Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

[quote name='lonka']Napewno bedzie boleć i pieska jak nie jest przyzwyczajony trzeba przetrzymac.najwazniejsze aby usunac wloski ze srodka ucha.mysle ze pierwszy raz to najlepiej jak wet ci pokaże i jak zobaczysz to pojdzie to ła6two.szkoda ze pod reka nie masz hodowcy aby tobie pokazal.Przypomnialo mi sie ze na stronie bochemii-acro sa nawet fotki jak to robić.jezeli nie znajdziesz to puszcze ci link;)[/quote] Szukam i zabardzo nie moge znaleźć, byłam na tej stronie ale w innym języku i nie moge sie połapać, mogłabyś dać link ? ;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eSstzu']Szukam i zabardzo nie moge znaleźć, byłam na tej stronie ale w innym języku i nie moge sie połapać, mogłabyś dać link ? ;)[/quote]podaje link na priva bo w poscie cos nie umiem wstawic:mad:

Posted

Witam

Zawsze lubiałam czytać wasze forum. Kiedyś też miałam shih-tzu ale niestety przykry wypadek:-( . Teraz mam hodowle Lhasa apso. Ale do czego zmierzam. Wasze forum różniło się dużo od naszego. U nas są ciągłe kłótnie a u Was tego nie było. Nie dajcie się ponosic emocjom, naprawde nie warto. U nas na forum jest straszna atmosfera aż nie chce się tam wchodzic i cokolwiek czytać. Nie dopuście do tego .
Pozdrowienia dla wszystkich wygranych jak również uczestników wystawy:multi:

Posted

[quote name='pumilo2']SuperGosia- jasne, że tak. Szkoda tylko, że są kiepskiej jakości... ;)[/quote]

Ale jest mój zziajany Tysiek :loveu: Ja będę miała fotki tylko piesków z młodzieży, Karolayn wstawi, jak jej prześlę.

Posted

Witam wszystkich serdecznie, od niedawna mam suczkę rasy shih tzu. Piesek ma sześć miesięcy i waży 5 kg. Ostatnio pani weterynarz stwierdziła że jak na shih tzu to sporo. Ciekawa jestem czy piesek dużo jeszcze urośnie i ile może ważyć jako dorosły pies?

Posted

[quote name='szelma']Witam wszystkich serdecznie, od niedawna mam suczkę rasy shih tzu. Piesek ma sześć miesięcy i waży 5 kg. Ostatnio pani weterynarz stwierdziła że jak na shih tzu to sporo. Ciekawa jestem czy piesek dużo jeszcze urośnie i ile może ważyć jako dorosły pies?[/quote]
Waga shih tzu: 4,5- 8,1kg. Idealna masa ciała to podobno od 4,5 do 7,3 kg. Wysokość w kłębie do 26,7cm. Moja sunia ma już ROK i 3,5 miesiąca i waży 4,5-5kg. Mało je :placz: jest wybredna. Nie wiem czym ją zachęcić do zjadania całej miski, Tylko poskubie i pójdzie, cały dzień prawie nie je, potem troszke na noc jeszcze skubnie i to cały jej posiłek.

Posted

Noooo, idealna masa dla shihtzu to raczej nie jest 4,5 kg ;) To jest dolna granica i nawet dla suczki jest to ciut za mało. Shih tzu nie jest psem miniaturowym!!!! 5 kg u 6 miesięcznej, to też jest raczej mała sunia a nie zbyt duża. Waga będzie też zależała od tego jak mocnej kości jest piesek.
Obserwując, wydaje mi się, że z shih tzu będzie podobnie jak z yorkami. Powstają coraz nowe pseudohodowle i wciskają ludziom shih tzu miniatury, cokolwiek by to nie znaczyło. Przykro, ale spotkałam się ze szczeniaczkami z rodowodem określanymi jako shih tzu miniaturki :shake: To, że czasem urodzi się w miocie malutkie szczenię, to normalne ale nie jest dobrze, jeśli się specjalnie do tego dąży i robi z takich szczeniąt coś nadzwyczajnego. Ani to zdrowe ani ładne...

