Asia & Ginger Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Abrakadabra']Obydwie wizyty odbędą się dzisiaj, przeprowadzi je baaaardzo doświadczona osoba. Jeśli wszystko pójdzie OK - obydwie psiny zawieziemy ze Sleep do nowych domków. Kolejna porcja informacji - wieczorem .[/QUOTE] W końcu mam wątek Kajka, muszę trochę poczytać, żeby się przygotować. Nie przesadzajmy, nie jestem aż tak baaaaardzo doświadczona, do tej pory osobiście przeprowadziłam kilka wizyt (coś mało ludzi w mojej okolicy psiaki adoptuje), ale myślę, że dam sobie radę. ;) Quote
ewatonieja Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 cytuję" dom dostał bardzo dobra ocenę kajko jedzie do ds, chyba sie poryczę" -SBD :) a ja znajac możliwości Kajtka wstrzymam się z radością ostatni dom tez dostał zielone światło Quote
Asia & Ginger Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='ewatonieja']cytuję" dom dostał bardzo dobra ocenę kajko jedzie do ds, chyba sie poryczę" -SBD :) a ja znajac możliwości Kajtka wstrzymam się z radością ostatni dom tez dostał zielone światło[/QUOTE] Potwierdzam, domek zapowiada się super! :p Quote
ewatonieja Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 no ostatnim razem jako jedyny powód oddania psa podano brak środków na jego utrzymanie czyli kryzys finansowy a został oddany bo załatwiał sie w domu, szalał, terroryzował koteczka i troche opiekunów adopcje kajtka zawsze beda u mnie wywoływać drżenie serca on musi iśc do osób konsekwentnych, które dadza rade z jego fochami i wymuszeniami mam nadzieję ze to bedzie dom ostateczny bo wiem że gdy u Oli zwolni sie miejsce weżmie inna bidę a co bedzie w razie zwrotu? fundacja poczuwać się bedzie do odpowiedzialności za psa? Quote
Abrakadabra Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Niestety, w tym tygodniu nie damy rady ( z powodu zbiegu przeróżnych okoliczności)... Spróbujemy w przyszły weekend. Quote
Asia & Ginger Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='Abrakadabra']Niestety, w tym tygodniu nie damy rady ( z powodu zbiegu przeróżnych okoliczności)... Spróbujemy w przyszły weekend.[/QUOTE] Dla mnie to nawet lepiej, bo chciałabym Was pokierować, a w sumie dzisiaj dostałam propozycję wyjazdu na weekend. Także za tydzień jak nic mi nie wyskoczy możecie na mnie liczyć. ;) Quote
Abrakadabra Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Asia - oczywiście powiadomimy Cię przed wyjazdem - fajnie byłoby się poznać. My i Ty, ale.. Mam również na myśli poznanie Kajka :evil_lol: - to naprawdę niezaomniane przeżycie :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 [quote name='Abrakadabra']Asia - oczywiście powiadomimy Cię przed wyjazdem - fajnie byłoby się poznać. My i Ty, ale.. Mam również na myśli poznanie Kajka :evil_lol: - to naprawdę niezaomniane przeżycie :evil_lol:[/QUOTE] Nie strasz, bo się jeszcze rozmyślę. :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 jestem w końcu. w nerwach cała, ale jestem. może nie po kolei odpwoiem i chaotycznie, ale jakos się zorientujecie. przede wszystkim asia ginger dzięki za wizytę. abrakadabra zgodziła sie pojechac z rozhisteryzowana olą i kajkiem - dzięki! mam nadzieję, że nic nas nie przytrzyma w ten weekend. ludzie sprawiali przez telefon b dobre wrażenie, wizyta tez pomyslna, nie ma co sie zastanawiac, tzreba dać im i kajkutowi szansę. martwię sie o tyle, ze kajko bardzo źle znosi zmiany no i zamyka sie i reaguje róznie. ale wszystko to w górze opowiem. ze względu na to, że kajkut jest dziwny, chce go zawieźć do