pentu Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 W tym sezonie wystawowym Na Przykład NEFRETETE poza wystawianiem przez właścicielkę będzie pokazywana przez duet handlerów sióstr Aleksandra i Joanna Łukaszuk.Chciałam oficjalnie to napisać żeby nikt nie był zdziwiony zmianami handlerów.Bardzo się z tego cieszymy ponieważ od dłuższego czasu starałyśmy sie o możliwośc pokazywania tej pięknej suczki.Ala dziękujemy za zaufanie i powierzenie w nasze ręce Smerfetki.
rokitnik Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Jak odpowiedź w sprawie suni napisze jeszcze premier Marcinkiewicz to też się nie zdziwię :)
flashka-g Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 ja tym bardziej jestem dumna ze moge pokazywac tą sliczną suczke:cool3: :loveu: :multi:
SuperGosia Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='lonka']Z przygotowaniem to czym moge to pomoge:lol:A z wystawianiem to moge podac namiary profesjonalistów:evil_lol:doskonale ciebie rozumiem bo za kazda wystawa tak samo emocjonalnie podchodze:evil_lol::diabloti:[/quote] Lonka, kolega wystawia od 10 lat ;) Zreszta znaja sie z moim psem jak "lyse konie" i jeden wie, ze nie moze u tego wujka za bardzo fikac, a drugi, iz nie moze ani na chwile rozczulic sie z powodu podawania lapy przez psa, bo to mojego Tysia stary numer - dac lape, zeby czegos nie wykonac :evil_lol: Musze kupic jakis lekki stoliczek, bo ten co mamy w domu to jest "stacjonarny" i wazy z 10 kg :p A'propos wystawy, to czy ktos mily, kto bedzie w W-we znajdzie troche miejsca w namiociku ;)? Plizzzzzz.... Zapraszam rowniez na nasza stronke na nowe zdjecia naolejowanego Tyska w galerii: [URL="http://www.geniussaeculi.prv.pl/galeria/galeria_cin.html"]http://www.geniussaeculi.prv.pl/galeria/galeria_cin.html[/URL]
aneta21 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 witam jeszcze nie dawno pisałam ze shih tzu jest mało a tu prosze co raz wiecej ludzi ich posiada:) ostatnio moja mama (dostała fiola na punkcie Figi,:loveu: :loveu: a nie dawno nawet rasy nie umiała wymówic:)) mówi ten ma shih tzu i tamtem. trocghe szkoda bo bedzie bardzo duzo pseudohodowili :mad: :mad: skoro zainteresowanie ta rasa rosnie:) [URL]http://images2.fotosik.pl/81/d69438f7bd9a256d.jpg][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/81/4a8bc9a96f2c3d60.jpg[/IMG][/URL]
Laleczka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Witam! Czy możecie mi powiedzieć o różnicach w posiadaniu pieska i suczki shih tzu .Która płęć jest kochańsza?:roll:Tak ogólnie o wadach i zaletach suczki i pieska???Bardzo będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!!
agusia_shihtzu Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Laleczka']Witam! Czy możecie mi powiedzieć o różnicach w posiadaniu pieska i suczki shih tzu .Która płęć jest kochańsza?:roll:Tak ogólnie o wadach i zaletach suczki i pieska???Bardzo będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!![/quote] Nie ma różnicy czy piesek czy suczka jest bardziej kochany/na. Z suczką jest kłopot gdy ma cieczkę, bo sierść jej sie bardzo brudzi. A z pieskiem to nie wiem, bo z moim nie kłopotów ;) pozdrawiam:p
Laleczka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='agusia_shihtzu']Nie ma różnicy czy piesek czy suczka jest bardziej kochany/na. Z suczką jest kłopot gdy ma cieczkę, bo sierść jej sie bardzo brudzi. A z pieskiem to nie wiem, bo z moim nie kłopotów ;) pozdrawiam:p[/quote] Tzn że Ty Agusia jesteś zadowolona z pieska. Bo ja się troszkę jakoś obawiam pieska bo słyszałam że są mniej przywiązane ,myślą tylko o swawolach i przez to lubią uciekać . Ale też ktoś mi mówił że shih tzu to nawet lepszy jest piesek bo ma lepszy charakter i już sama nie wiem w co wierzyć ???:roll:
agusia_shihtzu Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Laleczka']Tzn że Ty Agusia jesteś zadowolona z pieska. Bo ja się troszkę jakoś obawiam pieska bo słyszałam że są mniej przywiązane ,myślą tylko o swawolach i przez to lubią uciekać . Ale też ktoś mi mówił że shih tzu to nawet lepszy jest piesek bo ma lepszy charakter i już sama nie wiem w co wierzyć ???:roll:[/quote] Wiesz, to zależy od charakteru. Mój owszem wścieka się i jak się rozwścieczy to zachowuje się jak mały diabełek, ale tak to jest grzeczny i myślę, że go nie ciągnie do uciekania. Oczywiście to wszystko zalezy również od wieku. Jestem bardzo zadowolona z pieska:loveu: Aha i wspomnę, że jeśli myślisz o karierze wystawowej to lepszy jest piesek, bo słyszałam że podobno po cieczce, przez kilka następnych miesięcy jest zniszczona sierść u suczki.
SuperGosia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Laleczka']Witam! Czy możecie mi powiedzieć o różnicach w posiadaniu pieska i suczki shih tzu .Która płęć jest kochańsza?:roll:Tak ogólnie o wadach i zaletach suczki i pieska???Bardzo będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!![/quote] Pieski sprawiają wrażenie weselszych ;) Generalnie płeć, wyjąwszy ruję u suk nie ma aż takiego znaczenia.
