LadyS Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Oto Kubuś: Kuba ma około 2-3 lat. Został wyrwany przez dobrych ludzi z meliny pijackiej, gdzie jadł prawdopodobnie tylko to, co znalazł. Nie było mowy o szczepieniach czy nawet odrobaczaniu. Od razu po odebraniu został zabrany do kliniki w Lublinie, gdzie stwierdzono, że ma coś z yorka oraz go zgolono prawie do skóry, ponieważ sierść stworzyła nieprzyjemne dredy. Dodatkowo, zlikwidowano też siedlisko pcheł (widoczne jeszcze w lewym uchu na zdjęciu - już prawie wygojone). Gdy sierść odrośnie, Kuba będzie miał włosy aż do ziemi. Jest złoto - srebrnego koloru. Psiak jest niewielki, co zresztą widać też na kolejnych zdjęciach. Jest bardzo wesoły i ruchliwy - trudno było go przekonać do pozowania podczas sesji fotograficznej :lol: Mieszka w tym momencie z dwoma kotami i innym psem, które akceptuje, u pewnej miłej pani - niestety, pani wyjeżdża do sanatorium i wtedy Kuba nie ma gdzie się podziać... Prosimy choćby o DT dla Kuby! Kolejne zdjęcia (przepraszam za kiepską jakość): Quote
agusiazet Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Kiedy Pani wyjeżdża i na ile??? I czy piesek może potem do niej wrócić? Quote
sacred PIRANHA Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 podnosze psiaka...szukamy pilnie DT!!! Witaj Agusiu, ciesze sie ze widze ciebie tutaj na watku:):):) dowiem sie szczegolow od pani Haliny i napisze tutaj dokladnie:) Quote
agusiazet Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Nie rozumiem, przecież Ty pisałaś, że pies szuka tymczasu a nawet i domu stałego, bo zabrany ze złych warunków!!! Quote
LadyS Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Gdy rozmawiałam z p. Teresą, to nie mówiła nic o wyjeździe do sanatorium, więc nawet się nie orientuję. Dodam jeszcze, że Kubuś jest malutki, mniejszy nawet od takiego większego kota ;) Później dołożę resztę zdjęć, może też w najbliższym czasie podjadę do p. Teresy i zobaczę, co u niego. Quote
agusiazet Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Acha, pewnie chciały by go oddać na zawsze. Cóż w takim razie odpadam, mogłabym go przyjąć na kilka dni z gwarancją, że go odbiorą!!! Quote
LadyS Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Pies został zabrany przez te panie, z tego co ja zrozumiałam. Od Lidki dowiedziałam się, że szuka nowego tymczasu, bo nie może zostać u p. Teresy - ja byłam u nich jakieś półtora tygodnia temu i nie było mowy o żadnym wyjeździe. Quote
LadyS Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Znów przeskakują posty... :cool1: Ja albo Lidka dowiemy się, czy byłaby taka opcja - niestety, obawiam się, że wyjazd do sanatorium to nie jest na kilka dni, więc pewnie będzie trudno... Quote
LadyS Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Kolejne zdjęcia Kubusia z ,,ruchomej" sesji :cool3: Bawię się z panią: Ależ mnie coś swędzi! Taką mam piękną mordkę i uszka: Dadzą mi coś dobrego...? Dadzą! Ale dobre.... A tu się bawię: Quote
LadyS Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Hopsa do góry! Kuba, szukaj domciu... Quote
scarlet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 ladySwallow napisał(a):Hopsa do góry! Kuba, szukaj domciu... ja z dt nie pomogę, al jak będzie trzeba robic ogłoszenia to pomogę Quote
sacred PIRANHA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 wlasnie sie wczoraj dowiedzialysmy ze Kubus znalazl dom...domek jest w Lublinie a wiec bedzie na oku:diabloti: Quote
Recommended Posts