ds osobiście. raz, że chce ludzi poznać osobiście, a dwa, ze chce im na spokojnie opowiedziec, co i jak. no i trzy, żeby kajko sie mniej stresował. on tak wszytsko pzreżywa i tak dziwnie to pokazuje. ewatonieja, nie pamiętam argumentu, zę nie mają kasy na kajka ci ludzie w łodzi!?!?!? kajko zrobił sie osttanio słodki jak karmel. moze cos przeczuwa? nie będę brać żadnego tymczasa dopóki nie upewnimy sie, że ds jest faktycznie ds. jakby co, musze mieć miejsce dla kajkuta. pamietam, jka wrócił z poprzedniej adopcji. przez pierwszy dzieńz achowywał sie jka popapraniec, próbował na mnie swoich sztuczek. ale szybko sobie przypomniał, że ja nie negocjuje z terrorystami i błyskawicznie sie uspokoił. kajko nie cierpi rządzić, jest wtedy pobudzony niezdrowo i niespokojny. jednak zycie go nauczyło, ze jka nie weźmie spraw w swoje ręce, to sobie nie poradzi,więc jak tylko wyczuwa, ze człowiek nie jest capo di tutti capi, to czuje się zmuszony przejąć ster. ale wcale tego nie lubi. [U]myśle, ze to cała tajemnica ogarnięcia kajka[/U]. bo poza tym to bardzo cichy, nieinwazyjny psiak, który pragnie jedynie spokoju i frolica i żeby go pomiziać rytualnie w określonych momentach dnia. ja robie to o wiele częściej. już wiem, kiedy warczy odruchowo, z przyzwyczajenia, a kiedy na serio. moge go dotykać gdzie chcę, nawet od tyłu, przewracać na plecki, moge go przytulić do twarzy, mogę w sumie wszystko. najpierw nauczył sie, ze JA a nie ON robię, co chcę, a potem, że to nawet nie jest taka zła sprawa, jak człowiek psa pomizia. ale tzreba wziąć poprawkę na to, ze kilka miesięcy pracy mielismy do tyłu, bo organizm, azwłaszcza mózg, nie pracował jak powinien, ze względu na długotrwałe wygłodzenie. a ds bedzie zaczynał z zupełnie innego poziomu. więc mam nadzieję, ze wszystko będzie gites. ciesze się zwłaszcza, że kajko nie będzie musiał chodzic na znienawidzonej smyczy, wyskoczy sobie do ogródka i wróci, kiedy bedzie chciał. generalnie - trzymac mocno kciuki!!!! a tak w ogóle, to patrzcie, jak złapałam zoske i kajka. zdjęcie nazywa się "wespół w zespół" ;-) [attachment=663:3671.attach] Quote
ewatonieja Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 AniaR gdy ja pytałam o to co mogłoby ich zmusić do oddania podała jedną sytuację -totalny brak kasy na utrzymanie zwierzęcia to miałam na mysli SBD :) Quote
sleepingbyday Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 aa, w tym sensie. no i widzisz, polegli. moim zdaniem z powodu zbyt łagodnych osobowości. asia, oni tak często, hehe. Quote
Abrakadabra Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 OK- Alert!!! Jedziemy w niedzielę. Na 100% :) Po drodze zgarniemy Sushi z Boguszyc, kóra trafi do innego DS w tej samej miejscowości. Asia&Ginger - szykuj się Kobieto na inwazję czworonogów z Wawki. Sleep - To się popisałaś refleksem! No, no... "Zdjęłaś" Kajka i Zośkę w tym samym czasie?! Pozwól , że skopiuję to zdjęcie i zapiszę w specjalnym psiowym folderze :) Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 kopiuj kopiuj :-). trzeba załatwic jakis większy transporterek. u donacji jest ewy i flatki taki większy, ale to tzreba zahaczyc o donacje, moze by dało rade pożyczyć skądś na 1 dzień? Quote
Asia & Ginger Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='sleepingbyday']asia, oni tak często, hehe.[/QUOTE] Pełna synchronizacja. :lol: [quote name='Abrakadabra']OK- Alert!!! Jedziemy w niedzielę. Na 100% :) Po drodze zgarniemy Sushi z Boguszyc, kóra trafi do innego DS w tej samej miejscowości. Asia&Ginger - szykuj się Kobieto na inwazję czworonogów z Wawki.[/QUOTE] Ok, szykuję się, oby nic niespodziewanego mi nie wyskoczyło. Dziewczyny nie wiecie czy Pani od Sushi została powiadomiona, bo kilka dni temu pisała mi, że nikt się do niej nie odzywa i nie wie co ma myśleć. Chyba muszę Annę 33 pogonić. :mad: Quote
