Agnes Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 [quote name='Justa']Bajeczne zdjęcie ! :multi: :loveu: Ale ja i tak wolę Azulca w ruchu, najlepiej szalone pogonie z innymi psami :cool3:[/quote] ja tez, ale byl jeden wymog - zdjecie musialo byc w pionie, a takich mam niewiele. Przeslalam im chyba 3 w biegu pionowe, ale widocznie im nie pasowaly ;) Nie robie raczej pionowych zdjec na spacerach - oprocz portetow - bo najczesciej poziome sa "latwiejsze", przynajmniej dla mnie;) [quote name='Justa']A jak Azutkowej zdrówko? Dobrze po tej Eukanubie?[/quote] karme dopiero wprowadzilam dzis i to jeszcze mieszajac z poprzednia eukanuba. Ale juz sie dowiedzialam i od weta i od jednej osoby, ze karma jest naprawde dobra. Sklad ma calkiem inny od "klasycznej". Ale wlasnie zobaczylam, ze w naszym sklepie juz jest troche drozsza i niestety nastepnym razem jej nie kupie:( No ale moze chociaz przez 1,5 miesiaca cos pomoze... Quote
LAZY Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Ależ mamy sławna koleżankę!!! A fotka piękna:loveu: Quote
Agnes Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 dziekuje:loveu: to moze zdjecie slawnej dziewczynki:loveu: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1690/1_86806.jpg[/IMG] i "moja" druga dziewczynka:loveu: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1690/2_9412a.jpg[/IMG] ciesze sie jak dziecko z tego kalendarza i nie moge sie doczekac kiedy wreszcie je wezme w swoje rece:multi: Quote
Anza&Hacker Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Piękne zdjątko do kalendarza trafiło :loveu: ...a można prosić więcej "Twojej" drugiej dziewczynki? :cool3: Quote
Katerinas Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [quote name='Agnes']Dostalam odpowiedz od Vivy w sprawie kalendarza. Takie zdjecie bedzie mozna zobaczyc w ich kalendarzu 2008r: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1688/dsc_0012_430f2.jpg[/IMG] Bardzo bardzo sie ciesze :) Dostane tez kalendarz od nich :P ALe jesli kalendarz jest robiony na rzecz zwierzat to napewno tez kupie dla znajomych czy rodziny ;) Azutkowa bedzie slawna:loveu::eviltong::multi:[/quote] Agnes GRATULACJA i raz jeszcze GRATULACJE !! :multi: :multi: :multi: Zdjęcie jest przesłodkie :loveu: Aza w kwiatuszkach :loveu: Normalnie gwiazda ;) [quote name='Agnes']ja tez, ale byl jeden wymog - zdjecie musialo byc w pionie, a takich mam niewiele. Przeslalam im chyba 3 w biegu pionowe, ale widocznie im nie pasowaly ;) Nie robie raczej pionowych zdjec na spacerach - oprocz portetow - bo najczesciej poziome sa "latwiejsze", przynajmniej dla mnie;)[/quote] ja też wolę zdjęcia w poziomie :-) A kiedy i gdzie były ogłoszenia na zdjęcia? [quote name='Agnes']dziekuje:loveu: to moze zdjecie slawnej dziewczynki:loveu: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1690/1_86806.jpg[/IMG] i "moja" druga dziewczynka:loveu: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1690/2_9412a.jpg[/IMG] ciesze sie jak dziecko z tego kalendarza i nie moge sie doczekac kiedy wreszcie je wezme w swoje rece:multi:[/quote] boszz.... cudne :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: nie wiem które piękniejsze :loveu: ja tak kocham konie .... :loveu: swego czasu jeździłam konno ... teraz brak czasu :roll: Agnes A gdzie i kiedy będzie można kupić kalendarz w Twoją gwiazdą? Bo ja chcę :multi: Quote
Agnes Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 [LEFT][QUOTE] Agnes GRATULACJA i raz jeszcze GRATULACJE !! :multi: :multi: :multi: Zdjęcie jest przesłodkie :loveu: Aza w kwiatuszkach :loveu: Normalnie gwiazda ;-)[/QUOTE] dziekuje sliczne:multi: ona to jest jak gwiazda - potrafi pozowac skubana:eviltong: [QUOTE] ja też wolę zdjęcia w poziomie :smile: A kiedy i gdzie były ogłoszenia na zdjęcia?[/QUOTE] w poziomie zawsze mozna wykadrowac, w pionie...gorzej Oni wzieli moje zdjecie totalnie przez przypadek, a dokladnie przez konia ktorego teraz dalam zdjecie ;) Jego wlascicielka dowiedziala sie, ze viva chce zdjecie tego konia dac do kalendarza. I okazalo sie, ze wybrali akurat zdjecia robione przeze mnie, ale...poziome. Zanim sie zebralam i wyslalam pionowe to stwierdzili, ze koni juz nie potrzebuje - maja komplet - ale psy tak :) I sie zaczelo. [QUOTE] ja tak kocham konie .... :loveu: swego czasu jeździłam konno ... teraz brak czasu :roll:[/QUOTE] gadasz:eviltong: teraz moge stwierdzic - dla chcacego niz trudnego. Co prawda rodziny nie mam, ale zaczelam pracowac, jeszcze studiuje i jezdze 2 a czasami 3 razy w tygodniu do konia. Oprocz tego zajmuje sie psem w przelocie ;) [QUOTE] Agnes A gdzie i kiedy będzie można kupić kalendarz w Twoją gwiazdą? Bo ja chcę :multi:[/QUOTE] Pojecia nie mam:eviltong: Maja mi dac znac co i jak, albo ja mam sie dowiadywac - jak sie dopytam to odrazu tu oglosze dla chetnych :P Wiem tylko, ze ma to byc format A3 [B]Anza&Hacker [/B]jak tylko dokopie sie do tych zdjec to cos jeszcze dam - postaram sie nie powtarzac z tymi co juz sa :) Poki co nowych nie mam, bo czasu brak w stajni, ale - napewno nadrobie:) [/LEFT] Quote
Agnes Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 dogo sie rypie i dalo mi dwa razy ten sam post - prosze o usuniecie tego ;) Quote
Agnes Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 to dodaje znaleziona 2 zdjecia kobylki :) pogoda wtedy byla paskudna, a tempo galopow konkretne ;) dlatego i zdjecia nie sa najlepszej jakosci [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1698/gallery-14427670-500x500_7294a.jpg[/IMG] [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1698/gallery-14428011-500x500_26cbf.jpg[/IMG] i stajenny kolega ;) [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1698/3_15c03.jpg[/IMG] Quote
Katerinas Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 [quote name='Agnes']gadasz:eviltong: teraz moge stwierdzic - dla chcacego niz trudnego. Co prawda rodziny nie mam, ale zaczelam pracowac, jeszcze studiuje i jezdze 2 a czasami 3 razy w tygodniu do konia. Oprocz tego zajmuje sie psem w przelocie ;)[/quote] :eviltong: Poczekaj jak będziesz miała takiego "glutka" jak ja ;) [quote name='Agnes'] [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1698/gallery-14428011-500x500_26cbf.jpg[/IMG] [/quote] Dla mnie i tak piękne :-) Koń w galopie to jeden z piękniejszych widoków :-) Quote
Anza&Hacker Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 ...nie najleprzej jakości, ale i tak urocze - mają swój klimat! :loveu: Quote
LAZY Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Jak nie przestaniesz robić tak cudnych zdjęć to przestanę tutaj wchodzic:diabloti::eviltong: Quote
anetta Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 No właśnie, nie narzekaj :mad: Jest super! Widze tą prędkość!! I mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy z ekranu :multi: Quote
Agnes Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 dooobra zmieniamy temat ;) teraz bedzie moje akwa, ktore ostatanio (tfu tfu!) wyglada calkiem niezle:cool3::multi::eviltong: [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1738/1_cc1da.jpg[/IMG] [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1738/dsc_4943_6b60a.jpg[/IMG] [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1738/dsc_4949.2_dbcad.jpg[/IMG] [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1738/dsc_4959_d9931.jpg[/IMG] A co u nas? Calkiem niezle, ale Aza ma niesamowite braki w podstawowych komendach - tzn na spacerze mamy problem ze skupieniem uwagi na mnie i generalnie nie zawsze komendy sa wykonywane odrazu. Nie mam motywacji zeby z tym walczyc, tzn mam i nie mam ;) Ale pewnie niedlugo wrocimy do linki - poki sniegu nie ma. Bylysmy ostatanio w lesie, ktorego unikalam przez cala jesien - ze wzgledu na zapachy dosc atrakcyjne. I suczydlo bylo zadziwiajaco grzeczne. Czesciowo na lince, czasami bez zeby poszalec miedzy drzewami mogla. Jak zaczynala weszyc i biegac z nosem przy ziemi to odrazu ja wolalam - przybiegala :) Wiec pozytywnie. Chociaz...przez ten spacer Aza jest uziemiona :( Oderwala sobie spory kawalek zew. pazura - jakby po bokach zostalo wnetrze pazura bez "oslonki":roll: Pewnie troche sie bedzie goic, a ze Aza uparta i stara sie ciagle moj opatrunek zdejmowac - siedzi w kagancu:roll: Przynajmniej dopoki to sie nie zagoi choc troche:roll: Quote
