Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fizia napisał(a):
I jak? Jakiś odzew?

Jezu, Fiziu, odzew?
cytuję sama siebie z innego wątku:

a my tutaj dostajemy dziś świra. Od 7.30 dzwoni telefon, naprawdę szlak mnie trafie już, dzwoni co pięć - dziesięć minut... w sprawie Bąbla głównie... ktoś nam zrobił ogłoszenie w "Metrze" i sie zaczęło... na jednej lekcji zadzwonił ten telefon 6 razy!
Ludzie, ogłaszajcie zwierzaki w "Metrze"! Do mnie dzwonili dzis ludzie z Gdańska, Warszawy i Krakowa, że nie wspomne o wsiach...
27 telefonów!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie wszystkie odebrałam, z częścią ludzi rozmawiałam antypatycznie, krótka piłka... "nie mogę teraz rozmawiać, proszę o telefon po 17.00"... na co pytanie: "dlaczego? proszę wyjaśnic!"
Szukam psiaka podobnego do Bąbla dla ludzi z Gdańska i Warszawy.
Zadzwoniłą też jakaś paniusia po pieska - Babla dla 76 -letniej matki. Zapytałam cierpliwie, czy ma świadomość, że piesek ma dwa miesiące i może pożyc 20 lat, usłyszałam "niech mnie pani nie uświadamia i nie poucza!" No to jej powiedziałąm, że mam prawo ja pouczać, bo ratuje za własne pieniądze tego psiaka od schroniska nie po to, żeby tam trafił za kilka lat...

Posted

a co do rezerwacji Zadziorka... raczej musimy ja odwołać, pan zadzwonił, że sprawa sieprzeciagnie i potem umeblować mieszkanie trzeba, no i świeta... ma świadomosć, ze tyle psa trzymać nie mogę... Zadzior jest do wzięcia!

Posted

[quote name='halbina']
Jezu, Fiziu, odzew?
cytuję sama siebie z innego wątku:

a my tutaj dostajemy dziś świra. Od 7.30 dzwoni telefon, naprawdę szlak mnie trafie już, dzwoni co pięć - dziesięć minut... w sprawie Bąbla głównie... ktoś nam zrobił ogłoszenie w "Metrze" i sie zaczęło... na jednej lekcji zadzwonił ten telefon 6 razy!
Ludzie, ogłaszajcie zwierzaki w "Metrze"! Do mnie dzwonili dzis ludzie z Gdańska, Warszawy i Krakowa, że nie wspomne o wsiach...
27 telefonów!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie wszystkie odebrałam, z częścią ludzi rozmawiałam antypatycznie, krótka piłka... "nie mogę teraz rozmawiać, proszę o telefon po 17.00"... na co pytanie: "dlaczego? proszę wyjaśnic!"
Szukam psiaka podobnego do Bąbla dla ludzi z Gdańska i Warszawy.
Zadzwoniłą też jakaś paniusia po pieska - Babla dla 76 -letniej matki. Zapytałam cierpliwie, czy ma świadomość, że piesek ma dwa miesiące i może pożyc 20 lat, usłyszałam "niech mnie pani nie uświadamia i nie poucza!" No to jej powiedziałąm, że mam prawo ja pouczać, bo ratuje za własne pieniądze tego psiaka od schroniska nie po to, żeby tam trafił za kilka lat...

jesus maria:scream7:-brak słów:grab:

Posted

A ja dziś w mailu odpisałam, że Zadzior zarezerwowany. Zaraz napiszę, że do wzięcia jednak.
Halbinko, jesteś pewna że to metra tak ludzie dzwonią? Ja też miałam ostatnio urwanie głowy z telefonami w sprawie adopcji, ale to z tego powodu, że aukcje allegro się kończyły.

Posted

Ja myślę, że z Metra - wiele osób to czyta.
Jakiś czas temu dzięki ogłoszeniu w Metrze, udało się znaleźć fajne domy 2 suniom ze schroniska koło Częstochowy, w którym były kiedyś moje sunie. Truskawa144 odebrała wtedy bardzo dużo telefonów. Niestety nie zawsze tak jest, czasem nikt nie zadzwoni. Ale wiadomo, że szczeniaczki mają zawsze większe szanse.

Posted

myślę, że z Metra, bo zanim sie dowiedziałam, że jest to ogłoszenie, miałąm już kilkanaście telefonów... i to z całej Polski, na allegro widać, gdzie są psiaki, tam nie ma takiej informacji...
Dzis znów telefon dzwoni, ja sie juz pogubiłam... :roll:

Posted

halbina napisał(a):

Ja podejrzewam, ze to nie ktoś wystawił, tylko z jakiejś strony automatycznie lecą.
To samo było jak szukałam domu dla małych czarnych. Problem jest tylko taki, ze ludzie dzwonili z Białegostoku a 99% to się na posiadanie wszy nie nadawała.....

Posted

[quote name='zerduszko']
Problem jest tylko taki, ze ludzie dzwonili z Białegostoku a 99% to się na posiadanie wszy nie nadawała.....

jesus...wyobrażam sobie ten motłoch:smhair2::grab:

Posted

Z Metrem jest tak, że daje się ogłoszenia na stronę
cafeanimal.pl, widziałam, że ogłoszenie Bąbelka tam jest, podobnie jak wiele innych, sama wiele psiaków tam ogłaszałam.
Przy czym w gazecie pojawiają się 2-3 czasem 1 ogłoszenie dziennie, wybierane chyba przez redakcję Metra - cafeanimal i Metro to jedna grupa.
Nie wiem na jakiej zasadzie Oni to wybierają, chyba nie ma się na to wpływu.
Zdecydowanie powinni pisać skąd psy są, zazwyczaj tak robią.

Posted

halbina napisał(a):
wciąż dzwonią... :cool1: wszystko mi sie juz miesza... :roll:

a dzwonią chociaż jakieś obiecujące domki???? może wtym natłoku trafi się wreszcie ten właściwy
trzymam kciuki
a z Zadziorkiem to przykra sprawa.... ludzie nie mają wogóle wyczucia :shake:

Posted

dzwonia nadal w sprawie Bąbla, ale to Zadziorek właśnei pojechał do swojego domku... a reszta telefonów?... dużo ich, ale niewiele z nich jak na razie wynika... bo to z całej Polski są, kilka nawet ze Sląska, tyle, że ja ludziom mówie, ze proszę o sms z info skąd i o jakiego psa chodzi i emailem i kontakt sie jakos urywa... :roll: nei jestem w stanie każdemu podawać od razu adresu pełnego czy zapisywać, kto, skąd dzwoni... nie jestem w stanie od razu do siebie zapraszać... pracuje i muszę to wszystko jakos pogodzić, że o posprzątaniu nei wpsomne... poza tym nei chcę wydawać psa po pierwszym telefonie...