Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wizyta umówiona na poniedziałek na 17:30 na Książęcej i tu mam problem bo był to jedyny termin a ja pracuje w Wołominie do 17:00.:shake:

Czy ktoś mógłby go zabrać z Klembowa na wizytę?

W ostatecznośći zwolnię się ale nie jest to najlepszy pomysł bo w tym tygodniu już się raz zwalniałam i w piątek też muszę. Więc naprawdę nie mogę przeginać.

Posted

[quote name='anouk92'][B]Wizyta umówiona na poniedziałek na 17:30 na Książęcej[/B] i tu mam problem bo był to jedyny termin a ja pracuje w Wołominie do 17:00.:shake:

[B] Czy ktoś mógłby go zabrać z Klembowa na wizytę?
[/B] ......... [B]chodzi o zawiezienie psa do Warszawy na kosultacje. [/B]
Później mogę go odebrać z Warszawy..........[/quote]

[B]Bardzo prosimy !!!! Pomóżcie !!!!
[/B]
Ja niestety nie dysponuję samochodem... Szkoda psiaka...
Wciąż coś nie tak...

Posted

My nie damy rady - akurat na ten sam dzien wieziemy Przypadka, naszego podopiecznego na operacje tez na Ksiazeca, ale dokladnie z drugiej strony, spod Grodziska :(

Posted

Łatek juz po konsultacji u Dr Janickiego..
Psina jest niezwykle energiczna, zywiołowa i kontaktowa, cały czas popisje sie przed człowiekiem, chce na niego włazić , rozdaje buziaki , wylizuje buzie, uszy .. uchhhh.. istny słodziak.:loveu::loveu:

Łapka go nie boli- gdyz ma uszkodzone nerwy i nie ma w niej czucia- to jest chyba dobra wiadomośc..

a teraz co nam pokazł RTG:

pies miał stare złamanie w łokciu..- zanik mięsni , przykurcz łapki i brak czucia w zasadzie od ramienia w dół. Nadgarstek - co tak nabardziej widac na zdjęciu - zniekształcenie: poprzesuwane kosteczki, stan zapalny w stawie- mocno napuchniety i wycieka z niego ropa i jakies płyny..
oczewiscie nic z tych obu rzeczy nie jest do naprawienia.. nalezałoby uciąć łapkę przy ramieniu i tyle..
ale poniewaz w schroniskowych warunkach niemógłby wylizać sie po operacji i jest to niewskazane aby pies mieszkajacy w schronie miał taki zabieg..
Poki co wypadałoby mu chociaż robić opatrunki i trzeba podawac antybiotyk na paprzący sie nadgarstek - ale opatrunki w schronisku tez nie maja sznasy na przetrwanie - poza tym kto mu tam bedzie opatrunki robił, oczyszczał ranę i zmieniał te opatrunki- kto go tam dopilnuje aby łatek czy inny pies mu nie ściagał oparunku.. [B]NIKT.[/B]

Wiec jedyna szansa ,że chociaz antybiotyk dostanie- choc tez nie ma pewności - Ania wykupiła mu wczoraj Synulox w tabletkach do podawania i odwiozła go do schronu..

czyli tak naprawde dopóki pies jest w schronie nie ma szans aby mu pomóc.

Z amputacją spieszyć sie nie trzeba- ale jest ona wskazana, gdyz on ta łapką bez czucia o wszystko wadzi, zachacza , raniąc ja dokonując kolejnych urazów- a te urazy i rany niestety w łapce , gdzie nie nerwy nie przewodza informacji niebedzie sie goić a bedzie sie paprac coraz bardziej- chyba ,że za każdym razem pies bedzie dostawał antybiotyki, rany beda odkazane , i wogóle leczone...ALE nie W schronisku!!

[SIZE=4][B]jedyny ratunek dla Łatka to znalezienie mu stałego domu, ewentualnie DT i tam wyprowadzenie chlopaka na prostą. [/B][/SIZE]
[B][/B]
[B]A łatek to istny wulkan energii , lata z tałapka jak rakieta!!!:evil_lol:[/B]

Posted

Może wpiszesz go na wątek "trójłapek"-[COLOR=red][B]zmienisz tytuł na jakis mocno[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]szczypiący w serce, !!!!!!!!!,[/B][/COLOR]czy ktoś mógłby zrobic taki plakacik do pobrania -aby porozwieszac go gdzie sie da.......w całym kraju,on nie moze "zdechnąc"jak ten przysłowiowy ..pies:shake::shake::shake:

Posted

Aniu - podaj nam na wątku koszty wizyty i RTG.
Było trochę deklaracji pomocy finansowej, zapewne są aktualne.
Poprosimy o wpłaty...

