Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"To samo napisałam Piance wczoraj, myślę że te 140 zł powinno być przekazane już teraz na następnego Benka...z takim zabezpieczeniem możemy być spokojni,prawda? a i pewnie innemu psiakowi sie pomoże... "

Jasne, ze tak tym bardziej, ze jeszcze wiele osob z allegro nie wpłaciło, wiec suma bedzie się powiekszac;) Musze kupic znaczki, koperty wydrukopwac w jakims punkcie dyplomy( niestety nie mam drukarki) i wtedy bedziemy wiedziec dokladnie na czym stoimy, achaaa jeszcze prowizja ze sprzedazy 28 zł;/

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
To samo napisałam Piance wczoraj, myślę że te 140 zł powinno być przekazane już teraz na następnego Benka...z takim zabezpieczeniem możemy być spokojni,prawda? a i pewnie innemu psiakowi sie pomoże...

Ludzie wpłacali na Blanke.

Czytałaś na watku Jowisza? jego operacja musiałaby kosztować 3 tysiace, dlatego operacje przeprowadza inny wet, nie wiadomo ile będzie kosztować od Blanki, a co z opieką po operacji? DT? ile za to weźmie?

Pieniądze wysylam na inne psy, ale dopiero wtedy gdy wiem, że ten na którego były zbierane juz ich nie będzie potrzebował.
Ludzie wpłacili na Blanke, wysłanie kasy gdzie indziej to tak jakby oszustwo.

aha jakby co to dużo osób wpłaca 2 zł wiecej, na koszt wysyłki, wiec kwota się pomniejszy troche.
Brysio jak już podliczysz potem ile cie to wyszło to daj znać.

7 zł - POSADAELASALMAS
5 zł- marwika
26 zł- bemolka z bazarku

2270,66

Posted

dziewczyny ja zrobiłam 2 bazarki nie ma tego duzo pare złotych ......a mzoe te pieniązdze przeznaczymy na sawunie ja napiesze na bazarku zmiana planów wytłumacze cio ...wybaczycie mi .....kasa jeszcze nigdzie nie poszła bo ja jeszcze nie podałam konta ...błagam WAS

tam w mielcu jets jeszcze 1 ben psiak .....

Posted

Pianka napisał(a):
Ludzie wpłacali na Blanke.

Czytałaś na watku Jowisza? jego operacja musiałaby kosztować 3 tysiace, dlatego operacje przeprowadza inny wet, nie wiadomo ile będzie kosztować od Blanki, a co z opieką po operacji? DT? ile za to weźmie?

Pieniądze wysylam na inne psy, ale dopiero wtedy gdy wiem, że ten na którego były zbierane juz ich nie będzie potrzebował.
Ludzie wpłacili na Blanke, wysłanie kasy gdzie indziej to tak jakby oszustwo.

aha jakby co to dużo osób wpłaca 2 zł wiecej, na koszt wysyłki, wiec kwota się pomniejszy troche.
Brysio jak już podliczysz potem ile cie to wyszło to daj znać.

7 zł - POSADAELASALMAS
5 zł- marwika
26 zł- bemolka z bazarku

2270,66

Przepraszam,że tak późno,ale dogo szalało!

Przeczytałam Twoją odpowiedź ...skonsternowana:oops:...
tą ostrą reprymendą dla jusstyny85.
To ja wywołałam temat...ale też i ja jestem Ci...ludzie!
Ludzie wpłacali na pomoc Blance, choć wydawało się prawie nierealnym zebranie 1000zł!
Dlatego pieniążki,które zostały zebrane na transport Hesi i zostały...mimo,że wpłacający zaproponowali mi zostawić je na jedzenie i leczenie mojego tymczasika...przekazałam na operację Blanki...i to jeszcze na samym początku! Bo to była paląca sprawa...bo wymagała tego sytuacja, która wydawała się nierealna-zebrać 1000zł! Narobiłam szumu i na miau...i na innych wątkach...bo taka była potrzeba!
Nawet sekundy nie żałowałam,że tak zrobiłam.
Dziś bym tego nie zrobiła...bo Blanka jest bezpieczna! Ma pieniądze na ratowanie zdrowia.Jest bezpieczna...dzięki ludziom,którzy chcieli pomóc psu w tragicznej beznadziejnej sytuacji!
Dziś szukałabym innego psa, psa któremu mogą...te marne 140zł, uratować życie lub dać szansę na życie...tak jak Sawie.

