Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='Unbelievable']ja muszę zrobć porządek w moim buszu, bo inaczej tego nie nazwę, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić :placz: czekam z niecierpliwością :diabloti::loveu:[/quote] bys pokazala kiedys ten busz:diabloti: mozesz poszperac tu [url=http://www.roslinyakwariowe.pl]roslinyakwariowe.pl ™ Serwis Roslin Wodnych i Akwariowych (SRWiA) - Twoje efektowne akwarium roślinne[/url] albo na forum ich [url=http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/]RoslinyAkwariowe.pl Forum Dyskusyjne miłosnikow akwarystyki roślinnej. Akwaria roślinne, rośliny akwariowe, galerie, zestaw co2, reduktory, filtr RO, Amano, Rataj, Opti White[/url] i moze znajdziesz cos do nasladowania;) [quote name='BBeta'][URL]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Akwarium/DSC_1346copy.jpg[/URL] Ładnie :loveu: Chociaż nie przepadam za takimi małymi rybkami ;)[/quote] dziekuje:eviltong: ja tez wole wieksze - ale w wiekszym zbiorniku, ja nie mam na tyle miejsca zeby dac cos duzego - glonus tylko urosl z 10 cm ma spokojnie:razz::lol: Quote
Unbelievable Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']bys pokazala kiedys ten busz:diabloti: mozesz poszperac tu [url=http://www.roslinyakwariowe.pl]roslinyakwariowe.pl ™ Serwis Roslin Wodnych i Akwariowych (SRWiA) - Twoje efektowne akwarium roślinne[/url] albo na forum ich [url=http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/]RoslinyAkwariowe.pl Forum Dyskusyjne miłosnikow akwarystyki roślinnej. Akwaria roślinne, rośliny akwariowe, galerie, zestaw co2, reduktory, filtr RO, Amano, Rataj, Opti White[/url] i moze znajdziesz cos do nasladowania;) [/QUOTE] dzięki za linki, poszukam jak się będę nudzić : P zdjęcie buszu mam ale chyba nie warto pokazywać bo wygląda okropnie :evil_lol: Quote
BBeta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']dziekuje:eviltong: ja tez wole wieksze - ale w wiekszym zbiorniku, ja nie mam na tyle miejsca zeby dac cos duzego - glonus tylko urosl z 10 cm ma spokojnie:razz::lol:[/QUOTE] My mamy paletki ;) Straszne podobają mi się akwaria w wodą morską :loveu: Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='Unbelievable']dzięki za linki, poszukam jak się będę nudzić : P zdjęcie buszu mam ale chyba nie warto pokazywać bo wygląda okropnie :evil_lol:[/quote] dawaj! nie marudz:evil_lol: chce wreszcie zibaczyc cos tam wyhodowala;) [quote name='BBeta']My mamy paletki ;) Straszne podobają mi się akwaria w wodą morską :loveu:[/quote] ale zapewne kilka razy wieksze akwarium macie;) ladne to rybcie sa fakt... ja lubie pielegnice - ich jest mnostwo, a to juz sa rybki;) porzadniejsze;) ale nie malawi...nastepne ryby to beda jakies pielegnice pewnie, ale znowu na ten zbornik to pewnie jakis haremik i tyle;) morskie nie na moja kieszen - zdecydowanie nie:evil_lol: Quote
BBeta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']ale zapewne kilka razy wieksze akwarium macie;) ladne to rybcie sa fakt...:[/QUOTE] Nie, 200l (chyba :diabloti:) Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='BBeta']Nie, 200l (chyba :diabloti:)[/quote] to nie za wielkie...one zdecydowanie wymagaja przestrzeni chyba ze to chyba oznacza 350 np:evil_lol: Quote
