Victoria Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 moze ci pekl bo bylo za zimno? zauwazylam ze fastbacki bardzo reaguja na temperature i w nizszej maja wlasnie tendencje do pekania soft jest ciezszy od fastbacka. przynajmniej tak go zapamietalam Quote
riot Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 a jak się ma wytrzymałość Eurablend'ów do Jawz ? kupiłem dwa fastbacki na próbę, czy moja księżna załapie o co chodzi i wystarczyły nam na dwie sesje :) Po pierwszym dniu powstały dwa cedzaki, a po 3 wyjściu odgryzła kawałek dysku. Liczyłem się z tym, więc ok. Teraz wiem, że mogę zainwestować w coś droższego, bo Mela (drobna i chuda mieszanka ON z czymś), świetnie załapała o co chodzi. Niestety ma tytanowe szczęki :) i lubi podgryzać dysk w trakcie wracania z nim do mnie. Co wybrać ? Quote
Victoria Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 To teraz ja :p Co poradzicie dla 10 kilo suki, żeby było wytrzymałe i dobrze się rzucało a psu łapało?? Dopiero zaczynamy, rzuty mi średnio wychodzą, pies radzi sobie chyba lepiej niż ja. W przeciągu 4 miesięcy poszło 8 fastbacków (tfu tfu.. zniszczyły się po miesiącu, potem bawiłyśmy się sitkami:diabloti:).. aktualny ich stan nie do opisania xd chciałam coś równie łatwego w rzucaniu, ale o wieeeele wytrzymalszego. Ogólnie pies nie podgryza, ale ma dość mocny chwyt. Myślałam nad eurablendami, albo super hero, ale chcialabym poznać opinie osób ktore mają te dyski, bo to zawsze coś więcej niż czytanie opisu w sklepie. Z drugiej strony boję się trochę, że nie poradzimy sobie z eurablendami...choć zawsze mogą sobie poczekać w szafie aż będziemy gotowe :evil_lol: edit: ew jawzy, ale o nich to już naprawde niewiele wiem.. A jak się rzuca super hero?? Quote
Victoria Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Kirinna']ale szarpiesz się Fastbackami?[/QUOTE] nie, w ogóle. Pies mi wciska do ręki i od razu puszcza, ew. kładzie na nogach Quote
Kirinna Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Victoria']nie, w ogóle. Pies mi wciska do ręki i od razu puszcza, ew. kładzie na nogach[/QUOTE] ja mam oprócz fastbacków hero air. są tak jak by większe i trochę cięższe ale wytrzymał dużo dłużej niż fastbacki tyle że są twardsze rzuca mi się dobrze, nawet lepiej niż fasbacakami(no ale to hero iar a nie super hero:) Quote
Victoria Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 ile u Cb jeden fastback treningow wytrzymał?? Do stanu kiedy jeszcze nie kaleczyl psu ryja i ile hero air?? bo w sumie to by mi sie bardziej je oplacalo wziac, bo cena o wiele mniejsza niz np taki jawz czy super hero, ale jak bd kupowac to hurtowo, wiec chce miec pewnosc ze dobrze wybieram. Chcialabym zeby taki komplet posłużył mi jak najdłużej Quote
Kirinna Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Victoria']ile u Cb jeden fastback treningow wytrzymał?? Do stanu kiedy jeszcze nie kaleczyl psu ryja i ile hero air?? bo w sumie to by mi sie bardziej je oplacalo wziac, bo cena o wiele mniejsza niz np taki jawz czy super hero, ale jak bd kupowac to hurtowo, wiec chce miec pewnosc ze dobrze wybieram. Chcialabym zeby taki komplet posłużył mi jak najdłużej[/QUOTE] to było tak, hero air był używany do szarpania, ogólnie nakręcania początkowego psa, więc ślady ma:) kilka małych dziurek no i zarysowania. teraz siłą rzeczy jest bardziej uszkodzony ale naprawiałam go trochę(używałam go ok 4 miesięcy) hero air nie przyżył bo mi pies stwierdził że fajnie jest trochę pomemłać:) dysk w pysku i się trochę brzeg w jednym miejscu popsuł, czyli taki kawałek się powoli odrywa:) natomiast fastback po pierwszym treningu bez szarpania już miał dziurki i był trochę zjechany, po 2 miesiącach wygląda źle, nie kaleczy psa ale jest już taki powyginany i nawet nie mogę go naprawić za bardzo, no ciężko się nim teraz rzuca Quote
Victoria Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 aha czyli Twoj pies raczej nie niszczy az tak jak moj xd u nas fastback po tygodniu brzegi ma powyrywane, poszarpane i poodrywane :evil_lol: ogólnie po tygodniu wygląda jak naleśnik i też tak lata, a psu sie język przycina tymi szparkami w brzegach, więc notorycznie krew się leje. To w sumie rozwaze tego hero air, ale sadzę że u nas wytrzyma o wiele mniej, a zalezy mi na czyms na prawde wytrzymałym, co by posłuzylo nam dłuuugo. Wybieram prezent na gwiazdke i wlasnie chyba chce komplet dyskow.. a wiadomo sama nie uzbieram tyle kasy zeby kupic kompet takich np. super hero, wiec chce rodziców kase wykorzystać jak najlepiej :diabloti: pewnie kupie jednego hero air na probe ;) Quote
Kirinna Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Victoria']aha czyli Twoj pies raczej nie niszczy az tak jak moj xd u nas fastback po tygodniu brzegi ma powyrywane, poszarpane i poodrywane :evil_lol: ogólnie po tygodniu wygląda jak naleśnik i też tak lata, a psu sie język przycina tymi szparkami w brzegach, więc notorycznie krew się leje. To w sumie rozwaze tego hero air, ale sadzę że u nas wytrzyma o wiele mniej, a zalezy mi na czyms na prawde wytrzymałym, co by posłuzylo nam dłuuugo. Wybieram prezent na gwiazdke i wlasnie chyba chce komplet dyskow.. a wiadomo sama nie uzbieram tyle kasy zeby kupic kompet takich np. super hero, wiec chce rodziców kase wykorzystać jak najlepiej :diabloti: pewnie kupie jednego hero air na probe ;)[/QUOTE] jeżeli jest aż tak pies niszczy, to rozważałbym jednak jazwy albo coś w tym stylu:) Quote
Victoria Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 O hero xtra, jeszcze jest xd zapomniałam o nim :lol: evel, masz go?? Quote
evel Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Mam. Lata szybciej niż Fastback Flex, wytrzymałość oceniam jako średnio-dużą, nasze mają parę dziurek i troszkę zgryziony rant, ale tragedii nie ma :) FF natomiast wygląda jak stara szmata :evil_lol: Quote
Kirinna Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [url]http://dogfrisbee.pl/[/url] nowa dostawa:) Quote
Kirinna Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 potrzebuje jakis dysk zimowy, fastbacki jakoś dziwnie latają na mrozie, potrzebuje cos podobnego do fasbacka i w miarę taniego, tak żeby przetrwać mrozy Quote
Victoria Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 frost bite?? jak szukałam dysku dla nas, to tez zwracalam uwage na podatnosc na mrozy i najbardziej mnie zainteresowal wlasnie frost bite i eurablend ;) Quote
Victoria Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 [quote name='evel']Czemu? Dają radę ;)[/QUOTE] :crazyeye: serio mam dziwnego psa :evil_lol: Ale nie zmienia sie ich twardosc na mrozie?? Bo fastbacki to twardnieja tak ze az ręką czuć :eviltong: Quote
Kirinna Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 rzucanie fastbackami na mrozie -5 to jest lekko mówiąc porażka:) Quote
Victoria Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 nie mam flexa, tylko normalne fastbacki dlatego nie wiem jak flexami sie rzuca, ale ja kupując dysk z myślą o zimie wolałabym wydać te 10zł więcej i kupić juz dysk do tego przeznaczony niz eksperymentowac ;) u nas fastbacki na zimnie po prostu pękają.. :mdleje: dlatego zbieram kasę na eurablenda na próbę i coś tak jeszcze.. wybrałam ale zapomniałam xd mam gdzieś chyba zapisane ;] Quote
evel Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Mam flexa już drugą zimę i oprócz tego, że pies zrobił z niego szmatę to nic się nie dzieje, tzn. nie sądzę, żeby mi pękł znienacka. Quote
Victoria Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 będzie ktoś z okolic wawy chciał po nowym roku (albo i nawet bliżej wiosny) zamawiać ze mną coś z tego sklepu?? [URL]http://discdogs.pl/[/URL] albo w jakimkolwiek innym sklepie gdzie dostanę hero xtra w normalnej cenie.. Quote
Recommended Posts