraz to już sama nie wiem, robić? Quote
Irviers Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Frytela ja bym nie wytrzymała i poszła! Żeby mieć 100% pewności :) Quote
Frytela Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='Irviers']Frytela ja bym nie wytrzymała i poszła! Żeby mieć 100% pewności :)[/QUOTE] Z jednej strony tak a z drugiej... jakoś mi nie po drodze... ;) No nic w każdym razie będziemy razem "rodzić" :)) Jeśli pójdziemy na to USG to dam znać ;) Quote
Frytela Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Mam potwierdzenie, dzieciaków sporo, nie liczyliśmy ale są na 100% :) Serduszka już biją, niestety nie chciały ładnie zapozować do zdjęć... :) [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423250_2305770583260_1819155829_1482384_1698101824_n.jpg[/IMG] Quote
Irviers Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Wow! Działasz z prędkością światła ;) Gratulacje!! to teraz czekamy do tego 12 marca ! Quote
Recommended Posts