Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Ja znalazlam juz podzial na rasy,ale ze wgledu,że nie dziala strona bo cos oddzial zmienia trzeba bedzie troszke poczekac by wszytsko przeczytac i doiwedziec sie;)[/quote]
Oj, szkoda, że nie zdążyłas skopiować...
No nic. Poczekamy.

Pzdr.

• Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A w wersji "ulotkowej" był zupełnie inny zestaw sędziów na V gr. Ciekawostka...

No nic. Pan S. Stefik nas sędziuje i ja chyba się zdecyduję!:lol:
[B]
Pieseczkowo[/B]- dziękujemy!

Pzdr.

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Wszytsko da sie załatwic i sedziów tez.Okazało sie ze ta funkcja dziala jednak na stronie i juz podaje stafke!!

[LEFT][B][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH[/FONT][/B]
[B][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][COLOR=red]Ł ó d ź 3-4 maja 2008r.[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]OBSADA SĘDZIOWSKA[/FONT][/B][/LEFT]
[B](...) [/B][/quote]

Chyba już wiem czemu w moich rasach są zeszłoroczni sędziowie ;).

Posted

To jest na stronie pogrubione i z wykrzynikami wiec raczej powinno byc aktualne.Tak wiem,mnie nawet w mailu innego Pana podano,który mial sedziowac rase,ale gdyby cos bylo zle to dajcie znac poprawie.
Nie ma sprawy od tego jest forum i ludzie na nim piszacy,żeby podawac takie informacje.:lol:

Posted

[B]Pieseczkowo[/B] - ale to są sędziowie z ub.r. (3-4.5.2008 r.). Ale numer!
Trochę się zdziwiłam, że nie ma p. M. Kavcic na V gr. ani wogóle nie ma jej w spisie sędziów.... To nas nabrałaś, a 1.4.2009 r, jeszcze za borem, za lasem...:lol:

Pzdr.

Posted

podział sędziów:
gr. I i III - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/s1.pdf[/URL]
gr. IV, V, VI i X - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/s1a.pdf[/URL] (na samej górze jeszcze 2 sędziowie z III gr)
gr. II - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/n1.pdf[/URL]
gr. VII, VIII, IX - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/n2.pdf[/URL]

Posted

[quote name='K&A']podział sędziów:
gr. I i III - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/s1.pdf[/URL]
gr. IV, V, VI i X - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/s1a.pdf[/URL] (na samej górze jeszcze 2 sędziowie z III gr)
gr. II - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/n1.pdf[/URL]
gr. VII, VIII, IX - [URL]http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/PDF/n2.pdf[/URL][/quote]
Żaden z podanych linków nie otwiera mi się... Nic nie moge ustalić. Pomocy!

Pzdr.

