Ada-jeje Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Asior']hmmm a potem znów będziesz twierdzić, że Ty do KTOZ-u nic nie masz i wcale nas nie nienawidzisz... śmieszne to... no bo przecież w polsce każda organizacja pro zwierzęca MUSI się nienawidzić z inną organizacją.... ehhh polska...[/QUOTE] Niejednokrotnie was [B]popieralam w slusznej sprawie[/B], ale to wystapienie waszych inspektorow przed sadem w Olkuszu potwierdzilo tylko moje przypuszczenia, ze jestescie org. na[B] pokaz.[/B] Wszedzie gdzie sie cos dzieje i jest medialne tam przybywa KTOZ z swoja pomoca, nie musze chyba wymieniac w jakich czesciach Polski pomagaliscie. Zlozone doniesienie do prokuratury w 2005r na schronisko w OL bylo tylko z waszej strony pokazowka bo tak naprawde jak sprawa zostala umorzona to nie kiwneliscie palcem w bucie zeby zakonczyc to mordowanie zwierzat w Olkuszu. Wedlug was to schronisko powinno funkcjonowac dalej, no bo przeciez Pala dokupil bud, zrobil kwarantanne, nie wazne ze w czasie naszego wejscia do tej mordowni, na kwarantannie bylo ponad 60 psow a miejsca bylo zaledwie dla kilkunastu, nie wazne ze 23 grudnia 2008r w tej mordowni bylo ponad 300 psow a bud zaledwie 130. Kwarantanna smiechu warta klatki w ktorych psy nie mialy mozliwosci sie obrocic, zyly w swoich odchodach. Z zeznan waszych pseudo inspektorow w OL nie bylo przepelnienia, nie zabieraliscie psow zabiedzonych, nie pamietali inspektorzy ze zabrane przez was szczeniaki kilka z nich padlo na parwo, nie pamietali ze to bylo koncem grudnia( zima) wedlug nich to byla jesien, wszystko zapomnieli co dzialo sie zlego w tej mordowni, ale pochwalili sie ze w maju w tym roku zabrali 5 psow ( tych kastrowanych na zywca) ale o tym juz nie wspomnieli. Ja na ich miejscu nawet nie wspomniala bym o tym incedencie gdyz w swietle prawa to schronisko nie istnieje. Ciekawa jestem czy KTOZ zlozylo doniesienie po zabraniu tych psow? w co oczywiscie nie wierze. Dzwonilam do Ciebie i mowilam ze Pala powolal waszych inspektorow na swiadkow, widocznie z gory wiedzial ze moze liczyc z ich strony na pochwale i obrone. Ty zapewnialas mnie ze zwierzeta zabieracie zawsze tylko takie ktore potrzebuje natychmiastowej pomocy i to macie odnotowane w papierach, jak rowniez posiadacie obdukcje zabranych psow, ciekawe dlaczego ci pseudo inspektorzy nie przyniesli tych dowodow od razu na rozprawe, bo takich najprawdopodobniej nie ma. Pytam sie po co zrobiliscie doniesienie do prokuratury w OL jesli ta mordownia miala istniec dalej i istniala przez nastepne 3 i pol roku. Co zrobiliscie w momencie naszego wejscia do tej mordowni zeby pomoc w szybszym uniemozliwieniu w dzialaniu tego przekletego miejsca na ziemi. Odpowiedz brzmi NIC, bo KTOZ nie bedzie narazal sie na nieprzychylnosc wladz, inaczej mowiac nie sprzeciwi sie wlodarzom, samorzadom, inspekcjom weterynaryjnym. Z nimi trzeba sie dogadywac, glaskac po glowkach i udawac ze nic sie nie dzieje, byc tak samo slepym na krzywde zwierzat jak i oni sami. Masz racje nienawidze kazdego kto przyczynia sie do mordowania zwierzat, skazuje ich na smierc w okrutnych cierpieniach. Paranoja z waszej strony, prezesem KTOZ jest osoba znajaca prawo, Frotka inspektor KTOZ jest mecenasem tylko ze nie dorastacie do piet Stowarzyszeniu Obrona Zwierzat w Jedrzejowie ktorego prezesem jest rowniez adwokat, w przeciwienstwie do was nie dziala na pokaz a walczy niczym lew o prawa zwierzat wraz z Fundacja ARGOS. Jestesmy dumne jako org. ze moglysmy dolaczyc do nich i wspierac ich w tej jakze trudnej walce o tych ktorzy nie umieja mowic. KTOZ nie stanal po naszej stronie w momencie wejscia do OL, a nasza wiedza wowczas byla zbyt mala zebysmy mogly skutecznie walczyc o prawa zwierzat. W momencie wejscia do OL mialysmy zaldwie roczne doswiadzenie a na ta mordownie bylo to zbyt malo. O dziwo to nie KTOZ stanal przy nas do pomocy, wrecz odwrotnie, Frotka napisala wyraznie na watku ze KTOZ nie popiera naszych