Jump to content
Dogomania

!!Prośba o pomoc w ogłoszeniach - Młoda suczka mix husky szuka domu!!

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='OlaAB']jest za młoda - jeszcze nie miała pierwszej cieczki

Jestes pewna ze jest to przeciwwskazanie?

Na dogo w watkach jak przejrzysz sterylizowane sa suczki przed pierwsza cieczka

Niebawem marzec miesiac sterylizacji radzilabym wysterylizowac - bedziesz spac spokojnie ze nie rozmnoza jej i nie bedzie nasstepnych psich nieszczesc

co do miejscowosci to Rogow Sobocki
sugerowalam justynavege bo z dzierozniowa niedaleko, lecz najwidoczniej justyna nie moze

Posted

[FONT=Georgia]Generalnie jest tak: suka powinna poczekać do pierwszej cieczki. Ale czy wiemy na pewno, że jej nie miała? Czy oglądał ją weterynarz, który może o tym zapewnić?

Pierwsza cieczka jest prawdą, w którą zamieszał się mit i nasze przekonania, przez co nabrało to większego rozgłosu. Istnieje też teoria, że psy sterylizować można, gdy wszystkie mleczaki wymienione zostają na zęby stałe.

Ponawiam więc pytanie: czy oglądał ją jakiś wet?

Absolutnie nie oddawajcie jej bez sterylki na wieś! To urodziwy, młody pies! Jak wy tego nie dopilnujecie to kto? Wystarczy, że im ucieknie podczas cieczki: to przecież husky i wróci szczenna. Nie chcemy tego.
[/FONT]

Posted

suczka jest u mnie od małego - mam również psy więc wiem na pewno, że nie miała cieczki i nie będę jej sterylizować dopóki jej nie dostanie

a co do tematu Wrocławia - to nieaktualny

Posted

zaprosze do watku wiosne, jest milosnikiem husky, wydoaptowala takze zdaje sie kilka i moze akurat bedzie znala jakis dom dla suczki?

ma hotelik tez u siebie tj w Kluczborku, zaznaczam to na wszelki wypadek

Posted

nie mam dzieci, więc mogę tylko powiedzieć o moich siostrzenicach - 5 i 8 latki
nie jest nachalna, daje się tarmosić (zresztą to uwielbia), przy człowieku małym czy dużym najfajniejsza pozycja to "na plecach" i prosimy o mizianie brzucha :lol:

Posted

OlaAB napisał(a):
cały czas ją kusi przedostać się do kur :mad:

Nie rozumiem zdziwienia... Suka ma w genach husky, a husky mają bardzo silny instynkt łowiecki i nie znam żadnego psa zaprzęgowego, który gdyby miał okazję nie skorzystałby z takiej wyżerki... :roll:

Posted

[quote name='orpha']jedna znam a nawet dwie Niya i Jadźka :cool3:

Mówię o sytuacji, w której husky jest sam na sam np. z kurami/królikami... :roll: I niestety, ale fakt, że Twoje (jak wnioskuję) sunie nie atakują drobiu (moje husky przy mnie też niczego nie ruszą, ale nie zostawiłabym ich samych ze stadem kur, bo nawet podczas zabawy mogłyby im zrobić krzywdę...) nie znaczy, że jest tak z każdym husky. 99% psów zaprzęgowych nie przepuści takiej okazji, dlatego powód oddania psa brzmiący, że w mieszańcu SH z ONem jest "więcej siberiana" to dla mnie bzdurne wytłumaczenie... Biorąc psa spokrewnionego z husky powinno się to przemyśleć. Zaprzęgowce mają silny instynkt łowiecki. Wątpię, czy jakikolwiek hodowca husky ma na swoim terenie luzem chodzące kury... ;):evil_lol:

Posted

mortikia jak najbardziej masz racje , owszem sa wyjatki ale to tylko potwierdza regułe. Byłam z Niyka kiedys na wsi , łazila na podwórko samopas a kury prawie pod jej nosem sobie cos dziobały , ale zgadzam sie z Toba ze te psy w znaczacej wiekszosci maja na tyle silny instynkt ze drobiowi i nie tylko nie popuszcza.

Posted

nigdzie nie napisałam, że kury chodzą samopas :crazyeye:, mają swój wybieg

psa wzięłąm, fakt = mogłam mu kazać dać przez łep jak był mały - cholera mnie bierze jak czytam Wasze posty!

Posted

:lol: Mnie cholera bierze, kiedy ludzie bezmyślnie biorą husky i ich mieszańce, potem narzekając, że albo się nie słuchają, albo podkopują, albo polują, albo za dużo ruchu potrzebują... :roll:

Posted

wiesz co, takimi postami to możesz jedynie doprowadzić do tego, że ludzie nie będą szukali domów dla psów tylko wywiozą gdzieś do lasu (już dwóch sąsiadów ma takie znajdy)

mogę ją oddać do schroniska i mieć święty spokój - ale ponieważ poczuwam się do odpowiedzialności za nią - szukam jej domu - wg Was to też źle!

Posted

Słuchajcie stało sie, nie ma teraz tego co wypominac, tylko pomoc w szukaniu nowego domu!!!!

Lepiej zeby OlaAB przywiązała suczke gdzies w lesie, albo odrpowadzila do schroniska? wtedy by bylo wszystko ok?

Napisala, prosi o pomoc, wiem ze chce znalezc odpowiedniego wlascicela dla Nory, a Wy na nia najezdzacie, wyluzujcie troche, zamiast najezdzac moze pomoglibyscie w ogloszeniach??

Sama mam husky, ktory byl oddadny z takich samych powodow, ganiał kury, tylko ze moja w przeciwnosci do Nory miala byc zabita gdyby nikt jej nie wział...

Posted

poproś w tyule wątku o pomoc w ogłoszeniach.Pisząc tylko na dogomanii niewiele zdziałasz , trzeba wyjść poza nią.
Zwróć się pomoc na fodforum husiów.