Jump to content
Dogomania

Cudny molos! Mnóstwo zalet i tylko jedna, drobna wada. MA DOM!!! WROCŁAW

Recommended Posts

Posted

Koperku -zle napisałam :chodzilo mi oczywście o porównanie tego psa wobec np.owczarka , zeby ktoś mógł miec wyobrażenie jego wzrostu i wagi- tak mniej więcej ..Pies wygląda na potężnego i wielkiego i to może nie zachęcać do adopcji ...sorry za poprzednie określenie -a wiem ,że w schronie jest zawsze dużo ważniejszych spraw niż takie notowanie danych psów /gdybym mieszkała pod Wrocławiem/we Wrocławiu , chętnie bym czasem zajrzała i pomogła wam w pracy czy wyprowadzaniu psów.../

• 2 weeks later...
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika MOLOSIK nadal w schronie :-( Od dłuższego czasu go nie widziałam na boksie, więc pomyślałam: Oho! komuś się spodobał- super! Ale niestety guzik:shake: Nadal wyczekuje na własny domek, tylko tym razem tak, że nawet ja go nie widzę, czyli cały czas w budzie. I nowych fotek nie bedzie...

Posted

Pisałam juz Koperkowi i ponawiam pytanie-czy nie ma szans na DT dla tego molosa ?? Może u Wiosny k/Kluczborka bylo by to możliwe ...?? W miejsce Asperka ?? Wiem ,że są psy w trudniejszej sytaucji ,ale ten pies ginie i marnieje w tamtejszym schronie .....:( . Mogę zaoferowac co m-c 25 zl na tego psa-/ czasem nieco więcej / . Nie mamy warunkow /za małe mieszkanie/ na tego psa i niedawno adoptowaliśmy średniej wielkości sunię .Jednak nawet małe mieszkanie jest lepsze dla każdego psa niż schron. Zatem -może jednak DT dla Armando -molosa .........?

Posted

Dzięki Monika-odp.Ci a tu powtarzam : rozpytuję gdzie sie da,by znależć temu pięknenu ,oryginalnemu psu dom-ale sprawa jest trudna: wiadomo-ludzie mają juz psy ,albo nie moga adoptowac dużego psa :(. Będę chyba luty/marzec we Wrocławiu -postaram się odwiedzić go w schronie ,zobaczyć go .Może jednak mieszkanie w blokach jest dla niego także ratunkiem -lepsze niż kilka m2 w schronie i coraz gorszy stan fiz./psych. ..:(? Powolne umieranie ....???
Może cudem znajdzie się jakiś DT .....?? Może Małopolska czy Mazowsze ......

Posted

Rozmawialam dziś tel.z Wiosną- ma 2 psy w kolejce na DT u nich ,ale może umiescić molosa Armando -jesli zwrócicie się o to umieszczenie go jako psa oczekującego i znajdą się na ten DT fundusze-wiadomo...To juz jest jakaś nadzieja na uratowanie tego psa i prędzej, czy pózniej DS....!!!

Posted

cioteczki ,co Wy na to ??
ja jestem jak najbardziej za tym ,ze chlopaka tam umiescic..
czekam jeszcze na odp.od Wiosny ,,
to musialybysmy pozbierac deklaracje -ja moge zadeklarowac 30 zl /miesiecznie -narazie do maja.

Posted

Miejsce jest - Armando mógłby przyjechać.
Z tego co widzę, nie ma jednak stałych deklaracji, poza deklaracją Olgi :shake:
Nie mogę przyjąć go bez deklarowanych wpłat - co mam teraz robić?

Posted

MOLOSIK to nie jest jakiś ciężki przypadek, żeby umieszczać go w hoteliku :shake: Świetnie radzi sobie w boksie, nie jest pogryziony, nie choruje, więc po co "tracić pieniądze". Przepraszam, że tak to ujęłam, ale autentycznie są psy dużo bardziej potrzebujące, niż bohater tegoż wątku- chociażby przytoczona przez monikę RUDA, która czasu nie ma w ogóle!

olga mnie zabije, ale są jakieś priorytety...:-(

Odwiedziłam dzisiaj chłopaka. Siedzi w tym samym boksie, w ulubionym miejscu- znaczy na budzie i wygląda tak dostojnie, że dech zapiera. Ma ode mnie fotkę, którą wstawię później.

