paulaprzygoda Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 [quote name='paulaprzygoda']Nasze wyniki: 05.07.2013 1,32 ng/ml 07.07.2013 0,62 ng/ml 10.07.2013 0,96 ng/ml 12.07.2014 3,92 ng/ml [B]13.07.2013 6,58 ng/ml dzisiejszy wynik.[/B] Krycie w poniedziałek? Quote
Neredie Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 [quote name='paulaprzygoda'][quote name='paulaprzygoda']Nasze wyniki: 05.07.2013 1,32 ng/ml 07.07.2013 0,62 ng/ml 10.07.2013 0,96 ng/ml 12.07.2014 3,92 ng/ml [B]13.07.2013 6,58 ng/ml dzisiejszy wynik.[/B] Krycie w poniedziałek?[/QUOTE] Tak! I powtórka następnego dnia Quote
Neredie Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 [quote name='paulaprzygoda'][quote name='paulaprzygoda']Nasze wyniki: 05.07.2013 1,32 ng/ml 07.07.2013 0,62 ng/ml 10.07.2013 0,96 ng/ml 12.07.2014 3,92 ng/ml [B]13.07.2013 6,58 ng/ml dzisiejszy wynik.[/B] Krycie w poniedziałek?[/QUOTE] Tak! I powtórka następnego dnia Quote
paulaprzygoda Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 My już po kryciu :D Kryliśmy w poniedziałek i powtórzyliśmy krycie dziś, tzn. w środę. Krycie odbyło się błyskawicznie, bez żadnych problemów, co wskazuje na to, że to był dobry czas. Oby było to efektowne spotkanie, bo reproduktor robi na żywo ogromne wrażenie! :D Quote
Neredie Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='paulaprzygoda']My już po kryciu :D Kryliśmy w poniedziałek i powtórzyliśmy krycie dziś, tzn. w środę. Krycie odbyło się błyskawicznie, bez żadnych problemów, co wskazuje na to, że to był dobry czas. Oby było to efektowne spotkanie, bo reproduktor robi na żywo ogromne wrażenie! :D[/QUOTE] Bądź dobrej myśli :) badania jej progesteron w poniedziałek? Quote
paulaprzygoda Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Nie, hodowca powiedział, że już nie ma sensu, bo w poniedziałek na pewno nastąpi skok progesteronu a po przekroczeniu 5 nie ma już możliwości spadku. Co z tego będzie - zobaczymy :D Quote
malena Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Cześć wszystkim:) To mój pierwszy post na forum..jestem właścicielką 2 labków. Jedną z suczek planujemy właśnie kryć...to nasze pierwsze podejście, więc nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia. Oczywiście nie mogło być za łatwo i nasza sunia zaczęła plamić już 2 tygodnie temu...ale krwawienie pojawiło się dopiero w zeszłą niedzielę. Pierwsze badanie było zrobione w sobotę ponieważ nie miałam pewności czy cieczka się już nie zaczęła- wynik to 0,2 ng/dl Kolejne badanie we wtorek ..również 0,2 ng/dl Dzisiaj właśnie idziemy na kolejne zobaczymy czy coś się zaczęło ruszać:) A i pytanie..może ktoś jest z gdańska i wie gdzie można zrobić w niedziele badanie w laboratorium;) Quote
Neredie Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='malena']Cześć wszystkim:) To mój pierwszy post na forum..jestem właścicielką 2 labków. Jedną z suczek planujemy właśnie kryć...to nasze pierwsze podejście, więc nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia. Oczywiście nie mogło być za łatwo i nasza sunia zaczęła plamić już 2 tygodnie temu...ale krwawienie pojawiło się dopiero w zeszłą niedzielę. Pierwsze badanie było zrobione w sobotę ponieważ nie miałam pewności czy cieczka się już nie zaczęła- wynik to 0,2 ng/dl Kolejne badanie we wtorek ..również 0,2 ng/dl Dzisiaj właśnie idziemy na kolejne zobaczymy czy coś się zaczęło ruszać:) A i pytanie..może ktoś jest z gdańska i wie gdzie można zrobić w niedziele badanie w laboratorium;)[/QUOTE] Rozumiem, że psy z uprawnieniami są? :) jeśli tak, to badać i czekać na wzrost, a bad w niedziele robia pewnie wszystkie kliniki całodobowe, które mają pewnie swoje własne laboratoria. Podzwonilabym i popytala :) Quote
malena Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 No pewnie,że z uprawnieniami :) hodowla zarejestrowana w ZKwP ;) Kawalera mamy dosyć daleko dlatego trochę się martwię żeby trafić w punkt:) Quote
ppaula2 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='ppaula2']A dziś niespodzianka. 14dc - 4,2 Jedziemy na krycie w niedzielę :)[/QUOTE] Byłyśmy na kryciu w niedzielę 16dc. Suka chętna :) Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo ze względy na moje samopoczucie kryliśmy tylko raz bez powtórki. Quote
