Jump to content
Dogomania

BUDAPESZT (Węgry) 3-5.X.2008 [EUROPEJSKA & KLUBOWA]

Recommended Posts

Posted

Ogromne dzięki za fotosy :) chociaż Ty nie nawaliłaś ;) ale niektóre psy są niefotogeniczne...szok...:crazyeye: w sumie to tak jak z ludźmi...bywa tak,że na żywo fajnie a na foto...koszmar....

Jeszcze raz DZIĘKI za fotorelację, za utrwalenie tego dnia...:)

Posted

Proszę bardzo, nie ma za co, polecam się na przyszłość itd itp :lol::lol::lol:

Dan Danilo napisał(a):
.......ale niektóre psy są niefotogeniczne...szok...:crazyeye: w sumie to tak jak z ludźmi...bywa tak,że na żywo fajnie a na foto...koszmar....

Aaaaaa to ja odpowiem w drugą stronę ;) ale niektóre cudeńka znane tylko z fotografii w rzeczywistości okazały się "przeciętnymi" pieskami (że tak delikatnie to określę :p ). No normalnie jakby im ktoś ukradł ten cały blask i splendor bijący ze zdjęć umieszczanych na różnych stronach internetowych. Powiem szczerze kilka amerykańców mnie rozczarowało :cool1:

No i jest druga strona medalu - to "kochani" :mad: wystawcy, nadgorliwcy w każdym calu :mad: co na siłę poprawiają ustawienie psa mimo że on stoi idealnie, wieszają na ringówkach, kuszą smakołykami co skutkuje tym że pies się wierci, kręci i wykrzywia się nienaturalnie. Oj ileż mi oni zmarnowali dobrych ujęć :angryy: następnym razem muszę przygotować jakąś "niespodziankę" :diabloti: dla takich delikwentów :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jak sobie oglądam zdjęcia na forach z tej wystawy to nie tylko mi ;) "wystawcy" sprawili problemy z fotografowaniem.
Pzdr

Posted

Witam
Na tej wystawie byli najlepsi handlerzy od wystawiania Akit.
...a stawka była najmocniejszą jaką widziałem w mojej krótkiej akiciej przygodzie
...stawka dla mnie mocniejsza niż na światówce.
Pozdrawiam K

Posted

bety napisał(a):

No i jest druga strona medalu - to "kochani" :mad: wystawcy, nadgorliwcy w każdym calu :mad: co na siłę poprawiają ustawienie psa mimo że on stoi idealnie, wieszają na ringówkach, kuszą smakołykami co skutkuje tym że pies się wierci, kręci i wykrzywia się nienaturalnie. Oj ileż mi oni zmarnowali dobrych ujęć :angryy: następnym razem muszę przygotować jakąś "niespodziankę" :diabloti: dla takich delikwentów :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jak sobie oglądam zdjęcia na forach z tej wystawy to nie tylko mi ;) "wystawcy" sprawili problemy z fotografowaniem.
Pzdr

Droga Kasiu,

Wiec jedno... nie chciałam Cie urazić, jeśli to zrobiłam to przepraszam, doceniam,podziwiam to,ze w ogóle Ci się chciało i przyjechałaś do Budapesztu (czy na inne wystawy) mimo tego,ze nie jesteś wystawcą...a mój komentarz, na temat psów i ich fotogeniczności nie był skierowany w Twoje umiejętności fotografa...ja rowniez robiłam zdjęcia i niestety moje się nie nadają,ze względu na nieostrość jak i również ze względu wspomnianą przeze mnie fotogeniczność psów i moje umiejętności...

a jesli chodzi o handling...to byl na najwyzszym poziomie...oczywiscie byly wyjątki, a wydaje nam sie ze wiemy do kogo pijesz i nie jest to mile ani fair...ale coż... widocznie tak uwazasz...tylko aby krytykowac trzeba samemu byc w tym wyśmienitym i nie miec sobie nic do zarzucenia...mam na mysli umiejętności...nie wygląd psow, absolutnie...to rzecz gustu i znajomości - interpretacji wzorca...

a jeszcze dodam, ze psy, które wyszły fatalnie na zdjęciach w rzeczywistości wyglądają o niebo lepiej i są w rękach doskonałych handlerów...ale tak jak napisalam...to jest kwestia "fotogeniczności" osobnika ;) a jak sama zauważylas, nietylko akity sie "wiercą, kręcą"...to są zwierzęta i jest to normalne,ze jest im trudno robic foty...wymaga to niesłychanej cierpliwości i wyjątkowych umiejętności fotografowania...

tyle ode mnie...

