Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piaski są zupełnie bezproblemowe :) Kwater niestety nie znam-rozbijam się namiotem gdzie popadnie (czyt.gdzie fajne pole nam.) ;)

romantyczny Pepe ;)
[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5473/2009165.jpg[/IMG]

Posted

My dzisiaj wrocilismy ze Stegny. Zdecydowanie nie polecam. Przeogromne tlumy na plazy i tak przechodzilismy 2- 3 wejscia od glownego zejscia i nadal bylo tloczno. Watpliwa przyjemnosc dla psa i dla wlasciciela, dlatego nasze psiaki morze widzialy tylko wieczorami ;)

Posted

[quote name='yuki']Hahaha, jak sobie tylko przypomnę to się w głos śmieję :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
[I][B]Ni mi nie mów :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: klepię się po głowie , że nie mogliśmy iść w 6 na zachód słońca :shake:

aaaa spojrzenie boskie :loveu:[/B][/I]

Posted

My już wróciliśmy z Łeby.
Ludzi multum.
Żadnych problemów z wejściem z psem na plażę. Wchodziliśmy trzema wejściami na plażę i na żadnym nie było zakazu :cool3:

Co do knajpek, również nie było problemów :multi:

W samej Łebie było tyyle turystów że trzeba było uważać żeby ktoś nie nadepnął na psa :roll: Ja się bałam o swojego a co mieli zrobić ludzie którzy tam chodzili z yorkami, shitzakami :evil_lol: lub innymi kurdupelkami :diabloti:

[SIZE="1"]Jak ktoś chętny to zapraszam na fotorelację w blożku(cały czas uzupełniana:cool3:)[/SIZE]

Posted

a wiecie coś o wstępie z psem na plażę w Podczelu / koło Kołobrzegu?/ właśnie po szybkiej akcji i marudzeniu na brak urlopu jutro ruszamy:multi: jada dwa psy - dwa zostają z rodzicami / one już wakacje zaliczyły:evil_lol:/. jestem pełna obaw o moje dwa szczekacze na plaży w tym jednego z neurotycznymi skłonnościami. trochę się broniłam przed zabraniem psów / mama oferowała mi, że je weźmie/ ale myślę sobie- psy to nie na rok, czy dwa ale paręnaście lat a ja musze / mimo ich dzikości:evil_lol:/ jakoś funkcjonować. tak więc psy jada i to te ,,najgorsze,, / czytaj najbardziej zwariowane, hałaśliwe i nieznośne/. nie wiem czy mnie z plaży nie wywala, czy inni mieszkańcy nie przeklną ale jadziemy. dla Tośki są to pierwsze wakacje w życiu / pierwszy raz szczyl ujrzy morze/. Popi już była ze dwa razy ale z rodzicami /niby nie było źle:-o:crazyeye:/.
i teraz mam pytanie - mam mały warunek kwaterowy / psy mają być pod opieką i nie mogą zostawac same:cool1:/ : jak zorganizaowac czas żeby psy nie były wymęczone / czy jeśli wezmę je na plażę na małe opalanko- 2-3 godziny nie przesadzę??/ jak zorganozowac posiłki / wyjścia na rybkę żeby psy móc zabrać:oops: jeść muszę a w konserwy turystyczne nie chcę się bawić:diabloti:- myślę że wogródkowych smażalniach problemu nie będzie???
przygotowałam ich kojec / najwyżej rozstawie na plaży a co:cool3:/, mam też parawany żeby się odgrodzić, parasol i namiot - taki półnamiot żeby miały psiaki cień/. nie wiem tylko jak je w miejscu utrzymam bo o ile marzą mi się poranne i wieczorne spacery po plaży z moimi psiurami to w ciągu dnia takie latanie psów wśród ręczników i plażowiczów raczej odpada:shake: a nie wiem czy mi w miejscu usiedzą...

co jeszcze ze sobą zabrać?? spakowałam : legowisko, miski, jedzenie, puszki, smaczki, zabawki, całą pakę gryzaków, kocyk, ręczniki, szampon / one wiedzą kiedy się w kupie umoczyć:diabloti:, apteczkę psią / leki przeciwbólowe, na biegunkę, wymioty, opatrunki, parafina, borasol i takie tam/, kojec, smycze, książeczki, adresy najbliższych wetów, nowe obroże na pchły i kleszcze, linki treningowe,szczotki, koc na plażę, adresatki...a cały czas myślę, że o czymś zapomniałam / wiem że jeszcze muszę w jakiejś aprece dorawać o urządzenie do kleszczy:diabloti:/
mama się śmieję, że do buszu nie jadę i tam też są sklepy:oops: ale ja chcę być przygotowana na tip top na nasz pierwszy urlop:lol::loveu: i musi być taki zeby był miły i dla mnie i dla psów:cool3: bo to nie pierwszy i nie ostatni

Posted

My już po raz trzeci jesteśmy w tym roku nad naszym pięknym morzem i........... jest jak zwykle cudownie ..POLECAM PENSJONAT U TOMASZA NIECHORZE....cudowni ludzie ( czytaj właściciele) piękne miejsce, 30m do morza, taras 20m2 z widokiem na morze... siedzimy teraz właśnie na nim i wszystkie czterołapy całujemy bardzo bardzo mocno .......

Posted

[quote name='andzia69']ja niesmiało zaproponuję Grzybowo - najlepiej maj, czerwiec oraz koniec sierpnia, wrzesień - w tym czasie plaże puste i można śmiało chodzic z psami;)

co prawda i w sezonie jest mnóstwo wczasowiczów z psami, nawet do mnie przyjeżdżają i nie boją się mojej ferajny:evil_lol:[/QUOTE]

my wybraliśmy Grzybowo i jesteśmy zachyceni!!! :multi:
było super! my wypoczeliśmy, psisko wybiegane ;)
schodziliśmy bocznym zejściem na plaże, nikt uwagi nam nie zwracał, żadnych problemów.
trochę fotek na [url=http://www.posokowiec-safir.blogspot.com/]Sułtan Safir z domu I'm Saturn[/url]
Polecamy Kotki2 :lol:

Posted

Właśnie wróciłam z Foxi z 10-dniowego pobytu na Helu. Jak przewidywałam-jestem zachwycona. Ogromne puste niestrzeżone plaże, cudne leśne szlaki spacerowe, przyjazna atmosfera w ośrodku ( WDW Hel). Stołowałyśmy się w lokalach - pies chodzil z nami. Z żadnej restauracji nie zostałyśmy wyproszone. Kelnerki przynosiły psu wodę w miskach. Jednym słowem - Hel tak jak w 2005 tak teraz nadal jest miejscem bardzo przyjaznym psom!

Tylko te cholerne PKP ...... Z Warszawy na Hel- 10 godzin w pociągowej toalecie - dwie osoby , Foxi i bagaże...taki zapchany po brzegi pociąg.Ledwo w ogóle udało się wepchnąć do środka.....

Moja dziewczynka w pociągu ideał psa -jak wszędzie zresztą. Spokojnie przesypiała zwinięta w kłębuszek :lol:

Posted

wróciłam wczoraj w nocy z Podczela i :
- na plaży zakaz psów:angryy: ja z moimi wchodziłam bocznym wejściem - gdzie nie było znaku ale staż miejska buszowała po plaży z obchodami i wlepiali mandaty:diabloti: mi się upiekło / raz szli tuż, tuż obok ale zabarykadowaniu parawanem namiotem na skraju plaży byliśmy niezauważalni:evil_lol: tylko modliłam się żeby psiaki paszcz nie rozdarły:evil_lol:/
- rano i wieczorem spacery z psami suuuuuuuuper / ogólnie dużo psiarzy i na plaży trakcie dnia i wieczorem - trafiło się dwóch durniów i miałam w sumie 3 ataki na moje:angryy:/
- w knajpce byłam z psiakami tylko raz / nie nadają się szczekają na każdego:diabloti:- więc gotowaliśmy sami plus jedzonko na wynos;) swoją drogą takie zatłoczenia w restauracjach - jeździliśmy głównie do Kołobrzegu, że siedzieć się odechciewało/.
pierwsze dwa dni były koszmarem - psy nie wiedziały co to plażowanie, szczekały na wszystko i wszystkich / ah te parasolki i parawany:razz:/
potem już wiedziały, że rano jest spacer 2 godz.plażą, potem śniadanko i drzemka, potem plażowanie w cieniu / spanie, kopanie dziur, zabawa kijkiem, gryzaki/ , potem obiadek i odpoczynek 2 godzinki i znów 2 godzinki do 3 spaceru tak od 18-19 do 21:eviltong: i kolacja no i lulu. spały jak zabite.

Tośka dziś dwa razy zrobiła zamiast kupy kupkę piasku:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

dodam jeszcze, że wstawałam o ...........7 rano co mi się nigdy nie zdarza i szłam na spacer. jestem z siebie dumna

Posted

Marta, ale ogólonie odpoczęłaś na wyjeździe :evil_lol:??? Bo ja z moją psicą która ma adha na plaży to tak średnio , ale i tak było super :)

Posted

Yuki z tym odpoczynkiem to tak nie za bardzo:diabloti: raczej psy miały urlop a ja tam byłam ich nianią:roll: zero luzu, zero wyjść bez psów, zero uroku kawiarenek czy smaku rybki koło molo:evil_lol: jednym słowy nie odczułam urlopu a moje psiaki taaaak:p

Posted

Ja polecam na wakacje z psem maleńką miejscowość Łukęcin (między Pobierowem, a Dziwnówkiem). Plaże na wschód i zachód od centrum (centrum to za dużo powiedziane) puste. Piękne lasy idealne do spacerów, a w knajpce "Pod Strzechą" nawet ustawiono miski z wodą z podpisem "woda dla przyjaciela". Można wypocząć na plaży, w lesie, zjeść rybę w knajpce, w jednej nawet przy muzyce, mając obok siebie psa. Miejcowość totalnie przyjazna psom, ale jeden mankament, mało ciekawych ofert noclegowych. Ja miałam to szczęście, że jest tam ośrodek mojego zakładu pracy. Byłam tam rok temu, a w te wakacje byliśmy w pobliskim Pobierowie, gdzie są bardzo atrakcyjne oferty noclegowe (domki, do których można przyjechać z psem), ale miejscowość przeładowana turystami, lasy mało ciekawe i dlatego często uciekaliśmy do Łukęcina plażą, a wracaliśmy lasem.
Zarówno pies, jak i my wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci.
Polecam te okolice.