BBeta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']to nie za wielkie...one zdecydowanie wymagaja przestrzeni chyba ze to chyba oznacza 350 np:evil_lol:[/QUOTE] Akwarium zajmuje się mój brat, ja się nie znam :shake: Ale rybki można policzyć na palcach jednej ręki, więc na brak przestrzeni nie mogą narzekać :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 200l mam ja, brzanki mają 5cm, sobie BBeta porównaj ;) [url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/DSC_5966.jpg[/url] prosz... z lewej anubias przyczepiony do korzenia, od piątku więc jezcze koszenie latają w te i wewte :evil_lol: czego na szczęście na tym zdjęciu nie widać Quote
anetta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 :crazyeye: Rosną jak szalone [url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Akwarium/DSC_1346copy.jpg[/url] Widziałam wycieczkę, ładnie tam :p Quote
taxelina Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Wow ale rosna! mi tez urosly jedne ale drugie musialam wyrzucic i zamawiam takie jak te co rosna ;) no i podskocze jutro do zoologa to moze uda mi sie cos kupic z obsady do drugiego akwa bo tylko jeden kirysek panda jest - ale nie wiem czy je znajde bo ciezko od dawna o nie u nas.. Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='BBeta']Akwarium zajmuje się mój brat, ja się nie znam :shake: Ale rybki można policzyć na palcach jednej ręki, więc na brak przestrzeni nie mogą narzekać :diabloti:[/quote] no niestety nie dobre warunki, ale skoro nie Ty w temacie to nie ma co ciagnac temat:evil_lol: [quote name='Unbelievable']200l mam ja, brzanki mają 5cm, sobie BBeta porównaj ;) [URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/DSC_5966.jpg[/URL] prosz... z lewej anubias przyczepiony do korzenia, od piątku więc jezcze koszenie latają w te i wewte :evil_lol: czego na szczęście na tym zdjęciu nie widać[/quote] e no z tym buszem to niezle przesadzilas:diabloti: az sie prosi o cos z lewej strony, chociaz i takie kompozycje widzialam, ze z jednej strony duuuzo a z drugiej duzo duzo mniej i tez to dobrze wygladalo. To co masz z prawej latwo sie tnie i wsadza i dzieki temu sie ladnie zageszcza tez. Ja kiedys mialam busz... [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1204-1.jpg[/IMG] Ale potem szlag to trafil - nie zapanowalam nad tym, zaczely zrec glony tam gdzie swiatlo nie dochodzilo:placz: nie wiem jak sie dba o takie zbiorniki:roll: [quote name='anetta']:crazyeye: Rosną jak szalone [URL]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Akwarium/DSC_1346copy.jpg[/URL][/quote] oby nie przestaly:evil_lol: [quote name='anetta']Widziałam wycieczkę, ładnie tam :p[/quote] powiedzmy:diabloti: [quote name='deer_1987']Wow ale rosna! mi tez urosly jedne ale drugie musialam wyrzucic i zamawiam takie jak te co rosna ;) no i podskocze jutro do zoologa to moze uda mi sie cos kupic z obsady do drugiego akwa bo tylko jeden kirysek panda jest - ale nie wiem czy je znajde bo ciezko od dawna o nie u nas..[/quote] jesli jeden kirysek panda to na bank warto dokupic rowniez kiryski panda - tak zeby byly min 3 sztuki [quote name='zaba14']super akwarium :loveu::loveu:[/quote] dzieki;) Quote
taxelina Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 no wlasnie ylko ze ciezko o kiryski panda.. od wielu miesiecy chcialam dokupic jeszcze jak bylo wiecej i nie ma tam gdzie zamawiaja.. jakie te testy kropelkowe na poczatek mowilas ze warto miec? tylko prosze o szybka odp bo zamawiam rzeczy ze sklepu netowego i moge zamowic od razu i to bo wysylka za darmo :D Quote
