Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia dość zawiła... kilka dni temu moi znajomi znaleźli SH w centrum Dąbrowy Górniczej, widywali go koczującego od kilku dni - piękny, młody samiec, wzięli go do domu, myśleli żeby sobie zostawić - ja im odradzałam bo doświadczenia nie mają... okazało się że jest to pies z tatuażem - telefony do ZK poskutkowały w końcu znalezieniem hodowcy, który już hodowli nie ma, ale dotarł do właścicieli, którzy psa kupili od niego - okazało się, że jakiś dłuższy czas temu pies im zwiał (albi i nie sam zwiał...) i chyba mieszkał z kimś innym bo nie był zaniedbany, a oni nie szukając go zakupili sobie ONa i mieli w d... co się z ich huskym dzieje... ale wzięli go z powrotem do siebie i miało być wszystko pięknie... moi znajomi kupili sobie szczeniaczka... ale postanowili zadzwonić zapytać jak się miewa husky - no i szok! państwo na luzaku oświadczyli, że go jednak nie chca i odwożą do schroniska :crazyeye: koleżanka uprosiła, żeby dali czas do wtorku... i nie wiem co dalej - ja nie mam gdzie zabrać SH... nawet nie mam siły komentować tego wszystkiego...

Szczęście w tym całym syfie, że pies jest wykastrowany. Ma 2 lata, nr tatuażu H662 i na imię Parys a nazwę hodowli będę znała jutro...

Jest pięknym i fajnym psem, ale wyglada na to, że jak to SH lubi wędrówki...

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny:loveu: Szkoda psiaka... jak na 2 lata to ma strasznie żółte zębiska... Sorry ale tak jakoś mi się to w oczy rzuciło :razz: Takich ludzi to bym:angryy::angryy::angryy:

Posted

Jeśli jest spkojny dla suk, (proszę o sprawdzenie), to wezmę go na DT.
Dla niewtajemniczonych, mam dominującą sukę huski w domu. Znaczy się mieszkamy w bloku. Iczęść dnia, nie ma nas w domu. Myślę, że ten okres okołoświąteczny jest dobry dla zabrania do siebie psa, bo wiecej czasu bedę w domu.

Posted

można sprawdzać... z tego, co pan mi pisał warunki fantastyczne...

"warunki w ktorych bedzie piesek to duzy ponad 120 m2 dom ogrod 2 hektary...
w domu mieszkaja 4 czlonkow ,,,, plus dziecko 1 rok i 3 miesiace" pan miał już psa tej rasy...

ale chciał szczeniaka...

Posted

Kochane jesteście :loveu: ten domek chętny na adopcję to koniecznie musi być świadomy że to psy wędrowniczki - że uciekają...

Halbina - napisz, że ten pies jest sprawdzony z małymi dziećmi - bawił się z nimi, łagodny jest;

Hala - nie bardzo mam jak sprawdzić go do suk... ja mam dwie małe, ale jedna to sznaucerka to ona go zakrzyczy a druga też mała i będzie miała go w nosie :roll: znajomi jak był u nich te dwa dni w mieszkaniu nie widzieli w nim agresji - czysty jest, nie brudzi - musiał mieszkać w mieszkaniu jakiś czas, ładnie czekał na wyjście na dwór - no ale to był za krótki czas żeby poznać psa

Posted

jesli bedzie mial isc do domu to koniecznie porzadnie sprawdzcie ogrodzenie bo sam ogrod nie wystarczy i bedzie probowal uciekac chocby do dypozycji dostal i 10 ha... chociaz im wiekszy ogrod tym wiecej frajdy i miejsca do wykopkow ;)

a co sie stalo z pana poprzednim haszczakiem?:razz:

Posted

Ja tam się nie znam i ze zdjeć cieżko określić wiek, ale on mi wygląda na więcej niż 2 lata. Poza tym kto wykastrował psa? Ci właściciele co go oddają? Dziwne to wszystko.

Posted

z tego co mi powiedzieli ci znajomi to kastracja była konieczna po jakimś wypadku - nie wiem czy nie przy przeskakiwaniu ogrodzenia nie zaczepił - tak zrozumiałam, ale to wszystko takie dziwne jest... cholera nie lubię takich sytuacji...

Posted

Dowiedziałam się teraz - Pies był u tych włascicieli od kupienia przez około rok czasu - w tym czasie chciał zwiać przeskakując furtkę i zawiesił się niefortunnie tak, że konieczna była kastracja - prawie sam się wykastrował :roll: Po jakimś czasie im zwiał - nie szukali i od tamtego czasu nie wiemy co się z nim działo przez ok rok aż do znalezienia go przez tych moich znajomych - ale z obserwacji wynika, że mieszkał w mieszkaniu, jest czysty i łagodny, może być z dziećmi, na spacerze bawił się z innym huskym samcem i nie było problemów - on się tak wcześnie wykastrował, że nie zdażył sobie zapędów do dominacji wyrobić ;) Zostawał sam w mieszkaniu u tych znajomych moich dwa razy i nic nie ruszył ani nie wył - no ale to były tylko dwa dni.

Jest fajnym psem po prostu, tylko ma pecha do ludzi :roll:

więc pies został oddany do ludzi, u których od roku nie był, a oni go już nie chcą bo mają ONa który nie toleruje innych psów