agaga21 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Moze udaloby sie umiescic go w jakim hotelu lub w DT. Wczoraj zawiozlam Ajsi do Wrocka skad pojechala do hotelu jakoagresywna ze stresu. Agaga21 moze zrobimy mu allegro cegielkowe i poszukamy hotelu? agnieszko,ja się za cegiełkowe nie biorę...trzeba by kogoś kto zwykle takie robi poprosić...zrobię mu zwykłe allegro ale nadal brakuje mi jakiegoś tekstu...takiego, wiecie wyciskającego łzy...poproszę kogoś...już nawet wiem kogo:cool3: Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 "Kartofelek dostojny choć pluszak wspaniały, Patrzy zza krat na ten świat cały, Ciągle ktoś pędzi,gdzies biegnie,ucieka, Nie patrząc na cierpienie,omijając z daleka, Cierpienie w psim sercu,co coraz wolniej pika, Bo nadzieja ucieka,a zegar wciąż tyka, Jest tyle nieszczęść w świecie tym szalonym, Że trudno się połapać w tym rejsie rozpędzonym, W podróży każdego,co do celu dąży, Nie patrzy na innych,wokół siebie krąży, Bo inni to inni,a człowiek ma siebie, Więc zrobię to sobie,nie zważam na Ciebie, Nie będę zerkał na los innej istoty, Bo nie mam ani czasu,ani tez ochoty, I pospiech,brak czasu widać jest w schroniskach, Gdzie każde zwierzę rozpaczą tam tryska, Gdzie serca pekaja od żalu i czekania, Bo nikt z nas nie lubi takiego rozstania, Niepewność zabiera nam resztki radości, Bo co to za życie bez ciepła i miłości, Tym bardziej patrząc na takie stworzenie, Jedno stęsknione,niewinne stworzenie, Taki Kartofelek,co w oczach ma marzenia, Marzenia które mogą byc do spełnienia, Ludzie wciąż mówią,że amstaff zły pies, A on po prostu kochany jest, Inny niż reszta,jedyny w rodzaju, Siedzi na palecie i myśłi o raju, O raju w swym domu,bo tam chciałby trafić, Czy może zły los w schronie go zostawi, On nie może tam zostać,ideał psa,nic więcej, Jak pokocha to na zawsze,jak odda - całe serce, Z człowieka ołtarz zrobi,obrazek najświętszy, Robiąc z niego skarb i dar największy, Pokocha całym sobą,będzie przy panu, Więc weź go do domu,uwolnij z tego stanu, Bo kraty to więzienie,a on wolny chce być, najlepiej przy swoim człowieku zostać i ...śnić" Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 no dla mnie tez niezbyt ale jak bylo w pierwszym poscie kartofelek to tak zostalo:)dla mnie to Miodzio;) Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 kurcze przez te godziny w naszych kompach skacza posty,no ale chyba sie rozumiemy;) Quote
Koperek Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 :crazyeye::crazyeye: anetek kłaniam się w pas! :) Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 katarynka sie wlacza,poza tym mam chwilke czasu a jak wiem ze tekst sie przyda to rach ciach i juz eno myk;) Quote
agaga21 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 anetek:loveu::loveu::loveu: ...bardzo ci dziękuję.jak dla mnie bomba!:lol: tak myślałam że nie zawiedziesz! twoje wiersze są jedyne w swoim rodzaju, wielkie dzięki!!! jutro albo w poniedziałek zrobię psu allegro...a może jeszcze dziś w nocy...wkleje ten wiersz a pod spodem zwykły tekst-informacje o psiaku...tylko wiecie co, to imię mi jakoś do niego nie pasuje...kartofel? może jakieś inne imię...? [SIZE=7] ANETEK, JESTEŚ EXPRES!!! [SIZE=3]jak ty to robisz, że tak szybko takie cuda tworzysz? Quote
Koperek Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 agaga schronie jego imię to A-miś ;) Quote
agaga21 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Koperek napisał(a):agaga schronie jego imię to A-miś ;) to lepsze...anetek, mam nadzieję że nie masz nic przeciwko temu jak zamienię kartofel na a-miś w twoim tekście? Quote
agaga21 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 AMSTAFF mix PIĘKNY,DOSTOJNY,SAMOTNY do adopcji (538840729) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. zobaczcie czy wszystko jest ok...może coś dodać...nie napisałam że pies ugryzł...nie wiem jak to napisać:oops:...jak macie jakieś sugestie to poprawię Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 ja mam sie gniewac a za co??:):):)zmieniajcie co chcecie to byla tylko moja sugestia a amis fajniejsze od kartofelek choc nawet jakby nazywal sie kalarepa bylby slodziutki Quote
Koperek Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 agaga21 napisał(a):AMSTAFF mix PIĘKNY,DOSTOJNY,SAMOTNY do adopcji (538840729) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. zobaczcie czy wszystko jest ok...może coś dodać...nie napisałam że pies ugryzł...nie wiem jak to napisać:oops:...jak macie jakieś sugestie to poprawię agaga piękne allegro!:loveu: Ogromnie Ci dziękuję!!!:loveu: ...a to, że ugryzł w przeszłości... Hmmmm- wyjdzie w rozmowie:roll: Quote
agaga21 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 oby były telefony...przydały by się jeszcze ogłoszenia...na dogo jest kilka speców od ogłoszeń..koperek, może mogłabyś do nich pw z prośbą o pomoc powysyłać? Quote
Koperek Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Już nauczyłam się robić ogłoszenia na wielu portalach, ale w tym problem, że albo nie mam czasu, albo są pilniejsze adopcję niż nasz A-miś...:roll: Nowe zdjęcia chłopaczka: p.s. Żadnych telefonów nie było :shake: Quote
ab-agnieszka Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Biedny A-Mis oby cos wkoncu ruszylo:shake: Quote
Koperek Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 agaga21 napisał(a):nadal cisza? Kompletnie nikt się w jego sprawie nie odzywa:shake: Wczoraj zadzwoniła do mnie jedynie pani z pytaniem o sunię husky, a 2 tyg. temu dwa telefony o kaukazy. No i to by było na tyle... Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 bo on chyba z ogloszeniami nie bardzo :( Quote
agaga21 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 a może ktoś da radę zrobić mu nowe zdjęcia? dziewczyny z wrocławia(np.Goś)wynajdują hurtowo domki dla astków, a ten bidok nadal czeka....ja myślę ze dobre zdjęcia to podstawa.czy ktoś wychodzi z nim na spacery?czy ktoś może powiedzieć jaki on teraz jest, jak się zachowuje?tu jest taka cisza o nim że nawet nie wiadomo jak go zareklamować! nowe, ładne foty(w każdej ilości-może byc dużo;)) bardzo chętnie dodam do jego allegro które cały czas mu robię...tylko z takim marnym skutkiem:shake: Quote
Koperek Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 [quote name='agaga21']co u psiaka? nadal cichutko czeka...? a może juz ma dom a my nic nie wiemy? agaga dzięki za zainteresowanie! Ale ostatnio jeszcze Amisiek był, a czy nadal tam teraz jest to dowiem się w tygodniu, ale tak do czwartku na wieści poczekać trza, bo mnie terminy gonią ;) Quote
agaga21 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 co u psiaka? nadal cichutko czeka...? a może juz ma dom a my nic nie wiemy? Quote
agaga21 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 ok.poczekam.postaraj się może nowe zdjęcia zrobić... Quote
Koperek Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 A-miś musiał zostać uśpiony. To, że się po jakimś czasie zaczął stawiać do psów to mniejsza, bo dużo takich psów jest. Natomiast przy pewnej akcji na boksie postawił się nie na żarty do swojego opiekuna, a tak już być nie może. Niestety i w tym przypadku widać, jak warunki schroniskowe źle działają na psy, a w szczególności astowate futra. Na początku było na prawdę nieźle i miał przed sobą wielką przyszłość, a stało się najgorsze. Cóż- do adopcji z takim zachowaniem pójść nie mógł. A-misiu :-( Quote
Recommended Posts