Unbelievable Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes'] e no z tym buszem to niezle przesadzilas:diabloti: az sie prosi o cos z lewej strony, chociaz i takie kompozycje widzialam, ze z jednej strony duuuzo a z drugiej duzo duzo mniej i tez to dobrze wygladalo. To co masz z prawej latwo sie tnie i wsadza i dzieki temu sie ladnie zageszcza tez. Ja kiedys mialam busz... [url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1204-1.jpg[/url] Ale potem szlag to trafil - nie zapanowalam nad tym, zaczely zrec glony tam gdzie swiatlo nie dochodzilo:placz: nie wiem jak sie dba o takie zbiorniki:roll: [/QUOTE] busz w sensie że takie toto bez ładu i składu :diabloti: muszę to powyrywać i gęściej posadzić bo między roślinami są dosyć duże przerwy i niebyt ciekawie to wygląda:roll: poza tym trzeba żwirku dokupić, jednak warstwa jest zbyt mała :shake: w ogóle coś innego zrobię bo tak jak jest mi się nie podoba:diabloti: fajny taki busz :loveu: i różnorodność roślin :loveu: Quote
BBeta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']no niestety nie dobre warunki, ale skoro nie Ty w temacie to nie ma co ciagnac temat:evil_lol:[/QUOTE] Myślisz, że cierpią na klaustrofobie? :placz: Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='Unbelievable']busz w sensie że takie toto bez ładu i składu :diabloti:[/quote] no dobra to ja o innym buszu myslalam:eviltong: [quote name='Unbelievable']poza tym trzeba żwirku dokupić, jednak warstwa jest zbyt mała :shake: w ogóle coś innego zrobię bo tak jak jest mi się nie podoba:diabloti:quote] korzenie! najlepiej takie znalezione:loveu: i spreparowane odpowiednio - sporo korzeni do tego fajne roslinki i odrazu inaczej:evil_lol: [quote name='Unbelievable']fajny taki busz :loveu: i różnorodność roślin :loveu:[/quote] i szlag go trafil po krotkim czasie:roll: [quote name='BBeta']Myślisz, że cierpią na klaustrofobie? :placz:[/quote] wsadz myszki do 5l akwarium (nie wiem jak sie oznacza pojenosc klatek stad tez napisalam akwarium:eviltong:) :diabloti: Quote
BBeta Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Agnes']wsadz myszki do 5l akwarium (nie wiem jak sie oznacza pojenosc klatek stad tez napisalam akwarium:eviltong:) :diabloti:[/QUOTE] Tak zupełnie poważnie, nie sądze, żeby 4 paletkom było ciasno w 200l akwarium ;) Ale jak już mówiłam, nie znam się, nie lubie obliczeń i przeliczeń, oceniam to co widze ;) Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='BBeta']Tak zupełnie poważnie, nie sądze, żeby 4 paletkom było ciasno w 200l akwarium ;) Ale jak już mówiłam, nie znam się, nie lubie obliczeń i przeliczeń, oceniam to co widze ;)[/quote] ja sie tez nie znam na tych rybach - ale wiem co widzialam, tj najczesciej te ryby ludzie trzymali w wiekszych akwariach... czasami pozory myla - slynne welony czy skalary czesto laduja w rowniez za malych zbiornikach, a one potrzebuja bardzo duzo miejsca pewnie ze ryba ci nie pokaze, ze jej niewygodnie;) to juz od nas zalezy co chcemy jej swtorzyc;) ale jak pisalam palety - to nie "moje" ryby a propo ryb - widzialam w jednym zoologu rybke akwarystyczna w cenie 950zl sztuka:loveu::evil_lol: Quote
BBeta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Poszłam dzisiaj z ciekawości zmierzyć akwarium i wyszło mi 300, a nie 200 :siara: 120x50x50cm ;) Quote
Agnes Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='BBeta']Poszłam dzisiaj z ciekawości zmierzyć akwarium i wyszło mi 300, a nie 200 :siara: 120x50x50cm ;)[/quote] to zdecydowanie roznica:eviltong: juz sie nie czepiam:evil_lol: Quote