Posted

To ja się jeszcze pochwalę nie swoim psem :evil_lol:
Dziewczynka z hodowli Sun of Tybet dostała BISa szczeniaczków w Warszawie!
Brawa dla Agnieszki i Atei, bo to ich pierwsza wystawa.:multi:

[IMG]http://img212.imageshack.us/img212/5139/pict1402zz3ku.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='pumilo']Noooo, idealna masa dla shihtzu to raczej nie jest 4,5 kg ;) To jest dolna granica i nawet dla suczki jest to ciut za mało. Shih tzu nie jest psem miniaturowym!!!! 5 kg u 6 miesięcznej, to też jest raczej mała sunia a nie zbyt duża. Waga będzie też zależała od tego jak mocnej kości jest piesek.
Obserwując, wydaje mi się, że z shih tzu będzie podobnie jak z yorkami. Powstają coraz nowe pseudohodowle i wciskają ludziom shih tzu miniatury, cokolwiek by to nie znaczyło. Przykro, ale spotkałam się ze szczeniaczkami z rodowodem określanymi jako shih tzu miniaturki :shake: To, że czasem urodzi się w miocie malutkie szczenię, to normalne ale nie jest dobrze, jeśli się specjalnie do tego dąży i robi z takich szczeniąt coś nadzwyczajnego. Ani to zdrowe ani ładne...[/quote]
Moja sunia tyle waży, i co ja na to poradze, że nic nie je? ;( Jak ona zje całą miske to wszyscy sie cieszą i wtedy to jest święto w domu. Weterynarz dał nam jakieś tabletki na apetyt. I przez jakiś czas wszystko ślicznie zjadała, aż miło popatrzeć - niby zadziałały, ale nie wiem co to za tabletki :niewiem: pierwszy raz słyszałam o czyś takim. Też słyszałam o "shih tzu miniaturkach" i o "shih tzu olbrzymach".

Posted

[quote name='DARKSTAR_ONE']A teraz polece niekulturalnym tekstem.Jestem inteligentnym człowiekiem i potrafie wyłapać CHAMSKĄ insynuacje.O jakiej ty piszesz konkurencji?.I zamiast obrażać ludzi NAUCZ się lepiej wystawiać psy przynajmniej w tej rasie i czas na wypisywanie głupstw przeznacz na te właśnie zajęcie którym się zajmujesz.Wypowiedzi co niektórych forumowiczów są poniżej krytyki.[/quote]

I kto tu daje chamskie insynuacje??? Gdybys moze kamerował od strony sedziego bys zobaczył i spalił sie ze wstydu postepów swojej żony. Rozumiem ze mozna biegac w amoku o złote g**** żeby tylko wygrać , ale na ringu nalezyc pokazac szacunek psu, sedziemu a przedewszystkim SOBIE!!A takie pokazy sa po prostu poniżej krytyki. Moze Twoja żone trzeba nauczyć jak sie pokazuje psa po okregu?? bo na pewno nie wraca sie po lini prostej specjalnie najezdzajac na konkurencje. Widzisz i tu jest problem ze ja psy potrafie pokazywać i szanuje konkurencje. Wiec moze ty lepiej naucz sie kamerowac, bo kazdy widział od drugiej strony jak to wygladało a nie zamydlasz oczy ludziom zbdetami. Kazdy z boku po prostu sie trzymal zeby nie zwrocic uwagi sedziemu a co bardziej twojej żonie, żeby nie robić jej wstydu bo bynajmniej niketorzy potrafia traktowac wystawy jak dobra zabawe a nie walke. Dlatego własnie nie pogratulowalam Twojej żonie 1 lokaty, bo z reszta jedyne czego bym mogla jej pogratulowac to jej perfidnego zachowania poniżej krytyki.

Posted

[quote name='pumilo']To ja się jeszcze pochwalę nie swoim psem :evil_lol:
Dziewczynka z hodowli Sun of Tybet dostała BISa szczeniaczków w Warszawie!
Brawa dla Agnieszki i Atei, bo to ich pierwsza wystawa.:multi:

[IMG]http://img212.imageshack.us/img212/5139/pict1402zz3ku.jpg[/IMG][/quote]

WOW :loveu: SUPER :multi: Gratulacje

Posted

Dziękuję za odpowiedzi! Ja niestety również spotkałam się z rodowodowymi 'miniaturowymi' pieskami. Zawsze wydawało mi się że moja sunia ma odpowiednią wagę jak na swój wiek, ale gdy pani weterynarz stwierdziła że jest naprawdę duża i że inne shih tzu które do niej przychodzą są o połowę mniejsze zaczełam się zastanawiać czy z mojej psinki jakiś olbrzym nie wyrośnie. Jeśli chodzi o jedzenie to szelma również jest strasznie wybredna, ale chyba wielu właścicieli ma ten problem...szelma najchętniej je w towarzystwie innych piesków, gdy widzi z jakim apretytem tamte wcinają :)

Mam jeszcze jedno pytanko dla miłośników tej rasy, słyszałam, że shih tzu na starość gnuśnieją, robią się mało towarzystkie i leniwe, czy rzeczywiście tak jest? Jak zachowują się wasze pieski w kwiecie wieku?