Pianko...pytasz na pw, czy chcę te pieniądze z powrotem!
NIE!
Wierzyłam,że te pieniążki przyniosły szczęście i Hesi, i Blance...wtedy gdy sytuacja wydawała się beznadziejna.
W swej naiwności myślałam,że przekażę je może dalej...z tym szczęściem,ale tak...
Nie...zrobię bazarek!

Mam nadzieję,że operacja szybka...i domek też!!!Powodzenia Blanko!

Posted

ANETTTA napisał(a):
dziewczyny ja zrobiłam 2 bazarki nie ma tego duzo pare złotych ......a mzoe te pieniązdze przeznaczymy na sawunie ja napiesze na bazarku zmiana planów wytłumacze cio ...wybaczycie mi .....kasa jeszcze nigdzie nie poszła bo ja jeszcze nie podałam konta ...błagam WAS

tam w mielcu jets jeszcze 1 ben psiak .....

ja nie mam nic przeciwko, nie mamy ci co wybaczać, Blanka ma już kase, inni tez już niech nie wplacają, co najwyzej z allegro będa dochodzić pojedyńcze wpłaty. Zapytaj tez kupujących czy nie mają nic przeciwko, ale myśle, że nie.

Pieniądze napewno przeznaczymy na innego benia, ja chce tylko żeby już były konkrety i że ona napewno jest już bezpieczna.
Niufek wcześniej wspominała o operacji we Wrocławiu i cały czas się zastanawiłam ile oni tam nam zeżrą tej kasy:roll:
Ale Blania chyba zostanie na miejscu i tu będzie operacja. Niufek potwierdź prosze?
Jeśli tak to nie będa potrzebne pieniądze na DT i Blani wystarczy kasy:multi:
Więc zgodnie z prosbą Justyny przeleje kase.

A z takich gorszych wieści Blanka będzie musiała mieć zrobione badania, bo jest strasznie chuda, może jest na coś chora:shake:

Śpi sobie

Posted

Mój post był prośbą o rozważenie, czy nie istnieje realna możliwość przekazania nieznacznej sumy na pomoc Sawie, dlatego,że zebrana kwota znacznie przekraczała wcześniej wskazane potrzeby, a o innych problemach i potrzebach Blani nie było mowy.
Jeśli pieniądze potrzebne są Blance...nie ma tematu!
Niech dziewczyna jest bezpieczna.

Jeśli chciałabym...zwrotu, to napisałabym to na wątku! Lubię czyste sytuacje!

Robię bazarek z koralami dla Sawy i zapraszam Was na niego...może coś Wam się spodoba i obie sunie będą bezpieczniejsze!:loveu:

Powodzenia Blanko...szybkiego i całkowitego powrotu do zdrowia! I marsz do domku!!!:loveu:

A swoją drogą...jakie to rozrzewniające patrzeć na bernardynka w koszyczku! Ona jest rzeczywiście maleńka!Bernardyni liliputek!:loveu:

Posted

blance zdrówka .....zdrówka

zuzlikowa

jakos damy rade sawunie uratowac ........szkoda ze tak sie tu sprawa ma bo faktycznie te grosze by sie przydały ......sawuni na cito juz by jechała do swojego domku ..ja kase z bazarków moich przekaze na sawunie

walczymy o te kase a wiecie czemu?? bu tu jest malo osób chetnych do pomocy ..... miłosników benków ...na kazdego innego psa szybko sie zbiera a na benka zawsze po góre wyjatkiem jest blanusia .......

Posted

A co chodzi z Sawą? Może jakoś mogłabym się dorzucić.. Kiedy Blanka już uzbierała swoje pieniądze, wspomogłam Feniksa, ale może coś jeszcze wyskrobię.
A benie są fajne :lol: Takie niufki tylko w innym kolorze. I trochę ostrzejszym charakterku ;)

Posted

ANETTTA napisał(a):
blance zdrówka .....zdrówka

zuzlikowa

jakos damy rade sawunie uratowac ........szkoda ze tak sie tu sprawa ma bo faktycznie te grosze by sie przydały ......sawuni na cito juz by jechała do swojego domku ..ja kase z bazarków moich przekaze na sawunie

walczymy o te kase a wiecie czemu?? bu tu jest malo osób chetnych do pomocy ..... miłosników benków ...na kazdego innego psa szybko sie zbiera a na benka zawsze po góre wyjatkiem jest blanusia .......