Posted

[FONT=&quot][COLOR=Red][B]SOBOTA 2.05.2009[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=&quot] [/FONT][/B]
[FONT=&quot][B]GRUPA I[/B][/FONT]
[FONT=&quot]Waldemar Federak /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Niemiecki (suki)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Zbigniew Szczeoeniak /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Niemiecki (psy)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Petra Spoustova-Marova /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]Bearded Collie, Bia³y Owczarek Szwajcarski, Owczarek Francuski Beauceron,[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Staroangielski-Bobtail[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jaroslav Matyáš /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Bergamasco, Czuwasz, Owczarki Belgijskie, Owczarek Holenderski, Owczarek Kataloñski,[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Po³udnioworosyjski Ju¿ak, Owczarek Szetlandzki, Schipperke[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Petr Rehanek /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]Australian Cattle Dog, Ceskoslovensky Vlcak, Komondor, Mudi, Puli, Pumi,[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Australijski typ amerykañski, Owczarek Francuski Briard[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ruth Wagner /Luksemburg/[/FONT]
[FONT=&quot]Border Collie, Owczarek Szkocki D³ugow³osy, Owczarek Szkocki Krótkow³osy,[/FONT]
[FONT=&quot]Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Andrzej Zamoyski /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Bouvier des Flandres, Owczarek Podhalañski, Polski Owczarek Nizinny[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA III[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jan Gajewski /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Airedale terrier, Border Terrier, Foksterier Krótkow³osy, Foksterier Szorstkow³osy,[/FONT]
[FONT=&quot]Irish Soft Coated Wheaten Terrier, Kerry Blue Terrier, Lakeland Terrier,[/FONT]
[FONT=&quot]Manchester Terrier, Niemiecki Terrier Myoeliwski, Terier Czeski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Leooe Jancik /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]West Highland White Terrier[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Robert Kanas /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Bulterrier, Bulterrier Miniaturowy, Skye Terrier, Terrier Szkocki, Terrier Walijski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Magdalena Koz³owska /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Yorkshire Terrier - psy i suki - klasa: pooerednia, otwarta, championów, weteranów[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Hans W. Mûller /Szwajcaria/[/FONT]
[FONT=&quot]Australian Silky Terrier, Bedlington Terrier, Sealyham Terrier, Terrier Australijski, Terrier Irlandzki,[/FONT]
[FONT=&quot]Yorkshire Terrier - psy i suki - klasa: szczeni¹t, m³odzie¿y[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Sandor Szabo /Wêgry/[/FONT]
[FONT=&quot]Cairn Terrier, Jack Russel Terrier, Norfolk Terrier, Norwich Terrier, Parson Russel Terrier[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Anna Tits /Rosja/[/FONT]
[FONT=&quot]American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA IV[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Aleksandra Sêkowska-Miros /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Jamnik Krótkow³osy Króliczy, Jamnik Krótkow³osy Miniatiurowy, Jamnik Krótkow³osy Standardowy,[/FONT]
[FONT=&quot]Jamnik D³ugow³osy Króliczy, Jamnik D³ugow³osy Miniaturowy, Jamnik D³ugow³osy Standardowy,[/FONT]
[FONT=&quot]Jamnik Szostkow³osy Króliczy, Jamnik Szorstkow³osy Miniaturowy,[/FONT]
[FONT=&quot]Jamnik Szorstkow³osy Standardowy[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA V[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Christiane Broecker /Luksemburg/[/FONT]
[FONT=&quot]Eurasier, Nagi Pies Peruwiañski, Nagi Pies Meksykañski, Pies Faraona, Pies Grenlandzki,[/FONT]
[FONT=&quot]Podengo Portugalskie Krótkow³ose, Siberian Husky[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Peter Harsanyi /Wêgry/[/FONT]
[FONT=&quot]Akita, Akita Amerykañska, Karelski Pies na NiedŸwiedzie, £ajki, Shiba[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Juha Kares /Finlandia/[/FONT]
[FONT=&quot]Alaskan Malamute, Chow Chow[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Marija Kavèiè /S³owenia/[/FONT]
[FONT=&quot]Basenji, Samoyed, Szpic ma³y, Szpic miniaturowy, Szpic Wilczy[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA VI[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Lenka Frncova /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]Alpejski Goñczy Krótkono¿ny, Bloodhound, Goñczy S³owacki, Goñczy Schillera,[/FONT]
[FONT=&quot]Ma³y Goñczy Gaskoñski, Pokowiec Bawarski, Posokowiec Hanowerski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Leszek Siejkowski /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Dalmatyñczyk, Goñczy Polski, Ogar Polski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Viera Stawiarska /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Beagle[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ma³gorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Basset Artezyjsko-Normandzki, Basset Houned, Petit Basset Griffon Vendeen, Rhodesian Ridgeback[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA X[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Francesco Cochetti /W³ochy/[/FONT]
[FONT=&quot]Chart Afgañski, Chart Rosyjski Borzoj, Charcik W³oski, Whippet[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Maciej Lipiec /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Chart Afrykañski Azawakh, Chart Hiszpañski, Chart Perski Saluki, Chart Polski,[/FONT]
[FONT=&quot]Greyhound, Wilczarz Irlandzki[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][COLOR=Red][B]NIEDZIELA 3.05.2009[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA II[/B][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Christiane Broecker /Luksemburg/[/FONT]
[FONT=&quot]Anatolian, Broholmer, Hovawart, Leonberger, Mastif Tybetañski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Peter Harsanyi /Wêgry/[/FONT]
[FONT=&quot]Bullmastif, Dog Kanaryjski, Mastif Angielski, Mastif Hiszpañski, Mastino Napolitano,[/FONT]
[FONT=&quot]Mastif Pirenejski, Sarplaninac[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Marion Hipkin /Wielka Brytania/[/FONT]
[FONT=&quot]Dogi Niemieckie[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Leooe Jancik /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]Landseer, Nowofunland, Sznaucer miniaturowy czarny, Sznaucer miniaturowy pieprz i sól[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Andrzej Kot /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Bernardyn d³ugow³osy, Bernardyn krótkow³osy, Buldog Angielski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Monika Kuriata-Okarmus /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Boksery[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Uwe Petermann /Niemcy/[/FONT]
[FONT=&quot]Rottweilery[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Vladimir Piskay /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Czarny Terier, Dogue de Bordeaux, Du¿y Szwajcarski Pies Pasterski, Pinczer miniaturowy[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Anna Rogowska /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Appenzeller, Berneñski Pies Pasterski, Entlebucher[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ewa Dorota Sobolta /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Owczarek Kaukaski, Owczarek OErodkowoazjatycki, Pirenejski Pies Górski[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Joanna Szczepañska-Korpetta /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Pinczer oeredni, Sznaucer miniaturowy bia³y, Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny,[/FONT]
[FONT=&quot]Sznaucer oeredni czarny, Sznaucer oeredni pieprz i sól[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Andrzej Szutkiewicz /Polska/[/FONT]
[FONT=&quot]Cane Corso, Dog Argentyñski, Dog z Majorki, Fila Brasileiro, Shar-Pei, Tosa[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Anna Tits /Rosja/[/FONT]
[FONT=&quot]Doberman, Sznaucer Olbrzym czarny, Sznaucer Olbrzym pieprz i sól[/FONT]
[I][FONT=&quot]
[/FONT][/I][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA VII[/B][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Alessandro Braga /W³ochy/[/FONT]
[FONT=&quot]Ma³y Munsterlander, Pointer, Seter Angielski, Seter Irlandzki, Seter Irlandzki czerwono-bia³y,Seter Szkocki - Gordon[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Sandor Szabo /Wêgry/[/FONT]
[FONT=&quot]Spaniel Bretoñski, Wy¿e³ Czeski Fousek, Wy¿e³ Niemiecki D³ugow³osy, Wy¿e³ Niemiecki Krótkow³osy,Wy¿e³ Niemiecki szorstkow³osy, Wy¿e³ Weimarski d³ugow³osy, Wy¿e³ Weimarski krótkow³osy,Wy¿e³ Wêgierski krótkow³osy, Wy¿e³ W³oski krótkow³osy[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot][B]GRUPA VIII[/B][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Jimmy Hogan /Irlandia/[/FONT]
[FONT=&quot]Clumber Spaniel, Cocker Spaniel Angielski, Cocker Spaniel Amerykañski, Irlandzki Spaniel dowodny, Springer Spaniel Angielski, Springer Spaniel Walijski[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Hans W. Mûller /Szwajcaria/[/FONT]
[FONT=&quot]Barbet, Golden Retriever, Lagotto Romaniolo[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Marija Kavèiè /S³owenia/[/FONT]
[FONT=&quot]Flat Coated Retriever, Labrador Retriever klasa: pooerednia, otwarta, championów, weteranów[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Petr Rehanek /Czechy/[/FONT]
[FONT=&quot]Chesapeake Bay Retriever, Curly Coated Retriever, Labrador Retriever klasa: szczeni¹t i m³odzie¿y,Nova Scotia Duck Tolling Retriever, P³ochacz Niemiecki[/FONT]
[B][FONT=&quot]
[/FONT][/B]
[FONT=&quot][B]GRUPA IX[/B][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Francesco Cochetti /W³ochy/[/FONT]
[FONT=&quot]Chihuahua d³ugow³ose , Chihuahua krótkow³ose, Chin japoñski, Coton de Tulear,[/FONT]
[FONT=&quot]Rosyjski Toy D³ugow³osy, Rosyjski Toy Krótkow³osy[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Robert Kanas /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Chiñski grzywacz, Lhasa Apso, Spaniel Tybetañski, Tybetañski Terrier[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Juha Kares /Finlandia/[/FONT]
[FONT=&quot]Brabantczyk, Cavalier King Charles Spaniel, Gryfonik Belgijski, Gryfonik Brukselski, Hawañczyk, King Charles Spaniel, Lwi Piesek, Shih Tzu[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Jaroslav Matyáš /S³owacja/[/FONT]
[FONT=&quot]Boloñczyk, Boston Terrier, Buldog Francuski[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Tina Taulos /Finlandia/[/FONT]
[FONT=&quot]Bichon Friese, Maltañczyk, Mops, Papillon, Phalene, Pekiñczyk[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Jean Francois Venaken /Belgia/[/FONT]
[FONT=&quot]Pudle[/FONT]

