paros Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Leda to sunia w wieku 13 miesięcy, czarna z białym i trójkolorowym pyszczkiem. Jest mała ok. 5.5 kg. Aktualnie znajduje się w szpitaliku na ul. Książęcej gdzie oczekiwała na konsultację w sprawie lewej tylnej łapki. Sunia została zabrana z meliny:shake: gdzie trafiła znaleziona po wypadku na ulicy. :-( Nie udzielono suni pomocy lekarskiej i dlatego zaniedbany uraz łapki :-( wymagał teraz pilnej konsultacji dr Janickiego. Niestety na operację łapki jest już za późno. :-( Leda jest zaszczepiona i ma chip [SIZE="3"]Leda musi natychmiast opuścić klinikę!! Pilnie potrzebny jest tymczas!!! 19 styczeń Grzecznościowy tymczas ma tylko do 21-go stycznia, bo pani wyjeżdża!! Traci dach i nie mamy gdzie jej zabrać!!! Kontakt: Tel. 507 132 363 Mail: [email protected] Quote
re_ves Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 śliczna malutka :* co ma z tą łapką?? jak się porusza i zachowuje w stosunku do ludzi?? Quote
paros Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 re_ves napisał(a):śliczna malutka :* co ma z tą łapką?? jak się porusza i zachowuje w stosunku do ludzi?? Porusza się mimo zaniedbanego urazu łapki i bardzo potrzebuje kochającego domu :-(:-( Quote
paros Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 [quote name='aganela']sama słodycz:loveu: [SIZE="3"]Leda musi opuścić klinikę, jutro kazali ją zabrać!!! :-( PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS!!! Quote
przyjaciel_koni Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Wyjaśnię trochę. Rozmawiałam o Ledzie. Ta łapka jest nieoperacyjna. Sunia chodzi, ale potrzebna jest rehabilitacja - poprawi stan łapy. Taka rehabilitacja nie jest skomplikowana - do wykonania we własnym zakresie. Ważne, by była systematycznie prowadzona. W klinice jest Leda i jeszcze jedna suczka (po operacji). Kolejnego psiaka, przed zabraniem Ledy już nie przyjmą... Leda do jutra musi opuścić klinikę ! Dodatkowo mała bardzo płacze zamknięta w klateczce... To przeszkadza lekarzom... Quote
aganela Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 PIlnie tymczas !!Pomocy!!!:shake::placz: Quote
re_ves Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 sunia jest w Warszawie tak?? jeśli chodzi o tymczas to mieszkam chyba troszkę za daleko bo w Gdyni a i nie wiem czy wszyscy domownicy by się zgodzili, poza tym nie mialabym serca zostawić malutkiej samej w domku jak będę w pracy :( a bardzo mi się spodobała... nie wiem jak mogę pomóc... na razie chyba tylko hop do góry niunia :loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Leda miała wczoraj opuścić klinikę... Dzisiaj cały dzień robimy uniki... Co będzie z nią jutro... Błagamy o DT dla Ledy !!! Pomóżcie !!! To niewielka sunia... Troszkę miejsca... Naprawdę już nie mamy gdzie trzymać tych biednych psiaków. A jak można było nie pomóc w tak okropnej dla psiny sytuacji... Najbardziej niepokoi mnie fakt, że czasem lecznice potrafią przekazać psiaka do schronu, gdy nikt go na czas nie odbiera... A Leda nie da rady... Quote
paros Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Nie wiem gdzie ją zabrać :shake: KTO MOŻE POMÓC ??? Quote
viverna Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 użytkowniczka szczecinianka oferuje tymczas dla jakiegoś małego psa [quote name='szczecinianka']Napisałam ogłoszenie, że oferuję dom tymczasowy dla jakiegoś niewielkiego psa/suczki. http://www.dogomania.pl/forum/f937/szczecin-dom-tymczasowy-127246/ Dogomaniacy, pomóżcie - na pewno jest wiele potrzebujących psów. Jamniczkę oczywiście również chętnie przygarnęłabym pod swój dach, oczywiście nieodpłatnie, ale pewnie z racji odległosci jest to niemożliwe. EDIT: aaaa, jamniorka prawdopodobnie znalazła dom! Wspaniale. ;) Quote
szczecinianka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Oczywiście piszę się na zapewnienie suni 2tygodniowego domu tymczasowego, pod warunkiem, że sprawdzone jest jak reaguje na inne suczki. Mam w domu jamniorkę, która przy zbyt intensywnim zaczepianiu przez inne psy potrafi się odszczeknąć - ważne, by pies, który przyjdzie do mnie nie reagował na to agresją. Inaczej to wszystko mijałoby się z celem... A jeśli po tych dwóch tygodniach nie uda się znaleźć suni domu, co z nią będzie? Quote
paros Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Szczecin to bardzo daleko :shake: Leda co z nią teraz będzie?? :-( Quote
paros Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Nikt ostatnio nie zaglądał, a sunia czeka :-(:-( Quote
nika28 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 re_ves napisał(a):co się dzieje z malutką?? Właśnie ? :roll: Quote
re_ves Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 czy Leda znalazła ciepły kącik na tymczasie?? a może w DS (marzenie)?? Quote
paros Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 re_ves napisał(a):czy Leda znalazła ciepły kącik na tymczasie?? a może w DS (marzenie)?? Znalazła chwilowy tymczasik, tylko chwilowy :cool3: i pilnie szuka domu :-( Quote
re_ves Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 całe szczęście, że nie schron... po domek malutka!!! Quote
viverna Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 umieściłam Ledę tu http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-sprawdzony-dla-suczki-6-7-lat-do-5-kg-128961/ Quote
Recommended Posts