Foksia i Dżekuś Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ank@2 napisał(a):Tylko spokój nas uratuje :cool3: Trzeba być dobrej myśli. Może Leonek ma się dobrze. On chyba nie jest psem który szczeka. A może wtedy oglądał okolice na balkonie :cool3: Aniu twoje przewidywania okazaly sie sluszne ,na watku Leonka juz napislam ,ze ma kochana pancie i jest szczesliwy .Bardzo sie pomylilam wycigajac pochopne wnioski:shake: Quote
ala Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dostalam zdjecia funi z nowego domku:multi::multi:,wyslalm do Kasi:lol: Ładnie się prezentujecie z Funią:evil_lol:,mam nadzieję że jej nowi Państwo będą na tyle wyrozumiali,że wybaczą jej incydent przy wycieraniu łapek.Niestety do psów po przejściach potrzeba bardzo dużo cierpliwości i trzeba im dać co najmniej kilka miesięcy czasu ,na zaklimatyzowanie się w nowych warunkach.Dzięki złym ludziom na których wcześniej trafiły mają uraz do wielu czynności ,które dla nas wydają się normalne i błache.Mogła dostawać w poprzednim domu szmatą i takie ma teraz skojarzenia.Jeden z moich psów jest u mnie już trzy lata i nie lubi jak się go dotyka w tylnie łapy,bo ma jakieś złe skojarzenia.Niestety u jednych psów różnego typu urazy z czasem się zamazują a innych pozostają co prawda w lżejszej formie ,ale już na zwsze.Mam nadzieję że Funia nie miała aż tak strasznie przykrych doświadczeń z człowiekiem i szybko się zmieni.Zwłszcza że ma nauczyciela w postaci Wilczura(nie znam imienia)to jej nauka dobrych nawyków będzie błyskawiczna.I tak Państwo mają dużo szczęścia że nie trafili na naszą dzikuskę Lusi:evil_lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Alicjo z wasza dzikuska Lusia to raczyj by nikt nie wytrzymal ,takich jak wy to szukac ze swieca:evil_lol::evil_lol: Funia ma sie dobrze ,spi w lózeczku ,panstwo dali za wygrana i lapek nie myja bo ich gryzla.Na spacerku tylko z wilkiem bawi sie chwilke ale potem jak jej przynosi patyczki to ona na niego z zabkami wyskakuje ,biedny wilczek :shake:ale zadko spotyka sie tak lagodnego jak on owczarka.:lol: panstwo przysla nowe zdjecia funi:lol::loveu: Quote
Recommended Posts