Poker Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 wiem,że nie możecie jej dłużej zatrzymać, ale czas jaki w tej chwili daliście jest naprawdę krótki:-( Staram się znaleźć jakies wyjście z sytuacji i dlatego pytam jeszcze raz do kiedy moglibyście ją tak naprawdę przetrzymać,bez noża na gardle a za to ze wspomaganiem finansowym? My z naszymi psami chodzimy po prostu na 2 raty:roll:, właściwie to mąż , bo ja chodzę z 3.na jeden raz. Quote
Koperek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Wszystkie ogłoszenia, jakie mogłam na tę chwilę zrobić są w poście [B]474[/B]. Modlę się, żeby to coś pomogło... Quote
xmartix Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Koperek super dużo tych ogłoszeń! na pewno pomogą!! Quote
Koperek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='xmartix']Koperek super dużo tych ogłoszeń! na pewno pomogą!![/quote] Dzięki Twoim zmniejszonym fotkom [B]xmartix[/B]! Tak to bym nie miała, jak zrobić... Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Koperek']Dzięki Twoim zmniejszonym fotkom [B]xmartix[/B]! Tak to bym nie miała, jak zrobić...[/quote] Koperku!Ja wysłałam Ci zdjęcia mailem!:-( Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Jeżeli mój mail - który wysłałam wczoraj czy przedwczoraj -nie doszedł,wysyłam drugi.Daj znać,czy dojdzie,wysyłam go zaraz. Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ok,wysłałam też drugi od razu,po trzy zdjęcia w każdym:p Quote
Koperek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='agnieszkal2']Jeżeli mój mail - który wysłałam wczoraj czy przedwczoraj -nie doszedł,wysyłam drugi.Daj znać,czy dojdzie,wysyłam go zaraz.[/quote] Jak tylko dotrze, dam znać ;) Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Koperek']Jak tylko dotrze, dam znać ;)[/quote] Super,ewentualnie Kuleczka Ci odpisze,bo teraz ona siedzi przy kompie:evil_lol: [IMG]http://img5.imageshack.us/img5/5189/dsc01824q.jpg[/IMG] Quote
Slomka22 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Aga szkoda, ze Kulka ne moze zostac u Ciebie bo widze, ze stracilas dla niej glowe :cool3::evil_lol: i pewnie mialaby jak u Pana Boga za piecem.. Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Slomka22']Aga szkoda, ze Kulka ne moze zostac u Ciebie bo widze, ze stracilas dla niej glowe :cool3::evil_lol: i pewnie mialaby jak u Pana Boga za piecem..[/quote] na razie może zostać,a ja kombinuję,żeby jak najdłużej...oczywiście,że straciłam dla niej głowę:evil_lol: Quote
agnieszkal2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Slomka22']Aga szkoda, ze Kulka ne moze zostac u Ciebie bo widze, ze stracilas dla niej glowe :cool3::evil_lol: i pewnie mialaby jak u Pana Boga za piecem..[/quote] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/803/rotationofdscn1847a.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='agnieszkal2'][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/803/rotationofdscn1847a.jpg[/IMG][/quote] Dama z pieskiem :evil_lol: Quote
stellak Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 [quote name='Poker']wiem,że nie możecie jej dłużej zatrzymać, ale czas jaki w tej chwili daliście jest naprawdę krótki:-( Staram się znaleźć jakies wyjście z sytuacji i dlatego pytam jeszcze raz do kiedy moglibyście ją tak naprawdę przetrzymać,bez noża na gardle a za to ze wspomaganiem finansowym? My z naszymi psami chodzimy po prostu na 2 raty:roll:, właściwie to mąż , bo ja chodzę z 3.na jeden raz.[/QUOTE] Przykro mi że musimy się wdawać w takie dysputy... Nie jesteśmy dogomaniakami, którzy przesiadują przed monitorem przescigają się w ilosciach postów, lecz miłośnikami zwierząt, którzy naprawdę próbują coś zrobić. W przypadku tych psinek zrobiliśmy naprawdę wszystko co mogliśmy a nawet i więcej. Nie będę wyliczać ile nas to kosztowało wysiłku, czasu czy pieniędzy gdyż nie o to chodzi. Nie zamierzam też tłumaczyć się i wywlekać tematy życia prywatnego. Domu dla suniek szukamy już od dwóch miesiecy a nie od tygodnia. Już wczesniej dawaliśmy sygnały że ledwo dajemy radę. Nie jest więc to kwestia ostatniego tygodnia. Niektórzy, jeśli tylko mają możliwość to może i mogą pomagać na raz pięciu czy więcej pieskom, my niestety nie mamy takich warunków. Zrobiliśmy Rudej bardzo wielką krzywdę. Wiemy już, żę w wiekszości przypadków domy tymczasowe to fikcja. Na początku słyszy się, że trzeba próbować, że zawsze można odwieźć do schroniska itp. Lecz nie pomyśli się co, jeśli piesek po dłuższym pobycie w domu naprawdę trafi do klatki z innymi, obcymi, często agresywnymi psami. Widzę, że tutaj (dogomania) wychodzi się z założenia, że jeśli piesek jest już do DT to po sprawie. Osoba, która chciała pomóc musi radzić sobie sama ze znalezieniem DS. Trafiliśmy przeglądając posty na wiele takich przypadków... W naszym przypadku było jednak inaczej. Dziękujemy za pomoc przy ogłoszeniach, za otrzymaną karmę, za DT na wsi. Pomogliście nam naprawdę sporo! Jednak teraz jestśmy już naprawdę przyparci do muru... Raz jeszcze napiszę, że nie chce się tłumaczyć bo nie muszę tego robić. To tak jakby każdego z Was zapytać czy nie może wziąć suni a jeśli nie to dlaczego... Przykro mi, że tak to się kończy... Quote
stellak Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 PodnoszĘ ponownie [quote name='stellak']niestety mamy nie najlepsze wiadomości, niedługo nie będziemy już mogli być domem tymczasowym dla rudej. Wiemy już, że wzięcie jej do nas było dużym błędem, sunia bardzo się przyzwyczaiła, a teraz być może grozi jej schron. Nasza sytuacja zawodowa komplikuje się na tyle że nie będziemy w stanie zajmować się dwoma psami. Ja nie dam rady sama wyprowadzać dwóch psów, dotychczas wyprowadzaliśmy je razem z męzem, a teraz będzie to już niemożliwe. [size="4"][color="darkred"]od marca ruda potrzebuje nowy dt, ma zarezerwowane miejsce w hoteliku u wiosny, ale jest kolejka - potrzebny jej dt do czasu zwolnienia miejca w hotelu ( lub znalezienia ds ). [/color][/size][/quote] Quote
Slomka22 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Stellak mysle, ze dziewczyny nie oczekuja zebys sie tlumaczyla ;) I tak zrobiliscie duzo bo nie zostawiliscie tych psiakow na wysypisku.... Nie moge zaoferowac dt ani ds ale moge jej dzis wieczorkiem zrobic alegratke i podeslac do gw i ww - chociaz nie obiecuje ze wydrukuja bo mnie ostatnio olewaja.... Quote
mysza 1 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 No dobrze, to co stanie się za kilka dni, w zasadzie w weekend ? Dokąd trafi Ruda? Pytam, bo trzeba znaleźć jakieś rozwiązanie a nijak go nie ma. Jakieś pomysły? Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='mysza 1']No dobrze, to co stanie się za kilka dni, w zasadzie w weekend ? Dokąd trafi Ruda? Pytam, bo trzeba znaleźć jakieś rozwiązanie a nijak go nie ma. Jakieś pomysły?[/quote] może mogłaby wrócić do dt tam,gdzie była wcześniej?:-(Zapytam Stelli... Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Rozmawiałam ze Stellą - Ruda nie ma możliwości powrotu na wieś.:-( Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Kochana Ruda szuka domu!!! [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7595/rotationofdsc00168.jpg[/IMG] Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Być może w ciągu miesiąca Ruda znajdzie schronienie u Wiosny.Do tego czasu musi znaleźć dom!!! Schron odpada - albo ją zagryzą,albo ona z przerażenia zacznie zagryzać.Po prostu mogą ją uspić,bo "dzika":-( A ona już jest taka ufna,śpi na podusi,nie brudzi... tylko nie może zostawać sama,jeżeli jest w mieszkaniu,bo płacze... Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Kto mi pomoże???:-(:-(:-( [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/8303/dsc00950.jpg[/IMG] Quote
agnieszkal2 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 :-(:-( [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5834/dsc00919a.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Stella, nie chcę byście się tłumaczyli, bo zdaję sobie sprawę z tego ile zrobiliscie dla sun.Cały czas podziwiałam Was i nieraz zastanawiałam się skąd bierzecie na to środki. Moja wypowiedź wynika z troski o sunię i o Was, stąd moje pytania. Pytałam również skąd będą pieniądze na utrzymanie Rudej w hoteliku, bo myślę jak pomóc. Jesteście zmęczeni, i dlatego może taki odbiór mojego postu. Quote
Recommended Posts