Posted

Szelma witamy na forum;)napisz cos jeszcze o swoim piesku:razz:moz najlepiej wstwisz fotki:roll:a wetem się nie przejmuj jezeli chodzi o wagę bo weci znaja się na leczeniu ale nie bardzo na rasach:shake:Od jednej pani weta to tez słyszalam ze są shih-tzu mimiaturki:-(Ale coż.:placz::placz::placz:Bez komentarza:angryy:jezeli chodzi o twoje pytanie to najlepiej powie tobie Słwek bo on ma weteranke i nie widac że robila by się gnusna:shake:A z jedzeniem to czasami tak jest jak się malucha rozpieszcza:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
jeszcze raz gratulacji dla Atei:loveu::loveu::loveu:włascicielki:loveu::loveu::loveu:i hodowcy!!!!!!!!!!super debiut!!!!!!!!!!!!!!!!Taki upał ale na bisikach była dzielna i super się pokazała:lol::cool3:
EsStzu nie ma za co:razz:na tej stronie jest troche o pielęgnacji tylko ze nie po polsku,na stronie pumilki tez masz opis zabiegow u shih-tzu

Posted

Każdy pies może na starość zgnuśnieć jeśli go zapasiemy, nie będzie miał odpowiedniej dawki ruchu i jakiegokolwiek zajęcia. Znam szitzu 10-12 letnie, które zachowują się jak szczeniaczki.
Piesek przy starszej pani zawsze będzie miał troszkę inny temperament niż w rodzinie z rozdartymi dzieciakami :razz:

Posted

Mam wiadomość:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Nasza forumowiczka Agnieszka zdała mature!!!!!!!!!!!!!!!!!gratulacji!!!!!!!!!!!!!:cool2::Rose::B-fly::ylsuper:cieszymy się razem z toba Agnieszko!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='szelma']
Mam jeszcze jedno pytanko dla miłośników tej rasy, słyszałam, że shih tzu na starość gnuśnieją, robią się mało towarzystkie i leniwe, czy rzeczywiście tak jest? Jak zachowują się wasze pieski w kwiecie wieku?[/quote]
Mam 9,5 letnią sunię i jeszcze nie zgnusniała:lol: . Zachowuje się jakby miała dwa lata, jest chętna do zabawy i wygłupów. Jest bardzo towarzyska i lubi być peszczona.

Posted

[quote name='lonka']Mam wiadomość:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Nasza forumowiczka Agnieszka zdała mature!!!!!!!!!!!!!!!!!gratulacji!!!!!!!!!!!!!:cool2::Rose::B-fly::ylsuper:cieszymy się razem z toba Agnieszko!!!!!!!!!!![/quote]

GRATULUJE :B-fly::drinking:

Posted

A ja mam pytanie odnośnie avatarku Marcina. Jak się robi Shih taką fajną "bombkę" na głowie? Czy wystarczy spiąć gumką, podwinąć i rozłożyć, czy są do tego jakieś specjalne ozdoby?

Posted

[quote name='SuperGosia']A ja mam pytanie odnośnie avatarku Marcina. Jak się robi Shih taką fajną "bombkę" na głowie? Czy wystarczy spiąć gumką, podwinąć i rozłożyć, czy są do tego jakieś specjalne ozdoby?[/quote]
To zdjęcie jest z wystawy w Olsztynie a czesał MISTRZ Sławek Nowicki. Ta bombka jest łapana na kilka gumek. Więcej informacji udzielę jak przejdę szkolenie:lol: .

Posted

Możecie mi powiedzieć czy u piesków się operuje przepuklinkę czy może się sama ma szanse wchłonąć i jak jest taka na 2 cm to się pownno operować w wieku 3 miesięcy?:-o

Posted

[quote name='Laleczka']Możecie mi powiedzieć czy u piesków się operuje przepuklinkę czy może się sama ma szanse wchłonąć i jak jest taka na 2 cm to się pownno operować w wieku 3 miesięcy?:-o[/quote]byla jusz dyskusja na ten temat.przepuklina powinna byc operowana:-(moim zdaniem przepuklinka na 2 cm nie wchloni się.Ale wiesz co poczekaj z zabiegiem az piesek zmieni zabki;)i wtedy mozesz operowac.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...