Foksia i Dżekuś Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Jagienka napisał(a):Patia, piękne :iloveyou: Dziękujemy!!! Z Naszych obserwacji :oops: Góral to kastrat... dobrze dziewczyny obserwujecie:evil_lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='Patia']Proszę sprawdzić i napisać co poprawić , nie wiedziałam co napisać o stanie zdrowia , odrobaczeniu , szczepieniu , czy Góral jest wykastrowany ? ALLEGRO : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=474424748 ZWIERZAKI W KRAKOWIE: Krakowskie zwierzaki ALEGRATKA: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1733556_krakow_piekne_owczarki_szukaja_domu.htm patiu dziekuje .:roll: allegro od razu mi sie otwiera na hanzie i Goralu nietety na krakowskich zwierzkach i alegratce ich nie znalazlam bo otwieraja sie strony glowne. A czy mozna dodoac ,ze one sa z przytuliska w harbutwoicach ,duzo ludzi juz kojarzy psy z tego przytuliska.;) Quote
Jagienka Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Góral już merda ogonem... zwracam honor... to cudowny psiak, tylko opanowany nad wyraz :loveu: I na spacerach to Hanza wpada w popłoch jak go nie widzi... zaczyna jęczeć i czeka w napięciu aż się wyłonimy zza zakrętu :evil_lol: Nie kaszlą, więc nie ma strachu jeżeli chodzi o sterylizację, a warto zrobić to w listopadzie jeszcze, żeby mogła rehabilitować się w boksach wewnętrznych póki nie ma szału grudniowego i bezdomniaki będa musiały wylecieć na zewnątrz. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Jagienka napisał(a):Góral już merda ogonem... zwracam honor... to cudowny psiak, tylko opanowany nad wyraz :loveu: I na spacerach to Hanza wpada w popłoch jak go nie widzi... zaczyna jęczeć i czeka w napięciu aż się wyłonimy zza zakrętu :evil_lol: Nie kaszlą, więc nie ma strachu jeżeli chodzi o sterylizację, a warto zrobić to w listopadzie jeszcze, żeby mogła rehabilitować się w boksach wewnętrznych póki nie ma szału grudniowego i bezdomniaki będa musiały wylecieć na zewnątrz. Zapytam wiec p.Magdy czy Hanze sterylizowac czy szczepi ale jak zaszczepimy to nie wysterylizujemy.:shake: Aga i jeszcze musze zapytac w jakiej klinice bo wszystkie do tej pory z harbutowic byly szczepione ,sterylizowane i leczone na Narwiku i tam maja zniżke i panie wetki same wysylaja faktury do Izy my tylo sie umawiamy ,podjeżdzamy i zabieramy spowrotem ale dopiero na drugi dzien po sterylce. Quote
Jagienka Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Zapytam wiec p.Magdy czy Hanze sterylizowac czy szczepi ale jak zaszczepimy to nie wysterylizujemy.:shake: Aga i jeszcze musze zapytac w jakiej klinice bo wszystkie do tej pory z harbutowic byly szczepione ,sterylizowane i leczone na Narwiku i tam maja zniżke i panie wetki same wysylaja faktury do Izy my tylo sie umawiamy ,podjeżdzamy i zabieramy spowrotem ale dopiero na drugi dzien po sterylce. Hotel w Lednicy jest pod opieką wetów z Wieliczki oni sobie sami po psa przyjeżdżają i odwożą, albo robi to Pan Tomek, my nie mamy możliwości jeździć w te i we wte... gdzie ten Narwik? I o zniżkach jakiego rzędu mówimy? Bo Nas pewnie więcej by wyszła benzyna niż ta zniżka wyniesie jak byśmy chciały wozić... A jeżeli chodzi o faktury to oni wsytawiają i pocztą możemy mysłać to nie jest problem... aaa i Hanza nie jest szczepiona? Przecież ona była chwile na łużyckiej :roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jagienka napisał(a):Hotel w Lednicy jest pod opieką wetów z Wieliczki oni sobie sami po psa przyjeżdżają i odwożą, albo robi to Pan Tomek, my nie mamy możliwości jeździć w te i we wte... gdzie ten Narwik? I o zniżkach jakiego rzędu mówimy? Bo Nas pewnie więcej by wyszła benzyna niż ta zniżka wyniesie jak byśmy chciały wozić... A jeżeli chodzi o faktury to oni wsytawiają i pocztą możemy mysłać to nie jest problem... aaa i Hanza nie jest szczepiona? Przecież ona była chwile na łużyckiej :roll: Hanza i Goral maja wscieklizne ,nie sa zaszepione na choroby zkazne .Byly na luzyckiej 11 dni ,a przez ostatnie dwa tygodnie codziennie jezdzilam do weta na zaszczyki z chora brawurka (bo wiedzilam ze systematycznie nie bedzie mial kto podawc lekow),miedzy czasie z pogryzionym fredem i na odpchlenie i zaszczepienie Rudego ,potem czipowalam i wyrabialam paszport dziewczyna na wyjazd do niemiec,a jezdzilam sam