Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bigwa

Bigwa jest młodą 1-2 letnią suczką. Jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana. Z wyglądu przypomina większego jamnika.
We wrześniu została zaadoptowana i po kilku dniach ją zwrócono - nie wiemy dlaczego.Nie wiemy też dlaczego jest w schronisku - pewnie ze ślicznego szczeniaka 'jamnika' wyrosła na za dużą suczkę.

Z początku była przerażona, musiała być źle traktowana przez człowieka, gdyż cała się kuliła. Chwilę później już siedziała u mnie na kolanach. Jest bardzo wesoła i żywiołowa. Jak każdy młody psiak potrzebuje dużej dawki ruchu i pracy umysłowej. Bardzo chce mieć swojego człowieka, by chodzić z nim na długie spacery i wspólnie zwiedzać świat.

Jeśli jesteś zainteresowany/na adopcją dzwoń: 504470635 (Foksia i Dżekuś)

Posted

Dzwonila Bozenka i mówila ,ze Bigwusia -Pigwusia jest cudowna i najlepiej czuje sie u niej na rekach ,że jest to suczka do łózeczka.
Mialam jeden telefon od pani w sprwie Bigwy z plakatu ,ktory zrobila moja znajoma i powiesila u siebie w kiosku ,miala ta pani przyjechac ze swoim wilkiem do hotelu ale juz drugi dzien i cisza:shake:

Posted

j3nny napisał(a):
:multi::multi:Bigwusia ale z ciebie szczesciara!
Nawet 2 stron watku sie nie dorobila i juz sie domek kroi :loveu:

no wlasnie mogla by jechac juz dziaj do domku ale nie mam transportu bo ja jak zwykle jade z psiakami do kundla ,a jutro jak by mial kto przywiesc Bigwunie z niepolomic do krakowa to po pracy mogla bym ja zawies , ale niestety nie znalazlam nikogo kto moglby jehcac po na wiec umowilam sie z pania na sobote popoludniu.
;)
A czy jest ktos chetny zeby jechac ze mna w sobote po Bigwusie do niepolomic s potem na Wole Justowka do nowego domku?:loveu:

Domek dla Bigwusi znalazla pani alicja ,ktora wystawila jej plakat w kiosku i ktora zareklamowala Bigwusie.
Alicjo ,dziekujemy bardzo :lol::lol:

Posted

Bigwusia-Pigwusie juz we wspanialym domku i wspanialymi ludzmi.
Nawet olbrzymi owczarek mieszka w domu ,spanie ma w sypialni u panstwa .
Owczarek jest bardzo przyjacielski ,przywital ladnie Bigwunie nawet je przyniosł zabaweczki ale Bigwunia sie odganiala bo byla troszke zestresowana i w pewnym momencie wyskoczyla z zabkami na owczrka czym mnie troszke zszokowala (takie male ,a stawia sie do duzo wiekszego)na to owczarek smutnie na nia popatrzyl ,czy cos zrobil nie tak i usiadl ze sposzczona głowka. Na kotki bigwa nie reaguje wiec mysle ,ze z pieskiem jakos sie dogada i bedzie sie z nim bawic tylko troszke sie uspokoi. Ludzi Bigwunia ladnie przywitala ,od razu po nich poskakala , aze padalo to wiadomo ze ich poprudzila ale im to nie przeszkadzalo:multi:
Corki nowej pani Bigwy zrobily zdjecia i wysla mi na maila ,a ja im podesle link do watku .:lol:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Bigwusia-Pigwusie juz we wspanialym domku i wspanialymi ludzmi.
Nawet olbrzymi owczarek mieszka w domu ,spanie ma w sypialni u panstwa .
Owczarek jest bardzo przyjacielski ,przywital ladnie Bigwunie nawet je przyniosł zabaweczki ale Bigwunia sie odganiala bo byla troszke zestresowana i w pewnym momencie wyskoczyla z zabkami na owczrka czym mnie troszke zszokowala (takie male ,a stawia sie do duzo wiekszego)na to owczarek smutnie na nia popatrzyl ,czy cos zrobil nie tak i usiadl ze sposzczona głowka. Na kotki bigwa nie reaguje wiec mysle ,ze z pieskiem jakos sie dogada i bedzie sie z nim bawic tylko troszke sie uspokoi. Ludzi Bigwunia ladnie przywitala ,od razu po nich poskakala , aze padalo to wiadomo ze ich poprudzila ale im to nie przeszkadzalo:multi:
Corki nowej pani Bigwy zrobily zdjecia i wysla mi na maila ,a ja im podesle link do watku .:lol:

No to Bigwa sobie ustawia domowników czworonożnych :cool3:
poczekam kilka dni i potem usunę ją z wątku krakowskiego, teraz zmieniam tytuł wątku

