Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Juz napisalam do kierownika do schroniska, zeby sprawdzil dane z adopcji tej suczki. Altantyda kiedy dokladnie adoptowalas BONO, to byla chyba zima 2007?

Bono trafił do nas 18 grudnia 2006 roku jako ok 3 mieś szczeniak (umowa spisana 16 12 06) u sunia była adoptowana chyba na początku grudnia .

Mam nadzieję że to tylko jakieś podobieństwo ,ale warto sprawdzić o ile się da .

Posted

Będę w schronisku w przyszłą niedzielę więc postaram się sprawdzić.
Może Sylwia mnie ubiegnie podczas tego weekendu i podeśle jakieś dobre wieści o suniach ...

W górę Celestynowiaki !!!

Posted

Jutro zamierzam się wybrac więc zobacze czy Czarna nadal tam siedzi... Pani, która w jej sprawie dzwoniła nie pojawiła się tego dnia co miała... ale może następnego dnia przyjechała albo coś a ja nie dzwoniłam więcej do schrooniska.
Jednak mam nadzieje, ze jak się jutro pojawię, to Czarnej już nie będzie...

Biała labkowo-goldenkowa sunia jest przeurocza. Nie wiem czemu nikt sie nią nie interesuje... :placz: Ona jest taka spokojniutka i łagodniutka! Nawet mego męża użekła;) Jest kochana, nie skacze na człowieka, delikatna, nie awanturuje się w schronisku. Zawsze przybiega wesolutka jak sie ją zawoła. To super sunia!

Posted

Czarna labka w "hoteliku" schroniskowym mieszka z kilkoma psami w boksie i z tymi się nie gryzie -czyli po prostu najwyraźniej psy z 37 boksu są agresorami a nie ona....

Posted

nie ma obrażeń, ani ona anie psiak z 37 boksu. Po prostu ten z 37 jest łobuzowaty i nie polubił suni, ale na szczęście pogryzły się tylko tak "pokazowo" -bez obrażeń.
W N-19 teraz sunia mieszka. Ma tam mozliwośc siedzenia w ciepłym budynku i wyjśc do boksu na zewnątrz.
Nadal jest taka smutnawa... ciągle w depresji... cieszy się bardzo na widok ludzi, ale to nie to co kiedyś...:placz:

Posted

[quote name='Sylwia K']nie ma obrażeń, ani ona anie psiak z 37 boksu. Po prostu ten z 37 jest łobuzowaty i nie polubił suni, ale na szczęście pogryzły się tylko tak "pokazowo" -bez obrażeń.
W N-19 teraz sunia mieszka. Ma tam mozliwośc siedzenia w ciepłym budynku i wyjśc do boksu na zewnątrz.
Nadal jest taka smutnawa... ciągle w depresji... cieszy się bardzo na widok ludzi, ale to nie to co kiedyś...:placz:

Sunia podczas naszej ostatniej wizyty bardzo garnęła się do nas ...
Ona tak bardzo potrzebuje swojego przewodnika.
Czy ktoś ją w końcu wypatrzy ??? !!!

Delikatnie lizała mnie po nosie.
Ona jest taka słodka i niestety taka samotna:placz:

Hops w górę czarnulko !!!

• 2 weeks later...
Posted

bez zmian...:placz:

nikt się nimi nie interesuje, w sprawie czarnej był tylko 1 telefon, pani miała przyjechać konkretnego dnia, ale nie przyjechała..

więcej chętnych nie ma...

Czarna w depresji...

Biała jakoś się trzyma...

• 3 weeks later...
Posted

Kochani jestem pawie przekonana o tym ze chce wziac czarnulke do domu:lol::lol:, boje sie tylko o jedno. Malenka bedzie pewnie potrzebowala ciaglego kontaktu z czlowiekiem, a co sie stanie gdy bede ja musiala zostawic na pol dnia sama:-(? bardzo sie boje nie mialam jeszcze nigdy pod opieka psa ze schroniska, zawsze bralam do domu zguby z podworka:lol:. Czy macie jakies zasady opieki nad schroniskowymi psinkami?

Posted

evebeve napisał(a):
Kochani jestem pawie przekonana o tym ze chce wziac czarnulke do domu:lol::lol:, boje sie tylko o jedno. Malenka bedzie pewnie potrzebowala ciaglego kontaktu z czlowiekiem, a co sie stanie gdy bede ja musiala zostawic na pol dnia sama:-(? bardzo sie boje nie mialam jeszcze nigdy pod opieka psa ze schroniska, zawsze bralam do domu zguby z podworka:lol:. Czy macie jakies zasady opieki nad schroniskowymi psinkami?

Byłoby wspaniale jakby czarnulka zamieszkała u ciebie;).
Ja też nie miałam psiaka ze schroniska jeszcze:shake:,więc duzo niepomogę.

Posted

evebeve napisał(a):

Wesoła Łapka - pozytywne szkolenie psów. Jacek Gałuszka - o psie ze schroniska
Każdy psiak schroniskowy to inna historia ,ale warto przeczytać znajdziesz wiele ciekawych informacji .

Posted

evebeve napisał(a):

Sa specjalne poradniki dla adoptujacych psy po przejsciach.
Psa trzeba stopniowo przyzwyczajac do samotnego zostawania w domu, najpierw pol godziny, potem godzina. Ja wzielam tydzien urlopu przy adopcji mojej suczki Casablanki. A teraz moge napisac, ze nie mialam nad nia lepszego psa.
Psitul mnie Porady