Posted

Ja wpisuję do kolejki psiaki, o jakich zahotelowanie zostaję poproszona. Również uważam, że jeśli sytuacja psa nie jest drastyczna, to nie ma co trzymać go w hoteliku - są psy dla których to być albo nie być. Nie wiedziałam, jak jest z tym chłopakiem.
Proszę więc o decyzje, czy Armando ma do nas przyjechać czy nie.
Jeśli nie, to ja mam od razu prośbę - napisały do mnie dzisiaj dziewczyny ze schroniska z którego przyjechał do nas Hebanek. Jest tam zagłodzona suczka, w strasznym stanie - wstawiam jedno zdjęcie.
Jeśli miejsce rezerwowane dla Armando może zostać przekazane jej, ewentualnie czy może zostać 'wpuszczona' przed niego - będę ogromnie wdzięczna. W warunkach schroniska trudno jest się taką biedą opiekować :placz: Zdjęcie jest linkiem do jej wątku.

Posted

wiosna bardzo sobie cenię to co robisz:loveu:, a także olgę, która sercem jest przy MOLOSIKU od początku. A jedyne co mogę aktualnie zdeklarować, to opisywać stan faktyczny chłopaka co jakiś czas, tak jak robiłam to do tej pory.

Nie ja zgłosiłam go do Twojego hoteliku, nie ja deklarację będę zbierać, nie ja będę za niego płacić. Proszę w tej sytuacji, żeby olga się wypowiedziała.

Moje osobiste zdanie jest w poście powyżej- chyba nie muszę niczego dodawać? ;)

Posted

Czekam na decyzje co z miejscem mam robić.
Kora, którą pokazałam powyżej jest już w hoteliku, więc prośba nieaktualna. Czy wykreślić Moloska, czy zamienić go na innego psiaka... ?

Posted

Rzecz jasna,że ważniejsze jest ratowanie psów w tragicznym czy b.złym stanie fizycznym i psych. -natomiast Armando jest w dobrym stanie fiz.-i pewnie wytrzyma kolejne m-ce w schronie. Psychicznie tez powinien dać radę ,zanim trafi się ktoś ,kto go adoptuje.Oby tylko znalazł DS.Takich psów jak Hebanek ,jest więcej i te mają pierwszeństwo -wiadomo.Chętnie dorzucimy kilka zł co m-c na ratowanie takich psów .Dziekuję jednak Wiośnie za dobre serce ,że NIE odmówiła od razu .

Posted

Zarówno Koperek ,jak i Monika oraz ja -będziemy wdzięczne każdemu ,kto będzie pamiętał o wyjątkowo pięknym ,dostojnym molosie -Armando - i rozglądał się oraz pytał przy nadarzających się okazjach o chętnych do adopcji tego psa. .To serdeczna prośba.:)Myslę,,że Koperek oraz Monika nie obrażą się te słowa.

Posted

No a w m-cu marzec/kwiecień podjadę specjalnie do schronu na Skarbowców we Wrocławiu .gdy będę odwiedzała strony i miasta ,gdzie poprzednio mieszkałam ,studiowałam i pracowałam-czyli Wrocław i niedalekie okolice i spędziłam tam sporo lat młodości...Jeśli Koperek znajdzie czas -chętnie skorzystam z okazji na rozmowę np. w schronisku.

Posted

[quote name='olga7']No a w m-cu marzec/kwiecień podjadę specjalnie do schronu na Skarbowców we Wrocławiu .gdy będę odwiedzała strony i miasta ,gdzie poprzednio mieszkałam ,studiowałam i pracowałam-czyli Wrocław i niedalekie okolice i spędziłam tam sporo lat młodości...Jeśli Koperek znajdzie czas -chętnie skorzystam z okazji na rozmowę np. w schronisku.
olga bardzo chętnie się z Tobą spotkam i porozmawiam, o czymkolwiek nie zechcesz :) Mój nr w razie wiadomej daty odwiedzin Wrocka: 605095144.

Posted

Koperkowi dziękuję za podanie kontaktu tel.i chęć oraz czas na rozmowę;).
Planowany po 12.03.09 wypad do Wrocławia muszę przesunąć o kilka tygodni.Niestety doznałam kontuzji stopy oraz stawu skokowego i skończyło się zalożeniem gipsu aż do kolana:(. Po 2 w latach wcześnijeszych urazach kręgosłupa /głównie na nartach/ zaliczyłam kolejny solidny upadek ,tym razem z udziałem niedawno adoptowanej suni, której rozpierająca ją energia oraz siła i zwiększona znacznie waga /po schronisku/ nie wyszły mi na dobre:(.
A może Armando do tego czasu wypatrzy już sobie dom i pana /panią ..? Oby tak bylo .:) Wiośnie dziekuję ,że nie pogoniła mnie od razu i nie odmówiła wpisania molosa na listę hotelu u siebie :).