Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote=L'or;11778107]Ja się strasznie przejmuje, że mi zacznie do innych psów skakać ;/
I wtedy to będzie bieda..
A co do Crufts'a to rzeczywiście, jakoś tak inaczej niż na tej wystawie w Białymstoku ;] W ogóle wydaje mi się że u nas biegają robiąc po ringu kółka, a tam patrzę, że wzdłuż.. :P[/quote]
Nie wiem jak to dokładnie jest u dogów, ale ogólnie w Polsce dość często zdarza się bieganie po linii prostej albo trójkącik, czy L jeszcze.

• Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Póki co to byłam jako gość, jak mówiłam, więc się nie znam :P

Posted

[quote=L'or;11778507]Póki co to byłam jako gość, jak mówiłam, więc się nie znam :P[/quote]

U nas tak samo biega sie robiąc okrązenia i po prostej-od i do sędziego.
Sędzia zawsze pokazuje gestem jak biegać i co robić ale tak jak mówiłam przyjedź wcześniej i obserwuj tych przed Wami a rytuał w każdej klasie jest taki sam;)

• 3 weeks later...
Posted

Jeszcze w Łodzi na wystawie z moimi piesami nie byłam a mam ochotę się wybrać! Powiedzcie mi tylko - bom nietutejsza - gdzie to jest???? To znaczy - jak od dworca PKP dojechać? :crazyeye:

Posted

Zależy od którego dworca, bo sa 2. z Łódź-Fabryczna czy Łódź-Kaliska? Z Kaliskiej łatwiej dojechać, bo to jest cały czas prosta droga. z Fabrycznej troszkę trudniej.

[quote name='UlciaK']hej czy macie jakies sprawdzone noclegi w Łodzi ?
nie za drogie, jedziemy samochodem wiec odleglosc nie ma znaczenia (tylko zebysmy sie nie zgubili :lol:)[/quote]

Mieszkam w Łodzi, ale o noclegach nie mam pojęcia. Może znajdzie się ktoś, kto szukał noclegu w Łodzi.

Posted

Kiedy bedzie mozn wysylac zglodzenia na wystawe?:razz:

Hotel zalatwiony:multi:, ale wszystkim ktorzy musza przenocowac radze zaczac obdzwaniac hotele, bo bardzo duzo miejsc pozajmowanych:cool1:. Wujek mi dzisiaj jakis domek zalatwil, ale podobno z iejscami masakra. jeszce musze sie go zapytac gdzie wogole ten domek jest:evil_lol:.

Posted

my juz mamy nocleg ale bylo ciezko a zaczelismy szukac w polowie lutego :cool1:
bedziemy tu:
[url=http://www.eholiday.pl/noclegi-6986.html]Pokoje Gościnne Sonia - Łódź, w Łodzi[/url]
do zobaczenia :lol:

Posted

[quote name='aniada']Zależy od którego dworca, bo sa 2. z Łódź-Fabryczna czy Łódź-Kaliska? Z Kaliskiej łatwiej dojechać, bo to jest cały czas prosta droga. z Fabrycznej troszkę trudniej.[/quote]

Jak znam życie i swoje szczęscie, to pewnie zaden pociąg z Lubina na Kaliską nie jedzie....
To proszę o info jak z Fabrycznej. Byłam raz na tym dworcu, wiem że jest połączony z PKS - chyba, ze coś pomieszałam... góry dziękuję!!!!
Z

Posted

[quote name='panbazyl']Jak znam życie i swoje szczęście, to pewnie zaden pociąg z Lubina na Kaliską nie jedzie....
To proszę o info jak z Fabrycznej. Byłam raz na tym dworcu, wiem że jest połączony z PKS - chyba, ze coś pomieszałam... góry dziękuję!!!!
Z[/quote]

Dokładnie, jest połączony z PKS. Wydaje mi się,że najprościej będzie jak wsiądziesz w tramwaj nr 13 albo 9 i dojedziesz do Rynku na Placu Barlickiego (róg ul. Zielonej i ul. Żeromskiego)To będzie 3 przystanki nie licząc tego na którym wsiadasz. Później przesiądziesz się w autobus nr. 73 albo 79 i dojedziesz nim od tyłu na stadion startu. Z tego przystanku na którym wysiądziesz trzeba będzie kawałek dojść, ale to nie jest daleko. jakieś chyba 500 metrów. Nie pamiętam dokładnie ile to będzie przystanków ale później sprawdzę i ci napiszę.

Posted

Słuchajcie jak sie zglosic do Łodzi?:evil_lol: Jeszcze nie ma formularza zgloszeniowego czy wogole nie bedzie, czy kiedy bedzie?:roll: Zbliza sie polowa marca, wyslac zgloszenie poczta?:niewiem:

Posted

[quote name='puzzle']Słuchajcie jak sie zglosic do Łodzi?:evil_lol: Jeszcze nie ma formularza zgloszeniowego czy wogole nie bedzie, czy kiedy bedzie?:roll: Zbliza sie polowa marca, wyslac zgloszenie poczta?:niewiem:[/quote]
Jeżeli chcesz to zawsze możesz wysłac pocztą. Jaka to różnica?
No niby trzeba zapłacić za znaczek, ale jak już wyslesz, to będzie problem z głowy:lol:

Pzdr.

Posted

A to nie działa ten formularz?
Na stronie trzeba kliknąć w okienko :FORMULARZ i wybrać wystawę. Co prawda ten formularz jest dziwny i nie taki jak na większość wystaw, aale powinien działać. Ja pewnie zgłoszę psa pod koniec terminu.

Posted

a jeszcze jest taki zonk - chyba, że pomieszałam z inną wystawą - że chcą aby przesłać skan wpłaty. To jak to - najpierw wplacić później dopiero się rejestrowac???? Bo tak to jakoś zrozumialam. że skany rodowodu itd to normalne i dobrze -ale wplacam zawsze po otrzymaniu info, że psy przyjęte na wystawę. Chyba, ze poplatalam to z wystawą krakowską - bo ostatnio te dwie śledzę. Wtedy tematu nie ma.

Posted

A mozecie podeslac link do tego formularza, w ktorym mozna zmieniac wystawy, bo ja zawsze jak zglaszam, to pola sa do wypelnienia, ale wystawy zmienic nie mozna. Pierwszy raz mam takie problemy:evil_lol:....

Pozglaszaliscie juz psy? Ja mam juz pozglaszane na kwiecien, ale z ta mam problem:evil_lol:

Posted

To są właśnie uroki łódzkiego związku. Przed chwilą próbowałam wejść na formularz zgłoszeniowy, ale niestety się nie dało. Całkiwm zniknął. Jeszcze do południa było możliwe zgłoszenie psa przez internet, ale teraz niestety nie. Może jutro poprawią swoją stronę, a jak nie to trzeba bedzie pocztą przesłać, albo Ci co mogą osobiście.

Posted

Czyli to nie moj komputer ześwirował!!! Ufff....
To do udanej próby!!!!! Zawsze można gołębia pocztowego wysłać! Albo haski z sankami - byle szybko, bo śniegu coraz mniej....