Jump to content
Dogomania

Cudny molos! Mnóstwo zalet i tylko jedna, drobna wada. MA DOM!!! WROCŁAW

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika083']jaki on slodki...i smutny biedak.
A najlepsze jest w tym wszystkim, że jaki słodki na zewnątrz, taki słodki wewnątrz!!!:loveu::loveu::loveu: Chłopak cudo w każdym calu, byle nie do przebywania samodzielnego w ogrodzie- tyle plusów, jedno dopatrzenie, a NIKT NIE CHCE!!! :-(:-(:-(

Z DN.31.01.09

NAJŚWIEŻSZE ZE STYCZNIA:

Posted

monika083 napisał(a):
ale to spore mieszkanie by musialo byc,bo on chyba wielki jest.co?

Niekoniecznie to jest wyznacznikiem, że pies dobrze będzie się czuł! Ja pół życia psiaka (dużego) trzymałam go na 30 metrach kw. i co? I pies był bardziej wybiegany i zadowolony, niż kiedy przeprowadziliśmy się do domku z ogródkiem- bo wtedy nie chciało mi się już tak często wychodzić na spacery i tylko na siku za drzwi:oops:

Posted

monika083 napisał(a):
tak,juz widzialam to zdjecie ale nie bylam pewna czy to TO o czym mysle,
w takim razie przed adopcja wskazana by byly kastracja..

Wskazana oczywiście, tylko kiedy?? Z terminami u nas gorzej niż z cudem, a i tak to zależy od adoptującego...:roll:

Posted

no wlasnie we wroclawskim schronie to chyba sterylizuja i kastruja na zyczenie.
pies tak raczej po domu czy mieszkaniu nie biega, wiec duze mieszkanie nie ma za wiele do wielkosci psa. powiedzialabym inaczej - bardziej wskazane duze lozko, zeby sie miejsce dla psa znalazlo :))

Posted

Że na życzenie to też bym nie powiedziała. Różnie to bywa- jak się wolontariusz uprze i jest dom dla psiaka, kiedy jest taki bardziej rasowy. A takiego bezproblemowego psiaka to nie wiem, czy jest sens- poza tym musi być kojec wolny:roll:

Posted

ja to w sumie jestes za kastracja i sterylizacja kazdego psa, moze on problemowy nie jest, ale jak uciekanie to moze byc ojcem, dla kolejnych szczeniąt.

a ja ma pytanie jak o kastracji mowa - a jak kastarcja wplawa na dosc plochliwego psa??
Ja wlasnie mysle o kastracji mojego psa, ktory jeszcze jest w PL, teraz bedzie mial z 11 miesiecy , nie bede tu sie rozpisywac, ale jest strachliwy a do tego wyje jak zostaje sam. Tu tez by sie rady przydaly, co zrobic jak on wyje i szczeka zostajac sam w domu. wiem, ze z psem nie powinno sie witac i zeganac 15 min przed wyjscie i przyjscie, ale narazie jest z bratowa i ona nie bardzo sie do tego stosuje:cool3:. Juz niedlugo bedzie z nami, wiec jak cos to prosze o rady co jeszcze zrobic aby go od uczyc, mam nadzieję, ze samotnosc oslodzi mu drugi pies w domu, ale kazda sprawdzona rada na miare zlota. Bo nie chce , zeby sasiedzi zaczeli sie skarzyc, jak juz bedzie z nami

Posted

Goska- najlepiej załóż w odpowiednim dziale swój wątek to i radami dogomaniacy sypną ;)

Tutaj nie zaśmiecaj! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

SlLoMko droga aby zapobiegac kolejny psim nieszczęsciom kastracja powinna byc normą - wiec tu proszę nie robic ze mnie złego tylko powinnas sama promowac kastracje i sterylizację. Sorry, ale wlasnie przez to , ze większośc ludzi mysli , ze okalecza psy - to rodzą się niechciane maluchy:-(. Gdbyby wykastrować każdego psa problem bezomnosci przestał by istniec , A JUZ NIE MOGE WYTRZYMAC JAK JACYS WETERYNARZE JAK DEBILE MOWIĄ LUDZIOM, ZE SUCZKA POWINNA MIEC CHOC RAZ SZCZENIAKI :mad:a takie powielanie mitow jest niestety dosc czeste. Sterylizujmy sunie - kastrujmy psa a nie będzie na każdym kroku psiego nieszczęscia.

Posted

No i sie Gosia zdenerwowla niepotrzebnie - to byl zart - ja tez ostatnio wlasna psice sterylizowalam :) wiec chyba nie jestem z tego typu ludzi co twierdza ze to okaleczenia psa...
A do tego powoli uswiadamiam znajomych ze skutkow ;) nie przprowadzenia tego typu zabiegu.

Posted

wiem slomka wiem tylko mnie tu killerem psich jajek zaczelas robic:evil_lol:, mnie to mąz denerwuje ze swoim pogladami, ze niby chce psa kastrowac i sterylizowac sunie z wlasnej wygody:crazyeye:. Bo on do tych nalezy co uwaza, ze sie psu krzywde robi. Oczywiscie będzie po mojemu :cool3:, zas na argumet, ze dla psa zdrowia lepiej, bo w pozniejszym wieku nie chorują - nie ma nic do powiedzenia.
Niestety masa ludzi ma jakies chore poglady na te zabiegi, pewnie ze mozna pilnowac psa i suni, ale czy ma się pewność ze za kazdy razem się upilnuje. A juz wlasnie nie mowiac o zdrowiu na starsze lata. No nic nie ma sie co rozpisywac, bo to temat morze... piesek jest sliczny i szuka domku :p