Posted

[B]quadrupedium[/B] - bardzo dziękuję!!!!

Jeeeeee!
Jedziemy! od ponad 3 lat "polowałam" na sędzinę ze Słowenii M. Kavcic i w tym roku ma sędziować moja rasę w Łodzi!:multi:

Pzdr.

Posted

Ej, to jak ma znaczenie sędzia, to czy ta od dogów niemieckich w drugiej grupie dobra jest? :lol:
Wy się znacie a ja w ogole ;)

Posted

[quote=L'or;11773448]Ej, to jak ma znaczenie sędzia, to czy ta od dogów niemieckich w drugiej grupie dobra jest? :lol:
Wy się znacie a ja w ogole ;)[/quote]
Możesz [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f446/"]tutaj[/URL] założyć temat, może ktoś będzie wiedział coś na jej temat?

Posted

[quote=L'or;11773448]Ej, to jak ma znaczenie sędzia, to czy ta od dogów niemieckich w drugiej grupie dobra jest? :lol:
Wy się znacie a ja w ogole ;)[/quote]

W jakim sesnie dobra??
Ciężko powiedzieć bo pierwszy raz sie spotykam z tym ze sędziuje dogi.
To brytyjka.
Poszukaj sobie zdjęć z wystaw DN w Wielkiej Brytanii, zobacz jak tam wyglądają dogi i jak są wystawiane.
To trochę inny typ:)
Ale w zeszłym roku w Łodzi sędziowała babka z USA i z tego co pamiętam było o.k.
My mamy tą wystawę w planach bo pewnie już nie będzie nam dane po ocenę do tej sędziny pojechać:)

Posted

No nie wiem jak to ująć, ma duże wymagania itp?
Bo jak ja mam młodziaka i mi zacznie lekko brykać to aż mnie ciarki przechodzą, że mnie wygoni ;/
Megnum, a może miałabyś jakieś linki do brytyjskich stron o dogach albo coś w tym stylu? Znam dobrze angielski, więc z czytaniem problemu nie będzie.
To będzie moja druga wystawa (pierwsza to będzie Nowy Dwór Mazowiecki :P) więc kompletnie nie wiem jak wystawiać u nas póki co (byłam gościem na wystawach, ale to nie to samo) a co już dopiero mówić o Wielkiej Brytanii :razz:
Poszukam sama, ale jakbyś miała jakieś stronki to podrzucisz? :razz:
To spotkamy się na wystawie pewnie :cool3:

Posted

[B]L'or [/B]tu masz linka z Cruftsa: [url=http://www.youtube.com/watch?v=R2aLpIhxW70]YouTube - Crufts 2007 Great Dane[/url]

A wogóle to sie nie przejmuj. Zobaczysz co robią inni i będziesz robiła to samo:)

Posted

[quote name='Szybowiec'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]My też przymierzamy się do tej wystawy...A z którymi to zobaczymy-sędziowie ok.Teraz tylko wybór rasy...;)[/SIZE][/FONT][/quote]

a nie da się tak obu:cool3:?

Posted

[quote name='Maks i Spark']a nie da się tak obu:cool3:?[/quote]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Może,może...:loveu:Bo o dziwo nasze dwie rasy u jednego sędziego,na jednym ringu...;)[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Szybowiec'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Może,może...:loveu:Bo o dziwo nasze dwie rasy u jednego sędziego,na jednym ringu...;)[/SIZE][/FONT][/quote]
No, to bierz "te obie rasy" i zgłaszaj do Łodzi.
Tak czy siak - widzimy się?:lol:

pzdr.

Posted

Ja się strasznie przejmuje, że mi zacznie do innych psów skakać ;/
I wtedy to będzie bieda..
A co do Crufts'a to rzeczywiście, jakoś tak inaczej niż na tej wystawie w Białymstoku ;] W ogóle wydaje mi się że u nas biegają robiąc po ringu kółka, a tam patrzę, że wzdłuż.. :P