dzialan. Na szczescie nasze dzialania poparl Wypych z Fundacji Argosw Warszawie i to on nam pomagal i pomaga do dzis, bo zalezy mu nie na rozglosie ale na losie zwierzat i na przestrzeganiu ustawowego prawa zwierzat. Jak juz napislam wczesniej protokol z rozprwy z 13 wrzesnia zamiescimy na naszej stronie, znajda tam rowniez miejsce protokoly z roprawy w Chrzanowie przeciwko burmistrzowi Olkusza w ktorej sad uznal powolac swiadkow z KTOZ. W czasie trwania procesu, byla przesluchana cala masa swiadkow, ktorzy obciazyli Pale i zeznawali prawde o warunkach tam panujacych, sa zebrane dowody, obdukcje wiec tych dwoje z KTOZ nie jest w stanie obalic prawdy. Quote
Ati Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 ...zabrali 5 psow ([COLOR=#ff0000][B] tych kastrowanych na zywca[/B][/COLOR]) ale o tym juz nie wspomnieli.... jak to napisalam na innym watku to proszono mnie przez pv o usuniecie i dzwonienie tu czy tam a na zapytanie czy jezeli znaja temat, maja zamiar cos z tym zrobic , zglosic, dzialac odpowiedz -juz dzialamy z odpowiednimi organizacjami a efektu ni widu ni slychu tych dzialan teraz juz Ada wiem dlaczego Quote
Ada-jeje Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Ati']...zabrali 5 psow ([COLOR=#ff0000][B] tych kastrowanych na zywca[/B][/COLOR]) ale o tym juz nie wspomnieli.... jak to napisalam na innym watku to proszono mnie przez pv o usuniecie i dzwonienie tu czy tam a na zapytanie czy jezeli znaja temat, maja zamiar cos z tym zrobic , zglosic, dzialac odpowiedz -juz dzialamy z odpowiednimi organizacjami a efektu ni widu ni slychu tych dzialan teraz juz Ada wiem dlaczego[/QUOTE] Pokazowki KTOZ nie beda trwac wiecznie, falsz i obluda tez nie, do tej pory nie bylo nikogo kto mogl ukazac prawdziwe dzialania, dwulicowej org KTOZ, i nie wiem skad to zdziwienie ze org nie wspoldzialaja razem. Proste nam nie zalezy na pokazowkach, i nigdy nie bede wspierac org dwulicowych, ktorych nie brakuje na dogo. Wrecz odwrotnie, kazda dwulicowa org. bede pietnowac i ukazywac w szczegolach ich dzialania. KTOZ nie zamierzal wspolpracowac z nami po wejsciu do OL bo zdawali sobie sprawe ze prawda ich dzialan w OL ujrzy swiatlo dzienne. Quote
missiaa Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 W Olkuszu są dwa piękne psy, wklejam może ktoś widział gdzieś ogłoszenia że zaginęły. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-txOwvo_C_v0/UGHqXFIsLyI/AAAAAAAAEkA/A3HGwa9a5gs/s512/DSC03332.JPG?gl=PL[/IMG] i drugi, wielkości pekińczyka [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-eyjbAVbV430/UGHtVrCVnmI/AAAAAAAAEqA/hPW-tAXiIfs/s720/DSC03383.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
Kama202 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 boje sie zapytac, gdzie jest:shake: Quote
elaja Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Kama202']boje sie zapytac, gdzie jest:shake:[/QUOTE] Część psów z Olkusza odnajduje się w schronisku w Racławicach lub innych schronach . Pies ładny to może ktoś go zabrał .... oby tak było i oby to był ktoś odpowiedzialny . Quote
Ada-jeje Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Zainteresowanych do przeczytania protokolu z rozprawy z dnia 13 wrzesnia, zapraszam do dzialu o Olkuszu, na samym dole tej strony. [url]http://proanimals.org/olkusz[/url] Quote
anett Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Ada-jeje']Zainteresowanych do przeczytania protokolu z rozprawy z dnia 13 wrzesnia, zapraszam do dzialu o Olkuszu, na samym dole tej strony. [URL]http://proanimals.org/olkusz[/URL][/QUOTE] tego q... nie da się czytać!!!!! parafrazując znane powiedzenie można jedynie stwierdzić chroń nas Boże przed pseudoinspektorami organizacji mających w nazwie ochronę zwierząt, z mentami prowadzącymi zlote biznesiki na mordowniach zwierząt i z rzeźnikami z tytułami wetów obsługującymi umieralnie poradzimy sobie sami Quote
