Jump to content
Dogomania

Wrocław / Świdnica - JAMNICZKA pilnie szuka domu ! MA JUZ DOMEK !

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']

Allegro dla Misi. Wyróżnione+poświetlone+pogrubione:
[SIZE=2]Pani Jamnik szuka domu - historia jak w serialu (509587464) - Aukcje internetowe Allegro

Gravhund[SIZE=2] - moja osobista rada, aby jednak podac w aukcji twój telefon. Z doświadczenia wiem i bardzo w to wierze że będzie zainteresowanie. A w tedy warto rozmawiać, maile przedłużają sprawę, nie każdy ma GG. Można napisać godziny w ktorych można dzwonić. Nie wiem wydaje mi się, że przemyśl, podaj mi telefon a ja w aukcji podmienię. Zawsze te aukcje mają oddżwięk. Niedawno ratowałam jamnisia długowłosego. Też z Wrocka. Miał tydzień do morbitalu. 11 letni jamnik skazany nasmierć bo jego Pani spraliżowana. Było ogormne zainteresowanie. Domek się znalazł oczywiście. Jak do tej pory wszystkie "moje" jamniki znalazły domki. A bywały bardzo cięzkie przypadki.

Nie wiem jak mam Pani dziekowac ... czytajac to, o sobie poniekad, sam mialem lzy w oczach. Bo normalnie staram sie nie myslec o tym co i jak jest tylko robic wszystko zeby bylo lepiej.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale Misia ma swoj kojec wiklinowy, mam kupione 20 kg karmy suchej i jestem w stanie placic 30 zl miesiecznie ( moge nawet spisac umowe o wplacaniu pieniedzy na konto przez x czasu. ) nie wiem czy to duzo czy malo ale na tyle raczej bedzie mnie jeszcze stac z renty. Moj nr. to 609657521 prosze dzwonic po 16 bo z reguly wtedy juz jestem po zajeciach. Jeszcze jeden drobiazg, na aukcji jest zamienione - ja jestem we Wroclawiu teraz a Misia jest w Swidnicy, tam jest odwrotnie.
Apropo adopcji to jesli by sie ktos znalazl to jestem w stanie dojechac wszedzie zeby ja zawiesc do domu stalego.
Nie wiem tylko jak mam rozmawiac z ludzmi ktorzy beda dzwonic ale zgaduje ze jest to glownie odpowiadanie na ich pytania.

Dziekuje rowniez danka1234 (petsy aktywowane )

Nie mam pojecia jak sie Pania odwdziecze. Dziekuje juz teraz za poswiecony czas oddanie i dobre serce !

A Pani isadora - czul bym sie lepiej mogac chociaz zwrocic Pani koszty wystawienia aukcji. Jezeli Pania danka1234 tez cos to kosztowalo to tez prosze sie do mnie zwrocic na pm. Chce byc w porzadku.

Pozdrawiam serdecznie

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uaktualniłam aukcję i poprawiłam. To moze tak ja zapisuję sobie telefon, w aukcji zostawiam swój. Ludzie piekne rzeczy potrafia opowiadać. Trochę wprawy mam w wyczuwaniu nastrojów. Będą dzwonić do mnie a jak uznam że ok natychmiast przekieruję, lub poprosze o telefon i tobie podam. Sorry ze mówię na Ty, ale taki jest zwyczaj na tym forum. Tu nie ma granicy wieku czy statusu społecznego.

Napisałm tez o posagu w postaci koszyczka i karmy. O 30 złotych nie będe pisała na aukcji ten argument zostanie na rozmowy osobiste.

Posted

Dobrze, dziekuje. Takie rozwiazanie bedzie najlepsze. Ten 1 obserwujacy aukcje to ja. Teraz musze uciekac sie uczyc bo w piatek mam ostatnie kolokwium przed swietami. Zostawiam wszystko powlaczane bo zagldam co chwile

Posted

też myślałam o DT dla Misi, poprzednio proponowałam tymczas młodej jamniczce (licząc po cichu, że ze znalezieniem domku nie będzie problemu i że to będzie krótki tymczas), ta sunia jest starsza, a ja mogłabym być DT góra miesiąc, półtora, nie wiem czy to wystarczy, bywa różnie... i jeszcze schody (tak dosłownie schody), bo mam dużo schodów na klatce i osoba, z którą mieszkam nie mogłaby jamnisi nosić, w razie gdyby mnie nie było w ciągu dnia. Jeśli naprawdę będzie potrzebny tymczas, to zgłaszam się awaryjnie.

Posted

viverna napisał(a):
też myślałam o DT dla Misi, poprzednio proponowałam tymczas młodej jamniczce (licząc po cichu, że ze znalezieniem domku nie będzie problemu i że to będzie krótki tymczas), ta sunia jest starsza, a ja mogłabym być DT góra miesiąc, półtora, nie wiem czy to wystarczy, bywa różnie... i jeszcze schody (tak dosłownie schody), bo mam dużo schodów na klatce i osoba, z którą mieszkam nie mogłaby jamnisi nosić, w razie gdyby mnie nie było w ciągu dnia. Jeśli naprawdę będzie potrzebny tymczas, to zgłaszam się awaryjnie.

dziekuje bardzo, jezeli bedzie taka juz naprawde pilna potrzeba to zglosze sie.
przy okazji - Misi nie trzeba wogole nosic swietnie daje sobie sama rade, jest jeszcze bardzo rzeska i nigdy nie miala zadnych problemow z kregoslupem.

Fredzia:) napisał(a):
fajnie gdyby miala DT a czy Misia zostawala kiedys sama w domu- chodzi mi o zostawanie w domu w tyd na 7 godz w czasie pracy, czy jest nauczona??

Misia jest niestety przyzwyczajona do nawet dluzszych okresow bycia samej w domu. Nie ma z nia absolutnie takiego problemu. Spi albo przestawia ( my zawsze z mama mowilismy ze sobie "scieli" ) kocyk z miejsca na miejsce, az uzna jakies za dobre w tym momencie. Nic nie niszczy nie gryzie butow ani niczego.

Jedyne co potrzebuje to swoj kacik, regularne spacery i karmienia, no i odrobine milosci i czulosci. Czasem poszczeka czasem zawarczy na kogos nowego dziwnie sie zachowujacego ale niezawsze.

Dziekuje wszystkim

Posted

isadoro widze, ze masz dar do allegro, moze zrobilabys je mojej kotce, ktora mam na tymczasie. podam zdjecie i wszystkie potrzebne info. bylabym wdzieczna. bo ja ani alle nie umiem zwierzakom zrobic, ani wybrac dobrego domu. z tym ostatnim to juz jest tragedia. wierze w kazde slowo, a kotka jest tak kochana, ze musi dobrze trafic, bo inaczej bedulka bedzie siedziala w tej mojej lazience :roll:
(odwdziecze sie)

no i zeby nie bylo trzymam kciuki za sunke, sliczna jest, w ogole nie widac, zeby miala swoje lata.

a tak na marginesie gravhund was jest dwojka, ty i misia, wiec co sie dajecie mu zastraszyc. dwa do jednego, wiec jak ma ten pan jakis problem to zakasaj rekawy i przeprowadz go na klatke schodowa ;)
(taki zarcik, bo widze, ze ciezko masz w zyciu, ech kto ma latwo :shake:)