Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wysłałam Foksi ogłoszenie dla Zenka do Krakowskiej.. i bardzo proszę inne osoby tez o pomoc w szukaniu domu temu psu... on ma kilkanaście lat i coraz mniej czasu :-(. dziękuję Foksi, że "w zamian":eviltong: za pomoc w szukaniu domu dla Dorci wzięła do hotelu w Niepołomicach tego biedaka. Zdjecia wysyłam do Karusiap

Jak trudno jest czekać, gdy nadzieja gaśnie i gaśnie wciąż, a zostaje tylko smutek. To dobrze wie ten piesek o filozoficznym imieniu - Zenon. W schronisku od 2000 roku, z każdym rokiem straszy, z każdym rokiem coraz bardziej skazany. Bo czym staje się boks schroniska, z którego nie można wyjść, w którym przebywa dużo innych psów, nierzadko nieprzyjaźnie nastawionych do kolegi? Niestety przypomina celę śmierci, gdzie czekają skazańcy, aż ich serca przestaną bić. Dlaczego Zenek ma tak cierpieć i to tyle lat? On zasługuje na dom i miłość, której pewnie kiedyś w życiu zaznał, bo umie odpowiadać na każdy dobry gest. Jest łagodny, przemiły, latami gromadził w sobie miłość do człowieka, tylko niestety nie znalazł się nikt, kto by go docenił i przygarnął.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny to ja wam dziekuje za pomoc.Bardzo sie ciesze ,ze wzielam Zenka bo nawet nie wiedzilam o jego istnieniu mimo ze juz tak dlugo jezdze do schroniska.
To dzieki Agnieszce poszlam na boksy go szukac, od razu wiedzilam że musze mu pomoc ,te jego patrzace na mnie oczy :-(, ufne mimo 8 lat za kratkami , ateraz tylko by spal w barlogacg (koludrach ) lub biegal i biegal po ogrodku.przylatuje na zawolanie , i nawet na smyczy ladnie chodzi.
:lol:
Na tym boksie jest tez Delewoper ,starszy tez taki wilkowaty pies ale bardziej przypominajacy Amisia (tylko grubszy) ,siedzi 4 lata w schronisku ,tez jest bardzo fajny bo bylam z nim na spacerku.jest tez jeszcze jeden czarny tylko mniejszy piesek tez podobno z dlugim stazem ale jeszcze nie wiem nic wiecej.
Moze dzieki ogloszenia Zena znajdzie tez domek inny weteran ?:oops:

Posted

Patia napisał(a):
Jakiej on jest wielkości ? Wykastrowany , szczepiony ?
Jesli krakowska nie pomoze , mogę zrobic Allegro . Jest ładniutki :loveu:

Taki wilkowty tylko troszke mniejszy wiec sredniej wielkosci.jest wykastrowany,zaszczepiony.Ma niewielka niewydolnosc nerek ale bierze leki.
Na razie nie rob mu allegro do czwartku ,bo Aga z nim idzie do kundla.Ale jak by nie poszedl po programie to bardzo prosze zrob mu allegro:loveu:

Posted

a po programie gdyby odpukać musiał wrócic do hotelu to masz transport? bo ja nie mam :shake:

Posted

AgaG napisał(a):
a po programie gdyby odpukać musiał wrócic do hotelu to masz transport? bo ja nie mam :shake:

nic sie nie martw mam juz wtedy wlasny transport obojetnie czy do hotelu czy ewe.do nowego domku;) .zawsze mam problem z transportem do programu bo jedyna zaleta hotelu na luzyckiej bylo to ze sama sobie moglam przywiesc psiaki bo bylo blisko i po pracy moglam po nie jechac ,a tak poprostu nie mieszcze sie w czasie . Ale do programu tez zalatwie transport:loveu:

Posted

Zenek nadal w hotelu:-( ale dobre i to, że nie w schronie

Posted

AgaG napisał(a):
Zenek nadal w hotelu:-( ale dobre i to, że nie w schronie

Niestety przez przez to że program szedl w poźniejszej godzinie malo kto ogladal bo kazdy myslal że juz nie bedzie.:shake: i niestety praktycznie nie bylo zadnych telefonow:shake:

Posted

Jak się zgadzają Beatko? Ja wysłałam dziś do pani Hani Zenka do dziennika. Oby wdrukowali, bo taki czas świąteczny.. i oby ktos zadzwonił..Ostatnio o Amisia nie było ani pół telefonu :-(

Posted

AgaG napisał(a):
Jak się zgadzają Beatko? Ja wysłałam dziś do pani Hani Zenka do dziennika. Oby wdrukowali, bo taki czas świąteczny.. i oby ktos zadzwonił..Ostatnio o Amisia nie było ani pół telefonu :-(

Dwa staruszki i ladnie ze soba zyja:lol: ,dzisjaj dostali rarytaski i obaj byli na spacerku z moimi pieskami na walach.

Posted

AgaG napisał(a):
przypominam pieska :placz:

Aga od wczoraj jest w domku w Skawinie ,wyslalm zdjecia do kasi ,tylko kciuki potrzebne zeby oduczyl sie zaznaczania na meblach(bo tego sie njwiecej bala pani Ula ),ale tak zachowuje sie bardzo grzecznie .Na spacerkach tez jest grzeczny i super sie zgadzaja Betka(rezydentka) i Zenek. Pani ula na wszselki wypadek na noc pozamykala pokoje zeby nie zaznaczal ,ale rano przedpokój i kuchnia byly czyste.polpoludniu zostawila psy na godzinke samych i jak wrocila bylo wszystko okej.Jutro proba generalna bo pani rano wychodzi do pracy i nie bedzie jej az do oklo 17/30.
Pani Ula WYCZYTALA O zENKU NAJPIERW W DZIENNIKU ,A POTEM W kRAKOWSKIEJ A ZE MOJ TELEFON ZNALA bo mial odemnie kiedys na tymczasie zaniedbana mix sznaucerke ,ktora nauczyla czystosci ,chodzenia na smyczy i tylko nie mogla poradzic sobie z jej wyciem( tak penie by mieszkala u niej do tej pory ale w tedy Zenek nie otrzymal by szansy) jak wychodzila z domu ,a sasiedzi wzywali jej straz wiec znalezlismy jej domek w ktorym mieszka dwoch emerytow i sunia nie zostaje sama.

Posted

A do Zenia nikt nie zaglada ,a jka mam dobre wiesci z nowego domku ,Zenek jest grzeczny ,nie brudzi ,nie niszczy ,ladnie chodzi na spacerki i jak pani wraca z pracy ciszy sie merdając ogonkiem.Kazdemu na spacerku da sie poglaskac i z pieskami sie obwachuje .Pani Ula mowi ze uczy go chodzic przy nodze bo strasznie niezdarny ale co sie dziwic 8 lat w schronisku :loveu: