Ania+Milva i Ulver Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Zakupy [IMG]http://images45.fotosik.pl/222/604038cc650e165dmed.jpg[/IMG] Foty po kąpieli dzisiejszej - zmiany na buzi [IMG]http://images38.fotosik.pl/218/436de79e9b162c8fmed.jpg[/IMG] Takie przeswity są wzdłuż całego grzbietu do ogona. [IMG]http://images45.fotosik.pl/222/06f6e73385f7e63fmed.jpg[/IMG] Najgorzej na łapkach i z boku. [IMG]http://images36.fotosik.pl/109/cb9dd1b42ebf1669.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/218/1f337568783539acmed.jpg[/IMG] Z boków jednak widze maleńka poprawę. Quote
Pianka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Wygląda strasznie:-( Ile te testy alergiczne kosztują? Nie pamiętam jak reagował na obroże, wiem, że nic to nie pomogło niestety. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 no niestety:-( testy jak szukam cena na dogo to cos 100zł-150zł...w środe będę u weta to spytam Quote
kaa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Aniu jest jeszcze jedna możliwość, podpowiedział nam nasz wet że jeśli już nic nie działa to weterynarze podają tabletki na odrobaczenie które zawierają ........ , właśnie zapomniałam jaki składnik, ale na odrobaczenie dla kotów , ( nie dla psów) podaje się 1 tabletkę na 5 kg wagi,( czyli jeśli Ibis waży 15 kg to 3 tabletki na dzień ) to drogi środek i kosztowne leczenie ,ale jest z nużycą spokój ,dopuki pies nie ma z nią kontaktu. Justyna na PW napiszę nazwę leku. Tabletki podaje się przez miesiąc . 1 tabletka = 5 zł. :roll: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Tak to prawda- juz o tym czytałam...z reszta chyba juz wszystko o nuzycy czytałam:roll:...te tablety jednak tez nie zawsze działaja...ale spróbowac mozna-to czekam na info z nazwa, bo tez mi wyleciało. Może gdyby go tym od wewnatrz i boraksem na zewnatrz...biedny ten psiak, jak mnie widzi to juz wie że będe go ogladac i mu robic coś...ale na koniec dostaje też zawsze całuska ;) Ibis waży 20kg. Quote
Pianka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Moze poradźmy się jakiegoś specjalisty od chorób skrónych? nie wiem czy tak można i boraks i tabletki. i skąd tu kase zebrać?:shake: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 nie ma nic napisane ze jak boraks to juz nic innego- własnie niektórzy stosuja do boraksu praventic.... wiecie co- dajcie info o tych tabletkach, ja spytam tez mojego weta...ale moze zastosujmy je jak bedzie widac ze boraks nie działa tak jak powinien- dajmy jeszcze czas na przynajmniej 5-6 kapieli...bo wydamy kupe kasy na tablety i nie bedziemy wiedzieli czy to one pomogły czy boraks;) moze jakies bazarki by porobic dodatkowo... Quote
Monika z Katowic Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Biedny IBIS:bigcry::bigcry::bigcry: Quote
Asta17 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Biedny Ibcio...:-( jakiego Ty masz w życiu pecha! Nie poddamy się jednak! W końcu musi być lepiej i szczęście uśmiechnie się do Ciebie! ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [B]Wpłynęło:[/B] +50zł mtf zalesie +30zł Joanna M [COLOR=SeaGreen][B]Jest razem + 107,10zł[/B][/COLOR] Quote
Monika z Katowic Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ibis! Nie damy Ci zginąć! :iloveyou: Ludziska kochane! Dajcie grosik na biednego łysolka. On ma jedno życie i jeszcze takie bidne, ciężkie, schorowane...:iloveyou: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Rozmawiałam z wetem-dajemy czas do końca miesiąca na efekty z boraksu-jeżeli nie bedzie poprawy, to trzeba bedzie zrobic badanie krwi pod hormony, pobrac zeskrobiny i wysłac do dobrego laboratorium, mozna pokusić się o testy alergiczne (koszt ok 100zł). Tak czy siak kasa bedzie pewnie potrzebna...moze jakies bazarki by porobić... Quote