Ada-jeje Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='anett']tego q... nie da się czytać!!!!! parafrazując znane powiedzenie można jedynie stwierdzić chroń nas Boże przed pseudoinspektorami organizacji mających w nazwie ochronę zwierząt, z mentami prowadzącymi zlote biznesiki na mordowniach zwierząt i z rzeźnikami z tytułami wetów obsługującymi umieralnie poradzimy sobie sami[/QUOTE] Kruk krukowi oka nie wykole, jak mozna zauwazyc ci, peudoinspektorzy :diabloti: nie wykonuja swoich czynnosci charytatywnie lecz za nasze pupliczne pieniadze.:angryy: Quote
emilia2280 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Kama202']boje sie zapytac, gdzie jest:shake:[/QUOTE] [quote name='elaja']Część psów z Olkusza odnajduje się w schronisku w Racławicach lub innych schronach . Pies ładny to może ktoś go zabrał .... oby tak było i oby to był ktoś odpowiedzialny .[/QUOTE] ponoc adoptowany. ze taki ladny to mam nadziejé ze to prawda. w jego miejsce wziélam tego duzego laciatka i...on nie widzi biedak. Quote
Kama202 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Biedaczysko dropiato- łaciate...teraz już uratowane. Ciekawe czy to niewidzenie będzie choć w części odwracalne. Quote
elaja Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='emilia2280']ponoc adoptowany. ze taki ladny to mam nadziejé ze to prawda. w jego miejsce wziélam tego duzego laciatka i...on nie widzi biedak.[/QUOTE] Miał wyjątkowe szczęście . Jego atutem jest uroda , dwa lata temu zgarnęłam z ulicy niewidomego keraka , znalazł wspaniały dom , operacja częściowo przywróciła mu wzrok . Kropiaty też znajdzie dom , najważniejsze , że uratowany z piekła . Quote
iwoniam Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 jak będziecie mieć jakieś wieści na temat niego - czy da się coś ze wzrokiem zrobić - choć częściowo może - dajcie znać. Czekamy na wiadomości o piesku.. Quote
iwoniam Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 przecztałam protokól............................... ........................................................................................................................................... Quote
Marr Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 No to pan P może się cieszyć. Tu nagle ma tak korzystne zeznania i nagle zostaje sam na "rynku" schronisk, bo bardzo narzekał na powstanie schroniska w Kłaju i były ciekawe informacje o przymiarkach jak doprowadzić do likwidacji Kłaja. A likwidacja Kłaja poszła bardzo sprawnie, tu była wielka wola walki i wyjątkowy rozgłos medialny ! A to dostał chłop prezent :-) Quote
iwoniam Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Ati']...zabrali 5 psow ([COLOR=#ff0000][B] tych kastrowanych na zywca[/B][/COLOR]) ale o tym juz nie wspomnieli.... jak to napisalam na innym watku to proszono mnie przez pv o usuniecie i dzwonienie tu czy tam a na zapytanie czy jezeli znaja temat, maja zamiar cos z tym zrobic , zglosic, dzialac odpowiedz -juz dzialamy z odpowiednimi organizacjami a efektu ni widu ni slychu tych dzialan teraz juz Ada wiem dlaczego[/QUOTE] zostałaś poproszona o zatelefonowanie do mnie - nie zatelefonowałaś pomimo, że na Twój telefon czekałam. Pilnowałam tych wszystkich psów jak i innych, które wyciągam. Ja nie jestem prawnikiem, ani inspektorem. Jestem sama. Z niemowlakiem. Sama. Pomagam za własne pieniądze i te zebrane na bazarkach. A później socjalizuję maluszki, szkolę i doradzam już w DS i DT. Quote
iwoniam Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) Likwidacja Kłaja poszła sprawnie, a......... a P jest nie do ruszenia. Bo ma plecy i znajomości wszędzie. To jest nienormalne. [quote name='Marr']No to pan P może się cieszyć. Tu nagle ma tak korzystne zeznania i nagle zostaje sam na "rynku" schronisk, bo bardzo narzekał na powstanie schroniska w Kłaju i były ciekawe informacje o przymiarkach jak doprowadzić do likwidacji Kłaja. A likwidacja Kłaja poszła bardzo sprawnie, tu była wielka wola walki i wyjątkowy rozgłos medialny ! A to dostał chłop prezent :-)[/QUOTE] Edited October 4, 2012 by iwoniam Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 [quote name='iwoniam']Likwidacja Kłaja poszła sprawnie, a......... a P jest nie do ruszenia. Bo ma plecy i znajomości wszędzie. To jest nienormalne.[/QUOTE] To jest nie normalne ale Kłaj w porównaniu z Olkuszem to przepasc ,sama zreszta wiesz i nie tylko w Olkuszu proceder nadal kwitnie , Pani Ania znowu zbiera gdzies psy a pomaga jej w tym Marr czyli dawna Maksy[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/212501-Porzucony-pies-przy-drodze-E40-pilnie-potrzebuje-pomocy/page19[/URL]i. Quote
Marr Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Każdy co inne zdanie niż KTOZ i Foksia i Dżekuś jest według tej ostaniej pomocnikiem pani Ani. Zacznij wreszcze kobieto pomagać psom a nie judzić na forach. Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='Marr']Każdy co inne zdanie niż KTOZ i Foksia i Dżekuś jest według tej ostaniej pomocnikiem pani Ani. Zacznij wreszcze kobieto pomagać psom a nie judzić na forach.[/QUOTE] Ja pomagam w przeciwienstwie do Ciebie ,kiedy to byłas na miejscu w Kłaju i widzilas umierajace psy i nic z tym nie zrobiłas ,a do tego nadal zbieracie psy w nieznane i pewnie tam maja super ?:shake: Quote
Marr Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 (edited) A skąd ta pewność, że w Kłaju psy nie były leczone tak jak są psy leczone w innych schroniskach gdzie mimo leczenia też bywa, że niektóre umierają? Umierają także w schronisku krakowskim, a także w DT i w hotelikach, Tylko w jednych przypadkach się sprawę nagłaśnia, jeśli ktos ma w tym interes, a w innych nie co najwyżej umieszcza na dogo świeczkę. ( Czy mam wymienić w którym z polecanych obecnie hoteli parwo zbierało żniwo nie tak dawno temu, czy mam podać w którym hoteliku miało miejsce niczym nie uzasadnione "zejscie" powierzonego psa ? Nie zrobię tego, bo to nie służy dobru zwierząt ).Niestety i w schroniskach i w hotelach i wszędzie gdzie są duże skupiska zwierząt, mimo całej profilaktyki psy bywa, że chorują i umierają mimo ogromnych czasem wysiłków w leczeniu, o czym wie każdy kto pomaga praktycznie np w schroniskach a nie teoretycznie, przy komputerze. I co znaczy wpis "widziałaś i nic nie robiłaś" to znaczy kto " widział i nic nie zrobił ", bo to przekonanie że się zna wszystkich i wie wszystko np. kto jest kim i gdzie bywał , jest raczej błędne. A poza tym jeśli się widzi chorujące i umierające psy to jedni je leczą i próbują ratować a inni w ramach "robienia czegoś" starają się głównie wykazać , że ci co ratują robią wszystko źle albo za mało , czym tragicznie zazwyczaj przeszkadzaja w ratowaniu chorujących psów, bo ci którzy ratują zamiast skupić się na pomocy dla zwierzat muszą jeszcze odpierać ataki. I nie mówię tu specjalnie o Kłaju ale o pewnej zaobserwowanej praktyce,która jak zresztą przypuszczam właśnie miała miejsce w Kłaju także. Edited October 12, 2012 by Marr Quote
TeklaTulaLatika&PePa Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 co powiecie Panie na to? [url]http://www.schronisko.ostrowiec.pl/[/url] i ADMINISTRATOR, kt wygrał przetarg - podobno Go znacie? [url]http://www.um.ostrowiec.pl/samorzad/przetargi-i-zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-wyborze-oferty.html[/url] "[URL="http://www.um.ostrowiec.pl/download/autonomy/20120917_owo_schronisko.pdf"]Pobierz[/URL]Ogłoszenie o wyborze oferty na prowadzenie schroniska dla bezdomnych psów i kotów" Quote
elaja Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Psy z Ostrowca Św, od lipca chyba ub.roku trafiają do Olkusza . [URL]http://www.schronisko.ostrowiec.pl/[/URL] czy to oznacza , że dobrze wszystkim znany miłośnik zwierząt wszelakich buduje sobie nowy biznes tam na miejscu ??? Quote
Agata Balu Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Koszmar!!! Czyżby Pałka tak sie dorobił na mordowni w Olkuszu, że kupił w Świetokrzyskim teren na schronisko??? Quote
Recommended Posts