Mocno mną wstrząsnęła ta diagnoza... Szczerze mówiąc liczyłam na cud.
Trzeba się poważnie zastanowić, co dalej...
DT...?, wiem, że to ciężka sprawa, ale nie ma innej możliwości by psiaka leczyć...
Pomóżcie coś znaleźć !!!!

Posted

Za konsultacje, RTG i antybiotyk na 7 dni zapłaciłam 175 zł - niestety były to pieniądze przeznaczone na hotelik Kaji.
Dlatego jeśli ktoś nadal ma ochotę nas wspomóc to podam numer konta Pati bezpośrednio do hoteliku.

A bez DT niestety nie jesteśmy w stanie nic z nim zrobić. W warunkach schroniskowych jest to nie wykonalne.:shake:

Posted

Prosze przeslij nr. konta -mozna na priv-ale moge wpłacic dopiero 18.10:oops::shake: .......co dalej???,jest w nim taka wola życia,jest sliczny.

Posted

Łatek jest młodzisutkim pieskiem, który skacze , hasa, i lata jak opetany mimo tej nieszczesnej łapki..;-)) jest w zasazdie pełnowartościowym psem.. ale bez łapkiMoże wydac sie malo "estetyczny" dla wiekszości ludzi.. wiecie jak to jest.. Chociaz jemyu ten brak łapki w niczym ae to w niczym nie bedzie przeszkadzał;-)on juz teraz tej łapki nie czuje.. wiec jest jakby był bez niej;-) tylko infekcje sie wdaja niepotrzebnie..

Posted

Dwie godziny prób, ale udało mi się dostać na Dogo... Pojawiają mi się puste strony. Nie mogę się zalogować. Czasem tracę cierpliwość...

[B]Bardzo prosimy o pomoc dla psiaka !!!
Nie zostawiajmy go w potrzebie !!! Ta łapka wymaga interwencji !
Im szybciej, tym lepiej...
A Łatuś oprócz nas nie ma nikogo...
[/B]
Trzy łapy też dobrze się sprawdzają... Nie stanowi to dla psa aż takiego problemu, jak ludziom się wydaje !
Co do estetyki Elu - faktycznie większość ludzi chyba tak sądzi...
Ale my musimy liczyć na mniejszość !!!

[B]Bardzo będziemy wdzięczni za wsparcie finansowe !
Ania wyłożyła pieniądze przeznaczone na hotelik suni !!!!
Kwota do zwrotu - 175 zł.
[/B]
Aniu - wyślij mi PW - choć trochę wpłacę.
Czy wstawiany był Łatek na wątek trzyłapkowców ?
Może Ktoś jeszcze zauważy psiaczka... I pomoże...

Posted

Czy ktoś mógłby zrobić psiakowi kilka ogłoszeń - ja mam znowu zablokowane allegro:oops:

A może jest ktoś kto napisze ładny, wzruszający tekst - prosimy bardzo.

Posted

[quote name='Zmysł']Poproszę niezawodną Tomcug. Co prawda jest zawalona robotą i głupio mi trochę, ale jest w tym najlepsza[/quote]

Słuchajcie, jestem.
Teraz robię ogłoszenia, jak skończę to przeczytam cały wątek. Na pewno pomogę. ;)

Posted

Dzisaj wrócilam z wyjazdu,zaraz tez przesle obiecany grosz na konto ,które dostalam na priv. Chcialam pisac tekścik-ale ciesze sie,że zrobi to profesjonalistka:razz:,obiecuje poszukać,czy ktos nie mógłby zamieściś Łatka na stronach niemiecko-języcznych .
[SIZE=3][COLOR=red][B]Kto umie robić banerki????-zaraz bym pobrała [/B][COLOR=black].[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Posłuchajcie -zmieńcie tytuł,no np.( ale to tylko przykład):" [I][B]proszę- pomóż uratowć życie młodzutkiemu ŁATKOWI, jemu sie jeszcze tyle[/B][/I] [I][B]marzy...",[/B][/I][COLOR=black]wierzcie ten ginie[/COLOR] -sama trafiłam -dlatego,ze myszka mi sie "omskneła".

Posted

[quote name='tomcug']Pomoże ktoś ułożyć jakiś tekścik do ogłoszeń?
No i jak zawsze proszę o dane kontaktowe, tzn. telefon, mail.[/quote]

Kochana tomcug:loveu:.
Dane do mnie: 513-077-146 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Chciałabym żeby w ogłoszeniach było napisane że jest możliwa operacja ale nowy właścieciel o niej zdecyduje. Koszty pokryjemy my jeśli taka decyzja zapadnie. Bez operacji trzeba mu robić opatrunki i dbać żeby nie obcierał łapki.