Pozdrawiam
Justyna

Posted

Oooo jejku jejku :-o, Justynko i Krzysiu wyluzujcie proszę Was :roll:, bo będziemy mieli niedługo znowu kocioł taki jak jest teraz w temacie u japońskich krewniaków :shake:. Zaraz się zacznie jakaś przepychanka, łapanie za słowa i takie tam bzdety o jakąś pierdułkę. Nie traktujcie wszystkiego tak serio :crazyeye:, trochę humoru i śmiechu :lol: a świat wygląda lepiej - gwarantuję to Wam. Po co te nerwy. :roll:

A teraz tak po kolei.

[quote name='Dan Danilo']Witam
Na tej wystawie byli najlepsi handlerzy od wystawiania Akit.
...a stawka była najmocniejszą jaką widziałem w mojej krótkiej akiciej przygodzie
...stawka dla mnie mocniejsza niż na światówce.
Pozdrawiam K

No dobra, ale nie wszystkie psy były wystawiane przez profesjonalnych handlerów. A nawet i zawodowcy z emocji i nerwów potrafią przedobrzyć (taki delikwent się trafił - pan w zielonych trampeczkach). To są tylko ludzie i psy.
Tak stawka jako całość była mocna pod wieloma względami, ale..... rozbić ją na jednostki i przyjrzeć się dokładnie poszczególnym psom (nawet tym rozreklamowanym) to momentami ta moc już nie jest taka silna. Ja stwierdziłam tylko fakt że parę psów które znałam TYLKO ze zdjęć w rzeczywistości w moich oczach straciły i tyle, koniec kropka. Stąd też ten "odwrotny komentarz" do fotogeniczności - to działa w obie strony rzeczywista paskuda może na fotkach wypięknięć, a piękniś zbrzydnąć. :evil_lol: Ot i cała filozofia.

[quote name='Dan Danilo']Droga Kasiu,

Wiec jedno... nie chciałam Cie urazić, jeśli to zrobiłam to przepraszam, doceniam,podziwiam to,ze w ogóle Ci się chciało i przyjechałaś do Budapesztu (czy na inne wystawy) mimo tego,ze nie jesteś wystawcą...a mój komentarz, na temat psów i ich fotogeniczności nie był skierowany w Twoje umiejętności fotografa...ja rowniez robiłam zdjęcia i niestety moje się nie nadają,ze względu na nieostrość jak i również ze względu wspomnianą przeze mnie fotogeniczność psów i moje umiejętności...

No oczywiście, że się obraziłam jak ch.......:evil_lol: (żartuję). Powiem nieskromnie :cool3:, znam swoje doskonałe umiejętności fotografowania :evil_lol: i wiedząc jakie były tam warunki (ogólne) to stwierdzam że odwaliłam kawał dobrej roboty. :evil_lol: (to też jest żart). A tak poważnie to spoko nie jestem obrażalska itp.

[quote name='Dan Danilo']a jesli chodzi o handling...to byl na najwyzszym poziomie...oczywiscie byly wyjątki, a wydaje nam sie ze wiemy do kogo pijesz i nie jest to mile ani fair...ale coż... widocznie tak uwazasz...tylko aby krytykowac trzeba samemu byc w tym wyśmienitym i nie miec sobie nic do zarzucenia...mam na mysli umiejętności...nie wygląd psow, absolutnie...to rzecz gustu i znajomości - interpretacji wzorca...

Aaaaaaaaaaaa nie wiecie :eviltong: i tu Was mam, oj nieładnie :nono:;) tak kombinować. Nadinterpretacja :icon_roc: i to duuuuuuuuuża - i po co :roll: Resztę tekstu udam że nie czytałam, bo bym musiała się obrazić :obrazic:i stwierdzić że ktoś tu inny pogrywa sobie nie fair i nie jest miły :diabloti: Ale ja nie z takich, więc przejdę nad tym do porządku dziennego. :sg168:
Kurdę ale ja mam dzisiaj dobry humor - mimo ciężkiej nocki - i jaka wspaniałomyślna jestem - hm, a może jednak się obrazić :hmmmm::roflt:(żart, żart, żart i jeszcze raz żart). Eeeeeeeee nie warto :grins: szkoda nerwów.

[quote name='Dan Danilo']a jeszcze dodam, ze psy, które wyszły fatalnie na zdjęciach w rzeczywistości wyglądają o niebo lepiej i są w rękach doskonałych handlerów...ale tak jak napisalam...to jest kwestia "fotogeniczności" osobnika ;) .......

A to, to już kwestia gustu, nie zapominaj że jednemu podoba się to a drugiemu co innego.

[quote name='Dan Danilo']......a jak sama zauważylas, nietylko akity sie "wiercą, kręcą"...to są zwierzęta i jest to normalne,ze jest im trudno robic foty...wymaga to niesłychanej cierpliwości i wyjątkowych umiejętności fotografowania...

tyle ode mnie...