Abrakadabra Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Asia & Ginger'] Ok, szykuję się, oby nic niespodziewanego mi nie wyskoczyło. Dziewczyny nie wiecie czy Pani od Sushi została powiadomiona, bo kilka dni temu pisała mi, że nikt się do niej nie odzywa i nie wie co ma myśleć. Chyba muszę Annę 33 pogonić. :mad:[/QUOTE] Hmmmm... rozmawiałam wczoraj z Anna33 i bardzo się ucieszyła, że jedziemy, więc chyba Pania powiadomiła? Ale jeszcze na wszelki wypadek też do niej zadzwonię. Quote
Asia & Ginger Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Abrakadabra']Hmmmm... rozmawiałam wczoraj z Anna33 i bardzo się ucieszyła, że jedziemy, więc chyba Pania powiadomiła? Ale jeszcze na wszelki wypadek też do niej zadzwonię.[/QUOTE] Ja dzwoniłam dzisiaj, ale nie odebrała. Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 mam kontener dla sushi, więc uf. dostałam od pani kajka fajnego mejla. godzina W sie zbliza. a wiecie, wykapałam wczoraj kajka (tak pro forma, bo czysty był, nie łazi po dworzu prawie) i zastanawiałam się, jak będzie reagował. był tak zdziwiony, ze stał grzecznie. nawet przez chwile miałam wrażenie, ż emu to sprawia przyjemnośc! Quote
Abrakadabra Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='sleepingbyday']mam kontener dla sushi, więc uf. dostałam od pani kajka fajnego mejla. godzina W sie zbliza. a wiecie, wykapałam wczoraj kajka (tak pro forma, bo czysty był, nie łazi po dworzu prawie) i zastanawiałam się, jak będzie reagował. był tak zdziwiony, ze stał grzecznie. nawet przez chwile miałam wrażenie, ż emu to sprawia przyjemnośc![/QUOTE] Jestem po rozmowie z Anna33. Wszystko będzie przygotowane na niedzielę. Trzymajcie kciuki. Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 a i kontener od tanitki tez chyba zalatwimy (bo ma), więc wszystko powinno być ok. trzmajcie głównie za to, zebysmy z abrakadabra nie padły po takiej wycieczce.... Quote
Abrakadabra Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='sleepingbyday']a i kontener od tanitki tez chyba zalatwimy (bo ma), więc wszystko powinno być ok. trzmajcie głównie za to, zebysmy z abrakadabra nie padły po takiej wycieczce....[/QUOTE] Konterner już dogadany. Sleep, ty Twardzielu... o jakim "padnięciu" mówisz :razz: Pamiętasz maraton Warkowo-Barakowo-Podebłociowy? Ja dam radę. Ty też. W razie czego Kajko nas wesprze. A w drodze powrotnej Zosia. Asia&Ginger - to co? Do zobaczenia? Quote
Asia & Ginger Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Abrakadabra']Asia&Ginger - to co? Do zobaczenia?[/QUOTE] Myślę, że tak. Chyba, że naprawdę coś niespodziewanego mi wypadnie, ale oby nie. Czy wiecie mniej więcej w jakich godzinach pojawicie się w moich rejonach, bo muszę sobie dzionek zaplanować. Aha i jaką trasą jedziecie? Quote
ewatonieja Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 a Kajko przeczuwa coś? mam nadziej, ze tylko wiosnę :)) Quote
Abrakadabra Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='Asia & Ginger'] Aha i jaką trasą jedziecie?[/QUOTE] Jedziemy przez Łódź - musimy wpaść do Boguszyc po Sushi. A potem przez Kalisz, Krotoszyn i Rawicz. Najprawdopodobniej właśnie tak. Myślę, że na miejscu znajdziemy się ok. 13-14-tej. Quote
Recommended Posts