agnethka Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Nie znalazłam podobnego tematu, więc zakładam...jeśli jest to przepraszam ;) Zastanawiam się nad zgłoszeniem naszej suczki do klasy szczeniąt, ale...nie jestem pewna co mam wpisać w formularzu w rubrykę "Nr rejestracyjny w oddziale ZKwP" :roll: Sunia jest zarejestrowana w ZK oczywiście, ale czekamy na rodowód - czy w tym momencie mam wpisać numer z metryki? :roll: Pytanie może i głupie, ale nigdy wcześniej nie zgłaszałam psiaka na podstawie metryczki i nie bardzo się orientuję :oops: będę wdzięczna za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błyskotka Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 W metryce na samym dole masz napisane: REJESTRACJA ODDZIAŁOWA. Tam jest numer i ten numer należy wpisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 aha..dziękuję..problem w tym, że nie mam tam nic. prawdopodobnie tata zrobił ksero metryki przed oddaniem jej do związku :roll: i nie mam tego numeru...będę musiała jutro zadzwonić do naszego oddziału, żeby mi go podali, a potem do Kielc i zgłosić błąd w zgłoszeniu psa :roll: dziękuję za pomoc :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błyskotka Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Nie ma za co. U mnie w oddziale przy rejestracji wpisują numer, kserują i dostaję kopię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 u nas właśnie "zapominają" dać kopii i dlatego tata sam ją skserował...bo jak widać nic poza kwitkiem opłaty za rejestrację nie dostał ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro 25 Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 u nas w lublinie musisz sama zadzwonic i sie dowiedziec- my tez mielismy ten problem. Oni nie daja xera metryki ni numeru rejestracyjnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpassione Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Ja jeszcze dodam, że u nas poza świstkiem potwierdzenia zapłaty dostałam ksero metryki, legitymacje(z pieczęcią ważną) i taką kartkę - 'zaświadczenie'. Przy odbiorze pani mi zaznaczyła nawet, co mam przy zgłoszeniu podawać. Oprócz informacji o imieniu, przydomku, wieku czy innych informacjach o psie i właścicielu jest tam "zapisany jest w Księdze Rejestracyjnej Związku Kynologicznego w Polsce pod Nr: 00000/XX/00" (taki jest wzór tego numeru do podawaniu przy zgłoszeniu. Naprawdę nic takiego nie dostałaś? No to muszę pochwalić sprawność w działaniu naszego klubu :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 w maju zarejestrowaliśmy roczną suke, która rodowód już miała - wtedy też tata opłacił składkę członkowską i wszystko co jest potrzebne przy przerejestrowaniu psa ;) legitymację członkowską (bo pewnie ją masz na myśli) dostał jak się [U]upomniał[/U] podczas rejestracji drugiej suki (tej z metryczką, której temat dotyczy) - przy rejestracji szczeniaka dostał TYLKO pokwitowanie, że zapłacił i tyle - nie ma żadnej "instrukcji obsługi ze wskazówkami"...niestety i dlatego tak strasznie się zakręciłam przy tym wszystkim :mad: znajomy mi dzisiaj wszystko wytłumaczył, czego dotyczy dane oznaczenie, i że ten numer co mam jest kielecki (czyli z hodowli, z której pochodzi miot, gdy były wydawane metryki)....teraz mnie czeka dzwonienie do Związku...mam nadzieję, że rozmowa przebiegnie sprawnie :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanloncha Posted September 3 Share Posted September 3 It's not a stupid question at all. You can enter the birth certificate number in the "Registration number at ZKwP branch" section if the pedigree is not yet available. Once you have the pedigree, you can update the information if necessary. I hope this helps you! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanloncha Posted September 3 Share Posted September 3 It's not a stupid question at all. You can enter the birth certificate number in the "Registration number at ZKwP branch" section if the pedigree is not yet available. Once you have the pedigree, you can update the information if necessary. I hope this helps you! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts