Jump to content
Dogomania

Malutki, kudłaty, słodki Kuba wyrwany z meliny, szuka pilnie DT! mA dom

Recommended Posts

Posted

Oto Kubuś:

Kuba ma około 2-3 lat. Został wyrwany przez dobrych ludzi z meliny pijackiej, gdzie jadł prawdopodobnie tylko to, co znalazł. Nie było mowy o szczepieniach czy nawet odrobaczaniu. Od razu po odebraniu został zabrany do kliniki w Lublinie, gdzie stwierdzono, że ma coś z yorka oraz go zgolono prawie do skóry, ponieważ sierść stworzyła nieprzyjemne dredy. Dodatkowo, zlikwidowano też siedlisko pcheł (widoczne jeszcze w lewym uchu na zdjęciu - już prawie wygojone).

Gdy sierść odrośnie, Kuba będzie miał włosy aż do ziemi. Jest złoto - srebrnego koloru.

Psiak jest niewielki, co zresztą widać też na kolejnych zdjęciach. Jest bardzo wesoły i ruchliwy - trudno było go przekonać do pozowania podczas sesji fotograficznej :lol: Mieszka w tym momencie z dwoma kotami i innym psem, które akceptuje, u pewnej miłej pani - niestety, pani wyjeżdża do sanatorium i wtedy Kuba nie ma gdzie się podziać...

Prosimy choćby o DT dla Kuby!

Kolejne zdjęcia (przepraszam za kiepską jakość):

Posted

Gdy rozmawiałam z p. Teresą, to nie mówiła nic o wyjeździe do sanatorium, więc nawet się nie orientuję. Dodam jeszcze, że Kubuś jest malutki, mniejszy nawet od takiego większego kota ;) Później dołożę resztę zdjęć, może też w najbliższym czasie podjadę do p. Teresy i zobaczę, co u niego.

Posted

Pies został zabrany przez te panie, z tego co ja zrozumiałam. Od Lidki dowiedziałam się, że szuka nowego tymczasu, bo nie może zostać u p. Teresy - ja byłam u nich jakieś półtora tygodnia temu i nie było mowy o żadnym wyjeździe.

Posted

Znów przeskakują posty... :cool1:

Ja albo Lidka dowiemy się, czy byłaby taka opcja - niestety, obawiam się, że wyjazd do sanatorium to nie jest na kilka dni, więc pewnie będzie trudno...

Posted

Kolejne zdjęcia Kubusia z ,,ruchomej" sesji :cool3:

Bawię się z panią:

Ależ mnie coś swędzi!

Taką mam piękną mordkę i uszka:

Dadzą mi coś dobrego...?

Dadzą!

Ale dobre....

A tu się bawię: