Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']ja muszę zrobć porządek w moim buszu, bo inaczej tego nie nazwę, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić :placz:

czekam z niecierpliwością :diabloti::loveu:[/quote]

bys pokazala kiedys ten busz:diabloti: mozesz poszperac tu [url=http://www.roslinyakwariowe.pl]roslinyakwariowe.pl ™ Serwis Roslin Wodnych i Akwariowych (SRWiA) - Twoje efektowne akwarium roślinne[/url]
albo na forum ich [url=http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/]RoslinyAkwariowe.pl Forum Dyskusyjne miłosnikow akwarystyki roślinnej. Akwaria roślinne, rośliny akwariowe, galerie, zestaw co2, reduktory, filtr RO, Amano, Rataj, Opti White[/url] i moze znajdziesz cos do nasladowania;)

[quote name='BBeta'][URL]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Akwarium/DSC_1346copy.jpg[/URL]
Ładnie :loveu:

Chociaż nie przepadam za takimi małymi rybkami ;)[/quote]

dziekuje:eviltong:

ja tez wole wieksze - ale w wiekszym zbiorniku, ja nie mam na tyle miejsca zeby dac cos duzego - glonus tylko urosl z 10 cm ma spokojnie:razz::lol:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnes']bys pokazala kiedys ten busz:diabloti: mozesz poszperac tu [url=http://www.roslinyakwariowe.pl]roslinyakwariowe.pl ™ Serwis Roslin Wodnych i Akwariowych (SRWiA) - Twoje efektowne akwarium roślinne[/url]
albo na forum ich [url=http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/]RoslinyAkwariowe.pl Forum Dyskusyjne miłosnikow akwarystyki roślinnej. Akwaria roślinne, rośliny akwariowe, galerie, zestaw co2, reduktory, filtr RO, Amano, Rataj, Opti White[/url] i moze znajdziesz cos do nasladowania;)
[/QUOTE]
dzięki za linki, poszukam jak się będę nudzić : P
zdjęcie buszu mam ale chyba nie warto pokazywać bo wygląda okropnie :evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']dziekuje:eviltong:

ja tez wole wieksze - ale w wiekszym zbiorniku, ja nie mam na tyle miejsca zeby dac cos duzego - glonus tylko urosl z 10 cm ma spokojnie:razz::lol:[/QUOTE]
My mamy paletki ;) Straszne podobają mi się akwaria w wodą morską :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']dzięki za linki, poszukam jak się będę nudzić : P
zdjęcie buszu mam ale chyba nie warto pokazywać bo wygląda okropnie :evil_lol:[/quote]

dawaj! nie marudz:evil_lol: chce wreszcie zibaczyc cos tam wyhodowala;)

[quote name='BBeta']My mamy paletki ;) Straszne podobają mi się akwaria w wodą morską :loveu:[/quote]

ale zapewne kilka razy wieksze akwarium macie;) ladne to rybcie sa fakt...
ja lubie pielegnice - ich jest mnostwo, a to juz sa rybki;) porzadniejsze;) ale nie malawi...nastepne ryby to beda jakies pielegnice pewnie, ale znowu na ten zbornik to pewnie jakis haremik i tyle;)

morskie nie na moja kieszen - zdecydowanie nie:evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Nie, 200l (chyba :diabloti:)[/quote]

to nie za wielkie...one zdecydowanie wymagaja przestrzeni
chyba ze to chyba oznacza 350 np:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']to nie za wielkie...one zdecydowanie wymagaja przestrzeni
chyba ze to chyba oznacza 350 np:evil_lol:[/QUOTE]
Akwarium zajmuje się mój brat, ja się nie znam :shake: Ale rybki można policzyć na palcach jednej ręki, więc na brak przestrzeni nie mogą narzekać :diabloti:

Posted

200l mam ja, brzanki mają 5cm, sobie BBeta porównaj ;)

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/DSC_5966.jpg[/url] prosz...
z lewej anubias przyczepiony do korzenia, od piątku więc jezcze koszenie latają w te i wewte :evil_lol: czego na szczęście na tym zdjęciu nie widać

Posted

Wow ale rosna! mi tez urosly jedne ale drugie musialam wyrzucic i zamawiam takie jak te co rosna ;) no i podskocze jutro do zoologa to moze uda mi sie cos kupic z obsady do drugiego akwa bo tylko jeden kirysek panda jest - ale nie wiem czy je znajde bo ciezko od dawna o nie u nas..

Posted

[quote name='BBeta']Akwarium zajmuje się mój brat, ja się nie znam :shake: Ale rybki można policzyć na palcach jednej ręki, więc na brak przestrzeni nie mogą narzekać :diabloti:[/quote]

no niestety nie dobre warunki, ale skoro nie Ty w temacie to nie ma co ciagnac temat:evil_lol:

[quote name='Unbelievable']200l mam ja, brzanki mają 5cm, sobie BBeta porównaj ;)

[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/DSC_5966.jpg[/URL] prosz...
z lewej anubias przyczepiony do korzenia, od piątku więc jezcze koszenie latają w te i wewte :evil_lol: czego na szczęście na tym zdjęciu nie widać[/quote]

e no z tym buszem to niezle przesadzilas:diabloti: az sie prosi o cos z lewej strony, chociaz i takie kompozycje widzialam, ze z jednej strony duuuzo a z drugiej duzo duzo mniej i tez to dobrze wygladalo. To co masz z prawej latwo sie tnie i wsadza i dzieki temu sie ladnie zageszcza tez.
Ja kiedys mialam busz... [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1204-1.jpg[/IMG]

Ale potem szlag to trafil - nie zapanowalam nad tym, zaczely zrec glony tam gdzie swiatlo nie dochodzilo:placz: nie wiem jak sie dba o takie zbiorniki:roll:

[quote name='anetta']:crazyeye:
Rosną jak szalone
[URL]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Akwarium/DSC_1346copy.jpg[/URL][/quote]

oby nie przestaly:evil_lol:

[quote name='anetta']Widziałam wycieczkę, ładnie tam :p[/quote]

powiedzmy:diabloti:

[quote name='deer_1987']Wow ale rosna! mi tez urosly jedne ale drugie musialam wyrzucic i zamawiam takie jak te co rosna ;) no i podskocze jutro do zoologa to moze uda mi sie cos kupic z obsady do drugiego akwa bo tylko jeden kirysek panda jest - ale nie wiem czy je znajde bo ciezko od dawna o nie u nas..[/quote]

jesli jeden kirysek panda to na bank warto dokupic rowniez kiryski panda - tak zeby byly min 3 sztuki

[quote name='zaba14']super akwarium :loveu::loveu:[/quote]

dzieki;)

Posted

no wlasnie ylko ze ciezko o kiryski panda.. od wielu miesiecy chcialam dokupic jeszcze jak bylo wiecej i nie ma tam gdzie zamawiaja..

jakie te testy kropelkowe na poczatek mowilas ze warto miec? tylko prosze o szybka odp bo zamawiam rzeczy ze sklepu netowego i moge zamowic od razu i to bo wysylka za darmo :D

Posted

[quote name='Agnes']
e no z tym buszem to niezle przesadzilas:diabloti: az sie prosi o cos z lewej strony, chociaz i takie kompozycje widzialam, ze z jednej strony duuuzo a z drugiej duzo duzo mniej i tez to dobrze wygladalo. To co masz z prawej latwo sie tnie i wsadza i dzieki temu sie ladnie zageszcza tez.
Ja kiedys mialam busz... [url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1204-1.jpg[/url]

Ale potem szlag to trafil - nie zapanowalam nad tym, zaczely zrec glony tam gdzie swiatlo nie dochodzilo:placz: nie wiem jak sie dba o takie zbiorniki:roll:
[/QUOTE]
busz w sensie że takie toto bez ładu i składu :diabloti:

muszę to powyrywać i gęściej posadzić bo między roślinami są dosyć duże przerwy i niebyt ciekawie to wygląda:roll: poza tym trzeba żwirku dokupić, jednak warstwa jest zbyt mała :shake: w ogóle coś innego zrobię bo tak jak jest mi się nie podoba:diabloti:

fajny taki busz :loveu: i różnorodność roślin :loveu:

Posted

[quote name='Agnes']no niestety nie dobre warunki, ale skoro nie Ty w temacie to nie ma co ciagnac temat:evil_lol:[/QUOTE]
Myślisz, że cierpią na klaustrofobie? :placz:

Posted

[quote name='Unbelievable']busz w sensie że takie toto bez ładu i składu :diabloti:[/quote]

no dobra to ja o innym buszu myslalam:eviltong:

[quote name='Unbelievable']poza tym trzeba żwirku dokupić, jednak warstwa jest zbyt mała :shake: w ogóle coś innego zrobię bo tak jak jest mi się nie podoba:diabloti:quote]

korzenie! najlepiej takie znalezione:loveu: i spreparowane odpowiednio - sporo korzeni do tego fajne roslinki i odrazu inaczej:evil_lol:

[quote name='Unbelievable']fajny taki busz :loveu: i różnorodność roślin :loveu:[/quote]

i szlag go trafil po krotkim czasie:roll:

[quote name='BBeta']Myślisz, że cierpią na klaustrofobie? :placz:[/quote]

wsadz myszki do 5l akwarium (nie wiem jak sie oznacza pojenosc klatek stad tez napisalam akwarium:eviltong:) :diabloti:

Posted

[quote name='Agnes']wsadz myszki do 5l akwarium (nie wiem jak sie oznacza pojenosc klatek stad tez napisalam akwarium:eviltong:) :diabloti:[/QUOTE]
Tak zupełnie poważnie, nie sądze, żeby 4 paletkom było ciasno w 200l akwarium ;) Ale jak już mówiłam, nie znam się, nie lubie obliczeń i przeliczeń, oceniam to co widze ;)