Laleczka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Tak ja bardzo bym chciała potem brać udział w wystawach:multi:
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Laleczka']Tzn że Ty Agusia jesteś zadowolona z pieska. Bo ja się troszkę jakoś obawiam pieska bo słyszałam że są mniej przywiązane ,myślą tylko o swawolach i przez to lubią uciekać . Ale też ktoś mi mówił że shih tzu to nawet lepszy jest piesek bo ma lepszy charakter i już sama nie wiem w co wierzyć ???:roll:[/quote]I piesek i suczka są bardzo przywiązane do wlasciciela.Mam i pieska i sunki to są straszne pieszczochy:loveu: A co do cieczki suczki to po cieczce mozna odrazu wystawiac suczke i nie czekac kilka miesiecy,to prawda ze po cieczce czasami suczki maja gorszy wlos ale to nie trwa kilka miesiecy i nie jest tak u każdej sunki.
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [COLOR=black][B]Pentu,Flaszka dziękuję za dobre słowa.Cieszę się ze waś tak wysoko cenią!!!!!!!!!!!!!!:loveu: [/B][/COLOR] [FONT=Arial Black][B][I]Supergosia [FONT=Courier New]ja mam parasolke,namiociku nie mam:shake: Bardzo mi przykro:roll: [/FONT][/I][/B][/FONT]
Laleczka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='lonka']I piesek i suczka są bardzo przywiązane do wlasciciela.Mam i pieska i sunki to są straszne pieszczochy:loveu: A co do cieczki suczki to po cieczce mozna odrazu wystawiac suczke i nie czekac kilka miesiecy,to prawda ze po cieczce czasami suczki maja gorszy wlos ale to nie trwa kilka miesiecy i nie jest tak u każdej sunki.[/quote] No to teraz już mam dylemat na całego ???:loveu:
SuperGosia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='lonka'][FONT=Arial Black][B][I]Supergosia [FONT=Courier New]ja mam parasolke,namiociku nie mam:shake: Bardzo mi przykro:roll: [/FONT][/I][/B][/FONT][/quote] Lonka, właśnie dziś kupiłam... parasolkę :cool3: To już my dwie parasolki :evil_lol:
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='SuperGosia']Lonka, właśnie dziś kupiłam... parasolkę :cool3: To już my dwie parasolki :evil_lol:[/quote]Nu to sobie poradzimy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ro zumiem że zglaszasz swojego do Warszawy:razz:
SuperGosia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='lonka']Nu to sobie poradzimy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ro zumiem że zglaszasz swojego do Warszawy:razz:[/quote] Wiesz, co - tyle osób mi odradzało, że zgłaszam :evil_lol: Ubrova się na pewno do włosa na karku przyczepi, ale - albo zrozumie jaka jest sytuacja, albo nie :p Przeważyło to, że mam na tą wystawę przysłowiowy rzut beretem :lol: Jak się nie uda dostać doskonałej przez popodgryzania, to trudno, płakać nie będę. Ale już się denerwuję i bardzo chciałabym, żeby ta sędzina po ludzku do nas podeszła. Na razie nie mam niemiłych wspomnień z wystaw i oby tak dalej :cool1:
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Myśle że jak masz na miejscu wystawe to pewnie że trzeba wystawić się:cool3: Przynajmniej twój piesek sobie przypomni co sie robi na wystawie;)
SuperGosia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='lonka']Myśle że jak masz na miejscu wystawe to pewnie że trzeba wystawić się:cool3: Przynajmniej twój piesek sobie przypomni co sie robi na wystawie;)[/quote] No właśnie - Tysiek będzie się musiał wreszcie porządnie skoncentrować dłużej, niż jedną minutę :evil_lol:
karolayna Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='SuperGosia']Lonka, właśnie dziś kupiłam... parasolkę :cool3: To już my dwie parasolki :evil_lol:[/quote] a mnie ktoś przygarnie pod parasolke w razie deszczu(odpukac)??
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='karolayna']a mnie ktoś przygarnie pod parasolke w razie deszczu(odpukac)??[/quote]pewnie że tak:cool3: zaden problem:razz: (pieska w pierwszej kolejności:evil_lol: )
karolayna Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='lonka']pewnie że tak:cool3: zaden problem:razz: (pieska w pierwszej kolejności:evil_lol: )[/quote] lonka ostrzegam ze moj Oli jest bardzo kochliwy :loveu: takze Nefferette napewno mu sie spoodba :evil_lol: ostatnio w Radomiu cały czas go ciągneło do suńki PRECIOUSE Polcolland (nic dziwnego w koncu wzieła rase :evil_lol: zna sie chłopak) a pozniej razem z ARMA Sun of Tybet nie mogli sie pozegnac :evil_lol: (tez nic dziwnego ładniutka panienka z niej:loveu:)
lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [B]Karolajn [/B]damy rade;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:
SuperGosia Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Tysiek bez wyjatku kocha wszystkie psy niezaleznie od plci ;) Choc - jak "spotkal" sunie w tansporterku, to pilnowal jej przez 15 min, a na jego ruchliwosc, to jak pol roku :evil_lol: Juz sa dwa parasole, moze jeszcze moja znajoma przyjedzie z trzecim, wiec mysle, ze sie Karolayna i ze swoim wielkoludem zmiescisz ;)
karolayna Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='SuperGosia']Tysiek bez wyjatku kocha wszystkie psy niezaleznie od plci ;) Choc - jak "spotkal" sunie w tansporterku, to pilnowal jej przez 15 min, a na jego ruchliwosc, to jak pol roku :evil_lol: Juz sa dwa parasole, moze jeszcze moja znajoma przyjedzie z trzecim, wiec mysle, ze sie Karolayna i ze swoim wielkoludem zmiescisz ;)[/quote] niewątpliwie wielkolud :evil_lol:
Recommended Posts