Posted

Bardzo się cieszę,że Bigwusia tak szybko znalazła dom:lol:Dobrze byłoby żeby wszystkie pieski miały tyle szczęścia co ona,a adopcje żeby kończyły się już na drugiej stronie wątku.Teraz trzeba szkać domu dla Felicji bo biedna ma w perspektywie spedzenie drugiej zimy w Azylu:shake:Ona chyba jeszcze nie ma założonego wątku?
To ja Tobie dziękuję Beatko w imieniu Bigwy-Pigwy, że tak sprawnie wszystko załatwiłaś poświęcając swój czas.Ona pewnie teraz śni o Tobie, śpiąc pod ciepłą kołderką :evil_lol:

Posted

ala napisał(a):
Bardzo się cieszę,że Bigwusia tak szybko znalazła dom:lol:Dobrze byłoby żeby wszystkie pieski miały tyle szczęścia co ona,a adopcje żeby kończyły się już na drugiej stronie wątku.Teraz trzeba szkać domu dla Felicji bo biedna ma w perspektywie spedzenie drugiej zimy w Azylu:shake:Ona chyba jeszcze nie ma założonego wątku?
To ja Tobie dziękuję Beatko w imieniu Bigwy-Pigwy, że tak sprawnie wszystko załatwiłaś poświęcając swój czas.Ona pewnie teraz śni o Tobie, śpiąc pod ciepłą kołderką :evil_lol:

Felicja

P 45/09/07
Bardzo żywa, radosna jamniczka w wieku 5 lat.

tej Felicji?

Posted

Ank@2 napisał(a):
Felicja

P 45/09/07
Bardzo żywa, radosna jamniczka w wieku 5 lat.

tej Felicji?

Tak ,to ta suczka.Mam jej aktualne zdjęcia gdyby były potzrebne.Chyba troszkę przytyła.
Ciekawe jak tam Bigwusia w nowym domku.

Posted

ala napisał(a):
Tak ,to ta suczka.Mam jej aktualne zdjęcia gdyby były potzrebne.Chyba troszkę przytyła.
Ciekawe jak tam Bigwusia w nowym domku.

Ja tez ma zdjecia Felicji ,wysle do Ani
Wczoraj dzwonilam do panstwa Bigwuni ,teraz wabi sie Funia ,spala w łozku ale zaraza nie chce sobie wytrzec po spacerku łapek i ukasila pana.
mam nadzieje ze to stres i nie bedzie gryzla ,bo jak na wilka wystawila kly to bardzo nie ładnie wygladala:shake:

Ali mysle o Felicji ,ale musze wyciaganac tez mojego starego psa ,a jutro nie wiem czy nie zabiore z domku Leonka ,bo dzisjaj bylam tam ,pani nie bylo podobno byla w Warszawie ,a pies pod opieka syna zostal ,dzwonilam pare razy domofonem potem do domu i nkit mi nie otworzyl ,a jak poprosilam o tel do syna to syn mi powiedzila że mi nie otworzy bo jest z dziewczyna (godz 11-pozaslaniane zaslony ,psa wogole nie slychac), a jak mu powiedilam ze ja chce zobaczyc psa , a nie dziewczyne to powiedzila żebym sie nie plula.czasem mam juz wszystkiego dosc:placz: a ludzi to bym powystrzelala.:mad:

Posted

A jeśli chodzi o wycieranie łap to nic na siłę.
Można zacząć od tego, że przed spacerem państwo zawołają psa, przygotują nagrody i z nią poćwiczą. Wezmą do ręki jedną łapkę - i nagroda. Potem odstawią łapkę i podniosą następną - za każdym razem nagroda. Bigwa nauczy się, że za to, że daje grzecznie łapkę wziąć do ręki dostaje nagrodę.
Potem można udawać wycieranie kolejno każdej łapki szmatką - tutaj dajemy NAJLEPSZE nagrody.
Myślę, że powinno poskutkować.

Posted

Ank@2 napisał(a):
Może z Leosiem wszytko w porządku. Tylko ten syn tak..... :shake:

Byc moze ale musze tam jutro jechac i zobaczyc na wlasne oczy.Jde z inspektorka bo jezeli Leonek nie szczeka i nie slyszlam zeby podlatywla do drzwi jak sie dobijalam to moze go w lazience zamykaja ,chociac ja juz może wariuje i wszystko w czarnych barwach widze :shake:

Posted

Tylko spokój nas uratuje :cool3:
Trzeba być dobrej myśli.
Może Leonek ma się dobrze. On chyba nie jest psem który szczeka. A może wtedy oglądał okolice na balkonie :cool3:

Posted

Ank@2 napisał(a):
Tylko spokój nas uratuje :cool3:
Trzeba być dobrej myśli.
Może Leonek ma się dobrze. On chyba nie jest psem który szczeka. A może wtedy oglądał okolice na balkonie :cool3:

to fakt ,ze Leonek nie szczeka ale chociaz bym slyszala jak do drzwi podbiega. Co do balkonu to mam jednak nadzieje ze jednak na takie zimno nie ogladal okolic.:shake: