Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla Ibiska dam 100 zl miesiecznie ,czy ktos sie dolozy??

Ten psiak ma od poczatku swego zycia pecha . Ja bym go zabrala do siebie gdyby to nie kolidowalo z prawem tutaj .
Ibis juz jako szczeniak wyladowal w schronisku , do tego ta nuzyca , on nie ma szansy na dom teraz kompletnie . Pomozmy mu wspolnie chociaz z tej nuzycy wyjsc ,a wtedy moze i domek psiak znajdzie .

Ibisek sie przypomina .

Posted

Ja chciałam powiedziec tylko, że jestem w kolejce zapisana do kilku hotelów dogomaniackich, jak przyjdzie moja kolej Ibis może spokojnie jechać:razz:
tylko musza być deklaracje
jak dostarczymy karme to płacimy 300 zł miesiecznie, bez karmy 400 zł

podsumowanie
[B]Deklaracje miesieczne[/B]
Brysio-10 zł
natalijo- 10 zł
niufek-100 zł

120 zł- deklarowana kwota miesięczna

[B]jednorazowe wpłaty[/B]
40 zł- Jola

deklaracje + jednorazowe wpłaty- 160 zł

Posted

[quote name='Pianka']Ja chciałam powiedziec tylko, że jestem w kolejce zapisana do kilku hotelów dogomaniackich, jak przyjdzie moja kolej Ibis może spokojnie jechać:razz:

podsumowanie
Brysio-10 zł
natalijo- 10 zł
niufek-100 zł

40 zł- Jola

deklaracje + jednorazowe wpłaty- 160 zł[/quote]

300 zł miesiecznie, bez karmy 400 zł :multi:, super .

Posted

Do mnie doszło 40 zł od Joli.
Ale jeszcze nie zbieramy kasy:eviltong:

Czekamy aż sie zwolni miejsce w hotelu.

Dzwoniła dzisiaj do mnie pani, ktora wypatrzyła Ibiska i chciałaby pomóc finansowo:loveu: Jak tylko Ibisek pojedzie to nam pomoże.

Posted

[quote name='Pianka']Ja chciałam powiedziec tylko, że jestem w kolejce zapisana do kilku hotelów dogomaniackich, jak przyjdzie moja kolej Ibis może spokojnie jechać:razz:

podsumowanie
Brysio-10 zł
natalijo- 10 zł
niufek-100 zł

40 zł- Jola

deklaracje + jednorazowe wpłaty- 160 zł[/QUOTE]
Narazie miesiecznie 65zl ale moze... . Mam tych bidul sporo, mozliwosc wplaty za pare miesiecy z gory...Powodzenia z Ibiskiem. Podajcie konto albo i teraz, wole nie miec dlugow..

Posted

[quote name='coronaaj']Narazie miesiecznie 65zl ale moze... . Mam tych bidul sporo, mozliwosc wplaty za pare miesiecy z gory...Powodzenia z Ibiskiem. Podajcie konto albo i teraz, wole nie miec dlugow..[/quote]
Dziękuje ci bardzo:multi:
konto podam jak już będziemy zbierać pieniążki.
Bo narazie nie wiadomo kiedy dokładnie Ibisek by pojechał.
Prawdopodobnie pojedzie do hoteliku mosii

• 2 weeks later...
Posted

dodałam informację i zdjęcia ibiska na naszą klasę do bullowatych:
[url=http://nasza-klasa.pl/profile/19398638/gallery/album/2/232]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url]

może stamtąd jakaś pomoc przyjdzie:-(

Posted

:-(:-(

Ibis prosi o pomoc.

Pomoze ktoś załatwic ten boraks? o którym była mowa wcześniej?

edit. zamówie na allegro boraks, kupie perhydrol do rozrobienia tego boraksu.
mam 40 zł od Joli na koncie to chyba wystarczy na boraks

Posted

No ludzie:placz:

Będe szczera, jeśli u Ibisa nie będzie poprawy to schronisko będzie musiało rozważać jego uśpienie.
Pies cierpi, leki nie pomagają, niedługo wątroba mu siądzie. Jeszcze jest nadzieja w boraksie. Ale jaka?
wszystko można poczytać tu
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1090/niekonwencjonalne-wyleczenie-nuzycy-124989/[/URL]
wyraźnie tam pisze, że pies musi mieć odpowiednie warunki, że trzeba mu zmieniać posłania bardzo czesto itp.
W schronisku jest 400 psów jak zapewnić takie warunki Ibisowi?:-(

zamówiłam boraks na tej aukcji
[URL="http://www.allegro.pl/item680890958_boraks_borax_topnik_do_lutowania_na_mrowki_1kg.html"]BORAKS borax topnik do lutowania na mrówki 1kg (680890958) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

razem z wysyłką wychodzi 20,50

wiec na koncie zostaje mi 19,50

musze gdzies kupić perhydrol. Chodziłam dzisiaj po sklepach i nigdzie nie moge go dostać:-( Niektórzy to nawet nie wiedzą co to jest!

Posted

[quote name='agaga21']może aukcję cegiełkową jakaś fundacja mogłaby wystawić dla ibiskas.może bazarki...ile było deklaracji? ile trzeba dozbierać co miesiąc?[/quote]
no własnie tez o tym myślałam, przecież z hoteliku czy za leczenie mozna spokojnie dostac faktury i dostarczyć fundacji.
no i te allegro jak zbawienie, aukcje z takimi zdjęciami (np. łysy pies, ranny pies) ida bardzo dobrze.
Ale ja nie znam zadnej fundacji, takie zaufanej, która mogłaby sie podjąć prowadzenie finansów Ibiska.

Moze ktoś z was zna jakąś fundacje?

Brysio-10 zł
natalijo- 10 zł
niufek-100 zł
coronaaj- 65 zł

185 zł- deklarowana kwota miesięczna

Posted

[quote name='Pianka']no własnie tez o tym myślałam, przecież z hoteliku czy za leczenie mozna spokojnie dostac faktury i dostarczyć fundacji.
no i te allegro jak zbawienie, aukcje z takimi zdjęciami (np. łysy pies, ranny pies) ida bardzo dobrze.
Ale ja nie znam zadnej fundacji, takie zaufanej, która mogłaby sie podjąć prowadzenie finansów Ibiska.

Moze ktoś z was zna jakąś fundacje?

Brysio-10 zł
natalijo- 10 zł
niufek-100 zł
coronaaj- 65 zł

185 zł- deklarowana kwota miesięczna[/quote]

no ja niestety nie wiem która fundacja by się podjęłóa.myślę że musicie na pw prosić przedstawicieli różnych fundacji o to...może któraś się zlituje.

wygląda na to że ok. 200zł miesięcznie trzeba by dozbierać do samego hoteliku?+_leczenie?

Posted

dziękuje:multi:

10 zł- Brysio
10 zł- natalijo
100 zł- niufek
65 zł- coronaaj
50 zł- mtf zalesie
15 zł- ab-agnieszka
10 zł- agaga21

260 zł- deklarowana kwota miesięczna

jeszcze jest problem z miejscem dla Ibisa:shake:

Dt odmawiaja, bo nie chcą żeby ich psy sie zaraziły, jamor odmówił bo nie umie wytłumaczyć klijentą, że to nie zaraźliwa choroba. A reszta ma duże kolejki:-(

Posted

Miał, ale nie ma wolnego miejsca, póki się miejsce nie zwolni, Ibis jechać nie może.
Jest opcja, że może jechać razem z Płotkiem, ale by musiał z nim mieszkać w jednej budzie. A ja nie wiem czy sie oni zgodzą razem:shake:
No i jakby sie potem zwolniło miejsce u mosii to bedzie trzeba go przetyransportować z powrotem, bo lepiej jakby miał jednak swój własny kojec i indywidualna opieke.

Posted

Cisza????? :-(

doszedł do mnie juz boraks z allegro. Jeszcze tylko perhydrol skądś dostać.

[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/yetka/schronisko/x7.jpg[/IMG]

[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/yetka/schronisko/x5.jpg[/IMG]

co ci tak śmierdzi z pyska??:-o:diabloti:
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/yetka/schronisko/x13.jpg[/IMG]