tylko do pomocy milam albo Kasie albo Anie ,wiec ja nie bylam wstanie z nimi pojechac , Wlascicieli hotelu wogole takie sparwy nie interesowaly. Dlatego tez myslalam że wy same wozicie psy bo Maciek tylko w naglych wypadkach jak zostal poproszony byl u weta z chorym psem bo akurat ja tez nie moglam jechac. Ale jezeli w hotelu u pana Tomka jest opieka weterynaryjna to swiadczy tylko o dobrej jakosci hotelu. Wiec teraz postawicie sie na moim miejscu ,mialam pod opieka ponad 10 psów ,codziennie bylam w hotelu i nie mialm pomocy od wlascicieli ,a jeszcze jak milam chorego lLiska i poprosilam o ugotwoanie dla niego ryzu ,bo w sobote rano bylam u weta ,potem chcialm po calym tygodniu cos w domu zrobic i wiedzilam że w niedzile jade do schroniska to wlascicielka mi powiedzila że żadnego ryzu nie bedzie gotowac i co ja od niej chce jak ona chce miec swiety spokój ,a ja tylko mam o wszystko pretensje i wymaganai.:angryy: Z Magda rozmawilam i prosila żeby psy zaszepic i wyrobic im ksiażeczki bo ja zaswiadczenia o wsciekliznie mam na swiadectwie. Sterylizowac mozemy w styczniu jak boks bedzie wolny lub w domu -mam nadzije ze go szybko znajdzie:shake: Quote
karusiap Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Pani Beatko a czemu nie teraz? Zaszczepic je raz dwa na zakazne i za dwa tyg ciachnac Hanze? Maja wspolny boks w budynku wiec po sterylce Gorala przeniesc do innego boksu i mala zostanie w cieple na te pare dni po zabiegu.Potem moglby Goral wrocic do niej np. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 karusiap napisał(a):Pani Beatko a czemu nie teraz? Zaszczepic je raz dwa na zakazne i za dwa tyg ciachnac Hanze? Maja wspolny boks w budynku wiec po sterylce Gorala przeniesc do innego boksu i mala zostanie w cieple na te pare dni po zabiegu.Potem moglby Goral wrocic do niej np. Karolinko jeżeli mozna po szczepieniu sterylizowac zw dwa tygodnie to jak najbardziej prosze ,ja myslalam ze trzeba odczekac 3 tygodnie .Zapytajcie wiec pana Tomka do kiedy Hanza moze byc w osieplanym boksie i jezeli sie zmiescicie w czasie to okej. Karolinko ,jeszcze jedno ja nie mam mozliwosci wytlumaczenia panu Tomkowi dlaczego psy nie mialy szczepien na choroby zakazne ale wiem ze mial pretensje czy moglybyscie mu wytlumaczyc dlaczego .Luckiego niedawno tez zaszczepilam na wscieklizne wiec nie minely 3 tygodnie i nie moglam i nie mialam czasu szczepic go na zakazne ,pozostale psy Max ,klemens ,fobos oraz wszytskie z nowego targu i moje mialy wszystkie szczepienia ale one byly dluzej i powoli to ogarnialam. Zapytajcie tez prosze czy razem z kudlaczem dotarla ksiazeczka bo one wszystkie mialy wyrobione. Quote
karusiap Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dobrze wytlumaczymy.p.Beatko ale chyba lepiej by bylo jakby Pani zadzownila do p.Tomka poprosila o szczepienie i sterylke i dogaral paltnosci,bo ja nawet nie wiem jakie faktury na kogo i co.A starczy poprosic ktoru pies i co,a pTomek dogada wetow. a swoja droga nie wiem co sie dzialo z najnowszym kudlaczem w tamtym hotelu,ze tak sie bal,bo teraz w Wieliczce garnie sie do krat i do ludzie... Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='karusiap']Dobrze wytlumaczymy.p.Beatko ale chyba lepiej by bylo jakby Pani zadzownila do p.Tomka poprosila o szczepienie i sterylke i dogaral paltnosci,bo ja nawet nie wiem jakie faktury na kogo i co.A starczy poprosic ktoru pies i co,a pTomek dogada wetow. NAPISZE WSZYTKO NA PW a swoja droga nie wiem co sie dzialo z najnowszym kudlaczem w tamtym hotelu,ze tak sie bal,bo teraz w Wieliczce garnie sie do krat i do ludzie...[/quote] ON JAKIS CZAS TEZ DO nas wychodzil i dawal sie glaskac ale jak zaczely sie awantury pies sie wycofal.:shake: Quote
