Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pilnie 3 szczeniaki ok. 7 tygodniowe potrzebują domu. Ich matka to mała suczka (zdjęcie jej załączam też bezdomna - poszukuje domu). Suczka typowo domowa, bardzo łagodna i ufna, mieszkają w prowizorycznie skleconej budzie na budowie, gdzie została wyrzucona ze szczeniakami.
tel. 661 123 782, 609 042 782

• 1 month later...
Posted

A czy jest możliwość wysterylizowania mamy? Przecież to takie ważne aby za chwilę znów nie miała szczeniaczków. Jeżeli to sprawa pieniędzy to na zabieg się złożymy. Pomyśl o tym proszę, to BARDZO ważne. Bezdomnych zwierząt jest tak dużo a bez sterylizowania suk będzie ich coraz więcej i więcej. Im jest ich więcej, tym więcej z nich cierpi bezdomność, głód, okaleczenie.

Daj proszę znać czy dałabyś radę się tym zająć. Koszt to pewnie ze 200 pln, zabieg trwa do godziny, potrzebny samochód i trochę czasu. W niektórych klinikach można sunię zostawić na dobę po zabiegu tak na wszelki wypadek. Choć ja sterylizowałam sześć swoich suk i nigdy nie próbowały sobie ranki rozdrapywać. Można też ubrać ją na dzień, dwa w specjalny kaftan dla pewności. Jak nie masz samochodu to na dogo na pewno ktoś mógłby Ci pomóc w transporcie suńki.

Czy mogłabyś się tego podjąć? Jak sądzisz?

Posted

Nie martw się , mama na pewno zostanie wysterylizowana, jest pod opieką- nadzorem koleżanki z TOZ, my wszystkie nasze suki sterylizujemy.
Ta sunia nie podlega bezpośrednio mi, każda z nas ma jakieś psy, suki , koty pod opieką, i ich bezpośrednich opiekunów, karmicieli. Każda za jakieś odpowiada, ja tylko wszystkim robię ogłoszenia na dogo.
Poproszę koleżankę o świeże informacje.