Jump to content
Dogomania

chory ONek bez oczka!!! Już bezpieczny-prosimy o wsparcie na hotelik i badania!ma dom

Recommended Posts

Posted

Młody pies odłowiony 3 grudnia przez Straż Miejską w Jaworznie, rejonie bloku ul. Kolejarzy 65 w dzielnicy Szczakowa.
Już trafił do schroniska w xxxxx! Panują tam bardzo ciężkie warunki dla psów, ale zbyt wiele pisać nie można dla ich dobra!
PILNIE POSZUKUJE DOMU TYMCZASOWEGO!
Ten pies musiał dużo przejść w swoim dotychczasowym życiu... Jest trwale okaleczony – nie ma jednego oka, a do tego posiada dziwne rany, a może blizny na plecach!
Jego spojrzenie wyraża ogromny smutek i cierpienie... Błagamy o dom tymczasowy dla niego...

zanim zniknie, jak inne psiaki z tego schronu, nieraz już po kilku godzinach od przywiezienia!!

on jako "nieadopcyjny" pójdzie na pierwszy ogień, może nawet nie przeżyć kwarantanny (która w tym schronie i tak jest kwarantanną tylko z nazwy...)

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o Boże! juz widze co bedzie się dziać w jego oczodole w tym schronisku o ile wogole dożyje...do boksów ogolnych!
podnosze! sprawa pilna! weterynarz konieczny zaszyc oczko 3ba!!
:shake:
a moze do hoteliku go wyciagnac? nie ma ktos działki z kawałkiem boksu??? przeciez dla niego to pewna smierc!

Posted

Myślę, że na kilka dni mogłabym uprosić Babcię, aby on był w kojcu po Reksiu
[*].

Jednak wtedy ktośm kto ma blisko, musiałby codziennie przyjeżdżać i zajmować się nim, bo Babcia całymi dniami teraz siedzi u dziadka w szpitalu.

Posted

Poprosiłam o pomoc Maksiorek (z polecenia :loveu:) i kochana uprosiła panią kierowniczkę schronu w Opolu.
Pieski dostaly zgodę na przyjazd! :multi:
Będą bezpieczne i zaopiekowane, mają też możliwość iść tam na hotelik za 7 czy 10 zł za dobę.

TRANSPORT DO OPOLA POTRZEBNY!

Posted

Maksiorek zaklepała im miejsca w hoteliku :loveu: 10 zł/doba, z wyżywieniem. Pojedyncze boksy ogrzewane.
Warunkiem jest zaszczepienie psów na wszystko: wścieklizna + wirusówki.

Posted

[quote name='Ulaa']Poprosiłam o pomoc Maksiorek (z polecenia :loveu:) i kochana uprosiła panią kierowniczkę schronu w Opolu.
Pieski dostaly zgodę na przyjazd! :multi:
Będą bezpieczne i zaopiekowane, mają też możliwość iść tam na hotelik za 7 czy 10 zł za dobę.

TRANSPORT DO OPOLA POTRZEBNY!
O Raju, ta cioteczka maksiorek:loveu::loveu:
Pilnie transport do Opola!!!!!
Tam naprawdę będą bezpieczne! Wiem to z doswiadczenia:)

Posted

Kuna psy jada do Opola do hoteliku, nasza fundacja bedzie pokrywac koszty hotelu i weta, kazda pomoc finansowa mile widziana, i z gory za nia dziekujemy. Prosimy wplacac na konto: podajac swoj nick z dopiskiem Pirat, lub Bari takie robocze imona dostalli na poczatek.

Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom
ul. Żeromskiego 6
32-500 Chrzanów
PKO BP Oddz. I w Chrzanowie 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717
IBAN-PL, SWIFT-BPKOPLPW

Posted

Martwię się, czy psiaki tam jeszcze będą... Jeśli to coś pomoże, to Pirata mogę wziąć do kojca do czwartku, a drugiego do piwnicy. Niestety nigdzie indziej już szpilki nawet nie wcisnę :shake: ale przynajmniej byłby pewny odbiór.

Posted

witam

nie wiem gdzie pisać czy to czy na Barim czy może na ogólnym mam "roztrojenie" ale dobra o Piracie to na Piracie

byłam widziałam i mówię Wam ON JEST KOCHANY:loveu: znaczy PIRAT

to oko to tak wygląda z bliska jakby się zapadło wgłąb oczodołu
pies jest przymilny na dzień dobry machał ogonem i łasił się przez kraty jest w osobnym boksie na kwarantannie ma budę dał się pogłaskać nie wykazywał agresji na grzbiecie ma łyse placki i w jednym placku świeżą rankę opiekunka mówi że drapie się często o budę na pierwszy rzut oka wygląda to na uczulenie( czasem tak się dzieje gdy psy mają dużo pcheł) ale ogólnie słodziak

Bariego nie widziałam jest gdzieś zamknięty osobno
jutro ma być wet ma obejżeć oba psy opiekunka powiedziała że powie mi co stwierdził
okazało się że dobrze trafiłam NIE BYŁO P.KIEROWNIK:lol: ani sekretarki więc przeszłam sie po części schronu:evil_lol:

reszta na ogólnym

Posted

Ulaa napisał(a):
Martwię się, czy psiaki tam jeszcze będą... Jeśli to coś pomoże, to Pirata mogę wziąć do kojca do czwartku, a drugiego do piwnicy. Niestety nigdzie indziej już szpilki nawet nie wcisnę :shake: ale przynajmniej byłby pewny odbiór.

Kochana, to jest pomysł. Będą bezpieczne do czwartku. Boję się że mogą zniknąć:(

Posted

o psach zostali poinformowani pracownicy schronu
Ada-jeje rozmawiała telefonicznie z sekretarką ja była tam osobiście psy żyją tak zapewniono nas obydwie wiedzą że w czwartek zabieramy psy ONka widziałam głaskałam i żyje

okazało się że nie wszyscy są tam nieprzystępni