paulaprzygoda Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='malena']Cześć wszystkim:) To mój pierwszy post na forum..jestem właścicielką 2 labków. Jedną z suczek planujemy właśnie kryć...to nasze pierwsze podejście, więc nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia. Oczywiście nie mogło być za łatwo i nasza sunia zaczęła plamić już 2 tygodnie temu...ale krwawienie pojawiło się dopiero w zeszłą niedzielę. Pierwsze badanie było zrobione w sobotę ponieważ nie miałam pewności czy cieczka się już nie zaczęła- wynik to 0,2 ng/dl Kolejne badanie we wtorek ..również 0,2 ng/dl Dzisiaj właśnie idziemy na kolejne zobaczymy czy coś się zaczęło ruszać:) A i pytanie..może ktoś jest z gdańska i wie gdzie można zrobić w niedziele badanie w laboratorium;)[/QUOTE] My właśnie mamy pierwsze krycie za sobą , więc rozumiem twoje obawy. Szkoda, że nie zaplanowaliście badań co drugi dzień, wyszło by wam badanie w e wtorek, czwartek, sobotę, poniedziałek itd. co do laboratoriów, zadzwoń do jakiejkolwiek większej kliniki, oni na pewno mają podpisaną umowę z laboratoriami, które działają całą dobę i tam wykonaj badania. Jeśli badasz progesteron, to moim zdaniem nie musisz się martwić o dobry czas, bo będziesz miała czarno na białym kiedy to nastąpi. Trzymam kciuki za powodzenie akcji :D Quote
malena Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Dalej niski.. Jutro tez zrobimy a potem w poniedziałek :) paulaprzygoda .. Nie dziękuję:P :) Quote
aegyo Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 malena, trzymam kciuki za udane krycie, też niedługo kryjemy labka :)) Quote
mesala Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 [quote name='mesala']13 dzień cieczki - 5,20 ng/ml a w 15 dzień cieczki odbyło się dwa razy krycie. Mam nadzieję, że będą z tego dzieci, tym bardziej, że psiaki były chętne i krycie było naturalne. Trzymajcie za nas kciuki. Teraz odliczamy do usg.[/QUOTE] I udało się! moja Totti jest w ciąży :lol: na usg były widoczne 4 kuleczki. Termin mamy na 15 sierpnia. Przepisujemy się na porodówkę! Quote
malena Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Moja sunia ćwiczy moją cierpliwość:) dzisiaj dalej nic..a to już 9 dzień.. Quote
paulaprzygoda Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 [quote name='mesala']I udało się! moja Totti jest w ciąży :lol: na usg były widoczne 4 kuleczki. Termin mamy na 15 sierpnia. Przepisujemy się na porodówkę![/QUOTE] Gratulacje!!!!! Powiedzcie mi, po jakim czasie robicie usg? Quote
Rosiczka Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 [quote name='paulaprzygoda']Gratulacje!!!!! Powiedzcie mi, po jakim czasie robicie usg?[/QUOTE] Stanadardowo to robi się w 28 dniu. Quote
mesala Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='Rosiczka']Stanadardowo to robi się w 28 dniu.[/QUOTE] W 28 dniu juz widać bijące serduszka. Ja u briardki robiłam nawet w 23 dniu i widać było brzuch pełen dzieci. Dziękuję Wszystkim za miłe słowa. Trzymajcie kciuki :lol: Quote
Rosiczka Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='mesala']W 28 dniu juz widać bijące serduszka. Ja u briardki robiłam nawet w 23 dniu i widać było brzuch pełen dzieci. Dziękuję Wszystkim za miłe słowa. Trzymajcie kciuki :lol:[/QUOTE] Ja to mojej Georgi w 21 dniu robiłam... bo nie mogłam wytrzymać ... :D I widać było "bąbelki" Az trudno uwierzyć, że niedługo znowu mnie te emocje czekają ..... Quote
malena Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 nareszcie drgnęło dzisiaj 11 dzień -1,7 ng/dl :D następne badanie jutro i jeśli będzie około 5 to planujemy pierwsze krycie na sobotę:) jak myślicie dobry termin? Quote
Neredie Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='malena']nareszcie drgnęło dzisiaj 11 dzień -1,7 ng/dl :D następne badanie jutro i jeśli będzie około 5 to planujemy pierwsze krycie na sobotę:) jak myślicie dobry termin?[/QUOTE] Jutro raczej nie będzie jeszcze 5 i ja bym kryla na dzień następny po jego przekroczeniu z powtórka po 24-48h Quote
malena Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Neredie dzięki, czyli nawet jeśli dopiero w piątek będzie koło 5 to sobota na pierwsze krycie jest ok:) Quote
paulaprzygoda Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='malena']nareszcie drgnęło dzisiaj 11 dzień -1,7 ng/dl :D następne badanie jutro i jeśli będzie około 5 to planujemy pierwsze krycie na sobotę:) jak myślicie dobry termin?[/QUOTE] Neredie chyba dobrze przewiduje, ze aż tak nie skoczy. Pamiętaj, że pomiędzy może się jeszcze zdarzyć spadek progesteronu. Ja bym kryła na następny dzień po badaniu z poziomem pow. 5 ng/ml i powtórzyła krycie za 48h ([B]na moją logikę[/B] - owulacja następuje po skoku pow. 5ng/ml i dojrzewanie pęcherzyków trwa do 48 godzin więc plemniki mają 48 godzin na dotarcie do jajeczek i po tych 48 godzinach, kiedy jajeczka są już dojrzałe masz następne 48 godzin na zapłodnienie - wtedy kryjesz po raz drugi) jeśli się mylę, proszę poprawić mój tok myślenia, takie wysunęłam wnioski po przeczytaniu tematu :cool3: ) Quote
ppaula2 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='ppaula2']Byłyśmy na kryciu w niedzielę 16dc. Suka chętna :) Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo ze względy na moje samopoczucie kryliśmy tylko raz bez powtórki.[/QUOTE] No i się udało :) Przenosimy się na porodówkę :) Quote
Recommended Posts