Bo Blanka jest wyjątkowa!!!
I nic i nikt tego nie zmieni!!!
:loveu:
Mam nadzieję na szybkie i konkretne informacje na temat operacji,stanu zdrowia,rehabilitacji i domku Blanki!!!
Jesteśmy i będziemy z Tobą maleńka!!!

Cioteczki...zerknijcie na mój podpis!:loveu::loveu::loveu:

Posted

sonikowa napisał(a):
A co chodzi z Sawą? Może jakoś mogłabym się dorzucić.. Kiedy Blanka już uzbierała swoje pieniądze, wspomogłam Feniksa, ale może coś jeszcze wyskrobię.
A benie są fajne :lol: Takie niufki tylko w innym kolorze. I trochę ostrzejszym charakterku ;)

Zajrzyj proszę na jej wątek!:loveu:

Posted

sonikowa napisał(a):

Całą noc plątało mi się to zdanie po głowie!:oops: Cały czas myślałam,że nie ma psiaków bardziej...miziatych niż benie!

No choćby Blania...

A tu takie zaskakujące stwierdzenie!!!!:lol:
Ale wiesz ,co mówisz!

A więc niufkom i benikom...wszystkim...bezpiecznych domków i kochających ludzi!:loveu:

Posted

Jeszcze brakuje kasy dla Blanki? Myślałam, że już wszystko jest, a nawet zapasik?

Kiedy operacja?

Zuzlikowa, nie znam się na beniach, ale z kilku spotkań i rozmów mam wrażenie, że niufy to pluszaki przy łaciatych braciach, już takie misie absolutne. Jedne i drugie cudowne, kudłate psy z bajki. Oby Blanka trafiła do ciepłegom cudownego domu, który ja doceni. Ma takie oczy, że naprawdę.. zapadają w serce.

Posted

wpłaty
10 zł- OLA_ANTOSZ
10 zł- CHILI 6
10 zł- EWELINA009
8 zł- EDIKUHN
10 zł- fotostarspl

oddane zostało 140 zł

wiele osób wysłało 2 zł wiecej żeby wysłać im dyplomy, a z tego co Brysio napisała wychodzi troche wiecej na osobe. Wiec będzie trzeba jeszcze dopłacić z Blankowych pieniędzy.

Brysio dużo jeszcze brakuje osób? Dużo jeszcze nie wpłaciło?

Aha jak ktoś chce numer konta schroniska to prosze przekazywać, że na opercaje pieniądze nie są zbierane na konto schroniska. jak juz to moga wysłać na jakiś smakołyk dla niej itp.

Posted

Czy coś już wiadomo o zabiegu?
Kiedy?
I co po operacji?

Blaniu,jak się masz? Miliony cieplutkich myśli :loveu:
Miała już robione badania ,by dojść przyczyny utrzymującego się wychudzenia?

Posted

Blania zaczęła wcina jedzonko:lol: Je ogormne ilosci, to chyba tak po sterylizacji ma. Nadal jest chuda, choc wydaje mi się, że odrobine jej się polepszyło.

Na operacje jeszcze za wcześnie, nie można psa tak często poddawać narkozie.

30 zł-Bogul666
7 zł- Rafał P.

Posted

Pianka napisał(a):
Blania zaczęła wcina jedzonko:lol: Je ogormne ilosci, to chyba tak po sterylizacji ma. Nadal jest chuda, choc wydaje mi się, że odrobine jej się polepszyło.

Na operacje jeszcze za wcześnie, nie można psa tak często poddawać narkozie.

30 zł-Bogul666
7 zł- Rafał P.

To możebyć rzeczywiście wynik sterylizacji, a może...zaskoczyła po sterylizacji na jedzonko?Tak trzymaj maleńka!:loveu:
A badania jednak chyba warto zrobić? Przed zabiegiem i tak się przydadzą,a lepiej mieć pewność,że wszystko jest OK!
A termin zabiegu już jest ustalony?
Co z domkiem? Dobrze się nią opiekują,ale jednak co w domu,to w domu!