natalijo Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dziś posłałam przelew na Ibiska (chciałam zdążyć przed kolejnym upomnieniem Pianki :oops::lol:). A tak przy okazji - do kiedy wpłaca się za bieżący miesiąc? Bo ja mam wypłatę różnie - czasem ostatniego, czasem 10-tego.... Trzymam kciuki za Ibiska. Quote
Monika z Katowic Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Nie mogłam dzisiaj spać... :shake: Całą noc śnił mi się IBIS. Choć nie mam już funduszy - to dzisiaj prześlę 30 zł dla psinki. To nie jest deklaracja (mam ich już wystarczajaco dużo). Mogę jedynie obiecać, że każdego miesiaca prześlę jakiś grosik. Quote
kaa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Rozmawiałam z wetem-dajemy czas do końca miesiąca na efekty z boraksu-jeżeli nie bedzie poprawy, to trzeba bedzie zrobic badanie krwi pod hormony, pobrac zeskrobiny i wysłac do dobrego laboratorium, mozna pokusić się o testy alergiczne (koszt ok 100zł). Tak czy siak kasa bedzie pewnie potrzebna...moze jakies bazarki by porobić...[/QUOTE] Myślę że to dobry pomysł zacząć od badań, tą kurację zawsze możemy przeprowadzić jak już nam pomysłów braknie :roll: , i jak nazbieramy pieniędzy. Bazarek zrobimy na Ibiska z Justyną wolontariat,( zaczęli byśmy już wczoraj ,tylko Justynie się auto zepsuło i nie było jak tych rzeczy przewieźć.) Quote
agaga21 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 aniu, skontaktuj się z mariamc, ostatnio rozmawiałam z nią na temat nużycy, ona ma swoje skuteczne sposoby, które stosuje u swoich psów już od dawna. Quote
Monika z Katowic Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Wysłałam IBISOWI 33zł. Wiem, że to grosik w ogromie potrzeb, ale dałam z serca i od serca...:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jak tam zdrówko IBISA? Jest lepiej czy nic się nie zmienia u Łysolka?:loveu: Doszło moje 33 zł? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jutro będę wstawiac rozliczenia, bo sporo wpłat mi doszło i musze pogrupować;) Stan Ibiska bez zmian. Ale kubraczek dobrze sie sprawuje i maluchowi widac duzo cieplej. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [B]Wpływy[/B] +100zł natalijo +33zł Monika z Katowic --------- +133zł [COLOR=SeaGreen][B]Razem jest + 240,10zł[/B][/COLOR] U Ibisa na razie nie widać zmian na gorsze-tzn przynajmniej na grzbiecie po kąpielach dalsze wyłysienia ustały...zobaczymy czy będzie zarastał. Skończył sie omegan. Zamówię znowu -muszę poszukac, moze jest gdzies większe opakowanie bo bez sensu ciagle wydawac na przesyłkę. Ibis dostaje tez raz w tyg żółtko. Quote
Monika z Katowic Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 :loveu:Zdrowiej, pod wspaniałą opieką Ani, IBISKU - biedny łysolku!:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Cicho tu jakoś u biednego, chorego Łysolka... :-( A ja jestem ciekawa, jak IBISEK się czuje?:placz::placz::placz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ibisek bez zmian, wiec nie bardzo jest co pisać. Na szczęscie nie widac aby pogarszał się stan. Nie pojawiaja się tez żadne krostki, nie drapie się. Jeszcze zbyt wczesnie aby cokolwiek mówic czy bedzie lepiej. Apetyt mu bardzo dopisuje , jest wesoły. Quote
Monika z Katowic Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Mocno, mocno trzymam kciuki za zdrowie IBISKA!:iloveyou: Quote
Monika z Katowic Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 IBIS!!! Mocno wierzę, że dzięki pewnej dobrej [B]Cioteczce Teresie[/B] (którą poprosiłam o pomoc dla Ciebie) ludzie znowu zaczną do Ciebie przychodzić! I będą znowu Ci pomagać!:loveu: Quote
Recommended Posts