Anza&Hacker Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Śliczne to akwarium - takie zieloniutkie wszystko :loveu: Życzymy motywacji do Azutki :cool1: Quote
zaba14 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 O neonki :) mnie ciężko zrobić im nierozmazane zdjęcia :) Quote
Agnes Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Ryby w ogole sa malo wdzieczne jesli chodzi o fotografie ;) Poniewaz pogody nie ma, pies ma ranna lape to i zdjec nie ma. Ale mam jakies jedno z wyjazdu rodziennego jednodniowego do Łodzi. Na zdjeciu jestem z moim grzecznym suczydlem - a co robie? Mocze Azutkowa lape z wywarze z babki. Aza tego dnia zaczela cos intensywnie lizac lape - zobaczylam, ze miedzy opuszkami ma czerwone, jakies krostki i jakby mniej siersci:roll:Wiadomo, ze zaczelam wymyslac choroby ;) Ciotka kazala moczyc - tak robilam. Przez nastepne dni kilka razy dziennie. Do tego smarowanie zwykla tlusta mascia. I co? Przeszlo:multi:Wygoilo sie:eviltong: Ale ta moja suka ma cierpliwosc - siedziala spokojnie jak nigdy! [IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1749/img_0121_d2599.jpg[/IMG] Quote
asher Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ale dawno mnie tu nie było. Nadrobiłam, piękne zdjęcia robisz, Agnes! :multi: [quote name='Agnes']Ryby w ogole sa malo wdzieczne jesli chodzi o fotografie ;)[/quote] No nie żartuj! :crazyeye: No, chyba, że chodzi o stronę techniczną :cool3: Ale jak ma się odpowiedni sprzęt, to wychodzą prawdziwe cuda :loveu: Pooglądaj sobie choćby te linki [URL]http://www.aquadesign.pl/linki.htm[/URL] :loveu::loveu::loveu: Quote
Agnes Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 asher ty zyjesz!!:multi: czego sie babo nie odzywasz:mad::mad::mad: a rybki - alez oczywiscie ze chodzilo mi o sprawe techniczna ;) ja teraz obiektyw mam niezly do takich zdjec - tylko krotki. Ale szybko ostrzy, jasny a mimo to. Ustawiam ostrosc a ryba juz zmienila swoje polozenie - to sa sekundy. Quote
Anza&Hacker Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Czemu Azutka ma taką wstrętną kolczate?!!! :placz: Quote
asher Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Agnes']asher ty zyjesz!!:multi: czego sie babo nie odzywasz:mad::mad::mad:[/quote] Jak się nie odzywam? Juz od sierpnia jestem wrócona i się szwędam tu i ówdzie :cool3: Tylko mi Aza z subskrybcji uciekła. [quote name='Anza&Hacker']Czemu Azutka ma taką wstrętną kolczate?!!! :placz:[/quote] A co, halter lepszy? :evil_lol: Quote
Agnes Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 [B]Anza&Hacker[/B] tam odrazu straszna:eviltong:Ja kolczatke zakladam tam gdzie moze byc zbyt ciekawie dla suki przez co bedzie miala mnie w nosie - czyli dla bezpieczenstwa naszego. Tu w gosciach i generalnie w nowym miescie (spacery itp) Na spacery osiedlowe rowniez. Niestety ja kiedys duzo pracy wlozylam w to zeby Aza chodzila na skorzanej obrozy i nie reagowala na psy i koty. Zaczeli chodzic tez z nia rodzice i moja nauka poszla w las. Drugi raz uczyc nie bede, bo nie ma sensu. A ja jak ide na pola czy na krotko na osiedle zakladam zwykla obroze. A - i kolczatka idzie na rower tez. W kolczatce psu sie nie dzieje krzywda - kolczatka zwisa sobie luzno, a jest uzywana jak trzeba. A czasami nie trzeba i wtedy jest luzna caly czas :) Ale ona wazy 36 kg i sily ma bardzo duzo przez co jak zobaczy kotecka to potrafi zareagowac;) [B]asher[/B] ale tak generalnie sie nie odzywalas ;) No ale milo ze wpadlas :) A co do halterka - to tez mamy, ale prawie nie uzywam. Chyba ze jest zimnica i nie zakladam kolczatki tylko skorzana obroze. A halterka to ja sie boje mimo wszystko, ze psu leb skrece:roll: Quote
asher Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [B]Agnes[/B], akurat mnie się z kolczatki tłumaczyć nie musisz ;) Wcale nie uważam, ze jej używanie jest zbrodnią. Więcej - uważam, że halter to silniejsza awersja dla psa, niz kolce. Denerwują mnie po prostu uwagi o "strasznych, wstrętnych kolczatkach", tak samo, jak denerwowałoby mnie wtrącanie się w jakąkolwiek inną dziedzinę czyjegoś życia. Bo co innego po prostu zapytać, a co innego zapytać sugerując, że jest się złym właścicielem, bo się "wstrętnych" rzeczy używa... Ale nie chcę tu rozpętywac burzy, więc jak dla mnie EOT ;) Quote
Anza&Hacker Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Uważam osobiście, że [U]prawidłowo używany[/U] halter jest o wiele lepszy i bezpieczniejszy od [U]prawidłowo używanej[/U] kolczatki. Dla mnie osobiście kolczatka zawsze będzie "wstrętna", ale wiem, że krzywdy psu nie robi jeśli użyta jest prawidłowo - niestety baaaaardzo mało jest osób, które potrafią jej używać i codziennie widze psy duszące się na nich, czy biegające na kolczatce i fleksi - dlatego też zawsze lepiej zapytać po co pies ma kolczatke, dlaczego i czy ktoś w ogóle wie do czego ona służy i jak się z niej korzysta :roll: No, a dlaczego będzie dla mnie zawsze "wstrętna"? - bo jest to coś co daje bodźce awersyjne, a ja wiem, że z KAŻDYM psem można sobie poradzić bez bodźców awersyjnych - pytanie czy się chce. Również nie chce wywoływać tutaj przypadkiem kłótni - przedstawiam tylko [U]MÓJ[/U] punkt widzenia i uważam, że każdy ma prawo mieć inny, czyli swój własny pogląd na wszelkie sprawy ;) Jednej rzeczy tylko nie mogę zostawić - sumienie mi nie pozwoli - [U]w jakim sensie używasz kolczatki przy rowerze?![/U] Przypinasz psa do roweru na kolczacie? Dla mnie osobiście przypięcia psa na obroży do roweru to już "zbrodnia" bo to po prostu jest dla psa bardzo niebezpieczne! :shake: Quote
Agnes Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 [B]asher [/B]nie tlumaczylam tobie bo nie ty pisalas o kolczatce ;) [B]Anza&Hacker[/B] uwierz mi sie, ze rodzciow nie tak latwo jest nauczyc jak sie zachowywac z psem na spacerze - latwiej mi psa czegos nauczyc czy oduczyc niz nauczyc rodzicow podejscia do psa. Tego nie przeskocze. Nie przeskocze tez tego, ze nie zawsze moge z psem wyjsc, wiec kolko sie zamyka. Ja sie poddalam jak z wieloma rzeczami Nigdy nie przypielabym kolczatki do smyczy typu fleksi czy do linki 10 m - do takich rzeczy tylko skorkowa obrozka i nic innego. A rower - nigdy przenigdy nie przypominam psa do roweru. Do byloby zabojstwo przede wszystkim dla mnie. Aza jest w duzym % ogarem, a taki pies uwielbia weszyc wszedzie. Na rowerze jezdze po lesie, z psem rowniez. A tam - duzo zapachow. Dlatego pies ma kolczatke, ale! Kolczatka jest luzna, a tylko w przypadku gdy suka albo zaczyna weszyc dostaje upomnienie ze nie wolno i doatkowo lekkie pociagniecie kolczatka - po czym znowu sie luzuje - albo jak chce mnie sciagnac na bok sciezki to rowniez ratuje sie kolaczatka. My sie dopiero uczymy biegac przy rowerze, ale doszlysmy do tego, ze suka potrafila biegac przy rowerze bez smyczy. A smycz trzymam w reku luzno - nie robie petelek itp. Juz raz mi zrobila numer ze sie zatrzymala nagle to ja puscilam smycz i dzieki temu przezylam - praca przy koniach uczy mnie refleksu ;) I obojetnie co pies na sobie ma czy halter czy kolczatke, czy lancuszek, skorzana obroze - pies nie ma prawa isc napierajac i ciagnac za soba wlasciciela. To oznacza, ze peis nie umie chodzic na smyczy, a tego u nas nie ma;) A do tego Aza nie jest wyzelkiem i ma bardzo duzo skory na karku przez co napewno oslabia dzialanie kolczatki ;) Quote
Recommended Posts