Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leda to sunia w wieku 13 miesięcy, czarna z białym i trójkolorowym pyszczkiem. Jest mała ok. 5.5 kg. Aktualnie znajduje się w szpitaliku na ul. Książęcej gdzie oczekiwała na konsultację w sprawie lewej tylnej łapki. Sunia została zabrana z meliny:shake: gdzie trafiła znaleziona po wypadku na ulicy. :-( Nie udzielono suni pomocy lekarskiej i dlatego zaniedbany uraz łapki :-( wymagał teraz pilnej konsultacji dr Janickiego. Niestety na operację łapki jest już za późno. :-(
Leda jest zaszczepiona i ma chip
[SIZE="3"]Leda musi natychmiast opuścić klinikę!! Pilnie potrzebny jest tymczas!!!

19 styczeń
Grzecznościowy tymczas ma tylko do 21-go stycznia, bo pani wyjeżdża!!
Traci dach i nie mamy gdzie jej zabrać!!!

Kontakt:
Tel. 507 132 363
Mail: [email protected]

Posted

re_ves napisał(a):
śliczna malutka :* co ma z tą łapką?? jak się porusza i zachowuje w stosunku do ludzi??

Porusza się mimo zaniedbanego urazu łapki i bardzo potrzebuje kochającego domu :-(:-(

Posted

Wyjaśnię trochę.
Rozmawiałam o Ledzie. Ta łapka jest nieoperacyjna. Sunia chodzi, ale potrzebna jest rehabilitacja - poprawi stan łapy.
Taka rehabilitacja nie jest skomplikowana - do wykonania we własnym zakresie. Ważne, by była systematycznie prowadzona.

W klinice jest Leda i jeszcze jedna suczka (po operacji).
Kolejnego psiaka, przed zabraniem Ledy już nie przyjmą...
Leda do jutra musi opuścić klinikę !

Dodatkowo mała bardzo płacze zamknięta w klateczce... To przeszkadza lekarzom...

Posted

sunia jest w Warszawie tak?? jeśli chodzi o tymczas to mieszkam chyba troszkę za daleko bo w Gdyni a i nie wiem czy wszyscy domownicy by się zgodzili, poza tym nie mialabym serca zostawić malutkiej samej w domku jak będę w pracy :( a bardzo mi się spodobała... nie wiem jak mogę pomóc... na razie chyba tylko hop do góry niunia :loveu:

Posted

Leda miała wczoraj opuścić klinikę...
Dzisiaj cały dzień robimy uniki... Co będzie z nią jutro...

Błagamy o DT dla Ledy !!!

Pomóżcie !!!
To niewielka sunia... Troszkę miejsca...
Naprawdę już nie mamy gdzie trzymać tych biednych psiaków.
A jak można było nie pomóc w tak okropnej dla psiny sytuacji...

Najbardziej niepokoi mnie fakt, że czasem lecznice potrafią przekazać psiaka do schronu, gdy nikt go na czas nie odbiera... A Leda nie da rady...

Posted

użytkowniczka szczecinianka oferuje tymczas dla jakiegoś małego psa

[quote name='szczecinianka']Napisałam ogłoszenie, że oferuję dom tymczasowy dla jakiegoś niewielkiego psa/suczki. http://www.dogomania.pl/forum/f937/szczecin-dom-tymczasowy-127246/

Dogomaniacy, pomóżcie - na pewno jest wiele potrzebujących psów.

Jamniczkę oczywiście również chętnie przygarnęłabym pod swój dach, oczywiście nieodpłatnie, ale pewnie z racji odległosci jest to niemożliwe.

EDIT: aaaa, jamniorka prawdopodobnie znalazła dom! Wspaniale. ;)

Posted

Oczywiście piszę się na zapewnienie suni 2tygodniowego domu tymczasowego, pod warunkiem, że sprawdzone jest jak reaguje na inne suczki. Mam w domu jamniorkę, która przy zbyt intensywnim zaczepianiu przez inne psy potrafi się odszczeknąć - ważne, by pies, który przyjdzie do mnie nie reagował na to agresją. Inaczej to wszystko mijałoby się z celem...

A jeśli po tych dwóch tygodniach nie uda się znaleźć suni domu, co z nią będzie?

Posted

re_ves napisał(a):
czy Leda znalazła ciepły kącik na tymczasie?? a może w DS (marzenie)??

Znalazła chwilowy tymczasik, tylko chwilowy :cool3: i pilnie szuka domu :-(