Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w telwizji mówili ze to własnie psy i koty najabardziej nie znosza upałów i dali rade ze jesli idziemy w upał z psem na spacer to warto miec w woreczku mokra szmatke którą będzie można ocierać psa zeby zwilrzyc mu siersć

Posted

Najlepij starać się nie wychodzić na długie spacery. ja w upały wychodzę na krótko, zresztą moja psica też nie chce chodzić. Wyjdzie tylko,żeby się wysiusiać i do domu. Na dłuższy spacer wychodzę dopiero ok. 10 wieczór.

Posted

Jeżeli chodzi o spacery to również wychodzę tylko późnym wieczorem lub wcześnie rano 8) taka konieczność.

Miśka, dzisiaj przetestuję wannę :D

Posted

Woda, woda i jeszcze raz woda:)) U nas tylko to skutkuje. Caly czas, ktorys z psow moczy sobie lapki w wanience na ogrodzie, a do tego dochodzi polewanie z weza, ktore traktuja jak najlepsza zabawe(niektore). No i na szczescie nasz ogrod jest praktycznie caly zacieniony, kojce tez.

Posted

Ja zabieram mojego psa nad rzeke, wchodze z nim do wody i oblewam jej cale cialo. W domu czasem daje kostki lodu do ssania, lub wrzucam je do miski, zeby woda byla chlodniejsza.

• 9 months later...
Posted

Zauwazylam, ze Aqua lubi sobie moczyc pupe jak jej goraco:)))

Nie wchodzi cala do rzeki, tylko najpierw pije, a potem siada sobie i chlodzi sie:)

PS. tez tyle futra leci z waszych polnocniakow? u mnie koszmar - i Aqua i moj kot - bialy pers gubia futro, + latajace kotki z topoli (tez biale) ;)

Posted

Oj z Azji siersci moznaby uszyc kilka ladnych poduszek. 8)

A co do metod ochladzania to rano siedzi na tarasie w cieniu,a po poludniu ja mocze wezem.Zastanawiam sie czy nie kupic na lato takiego dmuchanego basenika,bo Azja uwielbia moczyc sobia brzuch. :wink:

Posted
Oj z Azji siersci moznaby uszyc kilka ladnych poduszek. 8)

A co do metod ochladzania to rano siedzi na tarasie w cieniu,a po poludniu ja mocze wezem.Zastanawiam sie czy nie kupic na lato takiego dmuchanego basenika,bo Azja uwielbia moczyc sobia brzuch. :wink:

Najlepiej wtedy psa kąpać.

Trzeba zwrócić uwagę,czy pies ma cały czas wodę do picia

Posted

na basenik trzeba uwazac - moze piesek podziurawic dno pazurami (tak gdzies slyszalam). swoja droga moze to byc ciekawy pomysl

PS. ciekawe jak dlugo bylaby woda w takim baseniku ;)

Posted

Moze plastikowa wanienke? Grunt zeby mogla sobie brzuch zamoczyc,bo wody z weza to ona sie troche boi.

Najbardziej odpowiadaloby jej oczko wodne z rybami. :wink:

Posted

Basenik taki dmuchany chyba nie jest jakis strasznie drogi,chociaz trudno mi powiedziec.Ja jesli kupie to jakis najtanszy,bo pewnie Azja i tak go szybko zniszczy. :wink:

Posted

hmmmmmmmm

jakos nie wyobrazam sobie tego ;)

ale dzieki Tajraga, w zyciu bym sie nie domyslila (ja tam wogle oka nie widzialam).

A co sie stalo ze tak jest ? (operacja?)