Pozdrawiam
Justyna

Obie pogrubione cechy posiadam :evil_lol: - i to jeszcze w jakim stopniu :crazyeye::evil_lol:
Ależ jestem skromna niesłychanie :diabloti:

Co złego to nie ja - pa pa :lol:
Pzdr

Posted

Oooo jejku jejku :-o, Justynko i Krzysiu wyluzujcie proszę Was :roll:, bo będziemy mieli niedługo znowu kocioł taki jak jest teraz w temacie u japońskich krewniaków :shake:. Zaraz się zacznie jakaś przepychanka, łapanie za słowa i takie tam bzdety o jakąś pierdułkę. Nie traktujcie wszystkiego tak serio :crazyeye:, trochę humoru i śmiechu :lol: a świat wygląda lepiej - gwarantuję to Wam. Po co te nerwy. :roll:
ale kto tu się denerwuje...tak wywnioskowałam z Twojego długiego posta na temat fotogeniczności ;) to Ty się rozpisałaś i zaczepiłaś - skrytykowałaś handling... który odebralismy osobiście :) my na prawdę mamy się czym denerwować, pisanie tutaj jest normalną szczerą reakcją na innych ... nie moze byc zawsze różowo ... wiesz...tak jest zdrowiej ;) jak cos sie nie podoba to trzeba wyjasniac a od tego są fora miedzy innymi...a nie tylko od gratulowania ( nie zawsze szczerego) i kadzenia bez sensu...przynajmniej cos sie dzieje i inni maja ubaw ;) Ty wiesz jak taki wątek zyska na oglądalności ;)

ok...wyjaśniłaś ja wierze, ze nie chcialas zle...i ze nie chcialas zlosliwie wytknąć błędów innym ;) a co do psow ktore na zdjeciach wychodza super a w rzeczywistosci sa brzydactwami...hmm...kilka Ci sie udalo sfotografowac i ująć w pozach wyjątkowo atrakcyjnych...dostepnych tylko na zdjeciach ;) hahahaahhahahaha...dzieki za to...ups...to nie my powinniśmy dziękowac...:razz::evil_lol:

Posted

He, he, he - no tak ogladalność tematu pewnie wzrosła w zastraszającym tempie - że też nie spojrzałam ile było na liczniku a ile jest teraz. :evil_lol: (Ale to dobrze z jednej strony ;))

No i po co wszystko odbieracie osobiście :roll: :shake: - widzicie jak łatwo się pomylić. A nie lepiej wszystko obracać w żart. Mniej wtedy kłótni o byle co - które są uciechą dla gawiedzi. ;)

Pzdr

Posted

bety napisał(a):

No i po co wszystko odbieracie osobiście :roll: :shake: - widzicie jak łatwo się pomylić. A nie lepiej wszystko obracać w żart. Mniej wtedy kłótni o byle co - które są uciechą dla gawiedzi. ;)

Pzdr

wiesz co, po tylu nieuczciwościach od niektórych osób, nie dziw sie mojej "wrażliwości" na słowa...może czasami przesadzonej, ale wole reagować niż siedzieć cicho i być zła na Ciebie czy inne osoby ... i trzymac to w sobie...juz taka jestem ;) lepiej napisac, ochrzanic, wytknąć i byc ze soba w dobrej komitywie...szczerosc jest prosta i zawsze na temat...czy to sie komus podoba czy nie...a kłócić sie? w życiu...o co? o to ze ktos ma swoje zdanie? w moim mniemaniu jest to czysta wymiana :)

Pozdrawiam
J.

Posted

No cóż i ja miałam nieciekawe przejścia z różnymi osobnikami ;) ale ja postanowiłam być ponad to wszystko. Wolę być twarda a nie miętka i olewam totalnie ludzkie gadanie, ploteczki, kłamstewka, szubrastwa itp. itd. Cierpliwość popłaca, bo jak to się mówi "Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy" :evil_lol:;) i "Przyjdzie kryska na Cypiska" :evil_lol:;) Wolę na wesoło przeżyć życie. :lol: (Choć i ja wybucham czasem - w ostateczności.)

Wracając do konkretów z Budapesztu.

BUDAPESZT (Węgry) 3.X.2008
[KLUBOWA]

sędzia: Sophia Kaluzniacki (USA)

PSY

Klasa baby:
WOORLOCK WOODOO - (obecny)

Klasa szczeniąt:
DJUKE ELLINGTON DE CHAMPERNOUNE - (obecny)

Klasa młodzieży:
CHINOOK THE DARK WARRIOR DE CHAMPERNOUNE - (obecny)
ECHO STAR'S TOUCHDOWN - V1, Mł.Zw.KL, NJwR
MAHAGONI ARGOSZ - (obecny)
RUTHDALES TOO HOT FOR U - (obecny)
SILVER EAGLE ABSOLUTE POWER - (obecny)
SIMPLY BEST OF WOLF POINT - (obecny)
TENK-JOU-LEE NAPOLEON - (obecny)
WOORLOCK TOMBSTONE - (obecny)

Klasa pośrednia:
FINIGAN AK-TAN CUFENDER - V3
JAPONSKIY SAD GEKAI - V2
MELODOR SHAKA ZULU - V1

Klasa otwarta:
ELLIS LIS GILLEMHOLL SHTOUNER ROSS - (obecny)
MAROTEAM BOSTON AT BUCKSHOT - V4
RINGSIDE'S NO LIMIT - (obecny)
RUTHDALES EYE THE TIGER - (obecny)
SHEBOGI WOORLOCK X MAN - V1
URASAGHEGYI BLACK DEVIL - (obecny)

Klasa championów:
AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH - V1, Zw.KL
ANSHEE NO STONE UNTURNED - V
ARCHIBALD - V2
BIG BENZ KODIAK AT AUSSERHALBS - V
ERABOR HERO - V3
RUTHDALES REGIME CHANGE - V4

SUKI

Klasa szczeniąt:
DIZZY MISS LIZY DE CHAMPERNOUNE - 2
TAHEKIIR GREY GRACE - wo1

Klasa młodzieży:
ALGARIN'S FINIGAN FIZIA - (obecna)
ANSHEE DESERT CLASSIC - bdb
CALL ME CHEYENNE DE CHAMPERNOUNE - (obecna)
DAN-STAR-KOM IMANDRA
ECHO STAR'S EXCUSE ME MR - V1, Mł.Zw.KL
EXCLUSIVE DESIGN DE GABRITHO - 4
LAMIRA MIA S ELISEEVSKOGO DVORA - 3
MAROTEAM BLESS BOMBER
RUTHDALES SUPERMODEL
SILVER EAGLE AMAZING BEAUTY

WOORLOCK SLEEPING BEAUTY - 2

Klasa pośrednia:
BLACK SAMANTHA KOKOSAN -(obecna)
BUCKRIDGE'S LOVE STORY - V2
MAROTEAM DELICHT EYES - (obecna)
MOLNARVOLGYI JADE - (obecna)
SONDAISA'S STAR OF OREGON AT DAN DANILO - V3
TORAZO'S WITH OR WITHOUT YOU - V1

Klasa otwarta:
AGOTHIKA FINIGAN DE GABRITHO - ndo
BUCKRIDGE'S STYLISH AT INDEVOR - 3
KARIUDOGOYA'S DILEMMA AT BUNTARO - nb
MAC CONRADS DARK LADY
MAROTEAM BELLEWILL - (obecna)
MAROTEAM BUTTERFLY - V1
MAROTEAM DEEP-FROZEN LOVE - (obecna)
URASAGHEGYI DIRTY GIRL
URASAGHEGYI ESKIMO
WOORLOCK NOMET EST OME "SONY" - 2
WOORLOCK RAGDOLL-BABY - (obecna)

Klasa championów:
AIKENKA BLACK BEAUTY - nb
ANITA STAR S YAPONSKOGO DVORA - 2
BUCKRIDGE'S STYLISH AT INDEVOR - V1, Zw.KL, BOB
ERABOR GALA - 3
REDWITCH LUCK BE A LADY

Zdobyłam stawkę z klubówki, wyniki dopisałam wędrując po internecie i wynajdując je tu i tam, odszyfrowując zdjęcia itd. Niech ktoś to sprawdzi i ewentualnie uzupełni braki, popoprawia nieścisłości.
Pzdr

Posted

Dan Danilo przyjmijcie moje spoznione ale najszczersze gratulacje :loveu: Szczegolnie dla malutkiej Spryte, ktora pokazala klase :multi:Życze wielu sukcesow na kolejnych wystawach. A Gothi widac chciala byc w porzadku i dac fory mlodszej kolezance Spryte, zapomniala chyba jednak ze startuja w innych klasach :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wymiziajcie ja koniecznie od ciotki ;)

Posted

Hej Kamuś...

Dzięki serdeczne,ze o nas pamiętasz i czasami tu zaglądasz...a co do Gothi to faktycznie dala czadu...ale ona ostatnio już sobie powygrywała ;) wiec stad ta pasywnosc na jednej z najwazniejszych wystaw ;) po prostu Gothunia jest patryjotką ;) i wiesz...jakas tam europejska,Węgry...głupota...poza tym Pan sie uparł żeby ją zabrac a ona właśnie zrzuciła "kreacje" wystawową...i pojechała w byle czym ;) :laugh2_2:

Jeszcze raz wielkie dzieki!!! :buzi:

Ściskamy!

• 1 month later...