Unbelievable Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Agnes']no dobra to ja o innym buszu myslalam:eviltong: korzenie! najlepiej takie znalezione:loveu: i spreparowane odpowiednio - sporo korzeni do tego fajne roslinki i odrazu inaczej:evil_lol: i szlag go trafil po krotkim czasie:roll: [/QUOTE] :evil_lol: tylko u mnie to prawie korzeni nie ma :hmmmm: bo jak szukałam dla stefanii, to znalazłam tak że tata mi z ziemi wyrywał(żeby nie było- roślinka była zdechła):evil_lol: albo ja nie umiem szukac korzeni : P jak szlag trafił to zawsze można od początku zacząć ;) [quote name='Agnes'] a propo ryb - widzialam w jednym zoologu rybke akwarystyczna w cenie 950zl sztuka:loveu::evil_lol:[/QUOTE] w diskus zoo przy wjeździe do wawy od białegostoku, naprzeciwko obi też są fajne rybki, po parę tysiecy za sztukę :diabloti: Quote
Asiaczek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ... znowu o rybkach, akwariach, roślinkach... Przyjde jutro. Może będa inne fotki i ciekawsze dla mnie tematy... Pzdr. Quote
Agnes Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='Unbelievable']:evil_lol: tylko u mnie to prawie korzeni nie ma :hmmmm: bo jak szukałam dla stefanii, to znalazłam tak że tata mi z ziemi wyrywał(żeby nie było- roślinka była zdechła):evil_lol: albo ja nie umiem szukac korzeni : P w wodzie najlapiej, rzece etc:cool3: [quote name='Unbelievable']jak szlag trafił to zawsze można od początku zacząć ;)[/quote] zaczelam:eviltong: [quote name='Unbelievable']w diskus zoo przy wjeździe do wawy od białegostoku, naprzeciwko obi też są fajne rybki, po parę tysiecy za sztukę :diabloti:[/quote] taki dwupietrowy? bo to chyba ten sam:evil_lol: [quote name='Asiaczek']... znowu o rybkach, akwariach, roślinkach... Przyjde jutro. Może będa inne fotki i ciekawsze dla mnie tematy... Pzdr.[/quote] o masz no:diabloti: dzisiaj robilam zdjecia ale nie Azowe:eviltong: Azowych nowych brak... Quote
Unbelievable Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Agnes'] w wodzie najlapiej, rzece etc:cool3: taki dwupietrowy? bo to chyba ten sam:evil_lol: [/QUOTE] i co, że niby mam w tą zimnicę do rzeki włazić, tak? :diabloti: moja narew się do tego typu ewolucji nie nadaje, nie raz widziałam jak ktoś się przez wiry na strzeżonej plaży podtapiał ;) poza tym syf w niej straszny:roll: tak, dwupiętrowy, ryby są na górze- sama nie widziałam bo nie zdążyłam(wpadliśmy tylko kupić rośliny, przy najbliższej okazji chyba znowu tam zawitam bo i doradzić potrafią ;) ) Quote
Agnes Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='Unbelievable']i co, że niby mam w tą zimnicę do rzeki włazić, tak? :diabloti: moja narew się do tego typu ewolucji nie nadaje, nie raz widziałam jak ktoś się przez wiry na strzeżonej plaży podtapiał ;) poza tym syf w niej straszny:roll:[/quote] nie namawiam, zebys tam wchodzila:diabloti: ale na brzegu poszukac przy okazji spaceru... [quote name='Unbelievable']tak, dwupiętrowy, ryby są na górze- sama nie widziałam bo nie zdążyłam(wpadliśmy tylko kupić rośliny, przy najbliższej okazji chyba znowu tam zawitam bo i doradzić potrafią ;) )[/quote] sklep jest genialny, obsluga jeszcze lepsza! pojechalam tam kiedys, jak pokrywa mi nie dzialala - doradzili, pomogli za darmo:cool3: mam tam kawal drogi i to jedyny "bol" - iloscia ryb bylam zachwycona Quote
Recommended Posts