Posted

[quote name='BBeta']Tak zupełnie poważnie, nie sądze, żeby 4 paletkom było ciasno w 200l akwarium ;) Ale jak już mówiłam, nie znam się, nie lubie obliczeń i przeliczeń, oceniam to co widze ;)[/quote]

ja sie tez nie znam na tych rybach - ale wiem co widzialam, tj najczesciej te ryby ludzie trzymali w wiekszych akwariach...
czasami pozory myla - slynne welony czy skalary czesto laduja w rowniez za malych zbiornikach, a one potrzebuja bardzo duzo miejsca

pewnie ze ryba ci nie pokaze, ze jej niewygodnie;) to juz od nas zalezy co chcemy jej swtorzyc;)

ale jak pisalam palety - to nie "moje" ryby

a propo ryb - widzialam w jednym zoologu rybke akwarystyczna w cenie 950zl sztuka:loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Poszłam dzisiaj z ciekawości zmierzyć akwarium i wyszło mi 300, a nie 200 :siara: 120x50x50cm ;)[/quote]

to zdecydowanie roznica:eviltong: juz sie nie czepiam:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']no dobra to ja o innym buszu myslalam:eviltong:

korzenie! najlepiej takie znalezione:loveu: i spreparowane odpowiednio - sporo korzeni do tego fajne roslinki i odrazu inaczej:evil_lol:

i szlag go trafil po krotkim czasie:roll:
[/QUOTE]
:evil_lol:

tylko u mnie to prawie korzeni nie ma :hmmmm: bo jak szukałam dla stefanii, to znalazłam tak że tata mi z ziemi wyrywał(żeby nie było- roślinka była zdechła):evil_lol: albo ja nie umiem szukac korzeni : P

jak szlag trafił to zawsze można od początku zacząć ;)
[quote name='Agnes']
a propo ryb - widzialam w jednym zoologu rybke akwarystyczna w cenie 950zl sztuka:loveu::evil_lol:[/QUOTE]
w diskus zoo przy wjeździe do wawy od białegostoku, naprzeciwko obi też są fajne rybki, po parę tysiecy za sztukę :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']:evil_lol:

tylko u mnie to prawie korzeni nie ma :hmmmm: bo jak szukałam dla stefanii, to znalazłam tak że tata mi z ziemi wyrywał(żeby nie było- roślinka była zdechła):evil_lol: albo ja nie umiem szukac korzeni : P

w wodzie najlapiej, rzece etc:cool3:

[quote name='Unbelievable']jak szlag trafił to zawsze można od początku zacząć ;)[/quote]

zaczelam:eviltong:

[quote name='Unbelievable']w diskus zoo przy wjeździe do wawy od białegostoku, naprzeciwko obi też są fajne rybki, po parę tysiecy za sztukę :diabloti:[/quote]

taki dwupietrowy? bo to chyba ten sam:evil_lol:

[quote name='Asiaczek']... znowu o rybkach, akwariach, roślinkach...
Przyjde jutro. Może będa inne fotki i ciekawsze dla mnie tematy...

Pzdr.[/quote]

o masz no:diabloti: dzisiaj robilam zdjecia ale nie Azowe:eviltong: Azowych nowych brak...

Posted

[quote name='Agnes']
w wodzie najlapiej, rzece etc:cool3:

taki dwupietrowy? bo to chyba ten sam:evil_lol:
[/QUOTE]
i co, że niby mam w tą zimnicę do rzeki włazić, tak? :diabloti:
moja narew się do tego typu ewolucji nie nadaje, nie raz widziałam jak ktoś się przez wiry na strzeżonej plaży podtapiał ;) poza tym syf w niej straszny:roll:

tak, dwupiętrowy, ryby są na górze- sama nie widziałam bo nie zdążyłam(wpadliśmy tylko kupić rośliny, przy najbliższej okazji chyba znowu tam zawitam bo i doradzić potrafią ;) )

Posted

[quote name='Unbelievable']i co, że niby mam w tą zimnicę do rzeki włazić, tak? :diabloti:
moja narew się do tego typu ewolucji nie nadaje, nie raz widziałam jak ktoś się przez wiry na strzeżonej plaży podtapiał ;) poza tym syf w niej straszny:roll:[/quote]

nie namawiam, zebys tam wchodzila:diabloti: ale na brzegu poszukac przy okazji spaceru...

[quote name='Unbelievable']tak, dwupiętrowy, ryby są na górze- sama nie widziałam bo nie zdążyłam(wpadliśmy tylko kupić rośliny, przy najbliższej okazji chyba znowu tam zawitam bo i doradzić potrafią ;) )[/quote]

sklep jest genialny, obsluga jeszcze lepsza! pojechalam tam kiedys, jak pokrywa mi nie dzialala - doradzili, pomogli za darmo:cool3: mam tam kawal drogi i to jedyny "bol" - iloscia ryb bylam zachwycona