Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcialabym się dowiedziec jakie są najlepsze witaminy w tabletkach dla psa. Fado nie toleruje nic co się posupuje więc duża czesc odpada niestety.
Karmię go barfem i chciałabym uzupełnic mu ta diete witaminami:loveu::loveu:
Dzis używam Milti Vit Canis- karma uzupełniająca witaminowao-mineralno-aminokwasowa dla psów, ale nie mam pojecia czy to jest dobre:)?

Posted

Jesli karmisz barfem to raczej nie powinno byc potrzeby dodawania preparatów witaminowych- o ile oczywiście dobrze bilansujesz posiłki psa;
nalezy pamietac, ze "sztuczny" dodatek witamin ma sens przy uzupełnianiu niedoborów w organizmie, a jesli podajemy witaminy na codzień to łatwo mozna przedobrzyć - czy sama łykasz codziennie "multiwitamine"?
o tej porze roku dobrze jest wzbogacic diete psa o większa ilośc tłuszczów - oczywiście o ile spacery sa równie intensywne jak latem; bardzo dobre sa preparaty w kapsułkach , zawierajace w swym składzie różne tłuszcze w odpowiednich proporcjach; mozesz je podawać na przemiennie z surowym żółtkiem;)
napisz jak wygladaja posiłki Twojego psa- np tygodniowy jadłospis;

• 1 year later...
Posted

czasami sie obawiam ze ludzie karmiąc naturalnie staraja sie dodatkowo "zapakować" w psa jakieś extra suplementy w max ilości, aby mieć 101% pewność że pies ma wszystko, czasami chyba zupełnie niepotrzebnie , bywa że ze szkodą dla psa.

• 4 months later...
Posted

Moje psy od niedawna wyjadają mi ziemię z trawnika (w jednym miejscu). Karmię je suchą karmą i to niestety nie z górnej półki. Domyślam się, że czegoś im zaczyna brakować. Czy podawać im kompleksowy zestaw witamin i minerałów czy może chodzi o jeden (kilka) element?

• Margo changed the title to Milti Vit Canis Witaminy w tabletkach, niepełnowartościowa dieta