Jagienka Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Co do szczepienia psów i sterylki Hanzy... to z tego co wiem, Pan Tomek jest w kontakcie z Panią Magdą. On najlepiej wie kiedy weci moga przyjechać do hotelu, żeby psy zaszczepic hurtem... wizja kilku psów w aucie pod hasłem "jazda na szczepienie" jakoś nie chce mi się jawić w głowie ;) I szczepienie chyba maja sie odbyć w tym tyg... A co do sterylki... Pan Tomek te psy uważa, za psy Pani Magdy jako, że ona za nie płaci i z nią się kontaktuje także w sprawie sterylki... posrednicy to kiepska instytucja ;) Myślę, że będzie ją chciał wysterylizować jak najszybciej, bo cieczka w hotelu raczej dezorganizuje szerko pojętą harmonię tam panującą... prowadzi do napiętej i nerwowej atmosfery wśród psów... dlatego między innymi ważne jest wysterylizowanie... Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Jagienka']Co do szczepienia psów i sterylki Hanzy... to z tego co wiem, Pan Tomek jest w kontakcie z Panią Magdą. On najlepiej wie kiedy weci moga przyjechać do hotelu, żeby psy zaszczepic hurtem... wizja kilku psów w aucie pod hasłem "jazda na szczepienie" jakoś nie chce mi się jawić w głowie ;) I szczepienie chyba maja sie odbyć w tym tyg... A co do sterylki... Pan Tomek te psy uważa, za psy Pani Magdy jako, że ona za nie płaci i z nią się kontaktuje także w sprawie sterylki... posrednicy to kiepska instytucja ;) Myślę, że będzie ją chciał wysterylizować jak najszybciej, bo cieczka w hotelu raczej dezorganizuje szerko pojętą harmonię tam panującą... prowadzi do napiętej i nerwowej atmosfery wśród psów... dlatego między innymi ważne jest wysterylizowanie...[/quote] Za hanze i Gorala placi Fundacja "zwierze nie jest rzecza " , a nie pani Magda .Pieniadze na ten cel byly zbieralysmy na dwoch aukcjach harbutowic pod Dżokiem ,a potem zostaly przelane na konto fundacji.;) Quote
Jagienka Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 [quote name='Foksia i Dżekuś']Za hanze i Gorala placi Fundacja "zwierze nie jest rzecza " , a nie pani Magda .Pieniadze na ten cel byly zbieralysmy na dwoch aukcjach harbutowic pod Dżokiem ,a potem zostaly przelane na konto fundacji.;)[/quote] No ale kto dysponuje tymi pieniędzmi?? Fundaca nimi rozporządza i nadzoruje przebieg akcji "Harbutowice"? Quote
marysia55 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 wpisuje sie żeby nie stracic wątku... dopiero zaczynam na Dogo;););) Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Prosze wszystkich o trzymanie kciuków:thumbs::thumbs: , jade o 18.30 z bardzo miłym panem i pania po Gorala. Pani Malgosia mowila że Goral nie ma nic do kotow wiec mam nadzieje ze tak jest bo w domku mieszka kotek.:loveu: Quote
karusiap Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 ja sie tylko o Hanze martwie:(ona swiata poza nim nie widzi.... Quote
Ank@ Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Szkoda, że zostaną rozdzieleni. Ale może tym ludziom spodobają się razem :cool3::cool3: i wezmą 2 w 1 Quote
karusiap Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ank@2 napisał(a):Szkoda, że zostaną rozdzieleni. Ale może tym ludziom spodobają się razem :cool3::cool3: i wezmą 2 w 1 Pani Beata mowila,ze maja kota/y a Hanza podobno ich nie toleruje:( Quote
marysia55 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 czasami reakcje psów są rózne w róznych sytuacjach. Mam w domu psa i kota zyją w niesamoitej symbiozie z lekką dominacją kotki:evil_lol::evil_lol:. Natomiast poza domem pies nie odpuści żadnemu kotu,każdego pogoni :razz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Hanza naprawde nie lubi kotow ,a Goral zawarczal na kotke ale ona wyszla na szafke wiec nie zwracal uwagi .Byl bardzo podekscytowany ale niestety chcial jak kazdy pies wyjsc razem ze mna ,wiem tez od pana Stanislawa ,ze chodzi po domu i za mna szczeka ale mam nadzieje ze sie uspokoi. Hanza oczywiscie z kojca chcial wyjsc pierwsza i byla troche w szoku ze ja zostawilam ale i dla niej znajdzie sie dom. Pan Stanisław i pani Magda namawiaja sasiadow do wziecia Hanzy bo tez tak jak oni niedawno starcili pieska.Musimy wic mocno zaciskac kciuki. Oczywiscie Hnza idzie do programu i panstwo powiedzą tym sasiada żeby ogladali program :loveu: Quote
marysia55 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 to że pies nie lubi kotów to nie znaczy że ich nie polubi:evil_lol::evil_lol: charaktery sie zmieniaja nawet piesów:evil_lol::evil_lol: Quote
Patia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jutro kończy się Allegro , proszę o info czy jeszcze wystawiać i z jaką treścią . Quote
j3nny Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 nawet gdyby Hanza z czasem przyzwyczaiła się do kota, to ja się ludziom nie dziwię, że póki co nie chcą ryzykować, sama mam fioła na punkcie swojego sierściucha :oops: ale gdyby ci sąsiedzi się zdecydowali.... raj Quote
Recommended Posts