Lakers Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 Proszę o Wasze rady, dotyczące pomocy naszym włochaczom w znoszeniu upału. Pozdrowienia - Lakers Quote
Miśka Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 moje sa caly czas mokre, bo je wkladamy do wanny 2 razy dzienie :) Quote
zaba14 Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 w telwizji mówili ze to własnie psy i koty najabardziej nie znosza upałów i dali rade ze jesli idziemy w upał z psem na spacer to warto miec w woreczku mokra szmatke którą będzie można ocierać psa zeby zwilrzyc mu siersć Quote
wiwa Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 Najlepij starać się nie wychodzić na długie spacery. ja w upały wychodzę na krótko, zresztą moja psica też nie chce chodzić. Wyjdzie tylko,żeby się wysiusiać i do domu. Na dłuższy spacer wychodzę dopiero ok. 10 wieczór. Quote
Lakers Posted August 1, 2002 Author Posted August 1, 2002 Jeżeli chodzi o spacery to również wychodzę tylko późnym wieczorem lub wcześnie rano 8) taka konieczność. Miśka, dzisiaj przetestuję wannę :D Quote
Fair_Play Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 Woda, woda i jeszcze raz woda:)) U nas tylko to skutkuje. Caly czas, ktorys z psow moczy sobie lapki w wanience na ogrodzie, a do tego dochodzi polewanie z weza, ktore traktuja jak najlepsza zabawe(niektore). No i na szczescie nasz ogrod jest praktycznie caly zacieniony, kojce tez. Quote
Nat Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 Ja zabieram mojego psa nad rzeke, wchodze z nim do wody i oblewam jej cale cialo. W domu czasem daje kostki lodu do ssania, lub wrzucam je do miski, zeby woda byla chlodniejsza. Quote
Lakers Posted August 2, 2002 Author Posted August 2, 2002 Zabawa z kostkami lodu jest przekomiczna :D śmiesznie się przylepiają do języka. Quote
iceangel4444 Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 No ja też wypróbuje z wanna, amoże lepiej z wężem. A co do lodu to wole nie próbować, bo mój Shagari miał ostatnio anginę. :( Quote
Nat Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Zauwazylam, ze Aqua lubi sobie moczyc pupe jak jej goraco:))) Nie wchodzi cala do rzeki, tylko najpierw pije, a potem siada sobie i chlodzi sie:) PS. tez tyle futra leci z waszych polnocniakow? u mnie koszmar - i Aqua i moj kot - bialy pers gubia futro, + latajace kotki z topoli (tez biale) ;) Quote
agacia Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Oj z Azji siersci moznaby uszyc kilka ladnych poduszek. 8) A co do metod ochladzania to rano siedzi na tarasie w cieniu,a po poludniu ja mocze wezem.Zastanawiam sie czy nie kupic na lato takiego dmuchanego basenika,bo Azja uwielbia moczyc sobia brzuch. :wink: Quote
Johny Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Oj z Azji siersci moznaby uszyc kilka ladnych poduszek. 8) A co do metod ochladzania to rano siedzi na tarasie w cieniu,a po poludniu ja mocze wezem.Zastanawiam sie czy nie kupic na lato takiego dmuchanego basenika,bo Azja uwielbia moczyc sobia brzuch. :wink: Najlepiej wtedy psa kąpać. Trzeba zwrócić uwagę,czy pies ma cały czas wodę do picia Quote
iceangel4444 Posted May 31, 2003 Posted May 31, 2003 Agacia - nie orjentujesz się ile może kosztowac taki basenik? Quote
Nat Posted May 31, 2003 Posted May 31, 2003 na basenik trzeba uwazac - moze piesek podziurawic dno pazurami (tak gdzies slyszalam). swoja droga moze to byc ciekawy pomysl PS. ciekawe jak dlugo bylaby woda w takim baseniku ;) Quote
agacia Posted May 31, 2003 Posted May 31, 2003 Moze plastikowa wanienke? Grunt zeby mogla sobie brzuch zamoczyc,bo wody z weza to ona sie troche boi. Najbardziej odpowiadaloby jej oczko wodne z rybami. :wink: Quote
agacia Posted May 31, 2003 Posted May 31, 2003 Basenik taki dmuchany chyba nie jest jakis strasznie drogi,chociaz trudno mi powiedziec.Ja jesli kupie to jakis najtanszy,bo pewnie Azja i tak go szybko zniszczy. :wink: Quote
iceangel4444 Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 Najtańszy 40 zł w makro. Potem 60 zl i 80. Wczoraj oblałem Shagara woda z weza i sie troche bał, ale po chwili sie przyzwyczail. Quote
Nat Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 a moze takie zraszacze trawy bylyby lepsze ? moze wyprobuje dzis, bo mam taki :D Quote
agacia Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 Azja boi sie wody lecacej z gory oprocz deszczu,ale stojaca lub plynaca sa ok :wink: Quote
Nat Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 ja dzisiaj wyprobowalam zraszacza trawy, ale Aqua bala sie i nie podobalo jej sie to. woli rzeke ;) Quote
Nat Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 :) :angel: Agacia, co jest na twoim emblemacie bo juz mnie to zastanawia od pewnego czasu ;) Quote
Nat Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 hmmmmmmmm jakos nie wyobrazam sobie tego ;) ale dzieki Tajraga, w zyciu bym sie nie domyslila (ja tam wogle oka nie widzialam). A co sie stalo ze tak jest ? (operacja?) Quote
Recommended Posts