Posted

[quote name='marta23t']Yuki z tym odpoczynkiem to tak nie za bardzo:diabloti: raczej psy miały urlop a ja tam byłam ich nianią:roll: zero luzu, zero wyjść bez psów, zero uroku kawiarenek czy smaku rybki koło molo:evil_lol: jednym słowy nie odczułam urlopu a moje psiaki taaaak:p[/quote]

Dokładnie :) też się czułam jak niańka, hehe, pieska tzreba pilnować , zabawiać, ganiać z patykami, hihih, ale nie oddałabym tego wyjazdu za nic nikomu. Co do smacznej rybki u nas nie było problemu, można było wchodzić wszędzie :evil_lol:

Posted

[quote name='dorota1']Ja polecam na wakacje z psem maleńką miejscowość Łukęcin (między Pobierowem, a Dziwnówkiem). Plaże na wschód i zachód od centrum (centrum to za dużo powiedziane) puste. Piękne lasy idealne do spacerów, a w knajpce "Pod Strzechą" nawet ustawiono miski z wodą z podpisem "woda dla przyjaciela". Można wypocząć na plaży, w lesie, zjeść rybę w knajpce, w jednej nawet przy muzyce, mając obok siebie psa. Miejcowość totalnie przyjazna psom, ale jeden mankament, mało ciekawych ofert noclegowych. Ja miałam to szczęście, że jest tam ośrodek mojego zakładu pracy. Byłam tam rok temu, a w te wakacje byliśmy w pobliskim Pobierowie, gdzie są bardzo atrakcyjne oferty noclegowe (domki, do których można przyjechać z psem), ale miejscowość przeładowana turystami, lasy mało ciekawe i dlatego często uciekaliśmy do Łukęcina plażą, a wracaliśmy lasem.
Zarówno pies, jak i my wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci.
Polecam te okolice.[/quote]
[I][B]Jednak Łukęcin to Łukęcin :loveu: my za rok tez tam pojedziemy ale na dłużej [/B][/I]:loveu:[I][B] tam normalnie ludzie uwielbiają psy :loveu:[/B][/I]

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich forumowiczów i wielbicieli psiaków. ja w tym roku mialam przyjemnosc spedzic urlop w Ostrowie- malej miejscowosci obok Karwii. Zdecydowanie polecam to miejsce-co prawda do plazy nie jest blisko- ja z kwater mialam ok.700-800m ale za to idealnie zeby sunia mogla zalatwic wszystkie potrzeby w drodze nad morze. Ludzie generalnie przyjaznie nastawieni do psów- nie bylo problemu zeby pojsc na obiad i zabrac ze soba psa. Na plazy tez nikt nie robil problemow mimo ze Mamba do miniaturek nie nalezy :) :D

• 3 weeks later...
Posted

Cytat:
Napisał [B]andzia69[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f994/z-psem-nad-morze-760-post10715439/#post10715439"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/styles/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]ja niesmiało zaproponuję Grzybowo - najlepiej maj, czerwiec oraz koniec sierpnia, wrzesień - w tym czasie plaże puste i można śmiało chodzic z psami;-)[/I]
[I]co prawda i w sezonie jest mnóstwo wczasowiczów z psami, nawet do mnie przyjeżdżają i nie boją się mojej ferajny:evil_lol:[/I]

[quote name='Aga & Safir']my wybraliśmy Grzybowo i jesteśmy zachyceni!!! :multi:
było super! my wypoczeliśmy, psisko wybiegane ;)
schodziliśmy bocznym zejściem na plaże, nikt uwagi nam nie zwracał, żadnych problemów.
trochę fotek na [URL="http://www.posokowiec-safir.blogspot.com/"]Sułtan Safir z domu I'm Saturn[/URL]
Polecamy Kotki2 :lol:[/quote]

też polecam Grzybowo, w drugiej połowie września plaże puściutkie, żadnych zakazów, absolutny raj dla psów :loveu:
jedynym minusem było to, że żeby coś zjeść, trzeba było się fatygować do Kołobrzegu, bo w Grzybowie był czynny tylko jeden spożywczak. za to w Kołobrzegu żadnych problemów z wstępem dla psa do ogródków.

• 2 months later...
Posted

Zaczynam planować pomału urlop czerwcowy, poczytałam o Łukęcinie i muszę przyznać, że fajnie to wygląda. Ceny nie za wysokie, domki dośc fajnie wyposażone, no i z psiurami nie ma problemu :)

Faktycznie warto tam jechać? :)